Értékesíti az Ön adatait a harmadik fél számára a VPN?

A harmadik felek által a VPN-k által értékesített adatok valósak! Az emberek világszerte virtuális magánhálózatokat használnak a magánélet védelme érdekében és anonim módon böngészni az interneten. Mint minden szolgáltató, a VPN-eknek is vannak jó és rossz árnyalataik. A rossz emberek nem veszik komolyan az adatok biztonságát. Egy nemrégiben végzett vizsgálat azt mutatta, hogy a 117 legnépszerűbb VPN közül csaknem 26 mentette el a felhasználói adatokat. A jelenleg hatályos új GDPR-törvényekkel a VPN-szolgáltatókat szintén alaposan megvizsgálják, hogy miként használják az ügyféladatokat. Érdekes rész az, hogy az adatgyűjtés nem illegális, mivel a szolgáltatók ezeket a feltételeket megemlítik adatvédelmi politikájukban. Felhasználókként azonban inkább kihagyjuk ezt a részt, és rákattintunk az “egyetértek” elemre..


Értékesíti az Ön adatait a harmadik fél számára a VPN?

A VPN-k eladják-e az Ön adatait harmadik feleknek?

Hogyan végül a VPN értékesíti az Ön adatait

Számos VPN-szolgáltató nem tisztázza, hogy hogyan keresnek pénzt az általuk használt szolgáltatásukból. Vannak ingyenes és fizetett VPN-szolgáltatások is, néhányuk neves, népszerű és nagyon széles körben használt, mások pedig kissé árnyasak lehetnek. Valójában nem olyan könnyű meghatározni, hogy melyik szolgáltatás használja vissza az Ön adatait, és melyik fogja biztonságban tartani.

A VPN használata közben teljesen névtelen maradni. A VPN szolgáltatók nagy mennyiségű felhasználói adatot tartalmaznak, amelyek felbecsülhetetlen értékűek az adatvezérelt technológia és a digitális óriások számára. Szörnyű összegeket fizetnek azért az információért, amelyet a VPN-vállalkozások szívesen elfogadnak.

Hogyan értékesítik a VPN cégek az ügyfelek adatait harmadik felek számára:

Számos módja van annak, hogy egy VPN-szolgáltató felhasználjon személyes adatait néhány további hiba elhárítására. A legtöbb módszer magában foglalja a VPN által biztosított információk eladását a reklámügynökségeknek.

 • Az Ön e-mail címét megosztják marketing partnereikkel. Ez felbecsülhetetlen értékű információ azoknak a cégeknek, amelyek nagy e-mail adatbázisokat igényelnek a digitális marketinghez, az e-mail marketinghez és más hasonló vállalkozásokhoz.
 • Számos VPN-társaság rendelkezik saját üzleti karokkal, amelyek hatékonyan használhatják ki az adatelemzést, amelyhez nagy mennyiségű ügyféladat szükséges. Nem nehéz megmondani, hogy hová érkezik mindez az információ.
 • Néhány ingyenes VPN-társaság a hálózatot használja más felhasználók irányításához, így hozzáféréssel rendelkezik a helyi hálózathoz és az IP-címhez. Ez a gyakorlat különösen veszélyes lehet, mivel bárki, még a számítógépes bűnözésben részt vevő is használhatja a hálózatát, és semmilyen módon nem tudja meggyőzni a hatóságokat, hogy nem te voltál.
 • A VPN-társaságok bevételeiket az Ön hálózatán is megjelenített hirdetésekből kapják. Ezek a hirdetők bejelentkezhetnek és követhetik az Ön adatait. A hirdetések megjelenítése a használt alkalmazásokban, szponzorált hirdetések, videók és sok más típusú hirdetés a VPN-en könnyen hozzáférhet az adatokhoz.
 • Leggyakrabban olyan értesítéseket kap, amelyek figyelmeztetnek a böngészőben hozzáadott sütikre, és megengedik, hogy megtörténjen. Tudatlanul vagy tudatosan az Ön adatait a VPN cégek követik és értékesítik azoknak, akik hajlandók fizetni az árat.
 • A VPN-k 500 MB / nap vagy hasonló korlátot határoztak meg annak érdekében, hogy fizetős tervre frissítsen. Miután ezt megtette, a fizetési adatok és a banki adatok, a PayPal adatok stb. Naplózhatók.
 • Az Ön eszközinformációit, helyadatait, hardvereszköz-adatait, valamint szolgáltatója adatait értékesíthetik az adatbányászati ​​társaságok.
 • Néhány VPN-nek teljes ellenőrzése is van az okostelefon felett – hozzáférhetnek az eszköz és az alkalmazás előzményeihez a telefon állapotához és személyazonosságához. Ijesztő gondolat, de néhány nem biztonságos hálózat módosíthatja és törölheti a telefon adathordozóit.

Miért értékesítik a VPN-ek az Ön adatait??

Ahogy a mondás „ha nem adnak el terméket, akkor valószínűleg te vagy a termék”. Bármi, ami a szabad lesz ígérete, rejtett napirendet tartalmaz. Mit gondolsz, hogy egy „ingyenes” szolgáltatás fenntartja-e funkcióját és fenntartja-e magát (semmi sem ingyenes, mindent tudunk, miután az Obamacare arccal talált ránk!)? Bizonyos bevételi forrásra van szükség. A felhasználói adatok értékesítését végző VPN-k számos okból, többek között a következőkből állnak:

 • Szerver karbantartásának költségei: Amíg a VPN-t használja, a forgalmat a szerverein keresztül kell átirányítani, ehhez költségek kapcsolódnak. Minden attól függ, hogy mekkora a szabad VPN felhasználói bázisa. Minél alacsonyabb az erősség, a szerver díjai ezer dollárban lehetnek, és a nagyobb vevőhálózatú VPN-eknél a szerver töltők milliókba kerülhetnek.
 • A bevétel növelése: Rendkívüli kihívást jelenthet a rögzített termékbevétel generálása és a monetáris növekedés fenntartása nélkül. Az utóbbi időben a vizuális hirdetések kevesebbet fizetnek. A VPN szolgáltatók kihasználják ezt a lehetőséget, és megosztják a felhasználói információkat, vagy eladják azokat cégeknek, akiknek értékes adatok alapján célzott hirdetéseket kell létrehozniuk.
 • Egyszerűen milliókat keresni: Több millió felhasználó adatainak elérése olyan, mintha egy aranybányán ülne. Nehéz lenne ellenállni annak a vágynak is, hogy valamilyen módon ne használják fel, és millió dollárt szerezzenek. Hacsak a társaságnak nincs szigorú politikája, amelyet betart, akkor ez a felhasználói információ könnyen eladható vagy kiszivárogtatható, ha bosszantó bónuszösszegeket fizet.

Ne légy naiv: Ingyenes VPN-k adják el adatait!

Összefoglalva: biztonságos azt mondani, hogy a VPN-szolgáltatótól nem garantálható a teljes adatbiztonság, kivéve, ha az adatvédelmi irányelveiben kifejezetten ezt mondják..

Mindazonáltal intézkedéseket hozhat annak biztosítása érdekében, hogy mindent megtegyen a személyes, magán- és bizalmas információk védelme érdekében, és csak megbízható és elismert, fizetett és prémium szolgáltatásokat nyújtó VPN-társaságok szolgáltatásait használja ki.. 

Védd magad!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map