Hogyan lehet megosztani a VPN-kapcsolatot

A VPN szolgáltatás használata lehetővé teszi a biztonságot mindenki számára, akik reménykednek arra, hogy beszivárognak a kapcsolatba, vagy megszerezzék személyes adatait. Miután beállította a VPN-kapcsolatot, senkinek nagyon nehéz lesz behatolnia az eszközébe. Manapság ez még fontosabbá válik, mert egyre több ember inkább egynél több eszközt szeretne használni, ezáltal növelve a támadások lehetséges lehetőségeit. Ha folyamatosan használja a laptopját, mobiltelefonját, táblagépét vagy televíziós streaming szolgáltatását, fontos, hogy a VPN-kapcsolatot úgy állítsa be, hogy minden eszköze részesüljön a szolgáltató előnyeiből, és bármilyen formát megakadályozhasson. hogy feltörjék. Ehhez először meg kell határoznia egy VPN-szolgáltatót, amely lehetővé teszi bizonyos számú egyidejű kapcsolatot. Nem olyan sok szolgáltatás engedélyezi az ilyen kapcsolatok négynél többet, ezért néha más módszereket kell fordítania a VPN-kapcsolat megosztásához. Ebben az áttekintésben megvizsgálunk néhány módszert, amelyet megfontolhat.  


Hogyan lehet megosztani a VPN-kapcsolatot

Hogyan lehet megosztani a VPN-kapcsolatot

A VPN-kapcsolat megosztása

Rengeteg lehetőség használható VPN-kapcsolat megosztására más eszközökkel.

1. VPN-szolgáltatók, amelyek sok egyidejű kapcsolatot tesznek lehetővé

Ha valószínűleg kevesebb, mint öt eszköz tulajdonosa van, a VPN-szolgáltatónak, amely választhat, hogy akár öt kapcsolatot is fel kell állítania – elegendőnek kell lennie az összes igény kielégítéséhez. Csak annyit kell tennie, hogy végezzen egy kis kutatást annak meghatározása érdekében, hogy mely szolgáltató engedélyezi egynél több eszköz csatlakoztatását anélkül, hogy veszélyeztetné a kapcsolat minőségét. Ehhez be kell járnia a VPN webhelyét, és lelkesen kell olvasni a szolgáltatások listájáról. Ha beszélnek az egyidejű kapcsolatok támogatásáról (vagy több bejelentkezésről), de nem tesznek említést arról, hogy hány kapcsolatot megengednek nekik, akkor lépjenek kapcsolatba az ügyfélszolgálattal, és kérdezzék.

Annak érdekében, hogy segítsen Önnek a keresésében, tovább haladtunk és azonosítottunk számos olyan VPN-szolgáltatást, amelyek lehetővé teszik, hogy három vagy több eszköz egyszerre osztja meg egy VPN-előfizetést:

ExpressVPN

Noha az ExpressVPN csak 5 egyidejű VPN-kapcsolatot tesz lehetővé, a számukra első számú választásunk. Ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy intelligens DNS-proxykat kínálnak. Noha ezek a proxyk nem titkosítják a forgalmat, vagy nem rejtik el az IP-címüket, felhasználhatják őket az összes főbb streaming csatorna feloldására a világ minden tájáról. Az intelligens DNS közvetlenül beállítható a PS3, PS4, Xbox, Apple TV és más eszközökön, amelyek natív módon nem támogatják a VPN-t. Tehát, ha a geoblokkok körül jár, akkor az az, amit keres, ExpressVPN az út.

IPVanish

IPVanish bebizonyította magát, hogy egy szolgáltató, amely több mint képes biztosítani a felhasználói adatok biztonságát, és biztosította azt is, hogy mindenki hozzáférhessen a több mint 1000 szerveréhez, amelyek szétszórva vannak a világ több mint 70 országában. Képesek akár öt eszközt támogatni, amelyek egyszerre összekötik egymást, sokkal olcsóbb áron, mint amikor több fiókot kell nyitni egy másik szolgáltatónál. Vessen egy pillantást az IPVanish részletesebb áttekintésére itt.

NordVPN

NordVPN egy másik kiemelkedő szolgáltató, amely nem veszélyezteti azon kötelezettségét, hogy olyan szolgáltatást nyújtson Önnek, amely biztosítja az összes online biztonsági igény kielégítését. Olyan funkciókkal, mint a dupla VPN és akár 5 egyidejű kapcsolat, amelyeket mindössze havonta 3 dollár áron kínálnak egy 2 éves előfizetésért, ez teszi őket azon kevés szolgáltatók közül, amelyek a legjobb ár-érték arányt kínálják. Részletesebb áttekintést nyújtunk szolgáltatásukról itt.

CyberGhost VPN

Negyedik javaslatunk egy román alapú szolgáltatás, amely egyre növekvő, több mint 600 szerverből álló hálózat, mindegyik több mint 30 országban szétszórva. Legfeljebb 5 egyidejű csatlakozást tesz lehetővé, de ez csak akkor történik meg, ha felfedezik a prémium tervüket, amely havonta kb. 10,95 dollár. A szolgáltatás kipróbálásához továbbra is hozzáadhat egy újabb kapcsolatot a próbaidőszak alatt. Íme szolgáltatásuk részletesebb áttekintése.

2. A VPN megosztása az útválasztón keresztül

Ha már feliratkozott egy olyan VPN-szolgáltatóra, amely nem kínál annyi lehetőséget a kapcsolatok növelésére, akkor a következő legjobb lépés a VPN beállítása a Wi-Fi útválasztón. A logika itt az, hogy az útválasztója a szolgáltató szempontjából egy eszközként jelenik meg, vagyis megoszthatja ezt a kapcsolatot a lehető legtöbb eszközzel. Bármilyen jelentős is lehet ez az alternatíva, a hátrányok méltányos részesedésével jár.

A VPN beállításához az útválasztón egy kicsit több műszaki ismeretre van szükség, mivel a legtöbb útválasztó megnehezíti az Ön gyári beállításainak megváltoztatását. A VPN használata ismert, hogy kissé csökkenti az internetkapcsolat sebességét, így valószínűleg alacsony sebességgel fog maradni, miután beállította az útválasztón, mivel a be- és kikapcsolásnak nincs egyszerű módja. Annak érdekében, hogy az útválasztó jobban összeegyeztethető legyen azzal, ha a VPN-beállítással rendelkezik, érdemes lehet villogni (a firmware cseréje egy másikra, amely támogatja a VPN-t). Két ilyen firmware típus a DD-WRT és a Tomato.

Annak érdekében, hogy megkerülje azt a kérdést, hogy a VPN mindig be van-e kapcsolva, egy dolgot megtehetsz, ha beállít két útválasztót. Az egyik úgy működne, mint a normál útválasztó, és a másik az, amelyre beállította a VPN-kapcsolatot. Ilyen módon bármikor csatlakozhat a fő hálózathoz, amikor nem akarja használni a VPN-t.

3. A VPN megosztása a számítógépről

Használhatja a Windows vagy a Mac számítógépen elérhető beállításokat is annak érdekében, hogy megossza a VPN-kapcsolatot más, hasonló platformokat futtató eszközökkel. Mindkét rendszer beállításai különböznek, de megvan az általános lépés, amelyet követnie kell, hogy mindkettőnél megtörténjen.

A VPN-kapcsolat megosztása Windows rendszeren

A VPN-kapcsolat megosztása Windows rendszeren magában foglalja a virtuális útválasztó beállítását egy kiválasztott SSID-vel és jelszóval a parancssoron keresztül. Először meg kell vizsgálnia, hogy a Windows rendelkezik-e a szükséges illesztőprogramokkal, és ha igen, akkor meg kell folytatnia a virtuális útválasztó megosztását. Ennek elvégzése a következő lépéseket foglalja magában:

  1. Menjen a „Hálózati és megosztási központhoz”,
  2. Ezután “Az adapter beállításainak módosítása”,
  3. A következő gombbal kattintson az újonnan létrehozott virtuális útválasztóra a „Tulajdonságok” fül megnyitásához.
  4. A „Megosztás” részben látnia kell a „Jelölje be a többi hálózati felhasználót a számítógép internetes kapcsolatán keresztül történő csatlakozáshoz”, valamint az „Engedélyezés más hálózati felhasználók számára a megosztott internetkapcsolat ellenőrzésére vagy letiltására” jelölőnégyzeteket..
  5. Vegye figyelembe, hogy a számítógép minden indításakor a parancssort kell használni a kapcsolat aktiválására vagy kikapcsolására.

A VPN-kapcsolat megosztása Mac rendszeren

Néhány előfeltételnek fenn kell állnia, ha a Mac-ét VPN-kapcsolat megosztására használja. Először is, a szolgáltatásnak PPTP vagy L2TP-iPSec protokollt kell használnia, másodszor, egy ethernet kábellel kell csatlakoznia az internethez. Ha mindkét feltétel teljesül, akkor továbbléphet és elindíthat nevet a VPN-kapcsolathoz, például „My PPTP VPN”.

Hozzon létre kapcsolatot a Mac és a szolgáltatás között, majd nyissa meg a rendszer preferencia menüt, majd kattintson a gombra megosztása. Meg fog jelenni egy panel, amelyen a következő üzenet olvasható: „Ossza meg a kapcsolatot innen”, amelyet a VPN-hez választott név követ. Azt is meg kell határoznia, hogy a kapcsolat megosztása hogyan történik. Ezt megteheti a „Használó számítógépekre” panelen, ahol ezt követően válassza a „Wi-Fi” lehetőséget..

Ezután megjelenik egy ablak a „Wi-Fi beállítások” felirathoz, ahol meg kell adnia a megosztott VPN-kapcsolat hálózati nevét. Válassza az alapértelmezett beállítást a „Csatorna” beállításhoz, és válassza a „WPA2 Personal” lehetőséget a „Biztonság” beállításhoz. Ezután jelszót kell megadnia a megosztott kapcsolathoz. A VPN-megosztás indításához el kell indulnia Rendszerpreferencia > megosztása majd kattintson az „Internet megosztás” elemre, amelynek a bal oldali panelen kell lennie. Kattintson a „Start” gombra a megerősítéshez.

4. A mobil használata hotspotként 

Természetesen megoszthatja okostelefonjának 3G / 4G internetkapcsolatát más eszközökkel is. Csatlakozhat egy VPN-kiszolgálóhoz az Android vagy iPhone készüléken, majd beállíthatja a Hotspotot, hogy megossza VPN-kapcsolatát más készülékkel. A legfontosabb hátránya, hogy a mobil internet-kapcsolat általában elég drága, ezért nem szeretné használni online tartalom letöltését vagy streamingjét..

Következtetés a VPN-kapcsolat megosztásáról

A VPN-kapcsolat megosztására meghatározott négy módszernek elég egyértelműnek kell lennie, hogy önmagát alkalmazza anélkül, hogy annyi technikai segítségre lenne szüksége. Ha azonban elakad, örömmel segítünk. Csak tegye fel kérdését vagy megjegyzését az alábbi szakaszban, és mi a lehető leghamarabb kapcsolatba lépünk Önnel.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me