Jó VPN kiválasztása: 10 figyelembe veendő tényező!

A számítógépes bűncselekményekről és a kormányzati felügyeletről szóló jelentések közelmúltbeli növekedésével a VPN fontossága folyamatosan nőtt. Nem hiányzik az olyan online fenyegetés, amelyek csak a lehetőségek ablakaira várnak. A személyes adatainak veszélyeztethetősége miatt sokan arra késztetik a megbízható VPN-szolgáltatásokat. Ugyanakkor ezen a piacon az opciók száma sok vitát váltott ki arról, hogy a VPN-ek közül melyik a legjobb. Minden vállalat azt akarja, hogy gondolja, hogy a VPN-t kell választania. Általában egyetértés van abban, hogy a fizetett VPN sokkal jobb, mint az ingyenes. De még mindig nincs konszenzus abban, hogy mi a jó VPN. Nyilvánvaló, hogy regisztrálni szeretne egy olyan VPN-sel, amely olcsóbb, mint mások, de valószínűleg feladja néhány alapvető funkciót anélkül, hogy tudta volna. Ezért a VPN-előfizetés ára nem az egyetlen tényező, amelyet figyelembe kell venni a VPN-szolgáltató kiválasztásakor.


Jó VPN kiválasztása: 10 figyelembe veendő tényező!

Jó VPN kiválasztása: 10 figyelembe veendő tényező!

Jó VPN kiválasztása: 10 figyelembe veendő tényező!

Itt értékeljük a leggyakoribb felhasználói igényeket, és összeállítottuk a figyelembe veendő legfontosabb tényezők listáját. Ez a lista segít megérteni, mit várhat el a VPN-től és miben kell tartózkodnia. Kezdjük:

1. Sebesség

Sok VPN-felhasználó által előterjesztett gyakori panasz az internetes sebesség észrevehető lelassulása. Számos tényező játszik szerepet, például a távolság közted és a szerver között, a saját eszköz és az eredeti kiszolgáló sebessége. A jó VPN kiválasztása valójában annak megismerése, hogy hány szerverük van.

Ezenkívül az Ön teljes sebességét befolyásolja a választott szerver közelsége. Minél közelebb van, annál jobb a sebessége.

2. A csatlakozások maximális száma

Korábban az emberek csak a számítógépeken használtak VPN-eket. Mivel egyre több ember fér hozzá az internethez mobilkészülékein és táblagépén, VPN-re van szükségük, amely az összes eszközt egyszerre lefedi.

Ha egy VPN csak egy eszközt enged meg licenccel, akkor azt jelenti, hogy több licencet kell vásárolnia az összes eszköz védelme érdekében. Tegyük fel, hogy ha kap egy VPN-t, amely egy eszközön 5 eszközt védi, akkor az összes eszközt egyszerre fizetve megbiztosíthatja.

Az ExpressVPN jelenleg lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 5 egyidejű kapcsolatot létesítsenek, míg az IPVanish akár 10-et is lehetővé tegyen.

3. Eszköz-támogatás

Nem minden VPN-szolgáltatás képes mindenféle eszköz támogatására. Tehát előfordulhat, hogy VPN-je jól működik a Mac-en, de nem tudja eljuttatni a Windows Phone-ra. Ez a platformok közötti funkcionalitás nagyon fontos azok számára, akik különféle vállalatoktól rendelkeznek. A legjobb VPN-szolgáltatók minden platformon elérhetők.

Amikor fontolóra veszi, hogy melyik VPN-t választja, nézzen meg minden támogatott platformon. Nem akar olyan előfizetést, amely csak a Mac számítógépen működik.

Az ExpressVPN, a BulletVPN és az IPVanish csak azok a VPN-k, amelyekben van például az Amazon FireStick-rel kompatibilis VPN-alkalmazás..

4. Elérhető kiszolgálók

Ez meglehetősen bonyolult szempont, elsősorban azért, mert nehéz az ellenőrizhetőség. Számos VPN-felhasználó unalmas tapasztalatok révén rájön, hogy VPN-szolgáltatóiknak csak néhány kiszolgálója van.

Ráadásul itt a szerver aktív állapota nagyon fontos szempont. Nem számít, ha a VPN-szolgáltatásnak több kiszolgálója van, ha nem aktívak. Tehát ellenőrizze az előfizetés megvásárlása előtt, hogy hány kiszolgálót kap a szolgáltatással, és hogy rendelkezésre állnak-e.

5. Politikák és gyakorlatok

Sok első alkalommal indított VPN-felhasználó hibát követett el, amikor szolgáltatást választott anélkül, hogy ellenőrizte volna házirendjét. Ez veszélyes dolog lehet, mivel a VPN-ben megbíz a személyes adataival. A VPN-szolgáltatásnak kristálytiszta házirend-nyilatkozattal kell rendelkeznie, és azt a tényleges múltbéli adatokkal kell mentnie.

A prémium VPN szolgáltatók, mint például a BulletVPN és a NordVPN, az előfizetőknek 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínálnak. Ez azt jelenti, hogy egy teljes hónapig kipróbálhatja a VPN-t, biztonságban azzal a tudattal, hogy mindig visszatérítheti pénzét, ha nem teljesen elégedett. Néhány VPN még ingyenes próbaverziókkal is rendelkezik. Ezek a kísérletek általában csak 3 nap hosszúak. Az IPVanish viszont szigorú 7 napos visszatérítési politikával rendelkezik.

Tehát ellenőrizze a szolgáltatás teljesítményének előzményeit, mielőtt feliratkozna. Keressen olyan dolgokat, mint árnyéktulajdonosok, gyenge adatvédelmi irányelvek, irreális ajánlatok, túlzottan szigorú szponzorok, adatsértési események stb..

6. Összeköthetőség

A csatlakoztathatóság egyszerűen az egyik központi szempont, amelyet figyelembe kell venni egy jó VPN kiválasztásakor. A kapcsolat önmagában a jel erősségétől és hozzáférhetőségétől függ. Csak akkor, ha mindkét tényező rendezve van, akkor zökkenőmentes böngészést élvezhet.

Míg az erősség a kiszolgáló helyén és a kapcsolatok számán alapul, az akadálymentesség számos csatlakoztatott eszközre vonatkozik. A VPN kiválasztásakor mindkét tényezőt szem előtt kell tartani, hogy megbizonyosodjon arról, hogy pénzének értékét megkapja-e.

7. Torrent barátságosság

Nagyon sok ember használja a VPN szolgáltatásokat egyszerűen az egyébként tiltott torrent webhelyek eléréséhez. A VPN megszerzésének lényege, hogy hozzáférjen olyan dolgokhoz, amelyekhez egyébként nem férhet hozzá. A torrentek sok ember számára e lista elején állnak.

A P2P kapcsolatok itt is fontosak. Azok számára, akik szabadon szeretnék megosztani az adatokat, ez egy nagyon fontos szempont. Tehát, mielőtt elkezdené kiválasztani a VPN-t, győződjön meg arról, hogy diszkréten támogatják-e a torrent és a fájlmegosztási műveleteket.

Míg a legtöbb VPN szolgáltató támogatja a P2P protokollt, mások nem. Abban az esetben, ha VPN-feliratkozást szeretne regisztrálni a torony letöltésére, távol maradjon a VyprVPN és a HideMyAss VPN kedveltétől..

8. Földrajzi sokféleség

Nem titok, hogy amit az interneten lehet az Egyesült Királyságban, valószínűleg nem tudsz Törökországban megtenni. Az internetes létesítményekre kivetett nemzeti törvények megkerülése érdekében a VPN fontos technológia. Hatékonyságukat azonban a kiszolgálók elérhetőségére alapozzák a különböző országokban.

A legjobb VPN-szolgáltatások több szerverrel rendelkeznek, különböző országokban. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindenféle adathoz hozzáférjenek, anélkül, hogy az ország törvényeit megsértenék. Válassza ki a VPN-t, ezt figyelembe véve.

9. Ügyfélszolgálat

Minden online szolgáltatáshoz erős vevőszolgálat szükséges, amely segíthet a hibaelhárításban. Ennek nélkül nem számíthat arra, hogy megoldódik a problémáid. A legjobb VPN-szolgáltatások nagyszerű ügyfél-támogatással rendelkeznek, amely éjjel-nappal elérhető. A legtöbb VPN-nek viszonylag laza támogatási rendszere van, amely rossz kategóriába sorolható. És néhányuknak szó szerint nem létezik támogatása. Vigyázzon arra, hogy milyen támogatást fog kapni a VPN-sel, mivel ez a jövőben komoly problémát jelenthet.

10. Biztonság

Megmentettük a legfontosabb tényezőt, mert mindenki tudja ezt. Ennek ellenére ez alapvető fontosságú szempont. Ökölszabályként soha ne vegyen igénybe ingyenes VPN-ket. Többet veszít velük, mint amennyit nyer. A fizetett VPN-k között számos lehetőség van. Mindazonáltal válassza ki azokat, amelyek a legerősebb alagút-protokollokat kínálják.

A legjobb VPN ezen tényezők alapján

A fenti tényezők figyelembevételekor viszonylag könnyű megkülönböztetni a jó és a rossz VPN szolgáltatókat. Itt található a legfontosabb VPN-szolgáltatók listája.

Hogyan válasszunk egy jó VPN-t – Következtetés

A megfelelő VPN-szolgáltatás kiválasztása nagyon fontos az online biztonság, valamint a fizikai és pénzügyi jólét szempontjából. Feltétlenül mérlegelje az összes fenti tényezőt és a kutatást alaposan, mielőtt egyről dönt. Ez biztosítja a maximális ár-érték arányt és a teljes online biztonságot, amelyet valóban megérdemel.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me