Kábelvágók, amelyek Spell Doom kábel TV-hez

Az elmúlt években egy olyan tendencia lépett fel, amely gyorsan növekszik az egész világon: zsinórvágás. Arra utal, hogy feladja a kábel TV-jét és kizárólag streaming szolgáltatásokon keresztül szerez tartalmat. Ha fejlett vagy első világbeli országban tartózkodik, ahol ingyenes és gyors az internet, akkor teljesen átváltott a streaming szolgáltatásokra, vagy szórakoztatásának legnagyobb részét a Netflix, az Amazon Prime vagy más hasonló szolgáltatásokon keresztül szerezte be..


Kábelvágók, amelyek Spell Doom kábel TV-hez

Kábelvágók, amelyek Spell Doom kábel TV-hez

Nem Így Szívesen a kábel

A kábel TV soha nem volt népszerű a nézők körében. A heves árazás, a hosszú távú szerződések, a végtelen hirdetés, a korlátozott megtekintési lehetőségek és a rossz képminőség gyakran a fő panaszok a televíziós nézők körében, ám mivel nem volt alternatíva, mindenki továbbra is kábelt nézte a tévét.. 

De már nem. A forgatókönyv sokat megváltozott: 14 millió háztartás kapja meg napi adagját a streaming szolgáltatásokból. A háztartások száma, amelyek folyamatosan áthidalják kábel TV-kapcsolatukat streaming szolgáltatásokhoz, folyamatosan növekszik, és helyesírási végzettséget adnak a TV-csatornák számára.

A Video Reklám Iroda jelentése szerint 2013 óta megháromszorozódott az streaming szolgáltatásokra támaszkodó emberek száma. Noha a szám jelenleg nem aggódik, a szám növekedése minden bizonnyal releváns. Nos, nem azokra a vállalkozásokra, amelyek streaming szolgáltatást nyújtanak!

A streaming szolgáltatások olcsóbbak, sokkal változatosabb tartalomkönyvtárakkal rendelkeznek, és a kedvenc műsorait bármikor megtekintheti, amikor csak tetszik, néhány olyan szolgáltatás közül, amelyeket a kábeltelevízió soha nem nyújtott (és soha nem fog is). Magától értetődik, hogy a streaming szolgáltatások tartalma sokkal érdekesebb, mint amit általában a TV-ben mutatnak. Az emberek különféle tartalmakat akarnak nézni, és amikor ez a TV-ben nem érhető el, átváltanak a streamingre.

Azon háztartások száma, amelyek továbbra is előfizetik a kábeltelevíziót, nagyobb, mint a tartalom streamingje. Noha ez pozitív jel, az okok számtalan lehetnek. Ennek oka az lehet, hogy még nem férnek hozzá gyors vagy ingyenes internethez, mint sok országban ez a helyzet.

A dolgok mások számára különböznek

Az USA-val ellentétben sok nemzetnek még mindig nincs ilyen hozzáférése az internethez, és nem tudják elképzelni 4G vagy 5G sebességet. Ezek a nemzetek továbbra is nézik a hagyományos TV-t, mert ez olcsóbb és könnyebb alternatíva az internet számára.

Más esetekben az emberek ragaszkodhatnak a kábel TV-hez, mert magában foglalja otthoni internetes szolgáltatásaikat, és a kettő együttesen sokkal olcsóbb üzletet kínál. Számos háztartás továbbra is rendelkezik kábel TV-vel, telefonnal és internet-kapcsolattal, és ez az együttes üzlet túl jó ahhoz, hogy részben feladja. Lehet, hogy azok a háztartások, amelyek előfizetik mind a kábeltelevíziót, mind a streaming szolgáltatásokat, csak arra várnak, hogy a tartalomtár nagyobb és érdekesebbé váljon, mielőtt áthidalnák a kábelcsatlakozást.

A zsinórvágási trend átveszi

Tavaly több mint egymillió háztartás kábelt és műholdas TV-t zárt le streaming szolgáltatásokra három hónap alatt. A tavalyi népszerű becslés szerint a kábel- és a műholdas TV-k előrejelzése szerint 2030-ra halott lesz. És a jelenlegi forgatókönyvet figyelembe véve nem tűnik valószínűnek. 

Ebben az esetben az egyik leginkább a TV-reklám érinti a bevételt, amelynek bevételei az elkövetkező években jelentősen csökkennek. Mivel a TV-nézés csökken, a hirdetők a digitális platformokra is átállnak. Ez tovább rontja a kábeltévé és a műholdas televízió helyzetét.

Ezenkívül a kábel- vagy műholdas televíziós szolgáltatás üzemeltetése bonyolultabb és drágább, mint a streaming szolgáltatás. A kábeltelevíziós társaságok a sávszélesség egy részét a televíziós csatornák számára fenntartják, míg a set-top boxokat a háztulajdonosoknak osztják el, a technikusoknak pedig fizikai vezetékeket kell csatlakoztatniuk minden TV-készülékhez. A televízió szintén kevésbé fejlett, mint a digitális média.

Miközben az emberek online továbbíthatják a 4K és HDR tartalmakat, a televízió még nem kínálja ezeket az új technológiákat. Ezért az emberek jobban vonzzák a digitális médiát, amely fényévekkel megelőzi a hagyományos fizetős TV-t.

Mi a következő a kábel TV-hez?

Számos más oka van annak, hogy a kábel- és a műholdas TV hosszú távon fennmaradhat. A streaming szolgáltatások, mint például a Netflix és a Hulu növekvő felhasználói bázisa mellett, az ügyfelek elégedettsége egy kicsit is az oka annak, hogy oly sok ember elégedetlen a hagyományos fizetős TV-vel.

A nagyvállalatok, például a Comcast, monopóliummal rendelkeznek az internet és a kábeltelevízió piacán, és nem veszik figyelembe az ügyfélszolgálatot. A szolgáltatás minőségétől függetlenül tudják, hogy pénzt fognak keresni, és ezért nincs aggodalmuk az ügyfelekkel szemben. Vannak más kérdések is, mint például a kalózkodás és az illegális letöltések, amelyek egyre inkább megrontják a kábeltévé-forgatókönyvet.

Amikor az embereknek annyira sok módja van a napi adag szórakozás megszerzésének, akkor miért fognak inkább fizetős TV-vel ragaszkodniuk?

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me