Megbízható-e a VPN-szolgáltatása? – Hogyan lehet tudni

A sok VPN-szolgáltatóval, amelyeket könnyen megtalálhat az interneten, kissé nehéz lehet megtudni, hogy a használt szolgáltatás valóban megbízható-e. Sok olyan eset volt, amikor a szolgáltatásokról ismert, hogy titokban nyilvántartást vezetnek ügyfeleik online tevékenységeiről, csak hogy meghatározott díj ellenében kiszolgáltassák azokat harmadik felek számára. Az ilyen szolgáltatók hírhedtek azért, mert egy ingyenes VPN-szolgáltatás hirdetésével vonzzák ügyfeleiket, és felhívják őket a kérdésre, hogy miért fizetnének más előfizetők egy olyan szolgáltatásért, amelyet ingyenesen fizethetnek. Ez a fajta gondolkodás tovább rontja az online biztonság fontosságát, és kiszolgáltatottá teszi a felhasználókat azokkal a kockázatokkal szemben, amelyek adataiknak az interneten keresztüli könnyű hozzáférhetőségével járnak. A VPN használata továbbra is az egyik legjobb módszer az egyének személyes adatainak online biztosításához, valamint hozzáféréshez olyan webhelyekhez és csatornákhoz, amelyek egyébként nem lennének képesek. Tehát hogyan lehet megállapítani, hogy egy VPN szolgáltató valóban megbízható-e vagy sem?


Megbízható-e a VPN-szolgáltatása? - Hogyan lehet tudni

Megbízható-e a VPN-szolgáltatása? – Hogyan lehet tudni

Hogyan lehet meghatározni, hogy a VPN megbízható-e vagy sem?

Mivel a VPN-piac annyira nagy, a szolgáltatók gyakran arra összpontosítanak szolgáltatásuk olyan elemeire, amelyek arra törekszenek, hogy megnyugtassák ügyfeleiket arról, mennyire biztonságos a velük való kapcsolattartás. Néhány ilyen elemet megvizsgálunk ebben a felülvizsgálatban, így jól felkészülhetünk arra, hogy felmérje, mennyire érdemes lehet előfizetni egy VPN-szolgáltatásra..

A székhelyük elhelyezkedése

Ahol a VPN-szolgáltatás található, nagyon fontos szerepet játszik annak meghatározásában, hogy milyen biztonságot szeretne kapni, miután feliratkoztak a szolgáltatásra. Ennek oka az, hogy a világon vannak olyan helyek, ahol a jogszabályok lehetővé teszik a kormánynak vagy a hozzá kapcsolódó hatóságoknak arra kényszeríteni a szolgálatot, hogy nyújtsa be az Ön tevékenységét online megjelenítő nyilvántartásokat. Ha egy VPN-szolgáltató egy ilyen régióban található, akkor biztonságos feltételezni, hogy valójában nem fogja tudni teljes mértékben élvezni a magánélethez való jogát online állapotban. Annak elkerülése érdekében, hogy belekeveredjenek az ilyen szolgáltatókba, az a legjobb, ha biztosítja, hogy választása nem a nemzetközi megfigyelő csoportokba tartozó országok egyikében legyen..

Nemzetközi felügyeleti csoportok

Ezeket a csoportokat elsősorban a csoportot alkotó országok számával azonosítják, amelyet a „szem” kifejezés követ. Jelenleg három ilyen szövetség létezik;

  • 5 szem: Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, az Egyesült Államokból áll & az Egyesült Királyság.
  • 9 szem: a fentiekből áll, Dániában, Hollandiában, Franciaországban & Norvégia.
  • 14 szem: a fentiekből áll, valamint Németországból, Olaszországból, Spanyolországból és Svédországból & Belgium.

Ezeknek az országoknak a megállapodása az, hogy együtt fognak működni az információk megosztása révén, hogy szétoszlathassanak minden olyan bűncselekményt vagy terrorista tevékenységet, amelyet az interneten megosztanak. Ennek érdekében jogosultak információt kérni mind az ISP, mind a VPN szolgáltatásoktól. Ez valószínűleg nem igazán felel meg azoknak, akik nem tartják magukat bűnözőnek, és mégis értékelik az online magánélethez való jogukat. A legjobb módszer az ilyen helyzetbe kerülés elkerülésére egy előfizető keresése, amelynek székhelye nem ezen országok egyikében sem található..

Naplózási politika

Egy másik elem, amellyel megállapíthatja, hogy a VPN-szolgáltatás megbízható-e vagy sem, a naplózási politikája. A különféle szolgáltatók eltérő házirendeket alkalmaznak, és az Ön érdeke, hogy csak olyanokat iratkozzon fel, amelyek a lehető legszigorúbbak a naplózás elkerülése érdekében. Ez azt jelentené, hogy lelkesen olvassák el a szolgáltató által ígért szolgáltatást, és megértsék, mit jelent a naplózási politikájuk..

Találhat például egy szolgáltatót, amely egyértelműen kijelenti, hogy szándékában áll nyilvántartani az információkat, például:

  • A használt IP-címek.
  • A VPN szolgáltatásba való bejelentkezés dátumai.
  • Az a forgalom, amelyet a VPN-kapcsolaton keresztül küldtek el.
  • Meddig voltál online.

Az ilyen információk tárolásának okainak felkérésére sok VPN-szolgáltató kijelenti, hogy üzleti tevékenységének megóvása érdekében az üzleti vállalkozásokat megvédi azoktól, akik esetleges védelmüket online illegális tevékenységek elvégzésére használják, vagy akár olyan tevékenységek elleni küzdelem érdekében, amelyek potenciálisan károsíthatják VPN-hálózatukat. . Ezek a válaszok ésszerűek, bár a VPN-szolgáltatáshoz fordulás fő célja az online névtelenség biztosítása, sok felhasználó azt állíthatja, hogy még mindig nem lennének elégedettek az ilyen adatok rögzítésével..

Vélemények online

Ha nincs igazán ideje, hogy egyénileg mérlegelje a VPN-szolgáltatáshoz tartozó összes szolgáltatást, és hogy ezek mindegyike érdemes-e feliratkozni a szolgáltatóra, akkor az értékelésük gyorsabb módja az, ha elolvassa az ügyfelek és a A szakértőknek mondaniuk kell tapasztalataikról. Rengeteg olyan webhely található az interneten, ahol részletes áttekintést tesznek közzé a VPN-szolgáltató által nyújtott szolgáltatás szintjéről. Miután azonosított néhány hiteleset és áttekintette azok áttekintését, jól tájékozott lesz arról, hogy milyen szolgáltatót bízhat meg az online biztonságán.

Következtetés arról, hogyan lehet tudni, ha a VPN megbízható-e

Most, hogy megtanultál néhány tippet és trükköt, semmi nem tarthatja el attól a szolgáltatótól, amely a legjobban érdekli. Ha továbbra is szeretne tőlünk közvetlen ajánlást, hogy milyen VPN szolgáltatást kell kipróbálnia, akkor azt tanácsoljuk, nézd meg, milyen jól szeretnéd az ExpressVPN-t. Szolgáltatásukról ismert, hogy kiváló, és ügyfélszolgálati csapatuk jól képzett. A legjobb, ha kérdéseit vagy észrevételeit az alábbi szakaszban hagyja. Örülnénk, hogy hallani rólad & szívesen válaszolok.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me