Android- és iOS-alkalmazások, amelyek veszélyeztetik az adatvédelmet

A magánélet azon képessége, hogy ellenőrizzük, hogy mások számára milyen információk állnak rendelkezésre Önről. Az okostelefon-alkalmazások közelmúltbeli növekedése következtében tudatosan és tudattalanul eldobjuk magánéletünket. Az uralkodó tendenciának megfelelően folyamatosan letölt új alkalmazásokat az Android okostelefonjára. De tudod, hogy ez a gyakorlat súlyos problémákat okozhat. Ha az alkalmazásokat ismeretlen és nem ellenőrzött forrásokból töltik le, akkor a kockázat még nagyobb. Kétségkívül ellenállhatatlan az a csábítás, hogy fizetõ alkalmazásokat ingyenesen letölthetünk. Valójában a Google Android okostelefonjai sebezhetőbbek a hackerek támadásain, mint a Microsoft Windows Phones vagy az Apple iOS. Ebben az útmutatóban áttekintjük azokat az alkalmazásokat, amelyek veszélyeztethetik az Ön smarphone adatvédelmét. Megtalálhatja azon alkalmazások listáját is, amelyek segítenek megvédeni a kézi számítógép biztonságát.


Android- és iOS-alkalmazások, amelyek veszélyeztetik az adatvédelmet

Android & iOS-alkalmazások, amelyek veszélyeztetik az adatvédelmet

Hogyan befolyásolja az Android??

A Trend Micro közelmúltbeli és kimerítő jelentése az alkalmazásokról rámutat arra, hogy egy Istentelen néven ismert új rosszindulatú program az összes Android készülék közel 90% -át érinti. Ez a rosszindulatú program az operációs rendszer gyökereit képezi anélkül, hogy a felhasználó tudta volna. Ezt követően a hackerek teljes ellenőrzést gyakorolnak a telefonba telepített összes nem kívánt alkalmazás felett.

A Trend Micro jelentés arra is figyelmeztet, hogy a potenciális istentelen szállítói alkalmazások letölthetők a hivatalos Google Play Áruházban.

Egy másik jelentés, amelyet a Symantec Norton antivírus csapata tett közzé, rámutat arra, hogy az okostelefonok összes indiai felhasználójának közel 50% -a lehetővé teszi a kívülállók számára, hogy érzékeny mobil adataikhoz és telefonjuk névjegyeihez szinte bármilyen alkalmazást hozzáférjenek. Megdöbbentő, hogy az ilyen telefonhasználók 40% -a még hozzáférést engedélyez a telefon kamerájához. A jelentés azt is kijelenti, hogy a legtöbb felhasználó önelégültsége az ilyen spirális kockázatok fő oka.

A közzétett statisztikák szerint 48 000 alkalmazás elérhető Android készülékek számára, és az alkalmazás engedélyt kap az operációs rendszerről a mobiltelefonon keresztül. Ezek az engedélyek lehetővé teszik az alkalmazások számára, hogy számos tevékenységet végezzenek, például telefonhívások indítását, SMS-ek olvasását vagy valaki telefonjának azonosítását. De az alkalmazások illegális célokra is hozzáférhetnek a személyes adatokhoz.

Ezen túlmenően az Android-alkalmazások körülbelül 5% -a használható felhívásra egy megadott számra. Az alkalmazások további 2% -a küldhet SMS-t egy ismeretlen prémium számra, felhasználói bevonás nélkül.

Annak ellenére, hogy az ilyen alkalmazások jelentős részét csodálatos vagy altruista szándékokkal fejlesztették ki, vannak eltérések is. A Droid09 nevű adathalászathoz tartozó alkalmazást azonosították és eltávolították az Android Marketről.

Az Android adatvédelmét és biztonságát javító alkalmazások listája

Az okostelefon biztonságának növelése érdekében a következő Android-alkalmazásokat használhatja, amelyek a Google Play Áruházban elérhetők.

 • ExpressVPN
 • Signal Private Messenger
 • Biztonságos hívás
 • SSE – univerzális titkosítási alkalmazás
 • Crypt4All Lite (AES) 
 • Orbot: Meghatalmazott Tor-tal 
 • AppLock 

Az iOS-szög

Az Androidhoz hasonlóan az Apple iOS-je is nem ellenálló az ilyen fenyegetésekkel szemben. Egy nemrégiben az Apple ügyét perekkel vádolták, amikor a felperes azt állította, hogy a Pandora, az Apple zenei streaming szolgáltatója, és néhány másik személy továbbította a felhasználók személyes adatait bizonyos hirdetési hálózatokhoz, és hozzájárulásukat adta..

A petícióban azt is megemlítették, hogy egyes Apple alkalmazások szándékosan adnak el információt olyan hirdetési hálózatoknak, amelyek a felhasználó életkorát, helyét, jövedelmét, nemét, szexuális irányultságát, etnikai hovatartozását és politikai nézeteit tartalmazzák. A szonda előrehaladásával a Pandora bírósági idézetet kapott.

A közelmúltban 101 népszerű Android és iOS alkalmazást hoztak a szkenner alá. Megdöbbentő felfedezés az volt, hogy ezek közül 56 felhasználó ténylegesen továbbadta a telefon egyedi eszköz-azonosítóját más cégeknek, felhasználói tudatosság vagy engedély nélkül. 47 alkalmazás feltárta a telefon helyét, 5 pedig nemet, korot, valamint egyéb személyes adatokat közölt. A Paper Toss néven ismert videojáték Android és iOS verzióiból ismert, hogy a telefon azonosítószámát öt hirdető céghez továbbította.

Ha ezek a telefonok maguknak fognak dolgokat csinálni, miért nem tette a tulajdonosnak pulyka szendvicset!

A lényeg az, hogy az iOS-alkalmazások több személyes adatot bocsátanak ki, mint az Android-alkalmazások. Ez a világ minden tájáról komoly aggodalomra ad okot, mivel egyre több adat kerül rossz kezekbe, és a számítógépes bűncselekmények riasztóan növekszik, különösen a hackelés miatt..

Ismét, ha ezek a telefonok ezt megtehetik, akkor miért nem választja, hogy mossuk a tulajdonos autóját érte Mi lenne, ha tegyen valamit, ami valójában pozitív a tulajdonos számára!?

iOS adatvédelmi és biztonsági alkalmazások

 • Jel
 • Csendes telefon
 • Wickr
 • Távirat
 • LastPass
 • Hagyma böngésző
 • 1Blocker

Alkalmazási engedélyek

Amikor egy felhasználó letölt alkalmazásokat a Play Áruházból, az utóbbi megmutatja, hogy mindent elérhető a felhasználó telefonján. Annak ellenére, hogy ez nem egy tartalomjegyzék biztonsági kockázata, ez egyértelműen figyelemre méltó adatvédelmi kockázat. Ez lehetővé teszi az alkalmazás számára a telefon adatainak és hardverének elérését, amelyre valószínűleg nincs rá szükség. Ennek egyetlen módja az, hogy gondosan olvassa el a hozzáférési listát. Ezután vágja ki a nem kívántokat, és ne töltse le őket. Az Alkalmazási engedélyek segítségével ellenőrizhető, hogy minden alkalmazás rendelkezik-e egyedi hozzáféréssel a telefon kamerájához, mikrofonjához és névjegylistájához..

A Facebook, a Twitter és a közösségi média adatvédelmi dilemma

Annak ellenére, hogy a Facebook arra törekszik, hogy jobban megvédje felhasználóinak magánéletét, minden bizonnyal a magánélet kockázatával jár, amikor letölt a népszerű közösségi alkalmazást az okostelefonjára. Ennek oka az, hogy a Facebook folyamatosan teszteli felhasználóit, leginkább a tudásuk nélkül. Például a Facebook az Ön tartózkodási helyét használja barátja javaslatainak megfogalmazásakor. Még egy képzeletbeli névvel sem regisztrálhat a Facebook-ra. Ha megpróbálja ezt megtenni, a Facebook kéri, hogy adjon meg egy kormányzati azonosítót!

Kíváncsi lehet, miért veszélyeztethetik olyan globális cégek, mint a Facebook, a Twitter vagy a Google a felhasználók magánéletét. Mindez a pénzből származik. Ha több információt gyűjt rólad, ezek a szolgáltatások bombázhatják Önt felhasználói célzott hirdetésekkel.

Ugyanakkor a leginkább aggasztó tendencia az emberek, akik szabadon és szívesen osztanak meg magáninformációkat, például e-mailüket, telefonszámukat, tartózkodási helyüket és akár társadalombiztosítási számukat is. Tanulmányok kimutatták, hogy az emberek több személyes információt fognak közzétenni az interneten, mint amennyit szem előtt tartanak.

Védő intézkedések

A közelmúltban egy cikket tettünk közzé, amely részletesen ismerteti az okostelefon magánéletének és biztonságának védelme érdekében hozott összes intézkedést. Az egyre növekvő számú harmadik fél és nem hivatalos alkalmazás-áruház révén néhány okostelefon, amelynek saját alkalmazás-áruháza van, kedvezményekkel és ingyenes alkalmazásokkal vonzza a felhasználókat. Ne feledje, hogy egy ismeretlen forrásból letöltött alkalmazás, amely nem tartozik az eredeti Google Play Áruház hatálya alá, potenciális kockázatot jelent.

Ennek oka az, hogy ezek az üzletek gyakran nem ellenőrzik az ilyen alkalmazásokat adatvédelmi, biztonsági és rosszindulatú programok miatt. Sőt, az alkalmazások oldalról történő betöltése bármely webhelyről szintén potenciális kockázatot jelent, mivel fogalmam sincs, hogy valaki meghamisította-e az alkalmazás alapkódját. Hasonlóképpen, a gyökérződést is a legjobb elkerülni, mert felülbírálja a telefon gyártója vagy szoftverfejlesztője által bevezetett biztonsági korlátozásokat. Legyen óvatos odakint!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map