Hogyan lehet eltávolítani a VPN-t a Windows PC-ről – Eltávolítási útmutató

A VPN alapvető eszköz az online adatvédelem és biztonság biztonságának megőrzésében. Előfordulhat azonban, hogy a VPN nem a tervezettnek megfelelően működik. Azt is érezheti, hogy többé nem kell csatlakoznia VPN-kiszolgálóhoz, amikor online csatlakozik. Bármi is legyen az oka, a VPN eltávolítása a számítógépről időnként zavarónak bizonyulhat. Ennek oka az, hogy a VPN eltávolítása időnként a regisztráció vagy a rendszerfájlok különböző tevékenységeivel kapcsolatos naplókat vagy rekordokat hagyhat maga után. Itt megmutatjuk, hogyan lehet megszabadulni az ilyen nem kívánt naplóktól vagy nyilvántartásoktól, amelyek a számítógépen maradnak. A VPN eltávolításának folyamata meglehetősen hasonló a többi programhoz, csupán néhány további lépéssel.


Hogyan lehet eltávolítani a VPN-t a Windows PC-ről - Eltávolítási útmutató

Hogyan lehet eltávolítani a VPN-t a Windows PC-ről – Eltávolítási útmutató

Távolítsa el a VPN-t a Windows PC-ről – első lépés

Mielőtt elvégezné a VPN program eltávolításának szokásos folyamatát, fontos, hogy kitalálja a program helyét.

A VPN-program helyének megismeréséhez a következő lépéseket kell végrehajtania:

 1. Nyomja meg a ‘Ctrl + Shift + Esc’ billentyűkombinációt a Windows Feladatkezelő ablakának megjelenítéséhez.
 2. Keresse meg a VPN-folyamatot a „Folyamatok” lapon. Az összes folyamat rendezése az adott fejléc használatával a nevekhez, és keresse meg a VPN-t a megfelelő névvel és a végén található „.exe” kiterjesztéssel..
 3. Kattintson a jobb gombbal a programra, és válassza a „File File Open” lehetőséget, hogy megjelenjen egy ablak, amely tartalmazza a VPN .exe fájlt.
 4. Jegyezze le, vagy másolja a címsorban megjelenő utat egy jegyzettömb-fájlba.

Távolítsa el a VPN-t a számítógépről – Második lépés

Miután megtalálta a VPN programot, hajtsa végre a következő lépéseket az eltávolításához:

 1. Keresse meg a Vezérlőpultot > Programok és szolgáltatások > Távolítsa el vagy módosítsa a programot.
 2. Keresse meg a megfelelő VPN-t a listában, és távolítsa el a programot.

A VPN program eltávolítása után megkeresheti és eltávolíthatja a TAP illesztőprogramot is, amely egy virtuális hálózati adapter egy VPN klienshez. A VPN virtuális hálózati adapterének megkereséséhez a telepített programok listáját ábécé sorrendben kell rendeznie. Ezután előfordulhat, hogy a listában egy olyan programot lát el, amelynek neve „TAP-„ VPN név itt ””. Miután megtalálta, kattintson a jobb gombbal a programra, és távolítsa el azt.

Ha nem találja a VPN-t a telepített szoftverek listájában, akkor a fent említett lépésekkel lépjen arra a helyre, ahol megtaláltuk a .exe-fájlt. Keresse meg és futtassa az uninstall.exe fájlt.

A VPN program és a hozzá kapcsolódó programok eltávolítását követően újraindíthatja a számítógépet a folyamat befejezéséhez.

Eddig megtetted azt, amit 90% -uk képes megtenni a VPN eltávolításakor. Annak érdekében azonban, hogy a PC-jén ne maradjon nyom az eltávolított VPN-programról, továbbra is olvasnia kell.

A VPN-rekordok teljes eltávolítása a számítógépről?

Menjünk vissza a VPN program helyére, amelyet korábban megtudtunk. Ha szükséges, használja a fent említett lépéseket a program megkereséséhez. Ha nem találja a helyet most, ez azt jelenti, hogy sikeresen eltávolította a programot. Van azonban néhány program, amelyek más nem kívánt fájlokat vagy rekordokat hagynak hátra. Így lehetséges, hogy felfedez valamit a helyszínen.

Néhány VPN általában naplófájlokat hoz létre, amelyek információkat tartalmaznak, például a legújabb VPN-kapcsolatokról és a számítógép IP-címéről. Annak biztosítása érdekében, hogy az eltávolítás után ne maradjon fájl, meg kell keresnie a hasonló névvel rendelkező fájlokat. Ezek a fájlok a következő helyeken jelenhetnek meg:

 • Program fájlok (x86)
 • Program fájlok
 • Felhasználók \\ AppData \ Local
 • Program adatok
 • Felhasználók \\ AppData \ Roaming

Törölje a VPN-hez kapcsolódó fájlokat. Ha bizonytalan, végezzen egy gyors Google-keresést, hogy ellenőrizze, vajon mások ugyanazokat az eseményeket találták-e az adott VPN eltávolításakor.

Ellenőrizze a nyilvántartást

Más VPN-programokhoz hasonlóan a VPN-ügyfelek hajlamosak néhány beállítást a Windows beállításjegyzékben tárolni. Ezért a VPN eltávolításának biztosítása érdekében be kell lépnie a nyilvántartásba, és el kell távolítania a talált releváns bejegyzéseket.

Fontos megjegyezni, hogy a helytelen bejegyzés törlése a nyilvántartásból nagy károkat okozhat a számítógépén. Ezért óvatosan kell eljárnia a bejegyzések törlésekor. 

Nyissa meg a nyilvántartást, és keresse meg a következő készleteket: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE és HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE.

Gondosan vizsgálja meg mindkét kulcskészletet, hogy bármit megtaláljon a VPN-hez kapcsolódóan. A rendkívül biztonságos érdekében ezeket a billentyűket is törölheti, feltéve, hogy teljesen biztosak azok működésében. Javasoljuk azonban Google keresést, hogy releváns információkat találjon a törölt adatokról, mielőtt bármit is törölne.

Hálózati adapterek

A működéshez a VPN-ügyfelek virtuális hálózati adaptereket állítottak fel más programok számára. Ezek az adapterek hajlamosak a számítógépen maradni az ügyfél eltávolítása után, szükségtelen rendetlenségeket okozva, és negatívan befolyásolva a hálózati beállításokat..

Az ilyen adapterek törléséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

 1. Nyissa meg az Eszközkezelőt, és bontsa ki a „Hálózati adaptereket”, hogy megnézze a számítógépen lévő aktuális adaptereket. A VPN-hez kapcsolódó adapternek általában neve lenne a eltávolított VPN-ügyféllel kapcsolatban.
 2. Kattintson a jobb gombbal az adapterre, és válassza az Eszköz eltávolítása lehetőséget, ha biztos benne, hogy már nem igényli az adaptert.

Hogyan lehet eltávolítani a VPN-t a Windows PC-ről – Záró gondolatok

Remélhetőleg a fenti útmutató megadta a szükséges lépéseket a VPN teljes eltávolításához a Windows PC-ről. Megpróbálta eltávolítani a VPN-t a laptopjáról az alábbi utasítások alapján? Felmerült valami kérdése? Értesítsen minket az alábbi megjegyzés hagyásával.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me