Az online kiküldetés aranyszabályai – miért kockáztathatja az online megosztás

Az Internet nagyrészt a tartalom megosztásáról szól. A hírektől a fényképekig, az információkig és az élményekig az online postázás a kapcsolatok összekapcsolásának és kiépítésének egyik módja. Lehet, hogy megosztja fényképeit a Facebook-on vagy a politikai nézetet a Twitter-ben, és úgy gondolja, hogy tökéletesen ártalmatlan. De veszélyes lehet, különösen, ha túl sokat oszt meg. Az internet böngészésekor sok információt hagy el mindenhol. Függetlenül attól, hogy e-mail címét visszaküldi tudományos cikk elolvasása érdekében, vagy megosztja tartalmát a közösségi médiában, adatai mindenütt szétszórtak. A szociális média fellendülésének ebben a korában különös óvatossággal kell rendelkeznünk, amikor online közzétesszük magáninformációinkat.


Az online kiküldetés aranyszabályai

Az online kiküldetés aranyszabályai

Az online megosztás aranyszabályai

Hogyan védheti meg magát attól, hogy túl sokat tegyen közzé az interneten?

# 1 Ne tegye közzé azt, amit nem akar, hogy mások láthassanak

Ez egy alapvető internetes biztonsági óvintézkedés. Fontos megjegyezni, hogy továbbra is figyelmeztetnie kell arra, amit megoszt, még akkor is, ha korlátozott közönséggel osztja meg. Próbáljon meg nem tárni semmilyen személyes adatot az állapotában. Fotói nem fedhetnek fel sok személyes információt. Nem szabad senkinek tudatniuk az ütemtervével és a gyakran látogatott helyekkel sem.

# 2 Legyen riasztó és tudatában

Az interneten való belépés egyszerű. Csak kapcsolja be az útválasztót, és csatlakozni fog. De mielőtt online lépne, meg kell tudnia az összes veszélyt, amely a vizek alatt rejlik. Függetlenül attól, hogy vírus és rosszindulatú program, vagy hackerek rejtőznek egy nyilvános Wi-Fi mögött, számos rosszindulatú elem éhes az adataival kapcsolatban.

A tudatosság csak az első lépés, így a know-how hiánya miatt nem kell a biztonság megsértésével szembesülnie. Ha kezdő internetes felhasználó vagy, akkor valószínűleg nem ismeri a veszélyeket, amelyeket az internet tartalmazhat. Noha az interneten nem mindenki akar ártani, mindig a legjobb, ha biztonságban vagyunk.

A nyilvános ingyenes Wi-Fi-t hackerek állíthatják be. Mivel irányítanak egy adott Wi-Fi-t, könnyen láthatják a részletekkel kapcsolatos információkat, amelyeket az adott eszközön küld és fogad. Tehát, ha nyilvános Wi-Fi-t használ, ügyeljen arra, hogy jó VPN-t használjon, hogy biztonságban maradjon a hackerek ellen.

# 3 Kerülje el az ellentmondásos témákra való feladást

Az emberek erőteljesen gondolkodnak olyan témákban, mint a politika és a vallás. Ha ezekről a témákról tesz közzé, akkor van esély arra, hogy elveszíti követőit. Lehet, hogy vitákat vet fel másokkal is. Országától függően bizonyos típusú megjegyzések feladása akár illegális is lehet.

# 4 Ne ossza meg tartózkodási helyét

Érdemes lehet bejelentkeznie arra a drága étterembe, amelyet belépett. Ha azonban tudatja a nyilvánossággal, hogy kívül tartózkodik, a potenciális tolvajok megtudhatják, hogy senki nincs otthon. Noha a Facebook bejelentkezési funkciója nagyon vonzó, a legjobb, ha tartózkodási helyét távol tartja.

Ezenkívül ne tegye be előre nyaralását. A fényképeket a Facebookon közzéteheti, ha visszatér az utazásból. Ne mondja másoknak, hogy néhány napig távol lesz.

# 5 Szerintem megosztja azt valakivel, aki veled ül

Ha egyedül ül, akkor érdemes lehet újból naplózni, retweetelni vagy megosztani egy adott hozzászólást. Képzelje el azonban, hogy egy ember veled ül. Lehet, hogy az egyik követője, vagy akár a családtagjai is. Ossza meg velük a tartalmat??

A megosztás gomb megnyomása egyszerű, ha egyedül vagy. De sérthet valakit – talán valaki közeli személyt. Tehát mindig képzelje el, hogy valaki ül veled, és megosztja velük ezt a bejegyzését. Ez segít megérteni, hogy egy adott bejegyzést meg kell-e osztani.

# 6. A szociális média számláit tartsa magántulajdonban

Ha a fiókja privát, akkor is, ha megosztasz valamit, amit nem kellene, akkor csak korlátozott közönség fogja megtekinteni. Bár mindig óvatos, ha nem osztjuk meg túlzottan, a dolog az, hogy még ha tévedésből is túlméretezzük, nem fog sok szemmel elérni.

Ha fiókjait magánkézben tartja, akkor biztosítja, hogy hozzászólásai csak azok számára legyenek láthatóak, akik követnek téged. Ha közeli baráti köröd van a Facebookon, és tévedésből megosztja gyermekének iskolai adatait, akkor ezek a részletek csak a barátok számára lesznek láthatóak, ez biztonságosabb, mint a nyilvánossággal való megosztás. Vessen egy pillantást arra, hogy melyik közösségi média-fiókot kell letiltania.

# 7 Soha ne tegye közzé a munkával kapcsolatos információkat

Ha idegenek vannak követői a közösségi médiában, akkor ügyeljen arra, hogy ne tegyen túl sok konkrét részletet a munkájáról vagy az irodájáról. Lehet, hogy nem tudja, de lehetnek kísértetek, különösen, ha érdekesnek találják a tartalmat.

Ezen kívül a munkával kapcsolatos információk megosztása megsértheti a hivatalos adatvédelmi irányelvet. Ha meg kell osztania az irodai információkat, akkor azoknak nem szabad túl sok részletet tartalmazniuk, hogy ne lehessen visszavezetni arra a helyre, ahol dolgozik.

A megosztandó aranyszabályok – következtetés

Az online akciók miatt rablás, letartóztatás, követés vagy követés nagyon valós. Noha úgy gondolja, hogy ez nem történhet meg veled, az igazság nagyon más. A hatóságoktól a hackerekig a nem kívánt online behatolások fenyegetése nagyon valódi. Noha sok ember nem veszi figyelembe azt a potenciális biztonsági kockázatot, amely miatt a nem kívánt személyek hozzáférhetnek információkhoz, a veszély fennáll. És figyelmeztetnie kell arra, hogyan lehet megmenteni magát a snoopers-től, függetlenül attól, hogy ez magában foglalja a bűnözőket vagy akár a kormányt is.

Az online adatvédelem valódi aggodalomra ad okot, különösen a közösségi média csatornáinak terjedésekor. Ha túl sokat oszt meg, itt az ideje, hogy elindítsa az online jelenlét magántulajdonossá tételét. Ellenkező esetben az eredmény több lesz, mint amennyit képes kezelni. A rosszindulatú feltöréstől a vírusokig, az online vagy az internetes megkérdezéstől a kormányzati szippantásig, a magánéletének nemkívánatos behatolása súlyos következményekkel járhat az ön jólétére és biztonságára. Tegye meg a lépéseket az ön és a közösségi média fiókjainak online védelme érdekében, és tegye biztonságosabbá a kibertérben, akár online vásárol, böngész, akár csak a közösségi médiában kapcsolódik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me