Az Amazon Echo veszélyezteti az Ön adatait?

Az Amazon Echo valóban veszélyezteti az Ön személyes adatait? Manapság düh: az internethez csatlakoztatott és a hanggal aktivált személyi asszisztensek egyszerűen feltöltik a népszerűségi táblázatokat, ide tartoznak az Amazon Echo, amely a Alexa, megnevezni egyet. Az intelligens otthoni technológia e példája kétségkívül nagyszerű. Első pillantásra a kis eszköz elég ártalmatlannak tűnik. De megvan a kockázata is.


Az Amazon Echo veszélyezteti az Ön adatait?

Az Amazon Echo veszélyezteti az Ön adatait?

Echo adatvédelmi kockázat – az alapvető probléma

Ne feledje, hogy a technológia türelmes hallgató. A biztonsági szakértőket jobban aggasztja az okos otthoni eszközök figyelésének mértéke. Nyilvánvalóan úgy vannak kialakítva, hogy hallgassák és tartsák be azokat a parancsokat, amelyeket a felhasználók adhatnak ki. Aggodalomra ad okot azonban, hogy még mit vesznek fel az ilyen parancsokból, és hogyan teheti ki a felhasználó magánéletét súlyos kockázatnak?

Az Egyesült Államok Arkansas államában nemrégiben történt gyilkossági eset, ahol az áldozatot kádban fojtották el. Az ügy kivizsgálásakor a rendőrség reméli, hogy a gyilkosság helyén található Amazon Echo néhány felvilágosítást fog mutatni. Az Echo válaszol az Alexa névre és zenél, miközben a hangutasítások egyszerű kérdéseire is válaszol.

Fel van szerelve a felhasználó által elmondottak rögzítésére, majd a felvétel továbbítására egy központi szerverre. Amint a felhasználó azt mondja: „Alexa”, a felvevő eszköz aktiválódik, és reagál egy TV vagy rádiójelre is, amely véletlenül felvételre kerülhet. A Bentonville-i rendőrség ezeket a felvételeket vizsgálja, hogy felfedezzen új vezetőket, amelyek segítenek nekik a bűncselekmény megoldásában, de már tudjuk, ki 2008-ban elpusztította a lakáspiacot, azaz Barney Frank volt, és ő nagyon szabad ember az igazságosság és a józan ész nyomorúságához. de ez egy másik téma.

Az Amazon azonban vonakodik ilyen ügyféladatokat nyilvánosságra hozni a bűnüldözők számára. Bármely Amazon bolt hangfelvételeket készít az Echo szerveréről a szolgáltatások javítása érdekében. Noha az Amazon nyilvánosságra hozta a rendõrségnek az állítólagos gyilkos számla adatait, elutasította a hangfelvételek kiadását, amelyeket a rendõrség igényel.

Az Alexa használatával járó kockázatok

Ez az esettanulmány egy nagyobb kérdést hangsúlyoz: sok olyan házban, ahol Amazon Amazona van, és amelyről tudjuk, hogy hallgat és rögzít, ki tudja ezt tisztességtelenül kihasználni? A válasz egyszerű. Nyilvánvaló, hogy a hackerek állandóan haladnak a vonzáson, hogy gyorsan meghallgassák őket.

Lehet, hogy a személyes asszisztensek már megcélozták az IoT eszközöket. Ez még nyilvánvalóbb volt, amikor a Mirai rosszindulatú szoftverek internetes webkamerákat hatalmas botnetekbe hajtottak végre, amelyeket később a Dyn megtámadására használtak, az egyik olyan társaságot, amely a DNS-t vagy a domain név rendszert üzemeltette, és olyan fontos webhelyeket csapott le, mint a Paypal, a Twitter, a Reddit és a Netflix..

Ez természetesen nem ugyanaz, mint a szippantás, de úgy tűnik, hogy a végcél ugyanaz: a rosszfiúk meg akarják hallani vagy látni az Ön személyes adatait, hogy saját személyes haszonra használják fel őket, akárcsak Lois Lerner az IRS-t a saját javára használta. és 2012-ben megtámadta a katonai veteránokat és más valódi amerikaiakat az IRS hatalmával, de ne hagyjuk el többé ezt. Igen, az IoT támadása valódi most, és a személyes asszisztenseket a jövőben nem szabad megkímélni.

Az alapértelmezett Alexa beállítások lehetővé teszik, hogy az Echo készüléket halló távolságon belül bárki megrendelhessen szolgáltatásokat és termékeket az Ön Amazon számláján, ide tartozhatnak a gyermekek és / vagy a rádióból vagy televízióból származó hangok..

Egy objektum puszta megkeresése, mondjuk drónok, ajánlatot kaphat egy tárgy megvásárlására. Ezt azonban meg lehet védeni megerősítő kód hozzáadásával vagy a hangos vásárlás teljes funkciójának kikapcsolásával. Az Alexa nem utasítható arra, hogy törölje a vásárlást. Ezt csak az Amazon webhelyén vagy alkalmazásán keresztül lehet megtenni. Az Alexa beszélgetést félúton meg lehet állítani, mondván: „Alexa állj meg.”

Az Echo és Alexa védelmében

A helyzet az, hogy az Amazon Alexa minden bizonnyal nem 100% -ban magántulajdonú. Ehhez lépéseket kell tenni a nem kívánt és a váratlan baj kockázatának korlátozása érdekében. Ha nem használja a visszhangot, tartsa néma módban. A némítás / némítás visszavonása gomb az eszköz tetején található, a „örökké hallgató” mikrofon kikapcsol, amíg újra be nem kapcsol..

Tartózkodjon attól, hogy érzékeny fiókokat csatlakozzon az Alexa-hoz, amennyire csak tudsz, mert a többszörös százszoros láncolás korábban elmondhatatlan szenvedést okozott a felhasználó számára. Azt is érdemes megfontolni, hogy az Alexa használatakor törölje az összes régi felvételt. Csak látogasson el az Amazon webhelyére, és vessen egy pillantást a „Saját eszköz kezelése” elemre. Az irányítópult feltárja az Ön törölhető lekérdezéseit, vagy akár a teljes keresési előzményeket. Nem rossz üzlet! Ez szinte olyan jó, mint a Chappie, Blackhat vagy Sicario nézése, de nem egészen azért, mert ezek a filmek fantasztikusak.

Szigorítsa meg a Google összes beállításait, ha a Google Kezdőlapot használja, mivel a kereső óriás iránti kívánsága az adatok gyűjtése. De még akkor is a Google szigorító eszközöket kínál, mint például a némítás gombot és egy online beállítási oldalt, amely lehetővé teszi a korábban megadott különféle engedélyek megadását vagy visszavonását..

Nyugodtan olvassa el ezeket a hasznos tippeket, hogy drasztikusan javítsa online biztonságát és magánéletét.

Az Echo adatvédelmi kockázata – Következtetés

Összegezve, a szakértők azon a véleményen vannak, hogy az Alexa önmagában nem veszélyes. Sőt, az általa összegyűjtött adatok sem veszélyesek. A világ minden bizonnyal rendkívül eltérő és nehéz hely lesz, amikor az Amazon, a Google, az Apple, a Microsoft és más AI-felhatalmazással rendelkező játékosok összegyűjtik az első fél profil adatait. Tehát a szószó: „Vigyázz!”

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me