Hogyan kell villogni az útválasztót a DD-WRT segítségével – Teljes telepítési útmutató

A DD-WRT telepítése egy útválasztóra egyáltalán nem könnyű feladat. Ha nem vagy ilyen technológiai hozzáértésű, és nincs háttere a számítástechnikában, az interneten megtalálható erőforrások inkább zavarhatják Önt, mint segíthetnek. Az igazság az, hogy a router villogása nem könnyű. Ez sem kivételesen nehéz, csak sok fókuszra, kutatásra és telepítési útmutatóra van szüksége.


Hogyan kell villogni a routerét a DD-WRT segítségével - Teljes útmutató

Itt található ez az útmutató. Ha valaki olyan, akinek nincs sok háttere a szoftverben, de továbbra is szeretné villogni az útválasztót a DD-WRT-vel, ez az útmutató az Ön számára.

Ne feledje azonban. Ez egy bonyolult folyamat, és a telepítés megkezdése elõtt sok kutatásra, amelyre szükséged van, Önnek és önmagának kell elvégeznie. Ez az útmutató állítólag segítséget nyújt Önnek a folyamat során, de ez nem minden DD-WRT telepítési útmutató a végén. Kérjük, olvassa el figyelmesen és teljes mértékben az útmutatót, mielőtt elkezdené a DD-WRT telepítését az útválasztóra.

Mi a DD-WRT??

A DD-WRT firmware, amely egyfajta állandó szoftver, az útválasztót működteti. A DD-WRT Linux alapú, ingyenes és nyílt forrású, ami rendkívül konfigurálhatóvá teszi. Ez azt jelenti, hogy ha egy router rendelkezik DD-WRT-vel, mint operációs rendszerrel, akkor több irányítást biztosít a router felett. Nagyobb funkcionalitást is biztosít az útválasztó számára, mivel nem kereskedelmi szempontból sokféle funkcióval rendelkezik.

Más szavakkal, A DD-WRT egy útválasztó operációs rendszer, amely tovább javítja és frissíti a vezeték nélküli internet útválasztót.

Miért villanna az útválasztót?

Ahogy már fentebb mondtam, a DD-WRT nagyobb ellenőrzést biztosít a kapcsolat felett. A haladó felhasználók használhatják a DD-WRT-t a kapcsolat sokféle szempontjának ellenőrzésére, de a DD-WRT-útválasztó leggyakoribb felhasználási területei:

 • Telepítsen egy VPN-t az útválasztóra: Ha van egy útválasztója, amely a DD-WRT-n fut, konfigurálhat egy VPN-t az útválasztóra, és megvédi az összes csatlakoztatott eszközt. Itt megtekintheti a DD-WRT útválasztókkal használható legjobb VPN-ek listáját.
 • Növelje WiFi jelét: A DD-WRT lehetővé teszi a vezeték nélküli csatorna megváltoztatását a beállításai között. Választhat olyan csatornát, amelyhez nincs sok útválasztó csatlakoztatva, és élvezheti a gyorsabb internetkapcsolatot.
 • Távolról elérheti otthoni hálózatát: Ha úgy döntött, hogy az útválasztót a saját személyes VPN szerveré változtatja, akkor távolról elérheti az otthoni hálózat összes eszközét. Ez nagyon hasznos, ha fontos fájlokkal rendelkezik, amelyekre útközben szüksége van, de nem akarja őket a számítógépről lemásolni..

FIGYELMEZTETÉS: A dolgokra, amelyekre oda kell figyelni

Mielőtt elkezdené a router villogását, néhány dolgot meg kell újból ellenőriznie. Nem akarja, hogy a DD-WRT helytelen verziójának telepítésével megtörje (törje) útválasztóját. Annak ellenére, hogy ez az útmutató részletesen megvilágítja az útválasztó villogását, önmagában is el kell végeznie néhány házi feladatot.

Nagyon fontos, hogy még mielőtt megpróbálná villogni az útválasztót, saját kutatást kell végeznie.

Elsőként ellenőriznie kell a router gyártmányát és modelljét. Nem minden útválasztó kompatibilis a DD-WRT-vel, és a DD-WRT nem kompatibilis az összes útválasztóval. Ennek nem szabad nehéznek lennie a befejezéshez, csupán annyit kell tennie, hogy lehozza a márkát és a modellt az útválasztó hátuljáról, majd ellenőrizze, hogy kompatibilis-e. Ellenőrizheti, hogy rendelkezik-e támogatott eszközzel, ha áttekinti ezt a listát a DD-WRT wiki oldalán. Miután ezt megtette, nézze át az ismert, nem kompatibilis eszközök ezen listáját, hogy még többet biztosítson. Ha megtudja, hogy az útválasztója jól működik a DD-WRT-vel, akkor továbbléphet.

Miután ellenőrizte a kompatibilitást, ellenőriznie kell, hogy a telepítéshez letöltött firmware megegyezik-e az útválasztóval. Ha rossz firmware-t telepít, akkor az útválasztót téglalapkává teszi. A támogatott eszközök oldalon megtalálja az összes szükséges információt a letölthető firmware-ről és az útválasztóhoz választott verzióról. Az oldal kissé rendetlen, és sok fejlett technikai zsargont használ, de ez nem ijeszthet téged. A letöltött firmware-ről az eszközök listájához gördítéssel találhat részleteket. Feltétlenül kövesse az oldalt a T.-nek. Ellenőrizze a fórumot is, mivel sok információ segít megtalálni a megfelelő firmware-t a letöltéshez..

A DD-WRT firmware letöltése

Amikor elmegy a DD-WRT wikibe, kicsit megrémülhet. Mint egy átlagos felhasználó, aki villogni akarja útválasztóján, nem kell minden műszaki adatot átolvasnia. Ne feledje, hogy a DD-WRT nyílt forráskódú szoftver. Ez azt jelenti, hogy minden olyan fejlesztő, aki el akarja készíteni saját verzióját, letöltheti az elsődleges kódot, és hozzáigazíthatja azt a kívánt módon. Ezért van olyan sok különböző változat és változat a DD-WRT-hez. Hüvelykujjszabályként csak töltse le a firmware-t, amelyet a Kong vagy a BrainSlayer készített (aki történetesen az eredeti fejlesztő).

Annak érdekében, hogy biztonságban maradjunk, tartsuk be a BrainSlayer építményeit. A BrainSlayer rendszeresen frissíti építményeit, de erre nem kell. Itt letöltheti a firmware-t. Csak annyit kell tennie, hogy menjen a legfrissebb frissítéshez, kattintson a fájlra, amelynek nevét és márkanevét megtalálja, és töltse le azt a fájlt, amelynek nevében szerepel a „firmware” szó..

Telepítse a hardvert

Most, hogy megvan a szükséges fájl, be kell állítania azt a hardvert, amelyet használni fog. Ehhez a következőkre lesz szüksége:

 • Az útválasztója
 • PC vagy laptop
 • Ethernet kábel
 • Stabil tápegység

Miután ezt már megtette, egyszerűen kövesse ezeket a lépéseket a hardver beállításához:

 1. Dugja be az útválasztót és kapcsolja be.
 2. Fogja meg az Ethernet kábelt, és csatlakoztassa az útválasztót a számítógéphez vagy laptophoz. Csatlakoztassa az útválasztón az Ethernet kábelt az egyik LAN porthoz. Nem dugja be a „WAN” feliratú portba.
 3. Csatlakoztassa az Ethernet-kábel másik végét a számítógép vagy a laptop LAN-portjához.
 4. Kapcsolja ki a számítógép internetkapcsolatát. Valójában csak kapcsolja ki teljesen a WiFi-t. Ha a számítógép csatlakozik az internethez, miközben villog az útválasztón, nagyon nagy a lehetősége, hogy tévedésből megtörölje az útválasztót.

Miután ezt beállította, folytathatja a korábban letöltött firmware telepítését.

A DD-WRT telepítése

Innentől kezdve mindegyik lépésről lépésre történik. Néhány útválasztónál eltérések lehetnek, és nagyon javaslom (nem, ezt mondom neked), hogy nézd meg az útválasztó telepítési útmutatásait, ha vannak ilyenek. Az útmutatókat ugyanabban a helyen kell megtalálnia, ahol a router épített verzióját találta a támogatott eszközök oldalon. Ha nincs külön telepítési útmutató, akkor hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Jelentkezzen be az útválasztójába Rendszergazda oldal. Ezt úgy teheti meg, hogy beírja az útválasztó IP-jét a böngésző címsorába. Az IP-t megtalálja a router hátulján vagy a router használati útmutatójában. Valószínűleg ez a következővel kezdődik: „192.168.x.x” vagy „10.0.x.x.”.
 2. Jelentkezzen be fiókjába, és lépjen a Rendszergazda rész.
 3. Választ Firmware frissítés.
 4. Kattintson “válaszd ki a fájlt” és töltse fel a DD-WRT firmware-t (a korábban letöltött fájl).
 5. Most várja meg, amíg az útválasztó frissül. Amíg ez történik, ne tegyen semmit az útválasztóval vagy a laptopjával / számítógépével. Valójában menjen, csináljon valami mást, és térjen vissza néhány perc múlva.

Most, hogy telepítette a firmware-t, újracsatlakozhat az internethez. Menj vissza az útválasztóhoz admin oldal. A rendszer felkérheti a felhasználónév / jelszó megadását. Ennek alapértelmezett beállítása a root / admin.

A bejelentkezés után láthatja az újonnan villogott DD-WRT útválasztó alapértelmezett oldalát. Innentől máris megkóstolhatja az összes olyan funkciót, amelyek már rendelkeznek. Ha biztonságossá szeretné tenni a DD-WRT-t, fontolóra kell vennie a VPN konfigurálását a DD-WRT-útválasztóra..

Hogyan állítsa alaphelyzetbe az útválasztót

Most azt javasoljuk, hogy végezzen hardver alaphelyzetbe állítást az útválasztónál, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a régi firmware összes memóriája eltűnt-e. Ne aggódjon, ha egy kemény alaphelyzetbe állítást hajt végre, az nem távolítja el az új firmware-t. A kemény alaphelyzetbe állításhoz tegye a következőket:

 1. Tartsa lenyomva a reset gombot. A visszaállítás gombot az egész visszaállítási folyamat alatt kell tartani
 2. Számítson 30 másodpercre
 3. Húzza ki az útválasztót az áramforrásból 30 másodpercre
 4. Végül csatlakoztassa újra az útválasztót, és várjon további 30 másodpercet

Így megbizonyosodhat arról, hogy a régi firmware-ből semmi nem befolyásolja a DD-WRT-t.

A router villogása a DD-WRT-vel – Végső gondolatok

A DD-WRT útválasztó példátlan szintű irányítást biztosít az internetkapcsolat felett. Ezért fontos tudni, hogyan kell villogni az útválasztót a DD-WRT-vel anélkül, hogy kitörölné. Ha ezt az útmutatót követi, vagy általában a firmware-rel foglalkozik, mindenképp olvassa el az összes információt, és végezzen kutatást, mielőtt elkezdené a telepítési folyamatot. És ne feledd, ez egy tanulási folyamat. Rendben, hogy időt vesz igénybe, mielőtt lebeszélné ezt, és teljesen elfogadható, ha útválasztót vásárol előzetesen telepített DD-WRT-vel.

Sok szerencsét!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map