Hogyan akadályozzuk meg a Google nyomon követését

Az Internet nagyszerű információ- és tudásforrás. Mindazonáltal megköveteli az árat az értékes információk ígéretéért. Gyűjti az információkat, amikor az interneten böngész. A keresésektől kezdve a közösségi médiában való jelenlétéig minden alkalommal elhagyja a számokat, amikor megnyitja az internetet. Az olyan vállalatok, mint a Google és a Facebook, sok értékes információt gyűjtöttek a felhasználókról. Ez millióinak magánéletét veszélyeztette. De most a dolgok megváltoznak. Az emberek most azon gondolkodnak, hogy mennyi információt gyűjtöttek ezek a webhelyek harmadik feleknek. A felhasználók tudatosabbak és többet akarnak megtudni arról, hogy mit tehetnek az online adatvédelem érdekében. Van néhány lépés, amelyet megtehet annak megakadályozására, hogy a Google például nyomon kövessen.


Hogyan akadályozzuk meg a Google nyomon követését

Hogyan akadályozzuk meg a Google nyomon követését

Hogyan tudom megakadályozni, hogy a Google kövessen?

A Google elismeri, hogy tárolja az Ön adatait – a kereséseket, a kattintott hirdetéseket, a megtekintett videókat és még sok más dolgot. A Google állítása szerint ezt teszi az Ön élményének javítása érdekében. Ugyanakkor megkönnyíti a használatot, ha magánéletének fizetésével jár.

Ha magánélettudatos felhasználó, akkor ki tudja kapcsolni a követési funkciókat. Látogasson el a Google Saját tevékenység elemre.

Miután bejelentkezett, látni fogja, hogy mennyi adatot tároltak már rád. Az adatok mentése több eszközről történik, amelyeket szinkronizálnak.

A Google Tracking kikapcsolása

A Google automatikus követésének megakadályozása érdekében kattintson a Saját tevékenység ablak jobb felső sarkában található menüikonra. Válassza a Tevékenység-vezérlők lehetőséget. Ha már ott van, hat szegmenst fog találni:

 • háló & App Activity
 • Helyelőzmények
 • Információ az eszközről
 • Hang- és hangtevékenység
 • YouTube keresési előzmények
 • YouTube megtekintési előzmények

Ha nem akarja, hogy a Google nyomon kövesse tevékenységeit, kapcsolja ki őket. Ne feledje azonban, hogy ez azt is akadályozza meg abban, hogy javaslatokat szerezzen a Google-tól.

Ha azt akarja, hogy a Google ideiglenesen abbahagyja az Ön nyomon követését, akkor használja az inkognitómódot a Chrome böngészőben. Az inkognitóban végzett tevékenységek magántulajdonban maradnak. Amint a böngésző normál módját használja, a Google újból megkísérli követni.

Hogyan lehet megszabadulni a helyelőzményeimről?

A Google által mentett helyelőzmények törléséhez keresse fel a helyelőzmények oldalt. Megjelenik a jelenlegi tartózkodási helyének térképe. A jobb alsó sarokban megjelenik a törlés ikon. Kattintson rá az összes helyelőzmény törléséhez.

A helyelőzmények kikapcsolása

A Helyelőzmények funkció kikapcsolható a Saját tevékenységek oldalon. Ha ez megtörtént, a helyadatokat nem tárolják. Tehát a Google nem fog megismerni a meglátogatott helyeket.  

Hogyan lehet megszabadulni a helyelőzményektől az Android-eszközömről?

 1. Nyissa meg a Google beállításait Android-eszközén.
 2. Válassza a Hely lehetőséget, és lépjen a Google Helyelőzményei oldalra.
 3. Itt láthat egy csúszkát. Alapértelmezés szerint BE van kapcsolva. Kattintson rá, hogy kikapcsolja.
 4. Lehetőség van a helyelőzmények törlésére is. Kattintson rá.

Ezzel törli az összes korábbi helyelőzményt, és megakadályozza a készüléket a jövőbeni helyinformációk rögzítésében.

Hogyan lehet letiltani a hangot & Audio tevékenység?

Ha még nem tudtad, a Google rögzíti a hangját és a hangját. Előfordulhat, hogy néhány másodpercig hangfelvételt készít, mielőtt rákattint a mikrofon ikonra, vagy mondja: „Oké Google”. Ez azt jelenti, hogy a telefon állandóan hallgatja a beszélgetéseket! Egyes eszközöknél lehetetlen kikapcsolni az Oké Google szolgáltatást. Ha telefonkészüléke lehetővé teszi az Oké Google funkció kikapcsolását, akkor tegye a következőket:

 1. Lépjen a Tevékenység-vezérlők oldalra
 2. Kapcsolja ki a hang- és hangtevékenységet.

Ez szünetelteti a hangtevékenységet az összes eszközén. Sok felhasználó azonban panaszolja, hogy nem számít, mit csinál, az Oké Google funkció nem szűnik meg.

Ellenőrizze a hang- és audioadatokat

Ez tartalmazza azokat a hang- és hangüzeneteket, amelyeket a Google-lal való kapcsolattartáshoz használt. Például, ha valamit kért a Google asszisztensétől, akkor itt rögzítjük. Csak nyissa meg a Tevékenység-vezérlők Hang- és audiotevékenységeket, és láthatja az összes tárolt adatot.

Kérjük, ne feledje, hogy néha, ha háttérzaj van, vagy a mikrofon ki van kapcsolva, akkor a „Átirat nem érhető el” üzenet jelenik meg.

Hogyan törölhetem ezeket az adatokat

Törölje az egyedi felvételeket

 1. Jelentkezzen be, és lépjen a Voice-ba & Audio tevékenység.
 2. Válassza ki a törölni kívánt elemet, majd kattintson a Részletek elemre.
 3. Kattintson a felbukkanó ikon menüjére, és válassza a Törlés lehetőséget.

Ezzel törli az egyéni rekordot.

Az összes adat törlése

 1. Jelentkezzen be, és lépjen a Voice-ba & Audio tevékenység.
 2. A bal felső sarokban található egy „Tevékenység törlése által” opció. Kattintson rá.
 3. Lépjen a „Törlés dátum szerint” elemre, és válassza az Összes idő lehetőséget.
 4. Kattintson a Törlés gombra.

Használjon virtuális magánhálózatot

Ha attól tart, hogy a Google annyira tud rólad, a legjobb megoldás a virtuális magánhálózat telepítése. A VPN titkosítja a böngészési előzményeket, és biztonságosabbá teszi az online tevékenységeket. Ha csatlakozik egy VPN szerverhez, elrejtheti IP-címét és titkosítja az összes internetes forgalmat. Íme a legjobb VPN-szolgáltatások, amelyek segítségével extra biztonsági és adatvédelmi réteget adhat hozzá minden online üzletéhez. További részletekért és a VPN-ről bővebben kérjük, olvassa el ezt az áttekintést.

Offline

Abban az esetben, ha teljesen offline állapotba akar lépni, egy svájci webhely segíthet abban, hogy ezt megtegye. A Deseat.me a Google OAuth protokollját használja az összes fiók lekérésére és törlésére.

Látogasson el a Deseat.me webhelyre, és írja be Gmail-címét. Ezután kap egy listát az összes ehhez a címhez kapcsolt fiókból, és törölheti őket.

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a Google nyomon kövesse Önt – következtetés

Az Internet nyomon követi az összes tevékenységet. Számos technológiai óriás létezik, amelyek az Ön adatait követik, és ezeknek számos módja van az értékes információk megszerzéséhez. De nem olyan, mintha semmit sem tehetne vele. A beállítások mindössze néhány változtatásával rejtheti az online tevékenységeit. Kövesse a fenti tippeket, hogy rejtett maradjon a Google-tól.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map