Hogyan juthat el a számítógépéhez bárhonnan

Nincs olyan, mint a személyi számítógép. Úgy van beállítva, ahogy szeretné, az összes fájl, dokumentum és alkalmazás kéznél van. A számítógépet azonban nem lehet mindenhová hordozni, főleg ha asztali számítógépe van vagy egy tonna súlyú régimódi laptopnak van. Ha személyi számítógép nélkül utazik, hozzáférhet néhány fontos fájlhoz a felhőn. De vannak olyan esetek, amikor használnia kell egy otthoni számítógépére telepített alkalmazást, vagy egy fájlt, amelyre Ön nem gondolta, hogy szüksége van, de egyébként is szüksége van rá. Lehet, hogy futtatnia kell egy programot a számítógépen, vagy futtatnia kell egy alkalmazást a telefonján, amelyet a számítógépen tárol. Különféle helyzetek, mint például, sajnálják, hogy nem hozták magukkal a számítógépet. Valójában bárhonnan elérhető a számítógép a megfelelő beállításokkal.


Hogyan juthat el a számítógépéhez bárhonnan

Hogyan juthat el a számítógépéhez bárhonnan

Bárhonnan elérheti számítógépét a távoli hozzáféréssel

Van valami úgynevezett távoli hozzáférés, amely enyhíti ezeket a problémákat. Ez egy folyamat, amelyen keresztül hozzáférhet otthoni számítógépéhez, távoli szállodai szobában ülve. Miután ezeket a programokat konfigurálta, felhasználhatók biztonságos csatlakozásra egy másik számítógép egyik számítógépéhez.

Ezeknek a programoknak a segítségével bármilyen helyről teljes mértékben irányíthatja számítógépét. Még néhány évvel ezelőtt számítástechnikai szakértőnek kellett lennie, hogy kitalálja ezeket a folyamatokat. Manapság ezek a programok csak néhány kattintással kezelhetők.

Itt áttekintjük azokat a különféle módszereket, amelyek segítségével távolról elérheti számítógépét bármilyen helyről és eszközről.

ablakok

A Windows számítógéphez való hozzáféréshez egy másik Windows eszközről a Microsoft ingyenes Távoli asztal eszköz áll rendelkezésre. De van egy remegés: csak olyan számítógéphez lehet csatlakozni, amelyen a Windows Professional, Ultimate vagy Enterprise verziója fut. Ha számítógépe rendelkezik a Windows ezen verzióinak bármelyikével, akkor a Remote Desktop Assistant eszközzel konfigurálhatja a távoli elérést, de ha nem, akkor mindig használhat harmadik fél programját.

alma

Kétféle lehetősége van Önnek, ha Ön Apple felhasználó. Ha informatikai szakember vagy számítástechnikai szakértő, akinek csak a legmeglepőbb programra van szüksége, telepítheti a Remote Desktop programot a Mac-hez, amelynek ára 79,99 USD..

Ha nem igényel prémium eszközt, akkor az ingyenes képernyőmegosztási lehetőséget használhatja a Mac-hez való csatlakozáshoz. Csak annyit kell tennie, hogy belép a Rendszerbeállítások menübe, kattintson a Megosztás elemre, és ellenőrizze a Képernyő megosztása gombot. Ezután az iCloud szakaszban jelölje be a Vissza a Saját Machez négyzetet. Ennélfogva bármilyen más Mac eszközről hozzáférhet otthoni számítógépéhez, ha bejelentkezik az iCloud-fiókjába.

Króm

Noha drága Windows és Mac lehetőségek érhetők el, a Chrome-böngészőbe beépített eszközökkel távolról és bármilyen eszközről hozzáférhet számítógépéhez..

Az eszköz minden operációs rendszerhez elérhető, beleértve a Windows, Android, Mac és iOS rendszereket. Csak annyit kell tennie, hogy telepíti a Chrome távoli elérésű webalkalmazást arra a számítógépre, amelyhez csatlakozni szeretne, elindítja az alkalmazást és engedélyezi a távoli kapcsolatokat. Ehhez PIN-kódot kell használnia, amelyet a jövőben az eszköz elérésére használnak.

Ahhoz, hogy egy másik eszközről hozzáférhessen a számítógépéhez, a másik eszköznek telepítenie kell a webalkalmazást. A webes alkalmazás elindításakor a számítógép megjelenik a Saját számítógépek menüben. Ha rákattint, be kell írnia a PIN-kódot, és minden kész.

TeamViewer

Ha ingyenes és egyszerű harmadik fél opciót szeretne használni, a TeamViewer ingyenes személyes használatra. Először le kell töltenie az alkalmazást otthoni számítógépén, el kell indítania az alkalmazást, majd telepítenie kell. A telepítés során végigvezeti Önt a felhasználónév és jelszó beállítása.  

Ez egy kiváló program, amelyet sok ember használ. Nagyon könnyű használni, és jól működik a számítógépeken is. 

A TeamViewer programot arra az eszközre is telepítenie kell, ahonnan hozzáférni fog a számítógépéhez. A telepítés után csatlakozhat az éppen létrehozott felhasználónévvel és jelszóval. Ez a kapcsolat egy TeamViewer fiókon keresztül történik, amelyet szabadon létrehozhat.

Hogyan juthat el a számítógépéhez bárhonnan – Összegzés

Ez a legjobb módja annak, hogy bármikor bárhonnan elérhesse személyi számítógépét. Bár nem mindegyik ingyenes és olcsó, de ha a legjobb szolgáltatást szeretné, akkor fontolóra veheti a fizetett távoli elérési eszköz választását. Ha azonban csak bizonyos fájlokhoz kell hozzáférnie, akkor elegendő egy szinkronizáló eszköz.

A Google Drive, a Dropbox, az iCloud néhány olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi fájlok és dokumentumok elérését bármilyen eszközről és bármilyen böngészőből.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me