Hogyan védjük meg a BitCoin pénztárcáját

A közelmúltban a világ számos biztonsági fenyegetés tanúja volt, különös tekintettel az elektronikus adatvédelemre és a kereskedelmi tranzakciókkal kapcsolatos pénzátutalásokra. Az olyan kifejezések, mint a számítógépes lopás és a ransomware, már nem idegenek. A kriptovalutákkal, mint például a bitcoinok feltöltik a népszerűségi táblázatokat, ráadásul a következőképpen lehet megvédeni a Bitcoin pénztárcáját.


Hogyan biztonságosíthatja a BitCoin pénztárcáját

Hogyan védjük meg a BitCoin pénztárcáját

Mennyire biztonságos a Bitcoin?

A Bitcoin eddig bizonyult a legbiztonságosabb virtuális pénznemnek. De még akkor sem kíméltek meg a számítógépes támadások részesedéséből. A Bitstamp nemrégiben szerepelt a hírekben, amikor 19 000 BTC-t letörtek, miután a tőzsde virtuális pénztárcáját veszélyeztették. Ez körülbelül 5 millió dollár nettó veszteséget jelentett. A trójai, Pony Loader 2.0 képes azonosítani és ellopni a fertőzött rendszerekben tárolt pénztárcákat. Lopott más kriptovalutákat, mint például a Litecoin is.

Miért történik ez többször? Mivel a bitcoin-ügyletek visszafordíthatatlanok, egyetlen közvetítőként eljáró hivatalos hatóság sem vonhatja vissza őket. Ez különös jelentőséggel bír, mivel mind a vásárló, mind az értékesítő felek ismeretlenek egymásra, és a visszafordítás csak hiba esetén történhet. Ezenkívül a hatóságoknak nincs képessége az ellopott bitcoinok nyomon követésére annak ellenére, hogy számos technikát alkalmaznak ezek nyomon követésére.

Ezen túlmenően, bár a Bitcoin-felhasználók névtelenné válnak az egyes virtuális pénztárcákhoz létrehozott privát Bitcoin-címekkel, az összes tranzakciót bárki számára nyilvánosságra hozzák, hogy megtekinthessék egy címhez tartozó tranzakciós listát. Ez további óvintézkedéseket tesz szükségessé, amelyek növelik a magánélet védelmét azáltal, hogy elrejtik a számítógép IP-címét olyan eszközökkel, mint a VPN vagy a Tor.

A Bitcoin pénztárca védelme

Amikor elkezdi védeni a Bitcoin pénztárcáját, valójában növeli biztonságát, ha fizet a valutával. Ez lehetővé teszi, hogy megóvja személyazonosságát és természetesen a pénztárcáját a potenciális számítógépes lopásoktól.

1. A sokoldalú, sokoldalú Bitcoin kliens

Annak érdekében, hogy javítsa az adatvédelmet, és elrejtse az IP-címét is, használjon egy Bitcoin ügyfelet, amely lehetővé teszi, hogy minden tranzakcióval új címet megváltoztasson vagy megváltoztasson. Ezenkívül tanácsos a tranzakciókat számos pénztárcára bontani, fontosságuk alapján. Az ajánlott eljárás a relatíve kisebb összegű napi tranzakciók tárolása, amelyek szükség esetén feltölthetők.

2. Személyiségvédelem 

Legyen rendkívül óvatos, amikor tranzakciós információkat oszt meg nyilvános terekben, például a neten. Ellenkező esetben kockáztathatja, hogy tévedésből felfedi személyazonosságát és Bitcoin-címét. Ez néhány katasztrofális eredményhez vezethet, amint azt már láttuk. 

3. Használjon Erős jelszót

Győződjön meg arról, hogy véletlenszerű jelszót használ. Ne használja ugyanazt a jelszót több platformon sem. Ha igen, veszélyeztetheti az összes online fiókját abban az esetben, ha a számítógépes bűnözők az egyikbe feltörnek. Ezzel az eszközzel könnyen létrehozhat egy erős véletlenszerű jelszót.

4. Letéti szolgáltatás

A letéti letéti szolgáltatás akkor hasznos, ha valaki olyan személyt vásárol vagy ad el, akit nem ismer. A fizetőnek el kell küldenie a bitcoinjait letéti szolgáltatásra, amíg megvárja, hogy megkapja a vásárolt terméket. Az eladó eközben tudja, hogy pénze biztonságban van a letéti számlán, és utalja a korábban megállapodott terméket. Az áru átvételekor a vevő értesíti a letéti szolgáltatást a végső kifizetés teljesítéséről.

5. Biztonsági másolat készítése a virtuális pénztárcáról

A fizikai tárolás szempontjából tartsa be az összes fontos biztonsági mentési politika által előírt normákat. Rendszeresen frissítsen, használjon különféle helyeket és adathordozókat, miközben mindig titkosítva van. Titkosítással garantálja a biztonságot.

6. Titkosítsa a pénztárcáját

A pénztárca titkosítása elengedhetetlen, különösen amikor online tárolja. A biztonság alapvető kulcsa egy nagyon erős és szokatlan jelszó. Használjon megfelelő eszközöket, mint például a DESlock +, az összes érzékeny információt tartalmazó fájlok titkosításához. Még jobb, ha titkosítja a fájlokat tartalmazó teljes felhasználói helyet vagy rendszert.

Ha nem gondolja, hogy információt tőled lehet venni, nézd meg a Blackhat filmet!

7. A két tényezővel történő hitelesítés kötelező

Amikor online tárolási szolgáltatásokat használ, fontos, hogy kritikusan vizsgálja meg azoknak az előnyöket és hátrányait, amelyek valóban megbízhatóak, mielőtt kiválasztaná azokat. De akkor is meg kell emlékezni arra, hogy egyetlen online tárolási szolgáltatás sem teljesen biztonságos, és a szolgáltató kidolgozhatott egy Achille-sarkot és becsapódhat, tekintettel a professzionális hackerek és a kibertér-rablók szuper bölcsességére manapság..

A kéttényezős hitelesítés minden egyes tranzakcióhoz egyszeri jelszót kér, és ezt elküldi a mobil eszközére. Ha ezt a végétől megkapják, akkor csak a tranzakció megy keresztül.

8. Ne használja a mobiltárca pénztárcáját: 

A mobil eszközök minden bizonnyal kényelmesek lehetnek, de rendkívül érzékenyek a hackerekkel szemben is. Ezért körültekintően kerülni kell ezek használatát. Ez még relevánsabb azokban az esetekben, amikor nagy összegeket fizetnek át vásárlás vagy eladás céljából. Az ügylet veszélybe kerülhet vagy elveszhet. Ilyen esetekben valójában biztonságosabb, ha a pénztárcáját olyan helyen tartja, amely nem kapcsolódik az internethez.

9. Használja a VPN-t a hozzáadott biztonsághoz

Csatlakozás egy virtuális magánhálózathoz, más néven VPN, lehetővé teszi az összes forgalom biztonságos titkosítását. Ez azt jelenti, hogy az összes forgalom magán alagúton halad keresztül, és érzékeny adatait távol tartja a potenciális kíváncsiskodó szemtől. Ha többet szeretne tudni arról, mely VPN-szolgáltatásokat lehet a legjobban használni a BitCoin-lal, kérjük, olvassa el a mélyreható VPN-javítási útmutatónkat..

10. Több aláírással rendelkező címek

Ezek a címek vállalati vagy nagy biztonságú tranzakciókhoz használhatók, és egynél több kulcsot használnak, amelyeket külön eszközön tárolnak, és amelyeket csak felhatalmazott személyzet felügyel és kezel. Ily módon a hackerek munkája sokkal nehezebbé válik, mivel minden olyan eszközt veszélybe kell hoznia, amelyen a kulcsokat tárolja, hogy megcsípje a Bitcoinekat..

A rendszerek rendszeres frissítése és a virtuális pénztárca kiküszöbölése, ha nem használja, két másik módszer a pénztárca védelmére.

Hogyan védjük meg a Bitcoin pénztárcáját – Következtetés

Mint minden más, online szolgáltatásként, bizonyos kockázati tényezőt hordoz magában, amikor a Bitcoin Wallet segítségével tranzakciókat végez. Mindaddig, amíg azonban megteszi a szükséges óvintézkedéseket, nincs ok arra, hogy ne használja ki a legtöbbet a biztonságos titkosítási pénznemből..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me