iPhone X Arcfelismerés: Adatvédelmi rémálom

A hónap elején az Apple bemutatta az iPhone X-et. Egy olyan drága telefonnal sok meggyőző erővel bír rá, hogy az embereket rávegyék az ilyen típusú pénzeszközök felállítására, különösen akkor, ha az adókat még mindig nem csökkentették, és az Obamacare továbbra is zaklatja az embereket és a kicsi és közepes méretű vállalkozások. Ezúttal, sőt, az iPhone X legnagyobb értékesítési pontja a Face ID, amely egy olyan funkció, amely feloldja a telefont egyszerűen az arcára nézzen.


Az iPhone X Face ID adatvédelmi kockázata

iPhone X Arcfelismerés – Adatvédelmi rémálom

Magától értetődik, hogy az Apple volt a vezető erő a technológiai újításokban. Amit az Apple ma, a többit holnap tesz. Azt is meg kell jegyezni, hogy az Apple operációs rendszerei, legyen az a Mac vagy az iOS, biztonságosabbak, mint más operációs rendszerek. De a telefonok feloldásához szükséges új Face ID szolgáltatás bejelentése sok felhasználó számára sokk volt szerte a világon.

Mi az a Face ID?

Az Apple telefonokat eddig nem sikerült feloldani a Touch ID-vel, ahol egy személy az ujjlenyomatát használja az eszközhöz való hozzáféréshez. A hamarosan megjelenő iPhone X-ben a Face ID funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy feloldja a készüléket azáltal, hogy a kamera az arcára mutat. Ez az arcfelismerés az iPhone X Touch ID funkcióját váltja fel.

Ahelyett, hogy megkérné a felhasználót, hogy érintse meg az otthoni gombot az eszköz feloldásához, az iPhone X összehasonlítja a felhasználó arcát az eszközön tárolt képolvasásokkal a hozzáférés biztosítása érdekében. Az Apple állítása szerint ez a lépés biztonságosabb, mint az ujjlenyomat használata, de a felhasználók már az internetet olyan biztonsági sérülésekkel rohamozták el, amelyeket az Face ID elősegíthet..

Miért nem építi be mindkettőt? Ujj és arc?

Mi a félelem??

Az aggodalom érthető. Olyan korban élünk, amikor az internetes biztonság és a magánélet folyamatosan veszélyben van. Még akkor is, ha azt gondoljuk, hogy biztonságosan hozzáférünk az internethez, valaki valahol nyomon követheti böngészési előzményeinket és ellophatja személyes adatainkat.

Az iPhone X új arcfelismerési funkciójával a biztonsági ügynökségek jobban hozzáférhetnek személyes információinkhoz. A hackerek és más bűnözők is így tehetnek. A rendészeti személyek olyan esetek, amikor arra kényszerítik a gyanúsítottot, hogy telefonját a Touch ID használatával oldják fel, nem ritka, és a Face ID-vel a dolgok esetleg egyszerűbbé váltak számukra. A gyanúsítottak kényszerítése helyett a rendõrség a gyanúsított arcára mutathatja a telefont, hogy kinyissa. Ijedős? Igen.

A hackereknek és más számítógépes bűnözőknek ez is egyszerűen elérhető, egyszerűen azáltal, hogy tiszta, életszerű képet készít a személyről az eszköz feloldásához.

De az Apple úgy tűnik, hogy már gondolt ezekre a biztonsági aggályokra, és védintézkedéseket is kidolgozott. A bevezetéskor az Apple Phil Schiller vezető alelnöke elmondta, hogy a Face ID szolgáltatás jelenlét-felismerést használ annak biztosítására, hogy valóban a felhasználó, és nem egy fotó.

Ez a szolgáltatás nem működik ikrekkel és kétszeres személyekkel sem, mivel a Face ID TrueDepth nevű rendszert használ egy arc hozzárendelésére 30 000 láthatatlan ponttal, és matematikai 3D modellt hoz létre. Az arc-azonosító célja a felhasználó arcának és az idővel bekövetkező változások, például szakáll, szemüveg vagy frizura megismerése.

Még ha ez megakadályozza, hogy a számítógépes bűnözők is bejuthassanak az Ön készülékébe, az nem feltétlenül akadályozza meg a bűnüldöző szervet abban, hogy elkobozza a telefonját, és feloldja az arcát mutatva, de mi van? Ne légy bűnöző! A bántalmazó partnerek ugyanolyan módon könnyen hozzáférhetnek a telefonhoz. Mivel a Face ID nem képes felismerni a probléma jeleit a felhasználó arcán, minden körülmények között feloldja a telefont. És akkor mi van? Semmi sem tökéletes?

Összefüggő: Az iPhone legjobb VPN-je.

A megkönnyebbülés

Az egyetlen dolog, amely megkülönbözteti az Apple arcfelismerési funkcióját a Facebookétól, az, hogy az arcának beolvasását az eszközön tárolják, nem pedig az Apple adatbázisában. Tehát nincs aggodalom az, hogy az Apple arcodja szerint alakítsa ki a hirdetéseket.

A másik biztonsági intézkedés a jelszó követelménye, ha a telefont ismeretlen számítógéphez csatlakoztatják. Tehát ez jó.

Tekintettel az Apple hírnevére az adatvédelem terén, valószínűtlen, hogy a technológiai óriás engedi, hogy az új Face ID funkcióval bármilyen biztonsági sérülés megtörténjen. Semmi sem lehet biztos abban, amíg az iPhone X nem kerül kiadásra, és az emberek nem kezdik el használni vagy visszaélni azzal.

Alsó sor

A jelenlegi technológiához hasonlóan az iOS 11-en futó iPhone X is aggodalmakat és félelmeket vet fel. A Face ID funkcióval szemben azonban a legnagyobb visszaesés az a képesség, hogy telefonunkat diszkréten nem ellenőrizzük az asztal alatt.

Függetlenül attól, hogy unatkozik egy találkozón, vagy meg akarja ellenőrizni a sport eredményeit az osztályban, a telefon feloldása sokkal könnyebb volt – félúton ki tudta venni a zsebéből, és kinyithatja. A Face ID használatával ki kell vennie a telefont, és közvetlenül az arc elõtt kell tartania, hogy kinyissa. Az iPhone X felhasználók bizonyosan búcsút vállalhatnak telefonjának az asztal alatt történő ellenőrzéséről.

Nyilvánvalóan nem tudja tartani nyitva!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me