Hogyan lehet megvédeni a böngészési előzményeket az ISP-től a VPN segítségével

Hogyan rejthetem el a böngészési előzményeimet az internetszolgáltatótól? Az online adatvédelem mindig is érzékeny téma volt. Az elmúlt héten az amerikai szenátus hatályon kívül helyezte egy olyan törvényt, amely megakadályozta az Egyesült Államok internetszolgáltatóit, hogy eladják az Ön böngészési előzményeit harmadik felek számára. Ez azt jelenti, hogy internetszolgáltatója most már legálisan és az Ön hozzájárulása nélkül értékesítheti böngészési tevékenységeit a legmagasabb ajánlatot tevő személy számára. Azért, hogy a magánélet védelme és a böngészési előzmények, most további intézkedéseket kell hoznia, például virtuális magánhálózatot kell használni, amikor online csatlakozik.


Hogyan lehet elrejteni a böngészési előzményeket az internetszolgáltatótól

Hogyan lehet elrejteni a böngészési előzményeket az internetszolgáltatóról

Az Egyesült Államok internetszolgáltatójának száguldozhat az Ön böngészési tevékenységeiben – Jogilag

2016-ban az Obama adminisztráció jóváhagyta az internetes adatvédelem új sorozatát. Ezen intézkedések értelmében az amerikai internetszolgáltatók számára tilos lenne a felhasználók személyes adatainak gyűjtése, tárolása, megosztása és értékesítése. Az ilyen információk között szerepelt a böngészési előzmények, az alkalmazáshasználati adatok, a helyadatok és még sok más – az Ön hozzájárulása nélkül.

Az amerikai kongresszus megszavazta ezen védelmi irányelvek hatályon kívül helyezését, az amerikai internetes felhasználók magánéletének teljes kitettségét hagyva. A hatályon kívül helyezés szavazásának támogatói ragaszkodtak ahhoz, hogy a 2016-ban végrehajtott internetes adatvédelmi rendeletek korlátozzák az innovációt azáltal, hogy arra kényszerítik az internetszolgáltatókat, hogy tartsanak be ésszerűtlenül szigorú irányelveket..

Milyen böngészési előzmények követhetik az internetszolgáltatóomat??

NÁL NÉL&A T, a Comcast, a Verizon és más amerikai internetszolgáltatók törvényesen nyomon követhetik és eladhatják a következő személyes adatokat az Ön hozzájárulása nélkül..

 • Földrajzi adatok
 • Pénzügyi és egészségügyi információk
 • Gyerekekkel kapcsolatos információk
 • Társadalombiztosítási számok
 • Internetes böngészési előzmények
 • Az alkalmazás használatának előzményei
 • A kommunikáció tartalma
 • A kommunikáció időbélyegzője

Más szavakkal, az internetszolgáltató képes nyomon követni az összes online kattintást. Az összes összegyűjtött információ ezután eladható hirdetőknek, marketingszakembereknek, pénzügyi cégeknek és más harmadik feleknek.

Ki még nyomon követi a böngészési előzményeimet?

Szinte az összes használt webhely és alkalmazás nyomon követi a böngészési tevékenységeket. A Facebook például sütiket használ a Google-keresések nyomon követéséhez. Ez az oka annak, hogy amikor meglátogatja a Facebook-profilját, a legutóbbi kereséseivel kapcsolatos hirdetéssel jelenik meg.

Bár könnyű egyszerűen abbahagyni olyan webhelyek vagy alkalmazások használatát, amelyek zavaró sütiket alkalmaznak az ön kémkedésére, az internetszolgáltató megváltoztatása nem olyan egyszerű.

Ha bármi is van, akkor az internetszolgáltatónak a magánélet védelmének élen járnia kell, nem pedig fordítva.

Mi az a hype a VPN-ről??

A VPN-k vagy virtuális magánhálózatok semmi új. Az ügyvédi irodák és a könyvelő társaságok mindig használtak VPN-t érzékeny adataik védelmére. Az elmúlt néhány évben a VPN-t használó egyének száma is növekedett.

Amikor csatlakozik egy VPN szerverhez, alapvetően az internetes forgalmat titkosítja, és elfedi az IP-címet. Ez azt jelenti, hogy sem az internetszolgáltató, a meglátogatott webhelyek, sem az Ön által használt alkalmazások nem tudják követni az online tevékenységeket. További tudnivalók arról, hogy mi a VPN és hogyan működik, olvassa el a következő cikkeket:

 • Mi a VPN??
 • Hogyan működik a VPN??
 • A VPN legális?
 • 5 A VPN használatának előnyei.

Hogyan védi a VPN az internetszolgáltató kémkedéseitől?

Hogyan védi a VPN az internetszolgáltató kémkedéseitől?

Mi a legjobb VPN, amelyet használhatom a böngészési előzmények védelmére?

Nem minden VPN-szolgáltatás megbízható. Néhányan naplózza a böngészési tevékenységeket, mások elavult protokollokat használnak. Íme néhány kérdés, amelyet fel kell tennie magának a VPN-feliratkozás előtt.

 • A VPN-jem korszerű protokollokat használ?
 • Jó hírnévvel és szaktudással rendelkezik-e a VPN-én a magánélet területén??
 • A TOS (szolgáltatási feltételek) könnyen érthetők?
 • Mit véd a VPN? azt?
 • A VPN-szolgáltatás őszinte-e a nyilvánosságra hozatalát illetően?
 • A VPN tárol-e bármilyen naplót a böngészési tevékenységeimről?

Általánosságban elmondható, hogy a VPN-szolgáltatások, amelyek állítólag ingyenesek, eladják felhasználói adataikat harmadik felek számára. Tehát jobb, ha nincs nélküled. A prémium VPN használata, amely tiszteletben tartja az online adatvédelmet, költségbe kerül. Itt van egy lista a a legjobb VPN-szolgáltatók, amelyek segítségével elrejtik böngészési tevékenységeiket az internetszolgáltatóktól.

Hogyan állíthatom be a VPN-t a böngészési előzmények elrejtéséhez?

A VPN-kapcsolat beállítása a böngészési előzmények és más érzékeny adatok védelme érdekében elég egyértelmű, még akkor is, ha még soha nem használta a VPN-t.

 1. Először jelentkezzen be egy megbízható VPN-szolgáltatásra.
 2. A fiók létrehozása után töltse le és telepítse a VPN alkalmazást a Windows PC-re, Mac-re, iPhone-ra, iPadre vagy Android-ra.
 3. Indítsa el a VPN alkalmazást, és csatlakozzon egy VPN szerverhez.
 4. Hagyja a VPN-alkalmazást a háttérben futni, és névtelenül szörfözjen az interneten.

Mint láthatja, csupán néhány perc alatt elrejtheti böngészési tevékenységét, és megakadályozhatja, hogy az internetszolgáltató kémkedjen azon, amit online tesz..

Mi a helyzet a Tor böngészővel??

A Tor rövidítése az ‘Onion Browser’. Itt letöltheti és telepítheti a Tor böngészőt. A Tor böngészőt erőteljesen módosítottuk, hogy maximalizáljuk webes adatvédelmét. Amikor a Tor segítségével szörföznek az interneten, akkor az összes forgalom zajlik titkosított. Ezért ezt a módszert potenciálisan felhasználhatja a böngészési előzmények védelmére. Ennek azonban vannak hátrányai. Először is Tor embereket készít több érzékeny, mivel támaszkodik egy elavult Firefox verzióra. Bizonyos esetekben a Tor használata a rosszindulatú programoknak való kitettségét is lehetővé teheti.

Használjon privát böngészőt a böngészési előzmények elrejtéséhez??

A Chrome Incognito módja vagy a Firefox privát ablaka nem akadályozza meg az internetszolgáltatót az online tevékenységek nyomon követésében vagy a böngészési előzményekben való hozzáférésben. Ugyanakkor bizonyos webhelyek visszatartják az Öntől való nyomon követést. Önmagában a privát böngésző használata nem elegendő a böngészési előzmények és tevékenységek rejtett tárolásához. Még magán ablak használata esetén is csatlakoznia kell egy VPN szerverhez a maximális online adatvédelem és biztonság érdekében.

Hogyan lehet elrejteni a böngészési előzményeket az internetszolgáltatótól – az alsó sor

A szomorú igazság az, hogy mindennek ára van, még magánéletünknek is. Noha havonta 10 dollár fizetést kell fizetnie a böngészési előzmények védelme érdekében, ez nem tűnik ideálisnak, ez az egyetlen mód annak biztosítására, hogy az internetszolgáltató nem tudja eladni a privát információt a legmagasabb ajánlatottevőknek..

A lényeg az, hogy az internetszolgáltatóink, a Verizon, AT&T és a Comcast online hirdetési óriásokká akarnak válni. Az internetes hozzáférés eladásából származó jövedelemszerzés helyett az internetszolgáltatók az arany marketing hatalmas boltozataiba akarnak lépni. Szinte biztos, hogy az amerikai internetes politikák legutóbbi változásait kapzsiság és semmi más hajtja végre.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me