Az első lépések a Twitch streaming-rel

A videojátékok mindig is népszerűek voltak, de senki sem tudta volna elképzelni azt a széles körű hírnevet, amelyet az egész világon elért, a streamingnek köszönhetően.


Az első lépések a Twitch streaming-rel

Az Ultimate Twitch kezdők útmutatója

A leghosszabb ideig az emberek videojátékokat játszottak saját számítógépükön, egyedül vagy partnerrel. Azt is megválaszthatták, hogy valakivel játszanak egy másik eszközön.

A streaming viszont a videojátékokat teljesen más szintre helyezte. Valójában ez már nem egy fiatal fiúk szabadidős tevékenysége. Több millió dolláros üzlet, amely nem kevesebb, mint más jelentős sportesemények.

Kan nevet ad magának

A Twitch az egyik ilyen streaming platform, amely a videojátékoknak teljesen új jelentést adott. Ezt Justin Kan készítette, és 2011-ben indította el, de az Amazon megszerezte 2014-ben. Bár a Twitch csak egy újabb online játékplatformként kezdte meg működését, most uralja a videojáték-ipart.

Több mint 100 millió aktív havi felhasználóval rendelkezik, ebből 15 millió napi felhasználó. Emellett a platformon 2,2 millió havi műsorszolgáltató és 241 milliárd perc élő közvetített játéktartalom van. Leginkább az újdonság miatt kínálkozik a platform.

A platformon együttműködhet más játékosokkal egy játékban, miközben a közönség figyelheti, hogyan játszik. Valójában az emberek száma, akik megnézik, hogy az emberek játsszanak, több, mint azok, akik valójában játszanak.

Van egy csevegőszoba, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül kommunikáljanak a közönséggel és a többi szereplővel, ezáltal a platform interaktívabbá váljon, mint bármelyik más. A Twitch professzionális játékversenyeket, talk show-kat és műsorszolgáltatók szólóbeszélgetéseit rendezi.

Itt található egy útmutató a Twitch használatának megkezdéséhez és a szolgáltatások legjobban kiaknázásához.

Olyan dolgok, amire szüksége van

Mielőtt elkezdené szervezni vagy közvetíteni a Twitch szolgáltatást, szüksége lesz néhány dologra. Ne feledje, hogy a Twitch közvetítői és műsorszolgáltatói internetes hírességek több száz szponzorral és ezer közösségi médiakövetővel.

Ezeknek az embereknek nagy része megélhetéssel játszik videojátékokat, és részt vesz az NBA vagy az NFL legfontosabb versenyén. Noha ezeknek csak néhány szerencsés lehet, a Twitch szerpentinként való elindulás nem sok igénybe vesz. Az alábbiakban bemutatjuk a Twitch használatának alapvető követelményeit.

Egy vagy több számítógép

A Twitch számítógépes és mobil eszközökről egyaránt elérhető, de ajánlott egy asztali számítógépet használni, mivel az nagyobb kapacitással rendelkezik, mint a mobil eszközök.

A Twitch ajánlásai szerint a számítógépnek legalább Intel Core i5-4670 processzorral vagy azzal egyenértékű processzorral, legalább 8 GB RAM-mal és Windows 7 vagy újabb verzióval kell rendelkeznie. A streaming Apple számítógépről is elérhető.

A PC-s játékok streamingjéhez erős grafikus kártyára van szükség, lehetőleg olyanra, amely legalább a DirectX 10-et támogatja. Szüksége van egy gyors, megbízható internetkapcsolatra is, legalább 3 MB / s feltöltési sebességgel. Ez elég könnyű otthoni és mobil internetkapcsolaton keresztül elérni.

Ha műsorszolgáltatóvá akarsz válni, akkor egyidejűleg streaming és sugárzást is kell adnod. Ez nehéz lehet ugyanabból az eszközből. Ezért javasoljuk, hogy az egyik számítógépről folytasson adatfolyamot, miközben a másikról sugároz. Ez megakadályozza egy számítógép túlterhelését.

Kamera és mikrofon

A jó számítógép mellett webkamerára és mikrofonra is szükség van. A műsor közvetítésekor a közönség láthatja Önt a játékod ellen, és elérheti, hogy magas színvonalú webkamerára van szüksége.

Minél jobb a fényképezőgép minősége, annál jobb a kép. Szüksége van egy jó mikrofonra is, amely lehetővé teszi a közönség számára, hogy tisztán hallja Önt.

Míg a játék fejhallgató tartalmaz egy tisztességes mikrofont, a legjobb minőség érdekében vegye fontolóra egy külön mikrofon vásárlását, akár olyat, amelyet a ruhájához ragaszthat, akár az asztalra helyezhet.

Twitch fiók

Miután kitalálta a műszaki szempontot, létre kell hoznia egy fiókot a Twitch szolgáltatásban. A platformhoz való csatlakozás elég egyszerű és egyértelmű. Be kell jelentkeznie a twitch.tv-be és létre kell hoznia egy fiókot. A Twitch-hez való csatlakozás és streaming teljesen ingyenes, de ahhoz, hogy kitűnjön a többitől, erőfeszítéseket kell tennie.

Feltétlenül használjon egyedi avatárt és szalaghirdetést, hogy azonnal felismerhető legyen. Ezenkívül ne felejtsd el érdekes leírást adni magadról.

Streaming szoftver

Streaming szoftver nélkül nem tudja megmutatni játékát a világnak. Két legnépszerűbb streaming szoftver az ingyenes Open Broadcasting Software (OBS) és a fizetett XSplit.

Nevet magadnak

Miután rendezte ezt az egész beállítást, készen áll arra, hogy megkezdje a közönség streamingét és felépítését. Mint minden közösségi médiaplatform, a Twitch-magad elnevezése időt, erőfeszítést és türelmet igényel.

Mások milliói vannak, mint te, a platformon, és mindig kemény versenyed van. Éppen ezért a következő négy lépés elvégzése elengedhetetlen az alábbiak felépítéséhez a platformon.

 • Következetesség: Amikor új vagy, akkor összhangban kell lennie a tartalommal és a végrehajtással – időben kell lennie. Mindig egy meghatározott időpontban kell adatfolyamot adnod, hogy a közönség tudja, mikor érdemes a tartalmára figyelni. Még akkor is, ha eleinte nincs sok néző, fontos folytatni. A következetesség kulcsfontosságú; ha véletlenszerű, szabálytalan jelenlét van, az nem lesz jó.
 • Kölcsönhatás: A közönséggel és más műsorszolgáltatókkal való interakció és elkötelezettség a folyamat fontos része. Elősegíti a kapcsolatok kialakítását, és nagyobb számú követőt gyűjt fel.
 • Türelem: Bár a Twitch az internetes szenzációkat létrehozta a szalagokból, ne feledje, hogy a verseny kemény, és időbe telik. Ha türelmes és következetes, és a minőségi tartalom streaming, végül segít megjelölni.
 • Tartsa be a szabályokat: Vannak dolgok, amelyeket megengedett a Twitch-en, és olyan dolgokat, amelyeket soha nem szabad megkísérelnie. Ha megszegte a Szolgáltatási feltételeket, előfordulhat, hogy betiltja a Twitch használatát, és nincs visszaút.

Végső gondolatok

Most nyilvánvalóan a Twitch lett a legnépszerűbb e-játék streaming platform. Ez azonban nem az egyetlen. Nézze meg ezeket a fantasztikus Twitch-alternatívákat, hogy jobb képet kapjon a különböző játék-streaming szolgáltatásokról.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map