Hogyan lehet megvédeni a Facebook-fiókot a hackerektől?

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a hackerek és a számítógépes bűnözők ellopják az Ön Facebook-fiókját? A Facebook nyilvánvalóan a legfontosabb választásod a közösségi média kapcsán. De sok más ember számára minden nap hozzáférést biztosítanak mobiltelefonjuk, asztali számítógépeik, irodai munkaállomásaik vagy laptopjaik segítségével, gyakran anélkül, hogy kijelentkezésre törekednének. Nem jó! Ne légy ezek közül az emberek! Ezzel valójában meghívja a hackerek támadását, ami hosszú távon súlyos következményekkel járhat. Tehát itt van a tennivaló, hogy megvédje Facebook-fiókját a hackerektől. Az első lépés, hogy minden alkalommal jelentkezzen ki, minden hiba nélkül, miután szörfözött a Facebook oldalán. Ha azonban a készüléket ellopták, akkor teljesen más kérdés lesz.

Hogyan lehet megvédeni a Facebook-fiókot a hackerektől?

Hogyan lehet megvédeni a Facebook-fiókot a hackerektől?

Mindig legyen erős jelszava

Minden olyan jelszó, amely ábécéket, szimbólumokat, számokat és egy szokatlan nevet kombinál, erősnek mondható. Ügyeljen arra is, hogy ez teljesen különbözik-e a többi online fiókhoz, például a Gmail, a Hotmail, a blogok és a tárhely jelszavaitól. Ez azt jelentené, hogy létrehozza az első akadályt egy valószínű hackerek számára, és megakadályozza, hogy hozzáférjen a fiókjához, függetlenül attól, hogy hány permutációt és kombinációt próbálhat meg. Ezzel az ingyenes online eszközzel könnyen létrehozhat egy erős, véletlenszerű jelszót. 

Rendszeresen változtassa meg jelszavát

Függetlenül attól, hogy banki, e-mail vagy közösségi média-fiókról van-e szó, ellenőrizze, hogy rendszeresen megváltoztatja-e jelszavait ehhez a fiókhoz. Bár havonta egyszernek elegendőnek kell lennie, minél kevesebb az idő az egyes változások között, annál jobb. Soha ne használja ugyanazt a jelszót több fióknál. Ha a hacker egy fiókot veszélyeztet, hozzáférhet az összes többi érzékeny adatához is.

Erősítse meg személyes telefonszámát

Amikor megerősíti a személyes mobilszámát, automatikusan javítja a Facebook-fiók biztonságát. Ez biztosítja, hogy még akkor is, ha elfelejtette vagy elvesztette jelszavát, új is elküldhető Önnek SMS-ben. A mobiltelefon számának megerősítéséhez először lépjen a fiókbeállításokba, keresse meg a mobil elemet, majd kattintson a ikonra a telefon hozzáadásához, majd írja be a telefonszámot.

Ezt követően válassza ki a mobilszolgáltatóként azt az országot, ahol él. Arra utasítják, hogy küldjön SMS-t a megadott számra. Miután ezt megtette, SMS-ben kap egy kódot, amelyet be kell írni a megfelelő oszlopba. Mobilszámát hivatalosan regisztrálták a Facebookon, amelyet később felhasználhat fiókja újbóli aktiválására.

A biztonságos böngészés elengedhetetlen

Annak érdekében, hogy a Facebookon belüli böngészési tevékenységei biztonságosak legyenek, kapcsolja be a biztonságos böngészés lehetőségét. Miután ezt megtette, automatikusan megakadályozza, hogy a Facebookba integrált összes külső alkalmazás hozzáférjen bármilyen személyes információhoz az Ön jóváhagyása vagy ismerete nélkül, és bármilyen kárt tegyen..

Aktiváláshoz szükséges bejelentkezési engedélyeket

A Facebook bejelentkezési jóváhagyásokat kínál, egy kibővített biztonsági funkciót, amelyhez biztonsági kódot kell beírni minden alkalommal, amikor egy ismeretlen eszközzel hozzáfér a Facebook-fiókjához.

A bejelentkezési jóváhagyások aktiválásához lépjen a Fiókbeállításokhoz > Biztonság, keresse meg a Bejelentkezés jóváhagyásokat és kattintson a Szerkesztés gombra. Jelölje be a jelölőnégyzetet az aktiváláshoz.

Megjelenik egy felbukkanó ablak a bejelentkezési jóváhagyások leírásával. A folytatáshoz kattintson a Beállítás gombra. A Facebook automatikusan elküld egy kódot SMS-ben. Írja be ezt a kódot az adott mezőbe, majd kattintson a Kód beküldése gombra.

Csatlakoztassa le az előző munkameneteket

A Facebook további előnye, hogy tájékoztat minden korábban folytatott aktív munkamenetről, a bejelentkezési forrásokról és a Facebook-fiókhoz való hozzáféréshez használt eszközökről. A korábbi munkamenetek leválasztásához lépjen a biztonsági oldalra, és keresse meg az aktív munkameneteket. Ezután kattintson a szerkesztés ikonra az összes korábbi és jelenlegi aktív munkamenet teljes listájának megtekintéséhez. Csak kattintson a Tevékenység befejezése linkre, hogy megölje vagy törölje a többi eszközről végzett összes tevékenységet.

A privát böngészés aktiválása

Ha az összes böngészőből aktiválja a privát böngészést, javítja a Facebook-fiók biztonságát. Ennek oka az, hogy tevékenysége nem kerül rögzítésre a böngészési előzményekben. Így kapcsolhatja be vagy ki a privát böngészést, a kívánt böngészőtől függően.

  • FireFox
  • Króm
  • Szafari

Tartózkodjon attól, hogy bejelentkezzen

Törölje a jelölést a Facebook-fiók bejelentkezési oldalán maradjon bejelentkezve jelölőnégyzetből, a meglévő pipa eltávolításával. Minden alkalommal jelentkezzen be újból, amikor meglátogatja a Facebook oldalt, és minden alkalommal meg kell kérnie, hogy írja be e-mail azonosítóját és jelszavát. Ez azt is megakadályozza, hogy könnyen elfelejtse jelszavát.

A spam linkek megkerülése vagy figyelmen kívül hagyása

A Facebook a súlyos spam nézetet látja, és mindig erőfeszítéseket tesz annak javítása érdekében, hogy megvédje tagjait az online csalások, például pénzbeszélések áldozataitól a Facebook csevegések és üzenetek révén közvetett vagy közvetlen kérések útján; adathalász hivatkozások, amelyek gyanús vagy hamis webhelyekre vezetnek, és olyan rosszindulatú linkek, amelyek célja a személyes és bizalmas információk elérése vagy az eszköz károsítása. Látható továbbá, hogy állítólag a Facebook-tól küldött e-mailek valójában olyan adathalász webhelyekről származnak, amelyeket csalás céljából hoztak létre.

Ezért csak azt tanácsoljuk, hogy ne kattintson semmilyen linkre, amely felidézi a leggyengébb gyanút, még akkor is, ha az Ön ismerete valakitől származik. Amikor ilyen linkeket kap, mindig lépjen kapcsolatba az érintett személlyel, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valóban elküldte-e ezt a linket. A feladó általában nem ismeri az ilyen kapcsolatoknak a nevét. Ügyeljen arra is, hogy soha ne ossza meg felhasználóival vagy jelszavával senkit, különösen a gyanús webhelyeket és az elrendezéseket.

A bejelentkezésnek továbbá csak a www.facebook.com webhelyen kell lennie, és nem más weboldalról vagy linkről, kivéve, ha a hozzáférést a Facebook App segítségével hajtják végre. A böngésző folyamatos frissítése a legújabb verziókra biztosítja a böngésző biztonságát és a gyanús adathalász webhelyek gyors észlelését.

Nyilvános Wifi pontok

A hackerek folyamatosan célozzák a nyilvános WiFi hotspotokat, hogy feltörjék a gyanútlan felhasználók közösségi média, e-mail és banki számlákat. Ennek oka az, hogy ezek a WiFi hotspotok sajnos nagyon érzékenyek a számítógépes bűnözők támadására a rossz biztonsági intézkedések miatt. Amikor csatlakozik egy nyilvános WiFi hotspothoz, ellenőrizze, hogy VPN-t használ-e. A virtuális magánhálózatokról további információt a 2017-es VPN-szolgáltatás legjobb útmutatójában talál.

Védje Facebook-fiókját a hackerektől – következtetés

Végül, de nem utolsósorban, jelentkezzen ki, miután minden alkalommal meglátogatta a Facebook oldalát. Ez a legfontosabb finálé minden Facebook-tevékenységhez. Naponta jelentkezzen ki minden közösségi média-fiókból. Igaz, hogy időigényes minden alkalommal bejelentkezni; ez csak attól függ, mennyire aggódik miatta. Ez az ön hívása!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me