Különböző alkalmazáson belüli vásárlási csalások az Apple App Store-ban

Az Apple manapság gyakori. A márka, azaz. Tízből hét ember használ MacBook-ot, még ennél is inkább az iPhonehoz kapcsolódnak. Ezen felül nyilvánvaló előnyei vannak a csúcskategóriás eszköznek. Elviszi magával a világot, nézi a Netflixet, zenét közvetít vagy könyveket olvas (Taylor Caldwell Kedves és dicsőséges orvosa fantasztikus, így minden James Michener könyv, Lee Child és néhány John Grisham is) útközben.


E-maileket olvashat és küldhet anélkül, hogy számítógépre kellene, és letölthet olyan jó alkalmazásokat, amelyek szórakozást, információkat és összekapcsolhatóságot kínálnak.

Az alkalmazásokhoz millióink közül lehet választani. Az Apple App Store-ban rengeteg ingyenes és fizetett alkalmazás van, amelyek hasznosak, de vannak olyan átverő alkalmazások is, amelyek kifizethetik a pénzt, megfertőzhetik a készüléket, vagy mindkettőt. Gyakran nehéz különbséget tenni a valódi és a hamis alkalmazások között. A hackerek a felhasználók gyalázatosságát használják pénzük, személyes adataik vagy biztonságuk megtévesztésére.

Különböző alkalmazáson belüli vásárlási csalások az Apple App Store-ban

Különböző alkalmazáson belüli vásárlási csalások az Apple App Store-ban

Alkalmazáson belüli vásárlás csalások

A technológiai egyszerűség árnak számít, és az alkalmazáson belüli vásárlási csalások csak ezt a valóságot javítják. Manapság mindenhol vannak hackerek, akik arra várnak, hogy megtámadjanak, amíg a kávézó WiFi hotspotját használja, zenét közvetít vagy alkalmazásokat tölt le. Az áldozatok általában nem veszik észre, hogy megtámadtak mindaddig, amíg meg nem találják pénzüket vagy rendszervírusuk megfertőződött.

Az Apple alkalmazáson belüli vásárlásokkal kapcsolatos csalások száma egyre növekszik, és minden nap számos ember válik áldozatul a fenyegetésnek. Ez akkor fordul elő, ha nem létező alkalmazást vesz, és végül elveszíti pénzét, vagy amikor alkalmazáson belüli vásárlásokat hajt végre, például előfizetés megújítását, hogy rájöjjön, hogy pénze eltűnt, de az előfizetés nem megújult.

Az alkalmazás-csalások általában egy középtávú támadás, ami azt jelenti, hogy az Ön által elküldött információk nem az Apple felé, hanem a hackerekhez kerülnek, akik közted és az Apple között helyezkednek el..

Az Apple App Store-ban számos alkalmazás hamis. Ezek közül néhány ellophatja személyes adatait, megfertőzheti készülékét, vagy elfolyhatja pénzét. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az alkalmazás még nem létezik, tehát a pénz, amelyet vásárol, a hacker zsebébe kerül.

A népszerű cikkben a szerző elmagyarázza, hogyan fedezte fel a csalók pénzhamis alkalmazásokkal történő pénzszerzési módját. Ha észreveszi, az alkalmazások árai nem túl magasak. Ugyanakkor az Apple azt állítja, hogy több mint 70 milliárd dollárt fizettek az alkalmazásfejlesztőknek. Hová kerül ez a pénz??

Ez egyszerű: hamis alkalmazásfejlesztők. Az alkalmazás eladása az iOS platformon csak 30 százalékos jutalékot igényel az Apple számára. Tehát ha egy hamis alkalmazás, amely pénzük millióinak megcsalásával havonta meghaladja a 80 000 dollárt, nem meglepő, hogy miért eredményez 70 milliárd dollárt évente.

A hackerek megcsalják a felhasználókat, és maga az Apple is megcsalják, sértve ezzel a cég hírnevét és ügyfélpolitikáját. Mivel a hamis alkalmazások megszorítják az App Store-t, ideje, hogy az Apple tegyen valamit. 

Összefüggő: A iPhone és iPad legjobb VPN-je

Az Apple hibáztatható?

Több millió ember vásárol az iTunes alkalmazásban minden nap, akár könyveket, filmeket, akár alkalmazásokat vásárol. A hackelés általában a DNS-eltérítést használja az információk ellopására, a felhasználó és az Apple közötti pozícionálásra. A hamisított biztonsági tanúsítványok behatolnak az Apple SSL-kapcsolatába, hogy ellopják a felhasználók adatait. Bár az Apple nem hibáztatható abban az esetben, ha valaki hamis biztonsági tanúsítvánnyal lép be a rendszerébe, számos dologért felelősek.

Az Apple legnagyobb hibája az alkalmazáson belüli vásárlási bizonylatok egyszerűsége. Könnyen lemásolhatók a felhasználók becsapása érdekében, hogy valódi vásárlást vásároltak. Az Apple által a hackerek számára a hamis alkalmazások eladásából a második módszer az, hogy a keresési hirdetéseket megfelelő jóváhagyási rendszer nélkül engedélyezi. Az App Store-ban megjelenített hirdetések manipuláltak, hogy hamis alkalmazásokat jelenítsenek meg. Ezzel az egyszerű módszerrel a hamis alkalmazásfejlesztők ezer dollárt keresnek. A legrosszabb rész? Nem lehet őket nyomon követni.

Hogyan lehet biztonságban maradni??

Mivel a technológia különféle veszélyeket hordoz magában, a felhasználóknak óvatosabbnak és körültekintőbbnek kell lenniük az alkalmazáson belüli vásárlások során. A hamis alkalmazások felismerésének néhány módja a következő:

 • Ellenőrizze a véleményeket az App Store-ban. Egy valódi alkalmazásnak általában több ezer véleménye van, míg a hamis alkalmazásnak nincs.
 • Ellenőrizze a helyesírás és a nyelvtani hibákat. A gyenge angol nyelv, a furcsa szóhasználat, a nagybetűs írásmód és az írásjelek azt jelzik, hogy az alkalmazás hamis.
 • Ellenőrizze a közzététel dátumát. A valódi alkalmazásoknak nincs „közzétételének dátuma”. Dátumuk frissítve van. Ha az alkalmazás megjeleníti a közzététel dátumát, az azt jelenti, hogy hamis alkalmazás.
 • Az alkalmazás olyan ígéreteket vagy állításokat tesz, amelyek túl jók ahhoz, hogy igaz legyen? Akkor valószínűleg vannak. Ne ess bele olyan üzletekbe vagy ígéretekbe, amelyek hihetetlenül hangosak. A hamis alkalmazásfejlesztők csak megpróbálnak csalni.
 • Egy bizonyos weboldal alkalmazásának letöltésekor a legjobb, ha felkeresi a webhelyet, és kövesse az „alkalmazásunk beszerzése” linket. Ez a helyes alkalmazáshoz vezet.

Alkalmazáson belüli vásárlási csalások az App Store-ban – Következtetés

Az alkalmazások szórakozást, szórakoztatást és hasznos információkat nyújtanak. Az alkalmazáson belüli vásárlások során óvatossággal biztonságban tarthatja magát, miközben maximalizálja örömét.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map