Az Avast Antivirus biztonságosan használható? Szoftver-spyware átmenet

Avast már jó ideje ott van. Mint mindenki ismeri a vírusvédelmet, a szoftver a legmagasabb szintű böngészőbiztonságot, víruskereső szoftvert, számítógépes biztonságot, tűzfalat, spam-eket, adathalászatot és kémprogram-elhárító programokat nyújtott többek között a szolgáltatások között. Bármennyire is hiteles, az Avast több mint 435 millió felhasználót használ fel, akik a legfontosabb online biztonságot keresik. Még mélyen, a szoftvernek azonban úgy tűnik, hogy van néhány rosszindulatú szándéka az Ön magánélete felé.


Az Avast vírusölő biztonságos

Amikor bízik benne Antivírus szoftver, pusztító hírként érkezik megtanulni, hogy elvégzi azt a dolgot, amellyel védett téged. Avast megvédi a bejövő fenyegetésektől.

Amint azonban a jelentések állítják, kiderült, hogy a szoftver érdekli Önt kimenő böngészési tevékenységek. Lehetséges az adatok gyűjtése és akkor harmadik félnek történő eladás. Tehát a kérdés: Mennyire biztonságos az Avast Anti-Virus? Mit tudunk a botrányról? Tudja meg az alábbi cikkben.

Avast – Adatvédelem elleni szoftver?

Mindig ezt mondom a cikkeimben, és ez nem különbözik egymástól. Avast kínálja szolgáltatásait ingyenes, de valóban? Nem számít, mennyire népszerű egy adott termék, ha ingyenes, mindig van fogás.

Valójában már nem nevezzük terméknek. Miért? Mert te leszel a fő termék ebben az egyenletben. Mint arról számoltak be, Avast összegyűjti az Ön böngészési adatait és eladja azokat harmadik felek számára.

Ami még rosszabb, hogy az összegyűjtött adatok mennyisége meghaladja azt a mennyiséget, amelyet szükségesnek vagy megfelelőnek tartunk, még az is biztonsági kiterjesztések.

Olyan mennyiségű adat gyűjtése, hogy jobban szolgálhasson minket? Sajnálom, de ez egyáltalán nem igazolható. Még ha nincs is Bővítmény telepítve a böngészőben még mindig vannak olyan felhasználók, akik működnek Avast biztonságos böngésző.

Nos, rossz hírek, Avast Online Security alapértelmezés szerint van Nem fogja találni olyan könnyűnek, mivel el van rejtve a kiterjesztéslistán, és nem lehet rendszeresen eltávolítva.

Milyen típusú adatokat gyűjt az Avast

Az Avast által gyűjtött információk meglehetősen valók riasztó. Ha telepítette a bővítményt a böngészőjében, akkor a vállalat a következő adatokat gyűjtheti be:

Avast tudja, hogy a kaliforniai emberek megszállottak Szelfi botok az Amazon.com-tól, valamint hogy Maine-ben sok ember vásárol kókuszolaj. De hogyan? Mindezeket az adatokat elemzi a Jumpshot, egy társaság Avast 65% -ban tulajdonosa.

A szkennelés során gyűjtött adatokat használják 150 milliárd URL-t használnak a felhasználók havonta. Pillanatkép-listák „100 millió globális online vásárló és 20 millió globális alkalmazásfelhasználó kattintással kapcsolatos adatai” mint termékét. Hagyom, hogy kitaláljon, merre tartózkodnak az adatai.Pillanatkép

Ez egy részletes térkép, amely bemutatja Amazon.com a bevásárlókosár értékei állam szerint. Ha ilyen sok információ gyűjtésre kerül, mennyire biztonságos az Ön magánélete?

Bizonyítékra van szüksége – megvan

Amikor meglátogat egy weboldalt, miközben a Avast kiterjesztés jelen van a böngészőben, néhány dolgot megtehet annak érdekében, hogy megtudja, mi a szoftver minden mozdulatának nyomon követése.

Használja böngészőjét az egérrel “Jobb klikk” és menjen tovább a ellenőriz. Ezután egy kérést fog látni https://uib.ff.avast.com/v5/urlinfo amikor egy új oldal betöltődik egy lapon.Avast kérés

Amíg a kiterjesztés be van kapcsolva, adatot küld magának, hogy meg tudja határozni, hogy az oldal van-e rosszindulatú vagy sem. Nagyon nyilvánvaló, mivel az oldal teljes címét a bináris adatok. Ez magában foglalja a lekérdezés része és rögzítése. 

Ha úgy gondolja, hogy ez minden, nos, gondolkodj újra. Nem is kell navigálnia egy oldalra. Az Avast bármikor megküldi a kérést kapcsolólapok. Tehát alapvetően vannak semmiképpen sem.

Egy böngésző elrabolta a víruskeresőt

Mozilla Firefox megtette az első lépést, és blokkolta az Avast és az AVG termékeket hivatalánál Kiegészítők weboldala. A forgatókönyvek szerint a Mozilla hozzáadja a kiterjesztéseket az általa fenntartott blokklistához, vagy kérdezi az Avast-t módosítja a kiterjesztéseket. Ellenkező esetben a Mozilla soha nem állíthatja vissza a kiterjesztéseket.

Egyelőre, ha megpróbálja az Avast-ot a Kiegészítők webhelyén keresni, akkor észreveszi, hogy semmi sem jön ki belőle. Csak annyit fogsz kapni hiba üzenet amely tartalmazza:

„Hoppá! Nem találjuk azt az oldalt. ”Avast Nem áll rendelkezésre

Amennyire tudom, Mozilla nem feketelistára került a kiterjesztések. Azonban vannak tiltólista. Nem tudjuk, hogy a Mozilla megkapja-e a kiterjesztéseket, de ha Avast nem tesz valamit a adatvédelmi aggodalom, Nem látom, hogy a termék hamarosan visszatérjen.

De Avast szerint a társaság az a követelmények teljesítésén dolgozik. Láthatja azt egy nyilatkozatban, amelyet egy ideje kiadtak:

„A Mozilla néhány új követelményét már végrehajtottuk, és kiadunk további frissített verziókat, amelyek teljes mértékben megfelelnek és átláthatók az új követelményeknek. Ezek a közeljövőben a szokásos módon elérhetők lesznek a Mozilla üzletben. ”

Végül is átláthatók

Az ő Adatvédelmi irányelvek, Avast állítja, hogy igen információt gyűjt a felhasználókról. Az alábbiakban felsoroljuk azokat az adatokat, amelyeket az Avast betakarít, ha termékeiket használja:

 • Számlázási adatok tartalmazza a nevét, e-mail címét, hitelkártya számát, és bizonyos körülmények között a számlázási címét és a telefonszámát. A legtöbb esetben termékeinket és szolgáltatásainkat megbízható, harmadik féltől származó szolgáltatótól, viszonteladótól vagy az App Store-tól vásároljuk meg. Ilyen körülmények között a számlázási adatait az érintett harmadik fél dolgozza fel, és ezeknek az adatoknak csak egy részét kapjuk meg a megfelelő üzleti nyilvántartás vezetése érdekében..
 • Számlaadatok tartalmazza a nevét, címét, e-mail címét, telefonszámát, fotóját, születési idejét, nemét és érdeklődési körét, és ezeket az adatokat az Avast fiók regisztrálására használják.
 • A termékadatok két alkategóriát tartalmaznak:
  • Eszköz adatok információkat tartalmaz az operációs rendszerről; hardver; a készülék városa / országa; hibanaplók; böngésző; hálózat; az eszközön futó alkalmazások, beleértve az Avast termékeket; és
  • Szolgáltatási adatok információkat tartalmaz az Avast termékhasználatáról és eseményeiről.

Az Avast alkalmazás figyelmeztet

Avast COO Ondřej Vlček magyarázza:

„Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány felhasználó nem akarja, hogy bármilyen adat – bármennyire általános és személytelen is – felhasználható legyen a piaci elemzésben. Ezért egyértelműen kijelentjük, hogy termékeink telepítése során milyen információkat gyűjtünk, és mit csinálunk vele, és felkínáljuk felhasználóinknak a lehetőséget, hogy kiutasítsák az adatokat.

Technikailag igaz, amit Vlček mond. Az Avast Anti-Virus telepítésekor, a szoftver figyelmeztet hogy bizonyos adatait összegyűjtik. Íme, amit kap, amikor elindítja a telepítő fájlt:Avast adatvédelmi irányelvek

Rendben, akkor mi van, ha elutasítja? Leáll az Avast működése? A szoftver megsemmisíti az Ön adatait, és soha nem használja fel, és nem adja el harmadik félnek? Hát nem. Az Avast mindkét módon összegyűjti az Ön adatait.

Az egyetlen különbség az, hogy ha te elfogad, Avast megőrzi és összesíti az adatokat a böngésző kiterjesztése jelentette, ha Ön is hanyatlás, azt használat után megsemmisíti az adatokat. Tehát mindkét irányban a szoftver fogja használni az Ön adatait, akár tetszik, akár nem.

Fontos jegyzet

“Maga az Avast nem tagadja, hogy adatgyűjtést hajt végre, de a cég ügyvezetõ igazgatója azt állítja, hogy nincsenek adatvédelmi szabályok megsértése, mivel az Avast anonimizált információkat árusít, anélkül, hogy a felhasználók személyes adataival kapcsolatban lennének.”

Az Avast fenntartja magának a jogot, hogy az Ön adatait felhasználja, beleértve névtelen harmadik feleknek adva a „trend analitika” céljából. Itt érkezik a fenti megjegyzés. Ha az Avast névteleníti az Ön adatait, azt hiszem védi a magánéletét, nem igaz??

Ki tudja kapcsolni??

Gyors válasz, igen kikapcsolhatja a szolgáltatást. Először hadd mutassam meg, mit tehetsz ezekkel Alkalmazás, akkor továbbmegyünk a kiterjesztéshez.

 1. Először indítsa el a Avast víruskereső alkalmazás és keresse meg Beállítások.Avast kezdőképernyő
 2. Ban,-ben Beállítások ablak, menj Tábornok ezt követi Magánélet.Avast Beállítások Adatvédelem
 3. Most, az oldal végén, mindent megtalál, ami kapcsolatban van adatgyűjtés.Avast adatvédelmi beállítások (1)
 4. Végül, mindent törölje hogy az Avast nem gyűjti az adatokat, és nem tárolja azokat.Kapcsolja ki az Avast gyűjteményt

Most már tudja, hogyan kell kikapcsolni az adatgyűjtést a Avast alkalmazás. Ezután megmutatom, hogy ki kell kapcsolnia, ha egy kiterjesztés. Mellesleg, ez elég egyszerű, és csak néhány kattintásra van szükség itt-ott. Nézd meg:

 1. A böngészőjében, amely valószínűleg az Króm, kattintson a Avast ikonra a képernyő jobb felső sarkában.Aktiválja az Avast Extension-t
 2. Érintse meg a Fogaskerek ikon navigálni a Beállítások szakasz.Írja be az Avast beállításokat
 3. Görgessen le, és megtalálja “Engedélyezze a használati adatok megosztását harmadik felekkel az Analytics számára.”Használási adatok engedélyezése
 4. Most, tiltsa le a szolgáltatást, és minden rendben leszel.Kapcsolja ki a funkciót

Névtelen webes böngészés mindenkinek kellett lennie. Csak azért, mert a legfrissebb biztonsági technológiával rendelkezik, nem biztosítja az Avast számára az adatok gyűjtésének jogát.

Az kikapcsolási folyamat nagyon könnyű követni, mint ahogy fentebb láthatja. Ennek ellenére hatékonyabb módja van az adatvédelemnek az Avast adatgyűjtése ellen – Just távolítsa el a szoftvert, mindenekelőtt.

Biztonságos az Avast használata? – Végső gondolatok

Ahogy említettem, Avast kiemelkedő Anti-Virus hogy sok ember védi készülékét a bejövő fenyegetésektől. azonban, magánélet az első az internet böngészéskor is, és felhasználói adatok gyűjtése amit valamelyik ilyen szoftvernek el kell kerülnie, ha erre nincs szükség.

A társaság megemlítette névtelenné teszi a forgalmat így nem tér vissza azonosítani téged. Mit gondolsz? Ez igaz? Az egyik legsikeresebb és leghatékonyabb Anti-vírus adatvédelmi fenyegetés? Ossza meg gondolatait az alábbi megjegyzésekben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map