Be- vagy kikapcsolnia kell a helymegosztást?

A személyes adatok mennyisége, amelyet egyszerűen második gondolat nélkül adunk át, jelentős magasságba lépett. Nem csak a nevünket, a korunkat, a telefonszámainkat és az e-mail címeket osztjuk meg szívesen, de megengedjük, hogy az alkalmazások is nyomon kövessék minden egyes lépésünket. A GPS az egyik legfontosabb szoftverfejlesztés, amely napjainkban van. Mindig a otthoni számítógépről az okostelefonjára más összekapcsolt eszközökre, mindig a radaron tartózkodik. Bár ez nagyon hasznos dolog, ugyanakkor zavaró is lehet. A technológia pusztító inváziójának köszönhetően minden felhasználónak tudnia kell, hogy hatalma van az eszközük felett. Meg kell akadályoznia, hogy eszköze nyomon kövessen téged, amikor helyesen gondolja. Íme néhány hiba, amelyet továbbra is elkövethet a helymegosztással.


Be- vagy kikapcsolnia kell a helymegosztást?

Ha be- vagy kikapcsolja a helymegosztást?

A közösségi média leképezésének engedélyezése

Eredetileg a közösségi média olyan barátokkal való kapcsolatteremtési eszköz volt, amelyekkel általában nem tudtak találkozni. Most azonban az olyan alkalmazások, mint az Instagram és a Snapchat, hevesen használják a helymeghatározást a felhasználókon. 2017-ben bevezetésre került a Snap Map. Ez a szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valós időben nyomon kövessék barátaikat. Ugyanez vonatkozik az Instagram-ra.

Ez a szolgáltatás akkor lehet hasznos, ha azt akarja, hogy mások nyomon kövessenek bárhová is megy. Az Ön személyes adatainak megőrzése érdekében azonban fontolóra kell vennie a Ghost Mode bekapcsolását a Snap Map-ban, és kerülje a fényképek megosztását a helyek alapján.

„Találd meg a barátaimat”

Ez az iOS-on és az Android-on elérhető szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy más telefonos névjegyeket találjanak, amelyek ezt a funkciót használják.

Van egy másik alkalmazás, a Családkereső, amelynek ugyanaz a funkciója, és mindkét platformon elérhető. Bár egyes szülők azt mondhatják, hogy szeretik azt az elképzelést, hogy képesek legyenek megtalálni gyermekeiket, ez még mindig kockázatos. Az ilyen alkalmazásokat el kell kerülni azoknak, akik megpróbálják nem könnyen megtalálni őket.

A közösségi média túlzott használata

Nem csak a GPS kell aggódnia. Ha túl sokat használ a közösségi médiában, akkor veszélyeztetheti a saját biztonságát. Ön és családja nyaralni megy? Fontos üzleti turné jött?

Ne öntse ezeket a dolgokat a közösségi médiában, még akkor sem, ha úgy érzi, hogy a világ nem tud megtudni róluk. Ezzel potenciálisan megakadályozható az olyan bűncselekmények, mint például betörések és lopások, csak a kettő megnevezéséhez.

Helyfüggő fotóküldés

A mai világban remek dolog, ha folyamatosan frissíti barátai utazásait. Ez azonban kockázatot jelent neked és mindenki körülötted. Például nagy helyzetet jelenthet a helyalapú képek feltöltése az Instagram-ba.

Lehet, hogy nyilvános hírcsatornába kerülnek. Így profilja és napi szokásai ismeretlen emberekkel kerülnek kitéve. Ez nem azt jelenti, hogy abba kell hagynia a fényképek megosztását. De feltétlenül fontolja meg újra a fényképek megosztását a hely alapján.

Mindig helymeghatározó szolgáltatásokat használ

Normává vált az alkalmazások számára, hogy kérjenek helymegkövetést. Az aktív térkép segítségével a helymeghatározó szolgáltatások használata minden alkalmazásban hiábavaló. Hatalmas kockázatot jelent, és javítja a nyomon követhetőségét. Ezenkívül személyes adatai is rossz kezekbe kerülhetnek. Ha olyan alkalmazásokhoz adta meg a hozzáférését, amelyeknek nincs igazán szükségük, akkor vonja vissza.

Hely megosztása – a fő bűnösök

Most beszéljünk néhány nagyon általános alkalmazásról, amelyek nyilvánvalóan visszaélnek a helymeghatározással:

Google figyelmeztetések

A Google hírhedt, hogy felhasználja a felhasználók helyét és adatait. Ha van Android-telefonja, máris bizonyos fokú veszélybe kerül. Biztos lehet abban, hogy az Ön adatait profit céljából is felhasználják és értékesítik.

De még aggasztóbb a Google Helyelőzmények alkalmazás. A legközelebbi Wi-Fi hálózatokon alapuló GPS-koordinátáit mind az alkalmazás rögzíti. Az emberek a helyed alapján is kitalálhatják a jelenlegi tevékenységeidet. Ez a szolgáltatás be van építve a Google Maps, a Google Photos és a Google Assistant programba, így a következő alkalommal érdemes alaposabban elolvasni a finom nyomtatást..

Fitness nyomkövető

A Strava, egy fitneszkövető alkalmazás, nyomonkövetési tendenciái miatt némi hőt látott. Kiadták a hőtérképeket vagy útvonalakat a katonai emberek futtatásához vagy kerékpározásához. A térképek az Egyesült Államok katonai támaszpontjainak pontos körvonalait mutatták olyan országokban, mint Szíria és Irak.

Bizonyos esetekben a személyzet belseje is látható volt a meghatározott utak használatának szabályszerűségével együtt. A vállalat azonban gyorsan rámutatott, hogy ez nem sérti az adatvédelmi irányelveket, mivel a felhasználók nem választották ki az adatvédelmi lehetőséget.

Keresse meg …

Bármely alkalmazás, amely lehetővé teszi a dolgok megtalálását, használja a földrajzi helyzetét. A Bose fejhallgató például a „Keresse meg a rügyeimet” funkciót kínál a Connect alkalmazáson keresztül. Ez lehetővé teszi, hogy megtudja az utoljára ismert helyét. Jól tűnhet, ha van egy szokása, hogy rosszul tegye a fülhallgatót. Ne feledje azonban, hogy Bose-t nemrégiben azzal vádolták, hogy érzékeny adatokat gyűjtöttek a felhasználók felhasználói szokásairól. Bízhat-e ilyen alkalmazásokban??

geotagging

A földrajzi címkézés valódi probléma mindenki számára, aki tisztában van (mint mi mindannyian kellene lennünk) magánéletükkel. A közösségi média többsége automatikusan megjelöli a képeket. Egy másik félelmetes fogalom az iOS-alkalmazások automatikus fényképezése és videóinak készítése. Az Android ugyanúgy bűnös itt. Függetlenül attól, hogy Androidot vagy iOS-t használ, biztosnak kell lennie abban, hogy tisztában van a másokkal megosztott részletekkel.

Szerelmet keresni

Gyakorlatilag minden randevú alkalmazás foglalkozik a felhasználók adatainak gyűjtésével. Ezt arra használják, hogy további mérkőzéseket kínáljanak. De ezek közül a Happnt még a legbátrabbnak is nevezték. A spontaneitás varázsában a vállalat lényeges információkat gyűjthet szokásairól és hobbijairól.

Az push értesítésekkel az alkalmazás megkísérel segíteni abban, hogy kapcsolatba lépjen az éppen sétált emberekkel. Ez eleinte izgalmasnak tűnhet, de gondoljon arra a biztonsági kockázatra, amelyet el kell viselnie. Bárki, aki az alkalmazást használja, elmúlhat minden, amit megismert a profilján.

A helymegosztás be vagy ki? – Záró szó

Az összes olyan dolog, amiről itt beszéltünk, komoly veszélyt jelent a magánéletére. Ezeknek a problémáknak a megoldása azonban csak néhány érintést igényel. Ha egy alkalmazás több jogot igényel, mint amennyire kéne (például egy egyszerű játék, amely megadja az elérhetőségét vagy a helyadatokat), akkor a legjobb, ha más hasonló alkalmazásokat keres. Akár megkísértheti a tartózkodási helyét! Tudjon meg többet erről itt.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me