Hogyan lehet megvédeni Gmail-fiókját a hackerektől?

Mint minden más online fiók, a Gmail-fiókja is érzékeny a hackerek támadására és más válogatott számítógépes fenyegetésekre. Ezek sikeres végrehajtása miatt életét nagyon nyomorúságossá teheti, mivel bizalmas és érzékeny információink nagy részét általában személyes e-mail fiókjainkban tárolják..


Hogyan lehet megvédeni Gmail-fiókját a hackerektől?

Hogyan lehet megvédeni Gmail-fiókját a hackerektől?

Bárki, aki tisztességtelen vagy illegális hozzáférést kap a jelszóhoz, egyszerűen törölheti vagy veszélyeztetheti az összes kapcsolatot, ütemezést, bizalmas mellékleteket, akár magánbeszélgetéseket is egy kattintással vagy néhány egérkattintással! Ezenkívül bankszámláit és befektetéseit is megtisztíthatják!  

Hogyan lehet megvédeni Gmail-fiókját a hackerektől?

A Gmail feltörése végtelen rémálmat okozhat. Ezért szólítja fel a fiók védelmét az alábbi lépések végrehajtásával:  

Korlátozza az összes alkalmazás számára a személyes adatokhoz való hozzáférést

Minden alkalommal, amikor megnyomja a Google-fiók engedélyét igénylő alkalmazás gombját, lehetővé teszi az alkalmazás számára a személyes adatok elérését. Ez az információ az alkalmazás számára továbbra is elérhető, még akkor is, ha már nem használja. Ezért a Google-fiókjához kapcsolódó összes alkalmazás teljes listájának megtekintéséhez keresse fel ezt a Google-oldalt. Teljes beszámolót kap az összes engedélyezett alkalmazásról és az összes tárolt információról.

Törölje az összes olyan alkalmazást, amelyet már nem indít be, vagy minden gyanús alkalmazást, amely hirtelen megjelenik a listán. A jövőben szintén vigyázzon az összes olyan alkalmazásra, amely információt kér a Google-fiókjáról, valamint olyan webhelyekről is, amelyek ösztönzik a Twitter-en vagy a Facebookon történő regisztrációt ahelyett, hogy először személyes fiókot hoznának létre. A webhely biztonságának ellenőrzése érdekében telepítse a Mywot szoftvert a böngészőbe. Figyelmeztetéseket küld a gyanús webhelyekre vagy más válogatott online fenyegetésekre.

Hozza létre az áthatolhatatlan jelszót

A jelszó a Gmail-fiókja biztonságának fő kulcsa. Ugyanazon jelszó használata egynél több fióknál a hackerek kockázatát rejti magában, mivel egy jelszóhoz való hozzáférés más webhelyek számára is tisztességtelen hozzáférést eredményezhet. A hosszú jelszavak használata ajánlott azokkal a szavakkal, amelyeket általában nem használnak, vagy amelyek nem találhatók meg a szótárban. Kipróbáljon egy új jelszót azáltal, hogy behelyezi azt a jelszóerő-mérőbe, amely megmutatja, milyen erős.

Rendszeresen változtassa meg a jelszavát

A legjobb, ha a jelszavát periodikusan cseréli, mondjuk, háromhavonta egyszer. Készítse el a jelszót a kis- és nagybetűk, számok és szimbólumok bonyolult kombinációjával, és jegyezze meg naplójában, hogy ne felejtsen el. Tartsa természetesen a naplót elérhetetlen helyen, hogy az információ ne kerüljön rossz kezekbe. Soha ne tegye senkinek közzé a jelszavát. Ha kellett volna, változtassa meg, amint csak lehetséges, és készítsen olyat, amit csak tudni fog.

Az e-mail fiókját úgy kell kezelni, mint a személyes széfét, amely kulcsot nem adja át az utcán sétáló embereknek, még a családtagjainak sem. A jelszó megváltoztatásához lépjen erre az oldalra, és végezze el a szükséges munkát. Valójában nagyon egyszerű.

Szerezzen kétlépcsős igazolást

A kétlépcsős azonosítás egy extra védelmi réteg minden Gmail-fiókhoz. Ez különös jelentőséggel bír, ha a fiókhoz nyilvános számítógépekről van hozzáférés. Az oldal meglátogatásával beállíthatja. Ez biztosítja, hogy minden alkalommal, amikor egy ismeretlen eszközről megpróbál bejutni Gmail-fiókjába, a Google kér egy ellenőrző kódot, amelyet SMS-ben, hanghívással vagy mobilalkalmazással küld el. Miután megadta ezt a kódot, megnyílik Gmail-fiókja.

Vizsgálja meg rendszeresen

Előfordulhat, hogy Gmail-fiókját kissé gyanús vagy kétes helyekről nyithatja meg. A nyomon követés közben, ha észreveszi, hogy erőfeszítéseket tett számlájának tengerentúli helyről való elérésére, azonnal emelje fel a piros zászlót!

A nyomon követéshez görgessen le a Gmail beérkező levelek oldalának aljára, és kattintson a képernyő jobb oldalán lévő részletek ikonra, közvetlenül az utolsó fióktevékenység alatt. Egy ablak jelenik meg, amikor rákattint a linkre, amely megmutatja a különböző helyeket, ahonnan az e-mail nyitva van. Bármely ismeretlen helynek azonnal fel kell hívnia a figyelmet a szükséges lépésekre, ha szükséges. Ezenkívül figyelmeztessen minden szokatlan tevékenységre.

Tartsa frissítve az összes Gmail-beállítást

A Gmail beállításainak rendszeres frissítése egy időben bevált és bevált módszer a hackerek elkerülésére. Ezt megteheti, ha rákattint a fogaskerék ikonra, amely a Gmail beérkező levelek oldalának jobb felső sarkában található. Válassza ki a beállításokat, majd kattintson a fiókok fülre a menüben. Ennek célja annak biztosítása, hogy az összes e-mail cím, amely a „mail mail as” szegmensbe tartozik, az Ön által használt és használt e-mailek.

Ha ez megtörtént, kattintson az Általános fülre, görgessen le a „Böngésző kapcsolat” -ra. Válassza az „A https mindig használata” lehetőséget, mivel a „s” a https végén további védelmi réteget jelent. Tehát, amikor nyilvános számítógépen ellenőrzi e-mailjeit, ellenőrizze, hogy létezik-e a https. Annak ellenőrzése érdekében, hogy a leveleket nem továbbítják ismeretlen e-mail azonosítókra, nézd meg a ‘Továbbítás és POP / IMPAC’ fület.

Hogyan lehet megvédeni Gmail-fiókját a hackerektől – végső gondolatok

Magától értetődik, hogy soha ne kattintson a linkekre és ne töltsön le fájdalmas fájlokat. Azok a szolgáltatások, amelyekkel feliratkozott, soha nem fognak e-mailt küldeni neked a fiókja adataival vagy jelszavával. Végül, a biztonság és a magánélet további szintje érdekében a VPN használata mindig ajánlott.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me