Ki hoz létre számítógépes vírusokat és miért?

Mi a legnagyobb félelem az összes számítógép-használótól? Vírusok. Még a kevés számítógépes ismeretekkel is ismeri a vírusokat (a virtuális és a nem-virtuális ok minden bizonnyal!). Megjósolhatatlanok, váratlanok és különböző formájúak. Miután az eszköz megfertőződött, a helyreállításhoz vezető út hosszú és nehéz. Tehát miért akarnának bárki először vírusokat létrehozni?


Ki hoz létre számítógépes vírusokat és miért?

Ki hoz létre számítógépes vírusokat és miért??

Hogy kezdődött az egész?

Sok oka van annak, hogy bárki szeretne rosszindulatú programokat létrehozni (rövid a rosszindulatú szoftverekre). Lehetnek vírusok, férgek, trójai, kémprogramok és még sok más formájában. Összehasonlítva azzal, hogy mennyire veszélyes malware lett manapság, a vírusok már eléggé megszelídültek 1971-ben, amikor az első számítógépes vírust feltalálták..

Ezek ártalmatlan vírusok voltak, amelyek csak csekély hatással voltak az eszközre vagy a programra. Természetesen az internet még akkor sem fejlődött ki, így az ilyen típusú rosszindulatú programok csak a hajlékonylemezeken terjedtek.

Manapság több millió számítógépes rosszindulatú program található, amelyek különböző módon terjeszthetők. Ön rákattint egy linkre, letölt egy fájlt, vagy hozzáfér egy nem biztonságos kapcsolatra … ezek mindegyikéhez vezethet, hogy a számítógépe megfertőződik, túszul vesz át, vagy személyes adatait ellopják..

A számítógépes vírusok elterjedése többnyire a hackerek és a számítógépes bűnözők mögött áll. De nem csak ezek. Az olyan kormányzati ügynökségek, mint például az NSA, kulcsszerepet játszanak mindenféle vírusokkal és ransomware-rel rendelkező számítógépek megsemmisítésében. Ezek az ügynökségek használják ezeket a módszereket annak érdekében, hogy ellopják a létfontosságú információkat más országokból, a Cyberwarfare néven ismertté.

Mi a vírus??

Mi a vírus? Ez egy rosszindulatú kód, amelyet behelyeztünk egy számítógépes programba. Háromféle vírusíró létezik. Az első típus az új programozók vagy kódolók csoportja, akik ki akarják próbálni új ismereteiket, de nem találnak jobb választást.

Az általuk írt rosszindulatú kódok közül sok kihal, és nem kerül a rendszerbe. A második típusba azok a hallgatók tartoznak, akik még nem hallják a programozást. Az általuk írt vírusok gyengék és egyáltalán nem károsak. A harmadik és legveszélyesebb író típus tapasztalt programozók és számítógépes szakemberek, akik személyes, önző érdekeik miatt malwareket hoznak létre. Megjelent a vírus, amely több száz eszközt megfertőz és megzavarja a rendszert. Ez az a rosszindulatú program, amelyet most annyira félünk.

Miért léteznek még a vírusok? Mi a célja??

Mint korábban említettük, a vírusok létrehozásának számos oka van. Néhány ezek közül:

Számítógépes túsz elvétele

A Ransomware – egy olyan vírus, amely túszul veszi a számítógépet és pénzt igényel – a közelmúltban széles körben látott. A vírus célja az, hogy átvegye az irányítást egy számítógép felett, és arra késztesse, hogy egy adott feladatot elvégezzen.

A Ransomware e-maileken, mellékleteken és rosszindulatú webhelyekre mutató linkeken keresztül terjed. Ennek célja a riválisok webhelyeinek károsítása, vagy pénz kiszorítása, vagy valamilyen más feladat elvégzése a számítógép túszával. Ez általában egy számítógépes hálózat, amelynek vezérlését egy mester számítógép végzi.

Pénzt lopni

Ezeket a vírusokat általában ingyenes vírus eltávolító eszközökként töltik le, amelyek átvizsgálják a számítógépet. A vizsgálat befejezése után a felhasználó üzenetet kap arról, hogy az eszköz egy vírust észlelt, és annak eltávolításához a teljes alkalmazást meg kell vásárolni..

Amikor a vásárlás megtörténik, a pénz a vírust mûködtetõ személynek kerül. Más esetekben a vírus becsaphatja a felhasználót olyan érzékeny információk megosztására, mint például a hitelkártya-adatok, amelyeket a támadó az ő javára használ.

Érzékeny adatok ellopása

Az ilyen típusú rosszindulatú programok a keylogging módszerét használják az érzékeny információk ellopására. Amikor a vírust egy számítógépre tölti le, a keylogging segítségével rögzíti a számítógépbe gépelt adatok mindegyikét, beleértve e-maileket, jelszavakat, pénzügyi adatokat, csevegési előzményeket és még sok minden mást. Az ilyen információk ellopása pénzt veszíthet, és személyazonosság-lopáshoz is vezethet.

Bosszút állni

A vírusokat gyakran használják a rivális társaságok számítógépének vagy szoftverének megfertőzésére, vagy meg lehet bosszút állni valakinek. A vírusíróknak megvan a saját személyes menetrendjük a rosszindulatú programoknak a rendszerbe való bevezetése mögött. Más esetekben vírus kiadható a számítógépes rendszerbe annak igazolására, hogy a rendszer mennyire érzékeny. Manapság nincs túl sok számítógéppel megrontó rosszindulatú program (mert megakadályozza a vírus terjedését más számítógépekre), ám a hálózat megrontására képes vírusok rengeteg jelen vannak. Ezek a leginkább attól tartott vírusok.

Hogyan lehet biztonságban maradni??

A vírusokat sokféle célra tervezték, de mindegyiküknek ugyanaz a vége: a számítógépes rendszer megzavarása. Számos elővigyázatossági lépést tehet annak elkerülése érdekében, hogy eszköze megfertőződjön. A legfontosabb az, hogy számítógépén vagy okostelefonján telepítse a víruskereső szoftvereket. Az olyan vírusvédelmi programok, mint az Avast és az AVG, az első védelmi sor a különböző online fenyegetésekkel szemben, mint például a vírus, a rosszindulatú program és a ransomware. Ezenkívül soha ne kattintson a gyanúsnak tűnő linkekre. Legyen az e-mail postafiókjában vagy a meglátogatott webhelyeken. Végül mindig tanácsos csatlakozni egy VPN szerverhez, amikor online csatlakozik. Ez lehetővé teszi az összes internetes forgalom titkosítását. Így megakadályozhatja, hogy a potenciális snoopok hallgassák meg azt, amit csinálnak az interneten való böngészés közben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map