Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN szivárog-e az IP-cím, és hogyan javítható ki

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN szivárog-e az Ön IP-címére? A VPN-k kétségkívül biztonsági eszközök, amelyek segítik a felhasználókat IP-címeik megváltoztatásában vagy elrejtésében. Ez segít nekik megkerülni az általuk preferált tartalom helyfüggő korlátozásait, vagy akár azt is ellenőrizheti, hogy szolgáltatójuk szándékosan gátolja-e vagy lelassítja-e internetkapcsolatukat. Sajnálatos módon a biztonsági hibák hirtelen felfedhetik valódi IP-címüket, még akkor is, ha VPN-t használnak, és könnyen kihasználhatóvá válnak. Ez azt jelenti, hogy az online adatvédelem és biztonság veszélyben lehet. Nem is beszélve arról, hogy a geoblokkolt csatornák képesek lesznek felismerni a valódi helyét is. A VPN-szivárgások súlyosak. Ezek veszélyeztethetik banki adatait, e-mailjeit, jelszavait és még a társadalombiztosítási számokat is.


A VPN szivárgások észlelése és javítása

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN kiszivárogtat-e az Ön IP-címét, és hogyan állítsa le?

Hogyan okozza a VPN szivárgásokat??

A lényeg az, hogy egy VPN vagy a virtuális magánhálózat elhomályosítja az Ön IP-címét, ugyanakkor a szolgáltató és a tartózkodási hely azonosítóját is. Ha meglátogatja a YouTube-ot, és úgy látja, hogy egy videót nem az Ön országaiban szeretne megtekinteni, vagy megpróbált új szolgáltatásra bejelentkezni, csak akkor kell mondani, hogy az Ön országa nem élvezi a támogatást, ez azt jelenti, hogy tudják az Ön IP-jét cím. A VPN-k használata segít megkerülni ezeket a helykorlátozásokat. Itt áll a három fő módszer, ahogyan a VPN kiszivárogtathatja személyes adatait.

Elavult protokollok és hibák

Nagyon sok VPN-szolgáltató nem tudja naprakészen tartani a VPN-protokollokat. Vissza 2014-ben, Szívveréses hiba kihasználták a VPN-munkamenetek eltérítésére. Egy évvel később a biztonsági hiba rámutatott, hogy a VPN-en keresztül könnyű látni sok VPN-felhasználó valódi IP-címét WebRTC szolgáltatás. Más szavakkal, még akkor is, ha VPN-hez kapcsolódik, a meglátogatott webhelyek bizonyos esetekben mégis láthatják a valódi címét.

DNS szivárgások

Talán a DNS-szivárgások a legismertebb formája annak, hogy egy VPN-kapcsolat kiszivárogtathatja az Ön IP-címét. A DNS-szivárgásokat elsősorban a rossz operációs rendszer konfiguráció, a felhasználói hibák és a VPN-szolgáltató hibái okozzák. A DNS a „Domain Name System” kifejezést jelenti. Alapvetően egy olyan mechanizmus, amely a webcímeket IP-címekké alakítja. Az IP-szivárgásokhoz hasonlóan a DNS-szivárgások is feltárhatják a helyét. A DNS-szivárgások valószínűleg leginkább a Windows operációs rendszert érintik a DNS-kérelmek és a felbontás kezelése miatt.

IPv6 szivárgások

Még az IPv6 protokoll is okozhat VPN-szivárgást. Anélkül, hogy tudta volna róla, az IPv6 feltárhatja a magánjellegű információkat, például a jelenlegi tartózkodási helyét. IP-protokollok szükségesek ahhoz, hogy adatokat küldhessen és fogadhasson az interneten. Nélkül nem lenne képes webhelyeket meglátogatni, fájlokat letölteni és e-maileket küldeni. Mivel az IPv4 IP-címek elfogynak, bevezetésre került az IPv6 IP-k.

A probléma az, hogy néhány VPN szolgáltatás csak az IPv4 kérelmeket képes kezelni, és figyelmen kívül hagyja az IPv6 kéréseket. Ha az internetszolgáltató IPv6-t biztosít Önnek, de a VPN-szolgáltatása figyelmen kívül hagyja az IPv6-kéréseket, akkor a VPN-kapcsolat valószínűleg kiszivárogtatja a valódi helyét és más érzékeny adatokat.

Hogyan ellenőrizhető, hogy a VPN szivárog-e az Ön IP-címére?

Így működik: Amikor bejelentkezik egy VPN-be, lehetősége van “exit server” kiválasztására, vagy bármely olyan hely kiválasztására, amelyet a VPN “úgy tesz, mintha az Ön tartózkodási helye” lenne. Ez meggyőzi minden olyan szolgáltatást, amelyben a támogatott országban található. Szóval itt ellenőrizheti, hogy a VPN szivárog-e, és mit tehet annak megakadályozására.

 1. Annak ellenőrzése érdekében, hogy az nem működik-e a működő VPN-en, lépjen be egy olyan webhelyre, mint például a Whatismyip.network, és jegyezze fel az internetszolgáltató által biztosított tényleges IP-címét..
 2. Ezt követően jelentkezzen be a VPN-be, válassza ki a kilépési kiszolgálót egy másik országban, és ellenőrizze a kapcsolatot.
 3. Térjen vissza a Whatismyip.network webhelyre, és ellenőrizze újra IP-címét.
 4. Ideális esetben egy új IP-címet fog látni, amely megfelel a személyes VPN-nek, valamint a választott országnak.

Ezután látogasson el a WebRTC tesztoldalra, és jegyezze meg az ott megjelenő IP-címet. Amikor mindkét eszköz kivetíti a VPN IP-címét, akkor tudja, hogy minden rendben. Ha azonban a WhatIsMyIP.network tükrözi a VPN-jét, míg a WebRTC teszt feltárja az Ön szokásos IP-címét, akkor tudja, hogy böngészője határozottan kiszivárog az internetszolgáltató által megadott címre..

Javítsa ki a VPN szivárgását – tiltsa le böngészőjének WebRTC-jét

A Firefox, a Chrome és az Opera, valamint az ezekre épülő böngészők alapértelmezés szerint engedélyezték a WebRTC-t. Az Internet Explorer és a Safari nem. Tehát őket nem érinti. Akárhogy is, ha a fent említett teszt a saját böngészőjében működik, akkor tudja, hogy érinti.

Váltás egy böngészőre, amely nem rendelkezik WebRTC-kompatibilis, itt működik. Ha ugyanazzal a böngészővel szeretne folytatni, mint például az Opera és a Chrome, telepítse a Chrome Web Store ScriptSafe kiterjesztését. Tulajdonképpen túlzott, de letiltja a böngésző WebRTC-jét. Az Opera felhasználói szabadon használhatják ezt a kiegészítőt, először megkerülve néhány lépést.

A Firefox segítségével két lehetőség áll rendelkezésre. Telepítheti a Mozilla WebRTC letiltása kiegészítőjét, vagy közvetlenül le is tilthatja a WebRTC-t egy új fül megnyitásával és a címsorban a „about: config” megkeresésével. Kattintson a hamis beállításra a „media.peerconnection.enabled” oldalon. Azonban a magánélet védelmét szolgáló böngészőbővítmények, például az uBlock, AdBlock, Disconnect és Ghostery, nem szüntetik meg ezt a viselkedést. Ezenkívül ne feledje, hogy a kedvenc adatvédelmi kiegészítő vagy hirdetés-blokkoló frissíti magát, hogy a jövőben blokkolja a WebRTC-t.

Javítva a VPN szivárgása – Konfigurálja a VPN-t az útválasztón

Ez egy biztosabb módja annak, hogy megvédje magát a böngésző megváltoztatásán túl, amikor kiegészítőket frissít vagy telepít. Állandó módszer a VPN futtatása az útválasztón, ahelyett, hogy közvetlenül a számítógépen tenné. Ez megóvja az otthoni hálózat összes eszközét, valamint más eszközöket, például táblagépeket, okostelefonokat és set-top boxokat, ugyanolyan titkosítással, mint amelyet az asztalra a VPN kap..

Ha azonban gyakran módosítja a kilépési kiszolgálókat, minden alkalommal módosítania kell az útválasztó beállításait. Hasonlóképpen, ha a kapcsolathoz időnként csak és különösen a munkavégzéshez, és nem a streaminghez van szükség, minden egyes kapcsolóra történő kapcsoláskor le kell tiltania vagy engedélyeznie kell a VPN-t az útválasztón. A folyamat bonyolult vagy egyszerű, és függ a VPN-től és az útválasztótól. Csak ne kérje meg a Napoleon Dynamite-t, hogy tegye ezt érted!

Javítsa a VPN szivárgást – használja a VPN alkalmazásokat

Ha VPN-kapcsolatot manuálisan konfigurál, akkor a DNS-szivárgás kockázata nagyobb, és az operációs rendszer pontos konfigurációjától függ. VPN szolgáltatók szeretik ExpressVPN folyamatosan frissítse és optimalizálja a VPN-alkalmazásokat a DNS-szivárgások megelőzése érdekében.

Válassza ki a megfelelő VPN-szolgáltatót

Egyes esetekben a VPN-felhasználókat becsaphatják, hogy olcsó VPN-szolgáltatással iratkozzanak fel. Bár valószínűleg kísértést fog tenni néhány hiba elmentése érdekében, valószínűleg veszélyezteti a magánéletét a folyamat során. A példányok ingyenes VPN szolgáltatásai közismert módon ismertek az IP-címek kiszivárogtatása miatt. Ellenőrizze, hogy golyóálló VPN-szolgáltatást használ-e. Összeállítottuk a legjobb VPN-szolgáltatókat ebben az áttekintő útmutatóban.

Hogyan láthatjuk, ha a VPN kiszivárogtatja-e az Ön IP-címét – Összegzés

A VPN-szivárgás elsősorban a Windows-felhasználókat érinti, de a használt VPN-től és annak konfigurációjától függően az Ön IP-címe kiszivároghat egy Linux vagy Mac rendszeren is. A legrosszabb hír az, hogy a VPN-szivárgások miatt úgy gondolja, hogy védi az érzékeny adatait, miközben ténylegesen kitéve van. Remélhetőleg a fenti útmutató jobb ötletet adott neked arról, hogy a VPN miként képes ténylegesen kiszivárogtatni az Ön IP-címét, és hogyan kell kezelni ezeket az eseteket abban az esetben, ha szembesül velük..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map