Kína meghúzza a VPN blokkot

Jó oka van annak, hogy Kína szárazföldi része miért van a legmagasabb szintű internetes cenzúrával rendelkező országok listáján. A világ sehol sem használja az Internetet olyan frusztrálóan, mint Kínában. A kínai nagy tűzfal nem vicc; ez egy igazi probléma, amely az ország minden internetezőjét zavarja. Senki semmit sem tehet róla.


Kína meghúzza a VPN blokkot

Kína meghúzza a VPN blokkot

A szabad világban az emberek korlátlanul hozzáférhetnek az internethez. De amikor Kínába utaznak, életük sokkával kell szembenézniük – nincs sem Google, sem Gmail, sem Facebook, sem Twitter, sem Instagram.

Ez azt jelenti, hogy a Szelfik elfoglalása a Kínai Nagy Falon, és a Facebookba való közzététel nem lehetséges, és nem szabad dicsekedni a WhatsApp barátainak arról, hogy ebédre sült rovarokat esznek. Miután Kínában tartózkodsz, kizárják őket a világ többi részétől.

A nagy tűzfal megkerülése

Ezen a ponton minden értelmes ember kíváncsi lenne, hogyan élnek át a kínai emberek. A rövid válasz a VPN. Igen, a kínai netizének rendszeresen igénybe veszik a virtuális magánhálózatokat a Nagy Tűzfal megkerülésére. 

Van egy másik szolgáltatás, amely Kínában őrülten népszerű, mivel nincs más lehetősége, és WeChat néven hívják. A probléma az, hogy bár a WeChat minden elképzelhető szolgáltatást egyesít egybe, a kormány mindig figyelemmel kíséri.

Ez azt jelenti, hogy a neve, címe, telefonszáma, kapcsolattartási listája és egyéb személyes adatai, például az, hogy milyen ételt általában hétvégén eszik, akit általában minden este 10-kor hívnak, és milyen helyekre jegyezte meg a közelmúltban jegyet, a kormányok adatbázis.

Ne lepődj meg, mert CCTV kamerák vannak minden utcán, ahol rögzítik, hogy hova mennek és mit csinálnak. Kínában a magánélet nem létezik.

Most, a webhelyekkel és alkalmazásokkal együtt, a kormány rendszeresen betiltja a VPN-eket is.

Ezek a blokkok növelik az intenzitást közvetlenül az ország jelentős eseménye előtt. Amikor jelentős kiállítás és internetes konferencia zajlik az országban, a kormány fokozza VPN blokkjait. 

Internetes cenzúra Kínában

Kína sok dologról híres. Az egyik egy kormány, amely mindent súlyos cenzúrát ír elő, beleértve az internetet is.

Az internet elérhetősége és használata Kínában mindig lassabb volt, mint a világ többi részén. Az országban elterjedt internetes cenzúra még rosszabbá tette a dolgokat.

A korlátozott internethozzáférés Kínában nemcsak a polgárokat érinti, hanem az országban üzletet keresni szándékozó vállalatokat is. A nemzetközi vállalatok rendszeresen használják a VPN-eket, hogy a Kína és a világ többi része között átadott információkat biztonságban tartsák.

Ha Kína leállít minden VPN-t, lehetetlenné teszi a nemzetközi vállalatok számára az üzleti tevékenységet az országban. A kormány véletlenszerűen blokkolja a webhelyeket és alkalmazásokat, megnehezítve a vállalkozások számára a célközönség elérését.

Miért pontosan cenzúrázzák az internetet Kínában? Ennek két oka van. Az első az, hogy megakadályozzuk a kormány elleni tömeges mozgalmat. Mivel a kormány diktatorikus, mindig attól a félelemtől él, hogy a polgárok tiltakozást szerveznek a közösségi médián keresztül.

Különböző országok tapasztalták a polgárok által a közösségi média csatornáin szervezett tömeges tiltakozásokat. A kínai kormány inkább a biztonságos oldalon áll, mivel blokkolja a polgárok internet-hozzáférését.

A cenzúra másik oka az emberek kényszerítése kínai szolgáltatások igénybevételére. A nemzetközi szolgáltatások, mint például a Facebook, a Twitter és a Gmail, mind be vannak tiltva. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy csak kínai szolgáltatásokat használhassanak.

Ez csak egy újabb módja annak, hogy megakadályozzuk a bármilyen versenyt, és csak a kínai szolgáltatásokat tartsuk meg az országban.

Nem boldog embercsoport

A cenzúra okától függetlenül a kínai állampolgárok nem szeretik az Internet magánéletének hiányát vagy a korlátozott internet-hozzáférést.

Ez az oka annak, hogy a virtuális magánhálózatok ilyen őrültté váltak az országban. Ugyanakkor az elmúlt egy évben a kormány blokkolta a legtöbb VPN-t, és lépéseket tesz minden létező blokkolására.

VPN használata Kínában

Mióta a kínai állampolgárok rájöttek egy virtuális magánhálózat hasznosságára, az országban a VPN-k használata ugrásszerűen növekedett. A VPN segítségével a kínai netizensnek nem kell csupán a kínai szolgáltatásokra ragaszkodnia; könnyedén használhatja a Google, a Facebook és a Gmail kommunikációt.

Miután az internetet egy VPN segítségével cenzúrálatlanná teszik, a kínai emberek megismerik a világ minden tájáról folyó eseményeket, és egyre inkább növekszik a kínai internet-magánélet hiánya iránti elégedetlenségük..

2013 óta a Xi Jinping kormány nemcsak szigorította az internetes cenzúrát, hanem elkezdte megszüntetni az országban működő VPN-szolgáltatásokat is..

Mielőtt bármilyen országos jelentőségű országos esemény megtörténne, ezek a blokkok agresszívabbá válnak, amint azt a Kínában a VPN szolgáltatók nemrégiben kiderítették. A nagy kereskedelmi kiállítás és az internetes konferencia előtt a kormány újabb és fejlettebb taktikákat alkalmazott a VPN-k blokkolására..

A szolgáltatók saját ellenintézkedéseket hoznak ezen blokkok elkerülése érdekében, de csak néhány napig dolgoznak, mielőtt a kormány újra blokkolja őket.

Bármely internetes konferencia előtt Kína csak az új technológiákat tesztelheti a virtuális magánhálózatok hatékony blokkolása érdekében. Sokan úgy vélik, hogy amint a konferencia lezárul, a blokkok intenzitása csökken. A VPN használata azonban Kínában nem törvényes, és úgy tűnik, hogy ez nem valószínű, hogy hamarosan megváltozik.

Honnan innen?

A legrosszabb az, hogy Kínát nem érdekli, mit gondol a róluk a világ, vagy amit az állampolgárok akarnak. A VPN-kiszolgálók blokkolásakor a felhasználók súlyos késéssel és kapcsolódási problémákkal szembesülnek.

Annak ellenére, hogy ezek a blokkok intenzitása egy idő után alacsonyabb lesz, a kormány nyomon követi a VPN-kiszolgálókat, és továbbra is blokkolja azokat. Még a VPN-felhasználók és a promóterek is vannak a kormány feketelistájában.

Ha Kínába utazik, és korlátlan hozzáférést szeretne kapni a cenzúrázatlan internethez, akkor lehetetlen, vagy rendkívül nehéz. Még akkor is, ha előfizet VPN-szolgáltatásra, ellenőriznie kell, hogy vannak-e elérhető kiszolgálók, amelyekhez csatlakozni lehet.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me