Értékesíthetik-e az internetszolgáltatók az Ön adatait?

A régi kérdés továbbra is fennáll: az internetszolgáltatók (ISP-k) értékesítik-e az ügyfelek adatait. Nem meglepő, hogy a válasz igen. Az országtól függetlenül igaz, hogy az internetszolgáltatók hatalmas mennyiségű személyes adathoz férnek hozzá, és szabadon értékesíthetik azokat a reklámpartnerek számára. E tekintetben az internetszolgáltatók nem különböznek túlságosan a Google-tól vagy a Facebook-tól, amelyekről ismert, hogy felhasználói adatokat adnak el a hirdetési partnereknek.


Értékesíthetik-e az internetszolgáltatók az Ön adatait?

Az internetszolgáltatók eladhatják-e az adataikat?

Az Egyesült Államok internetes adatvédelmi törvényét hatályon kívül helyezte

Az Egyesült Államokban a politika megfordulása után az internetszolgáltatók szabadon gyűjthetik és értékesíthetik ügyféladataikat harmadik felek számára. A Kongresszus hatályon kívül helyezte a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) szélessávú adatvédelmi oltalmi szabályait, amelyek megakadályozhatták az internetszolgáltatót az ügyfelek személyes adatainak előzetes hozzájárulás nélküli értékesítésében..

Ez ingyenes szolgáltatást biztosít az internetszolgáltatóknak. Mielőtt az FCC megkezdte az internetszolgáltatók szabályozását, a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) felügyelete alatt álltak. De egy szövetségi bíróság határozatával megfosztották az FTC-től a hatalomtól. Most minden telefonszolgáltató és internetszolgáltató az FCC alá tartozik.

Az adatgyűjtés célja: az adatokat eladja azoknak a reklámpartnereknek, akik az adatokat releváns hirdetések létrehozására és a hálózatba helyezésére használják. A nyereséget felosztják a két fél között. Mint mindenki tudja, a hirdetés a legnagyobb bevételt generálja az internetszolgáltatók számára, tehát az adatgyűjtés elengedhetetlen.

Hogyan gyűjtik az internetszolgáltatók az adatokat

Nagyon nagy a különbség az adatgyűjtés között olyan webhelyek között, mint a Facebook és a Google, valamint az internetszolgáltatók között. Amikor belép a Google vagy a Facebook oldalára, többé-kevésbé hajlandó és tudatosan lehetővé teszi számukra, hogy nyomon kövessék Önt a szolgáltatásért cserébe. Ha nem akarja követni, akkor távol maradhat e szolgáltatások használatától.

Az Internet szolgáltatók esetében azonban nincs más választása. Az internethez való hozzáféréshez használnia kell a szolgáltatást, és Ön is fizet érte.

Az internetszolgáltatók az információkat is figyelemmel kísérik, mivel kötelesek erre. Ezeknek a vállalatoknak nemcsak hozzáférése van az összes, az interneten előállított adathoz, hanem kötelesek nyomon követni és ellenőrizni a DNS-en lévő adatokat is, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a hálózat megfelelően működik-e és nem kerül visszaélésre..

Ezt meg kell tennie a hálózat biztonságának biztosítása és az online támadások elleni védelem érdekében. Kíváncsi az, hogy mennyit tudnak az internetszolgáltatók ügyfeleikről, hogyan tárolják az információkat, és kivel osztják meg őket.

Online nyomon követik

Még ha az adatvédelmi szabályokat sem sem hatályon kívül helyezték volna, a dolgok ugyanazok lennének. Senki sem követi a szabályokat, amikor az online adatvédelemről van szó. Amikor valaki internetet kap, lemondnia kell arról, hogy nyomon követik és tevékenységeit figyelemmel kísérik. De a weboldalak esetében csak a bejelentkezés után követnek nyomon; internetszolgáltatók esetén állandóan nyomon követik.

Míg egyes internetszolgáltatók azt állítják, hogy az eladók és a hirdetési partnerek soha nem használják helytelenül az Ön adatait, mások egyértelműen kijelentik, hogy személyes adatait gyűjtik, ideértve a pénzügyi adatokat, például a hitel- és társadalombiztosítási számokat..

Mit tudsz tenni vele??

Bár az a tény, hogy az internetszolgáltatók gyűjtik és eladják az Ön személyes adatait, közismert tény, hogy nem ismertek, a védekezés módja. A VPN használata a legjobb megoldás az ön magánéletének online megsértése elleni védelmére. A virtuális magánhálózat eszköz az érzékeny adatok továbbításához szükséges kapcsolatok biztosításához, és számos előnnyel jár.

A VPN használatának előnyei

A VPN néhány előnye az IP-cím-maszkolás, a georestrikció és az internetes cenzúra megkerülése, a titkosított átvitel és az online névtelenség. Még ha az internetszolgáltatók is képesek lesznek nyomon követni az átadott adatokat, az csak szomorúság. Csak a biztonságos VPN-kiszolgáló tudja olvasni a titkosított adatokat.

A VPN-k használhatók PC-n vagy Mac-en, iOS-en vagy Android-on, laptopon, mobilon és az egész ház útválasztóján. Internetszolgáltatója követte téged, még akkor is, amikor ezt olvassa. A magánélet online megsértése elleni védelme, valamint az adatok gyűjtése és értékesítése érdekében telepítenie kell a VPN-t. Bármi is történik az FCC adatvédelmi szabályaival, a VPN-vel mindig biztonságban lehet. Szerezz VPN-t, úgy tűnik, hogy a nagy testvér most folyamatosan figyeli. 

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me