Hogyan lehet megakadályozni, hogy Alexa meghallgasson

Sok ember számára szórakoztató, ha otthon hoz egy beszélő digitális asszisztenst, és véletlenszerű beszélgetéseket folytat az eszközzel. Ez a őrület azonnal azután kezdődött, hogy az Amazon elindította az Amazon Echo nevű virtuális asszisztensét, közismert nevén Alexa.


Hogyan lehet megakadályozni, hogy Alexa meghallgasson

Hogyan lehet megakadályozni, hogy Alexa meghallgasson

Alexa hallgat

Nem szokatlan, hogy a felhasználókkal hosszú beszélgetéseket folytatnak az eszközzel, kezdve: „Alexa, milyen az időjárás?” “Alexa-nak, beszélhetünk arról a rossz napról, ami ma volt?”

Szóval ki pontosan mögötte Alexa? Amint azt a Bloomberg jelentés megállapította, az Amazon alkalmazottainak ezrei. Úgy van. Amikor ezt a nevetséges beszélgetést folytatod az Alexa-val, az Amazon alkalmazottai valóban hallgathatnak meg rólad.

Ne lepődj meg. Amikor Echo eszközt vásárol, beleegyezik abba, hogy megosztja az adatokat az Amazon-szal. Az adatok hosszú ideig tárolódnak, még azután is, hogy megtisztította tevékenységeit az eszközről. 

Egy gép soha nem képes önállóan működni. Ezért, amikor Alexa gyorsan és pontosan válaszol a kérdéseire, mindig egy ember végzi a munka nagy részét.

Ez magánélet megsértésének minősül? Igen, de ne feledje, hogy beleegyezett a feltételekbe, amikor megvásárolta az eszközt.

Megdöbbentő gondolat

Mivel az Amazon Echo eszközöket intuitív és intelligens módon építették fel, a legtöbb felhasználó hajlamos elfelejteni, hogy egy géppel beszél, és sok személyes információt ad ki. Amikor ezt megteszik, azt is elfelejtik, hogy Alexa nem egyedül dolgozik.

Vannak emberek, akik a színfalak mögött dolgoznak, hogy Alexát olyanvá tegyék, mint ő. És ezek az emberek mindig figyelnek a beszélgetéseire és tárolják azokat adatbázisukban későbbi felhasználás céljából. 

Hány alkalmazott dolgozik? Több ezer. Úgy van. Az Amazon.com nagyszámú embert foglalkoztat a világ számos országában, hogy javítsa az Echo készülékek mögötti digitális asszisztens munkáját.

Ezek az emberek hallgatják az Echo készülékek által otthonokban és irodákban rögzített hangfelvételeket, átírják, kommentálják és visszacsatolják a szoftvert. Ez egy része annak a folyamatnak, amelyet az Amazon fejlesztett az Alexa emberi beszéd megértésének javítása és a parancsok jobb válaszadása érdekében.

Noha Alexa állítólag a felhőkben él, az emberek felelősek azért, hogy kiképezzék és képessé tegyék arra, hogy képes válaszolni a kérdésekre és beszélgetni.

De az idegen emberek ezreinek gondolata, ami hallgatja az Alexa-val folytatott beszélgetéseit, zavaró – olyan, mintha olyan egészségügyi törvényt fogadna el, amely az embereket orvosától veszi fel és bünteti a vállalkozásokat az 50. alkalmazott felvétele miatt. Ez az oka annak, hogy sok ember nem akarja, hogy a beszélő eszközt hazahozza.

Privát beszélgetések rögzítése

Néhány hónappal ezelőtt volt egy jelentés az Echo eszközökről, amelyek rögzítik a felhasználók privát beszélgetéseit. Az echo felhasználók úgy találták, hogy az eszköz olyan dolgokat rögzített, amelyeket soha nem mondtak el a virtuális asszisztensnek. Ide tartoznak a személyes beszélgetések is, amelyeket nem a beszélő számára szántak.

A visszhang felébred négy szónál: Alexa, Amazon, Echo és Computer.

A probléma az, hogy ezek a szavak annyira gyakoriak a mindennapi szóhasználatban, hogy nem meglepő, hogy a készülék felébred és hallgatni kezd, még akkor is, ha valaki mással beszélget a szoba legtávolabbi végén..

Mivel a hanggal aktivált intelligens hangszórókat intuitív módon fejlesztették ki, távolról is fel tudják venni ébresztő szavaikat, még akkor is, ha ezeket a szavakat véletlenszerűen használja valaki mással folytatott mindennapi beszélgetés során. Az okos lét veszélyei.

Valójában Alexa véletlenszerű beszélgetések rögzítésére való képessége szintén a tanúba került. A bűnüldözés most az ezen intelligens hangszórókban tárolt adatokat akarja használni a bűncselekmények megoldásához. Annak ellenére, hogy a felhasználói adatokat általában nem osztják meg a bűnüldöző szervekkel, bizonyos esetekben ezt meg kell tenni.

Titkos hangrögzítő

Nem sokan értik, hogyan működnek ezek az intelligens hangszórók. Vannak olyan emberek, akik követni akarják a trendeket, és azt gondolják, hogy jó lenne Alexát dolgokra csinálni a ház körül. Mások digitalizálni akarják életüket azáltal, hogy hazahozzák a Cortana-t. Néhányan szeretik véletlenszerű beszélgetéseket folytatni a Sirival, amikor unatkoznak.

De mindenekelőtt ezek hanggal aktiválható felvevő készülékek. Képesek beszélgetni veled, de ne feledje, hogy a beszélgetések minden szót az anyavállalat rögzíti..

Valójában ezeknek az eszközöknek az a célja, hogy felhasználói információkat küldjenek vissza a társaságnak, hogy elemzési és hirdetési célokra felhasználhatók legyenek..

Mi lenne, ha tudnád, hogy házában van titkos diktafon, amely hallgatja a beszélgetéseit? Nem biztonságos és nyugtalan, igaz?

Pontosan így kell érezni magát az Echo készülékkel otthon. nem sok idő szükséges ahhoz, hogy az eszköz felébredjen és hallgatni kezdje, és rögzíti azt, amit hall. És még ha zavart beszédet is rögzít, a gép mögött levő emberek könnyen megtudhatják a valódi jelentését. 

Adatvédelmi beállítások megváltoztatása

Az Amazon tudja, hogy az emberek szeretnék használni az Echo eszközöket, de a magánélettel kapcsolatos aggodalmak miatt sok ember távol maradhat. Ezért az Amazon azt is tudatja az embereknek, hogyan kell megváltoztatni az adatvédelmi beállításokat, hogy az Alexa-val folytatott beszélgetéseiket a cég ne rögzítse.

 1. Először az okostelefonon kell megnyitnia az Alexa alkalmazást. 
 2. Koppintson a képernyőgombra a képernyő bal felső sarkában.
 3. Ezután válassza az „Alexa Account” és az „Alexa Privacy” elemet.
 4. Az „Adatok javításának javítása az Alexa alatt” szakaszban kikapcsolhatja az „Új szolgáltatások fejlesztésének elősegítése” melletti gombot, valamint a neve melletti gombot az „Üzenetek használata az átírás javításához” részben.

További tippek és trükkök

Más lépéseket is tehet annak megakadályozására, hogy Alexa kémkedjen rád. Itt van néhány közülük:

Kapcsolja ki az „Mindig figyelj” lehetőséget – nyomja meg a Némítás gombot

Ha aggódsz amiatt, hogy a magánbeszélgetései ismeretlen felek felé szivárognak, Alexa kedvéért, egyszerűen elnémíthatja a mikrofonját. A folyamatosan aktív hallgatási funkciók nagyon félelmetesek lehetnek, ha érzékeny kérdésekről beszélünk. Ezért nyomja meg a néma gombot (mikrofon) a készülék tetején. Ha vörös lámpákat látsz, az azt jelenti, hogy Alexa már nem hallja, amit mond. Ha újra be szeretné kapcsolni, nyomja meg ismét a gombot, és visszatér a normál állapotba.

Előzmények törlése

Adhat Alexának olyan parancsokat, amelyek viccesek lehetnek, mint például a macskazajok készítése. Néhány mentett felvétel azonban kísérthet téged a jövőben. Ennek következményei vannak, ha a beszélgetéseket hosszú ideig tárolják, különösen, ha valaki bekapcsolhatja őket. Képzelje el például egy korábbi felvételt, amely újrafelszínezett válás vagy gyermekgondozási problémák során

A megoldás nagyon egyszerű: „Csak törölje a felvételeit”. Az interneten való szörfözés során mindannyian tisztázzuk a böngészési előzményeinket, igen, ez ugyanaz.

A tárolt felvételek hallgatásához és törléséhez nyissa meg a Beállítások lehetőséget > Előzmények az Alexa alkalmazásban, majd törölje az Előzmények lehetőséget. A felvételek az Amazon felhőn maradnak, amíg nem távolítja el őket. Azt javaslom, csináld ezt is.

Kapcsolja ki az „Új szolgáltatások fejlesztése” lehetőséget

Az Amazon világossá teszi, hogy a társaság tényleges emberei hallgassák meg a beszélgetéseinket és a parancsokat, hogy javítsuk az Alexa funkcionalitását. Annak ellenére, hogy ez elég egyértelmű, ezt nem javaslom tartani. Néhány véletlenszerűen kiválasztott beszélgetés javítja az Alexa működését. Azt állítják, hogy ezt úgy teszik meg, hogy nem azonosítják a felhasználót vagy a fiókot, de manapság nem bízhat senkiben, amikor az internetről szól. Mindig a legjobb, ha további óvintézkedéseket teszünk az Ön magánéletének védelme érdekében. Csak annyit kell tennie, hogy kikapcsolja a „Súgó új szolgáltatások fejlesztése” és az „Üzenetek használata az átírások javításához” lehetőséget..

Húzza ki a készüléket

Valószínűleg a legegyszerűbb módszer a kémkedés elkerülésére az egész készülék kihúzása a konnektorból. Ez az. Ilyen módon nem kell technikai intézkedéseket tennie, és nem kell aggódnia, hogy valami rosszra nyomjon. Vágja le az eszköz elektromos áramát, üljön hátra, és nyisson meg bármilyen beszélgetést.

Működjön VPN-sel

Nem hibáztathatjuk a készüléket azért, ami történik. Első és legfontosabb feladat a parancsok meghallgatása. A probléma azonban abban rejlik, hogy a hackerek megkapták a személyes adatainkat és felvételeinket. VPN használatával átirányíthatja a forgalmat a választott távoli szerveren keresztül. Ez titkosítja a forgalmat, és elrejti személyazonosságát, amíg kapcsolatba lép. Teljesen védett leszel.

Ha többet szeretne segíteni, választhat ezek közül egyet felső VPN-ek odakinn, az adatvédelem megőrzése érdekében, Alexa használata közben.

Akadályozzuk meg Alexa lehallgatását – Összegzés

A kényelem iránti igény manapság magas árat jelent – magánéletünk. Az Alexa sokkal könnyebbé teheti a mindennapi életét, ugyanakkor veszélyeztetheti a magánéletét. Legyen óvatos, kinek adta meg a jelszavát. Akinek van, ellenőrizheti a felvételeit, és megváltoztathatja a jelenlegi jelszót. Most már tudja, hogyan biztosíthatja magánéletét anélkül, hogy Alexa mindent meg kellene hallgatnia.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map