Hé, Alexa, Kiabálsz engem?

Ó, Alexa! Hogyan szeretjük, ha körül van! A félelmetes azon túl egyszerű öröm, hogy saját személyes, hanggal aktiválható asszisztensei vannak otthon és potenciálisan bárhová is megy. Ez az oka annak, hogy ezek az asszisztensek annyira népszerűvé váltak, és állandóan az egyik legkeresettebb eszköz a piacon. Mivel azonban népszerűsége nőtt, aggódjon amiatt, hogy felhasználhatók-e kémkedésre a fogyasztók számára és veszélyeztetik-e magánéletüket. 


Hé, Alexa, Kiabálsz engem?

Hé, Alexa, Kiabálsz rám?

Mi az aggodalom??

Közismert tény, hogy az olyan nagyvállalatok, mint az Amazon és a Google fogyasztóik adatait célozott hirdetések megjelenítésére és állítólag a felhasználói élmény fokozására használják. Az is közismert tény, hogy bárki, akinek aggódik online adatvédelme, gondosan elolvassa az EULA-t, mielőtt elfogadja. De a jelenlegi állapotban többségünk nem zavarja az összes jogi anyag átnézését, hogy megtudja, mennyi adatvédelmi kompromisszumot kell várnunk.

Most, hogy Alexa és más személyes asszisztensek otthonunkban vannak, az aggodalom még tovább növekszik. Elérte azt a pontot, ahol az emberek azon gondolkodnak, vajon használhatók-e hallgatóként és rögzítik-e a létfontosságú információkat. Mi történne, ha beszélt a házastárssal, és megadná nekik az ATM PIN-kódját vagy a hitelkártya számát? Ha Alexa felveszi (ami nagyon jó lehet, hacsak nem kapcsolja ki az örökkévaló hallgatási módot), akkor nem valószínű, hogy komoly veszélybe kerül a személyes pénzügyi biztonsága.

Ez csak egy a sok közül, amit vigyáznia kell, amikor Alexa-t vagy bármely más személyes, hanggal aktivált asszisztort használ. Tekintettel erre, nézzük meg néhány olyan fontos kérdést, amelyeket az utóbbi időben felvettek az Alexa vonatkozásában, és hogyan kell ezeket kezelni..

Milyen lehetőségek vannak??

1. lehetőség

Tudta, hogy az Alexa mostantól nagyon remek kémkedés eszközzé változhat? Úgy van! Egy megfigyelt kiberbiztonsági társaság nemrégiben írt blogbejegyzésében részletezték, hogyan lehet az eszköz egyszerű fizikai becsapásával szó szerint tökéletes eszközzé tenni a leginkább magánbeszélgetések során való hallgatást..

Még csak el sem kezdhetjük felfogni ennek következményeit, és hogy ez mennyire hasznos lehet minden olyan hackerek számára, amelyek megpróbálják veszélyeztetni az egyén biztonságát. Az egyetlen dolog, amely ezt a megsértést kissé kevésbé valószínűsíthetõvé teszi, az a tény, hogy a hackernek fizikai hozzáféréssel kell rendelkeznie az egységhez, hogy kémszerré váljon. Miután ezt megtették, semmi nem akadályozhatja meg az Alexát az összes személyes beszélgetés rögzítésében, tárolásában és továbbításában a hibát telepítő harmadik fél számára..  

Meg kell azonban jegyezni, hogy ez a kizsákmányolható jogsértés csak a 2015-ös és a 2016-os modellekben érhető el. A 2017-es modellhez némítógomb van a készülék tetején, amely biztosítja, hogy ne kerüljön felbeszélés. Noha azt gondolhatja, hogy a némítás gomb kikapcsolása ártalmatlan, ne feledje, hogy a rögzített beszélgetések nagy biztonsági szivárgásokat okozhatnak. Sok luxusszálloda személyes asszisztenseket biztosít a kiválasztott szobáikban. Ha üzleti utazóknak találkozik, bölcs dolog biztosítani, hogy senki sem hallgassa meg magánbeszélgetéseit ezen eszközökön keresztül.

2. lehetőség

Ha gyermeke van otthonában, győződjön meg arról, hogy távollétében nem beszélnek az asszisztenssel. Lehetséges, hogy valamit megrendelnek, és a terméket néhány nap alatt eljuttathatják Önhöz. Noha nem feltétlenül kell fizetnie a dolgot, ez továbbra is gond, amit kerülni kell.

Ha nem aktívan használja az Amazon Echo-t, akkor egyszerűen kapcsolja ki. Ezenkívül jó ötlet, ha megmondja gyermekeinek, hogy ne zavarjanak az eszközzel. Ha nem hallgatnak túl jól rád, és valószínűleg belekapaszkodnak egy Alexa-val folytatott beszélgetésbe a hátad mögött, akkor egyszerűen kapcsolják ki a hangvásárlási lehetőséget. Keresse meg Amazon-fiókját, és keresse meg a „Saját eszköz kezelése” lehetőséget, ahol valószínűleg megtalálhatja a kívánt szolgáltatás kikapcsolását..

A fent említett eszközkezelési beállításban számos egyéb lehetőséget is talál, például a keresési előzmények külön-külön vagy együttesen törlését. Ez segít elkerülni a keresési előzmények alapján zavaró, célzott hirdetéseket, és megakadályozhatja, hogy a mostani bosszantó legjobb ajánlatok pazarolják az idejét.

3. lehetőség

Tegyük fel, hogy szinkronizálta az IoT eszközöket az Alexa-val az egyszerű működés érdekében. Bár ez nagyszerűnek tűnik az összes eszköz egyetlen kezelőfelületről történő kezelésére, ez a biztonság és a magánélet súlyos aláásása. Például az IoT-eszközök bármilyen biztonsági megsértése potenciális hackerek számára hozzáférést biztosíthat az Alexában tárolt létfontosságú információkhoz. Ez azt jelenti, hogy adatait ellophatják vagy ellenük felhasználhatják. Már tudjuk, hogy ezeknek a feltételezett intelligens tárgyak internete eszközöknek milyen biztonsági jellemzői vannak. Nincs ok arra, hogy bízzon benne a biztonságban és a magánéletben.

A probléma elkerülésének legjobb módja az, ha egyszerűen nem kapcsolja össze az eszközöket, és egymástól külön tartja őket. Ha magánélettudatos személy, akkor szerezzen be egy jó VPN-szolgáltatót, ha még nem rendelkezik ilyennel. Ez biztosítja, hogy az otthoni hálózat összes kapcsolata titkosítva legyen, és a hackerek ne tudják feltörni azokat.

Záró megjegyzés

Nem tagadható, hogy Alexa és Echo sok szempontból óriási segítség. Rendkívül fontos azonban a hiányosságok ismerete és annak biztosítása, hogy fedezze őket, függetlenül attól, hogy milyen szintű készüléket használnak.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map