Melyik országok tiltják a Facebook-ot?

A Facebook-tilalom nem ritka sok ember számára az egész világon. Hidd el vagy sem, az egyik legnépszerűbb közösségi média webhely használatát nem ösztönzik, és ennek a döntésnek számos oka van..


Melyik országok tiltják a Facebook-ot?

Melyik ország tiltja a Facebook-ot?

Miért van tiltva a Facebook az országokban??

A Facebook hatalma és hatása a felhasználókra tagadhatatlan, ám a világ számos kormánya megpróbálja leválasztani lakosaikat a Facebook-tól. Ennek eredményeként Facebook-tilalmat kérnek, amelyben a felhasználók nem kérhetik fel a platformot az ország jogszabályai szerint. Az évek során a kormányokat kényszerítették a Facebookra, némelyik állandó, mások ideiglenes. Ezek a kormányok attól tartanak, hogy az online tartalmak, amelyekhez az emberek hozzáférnek, ronthatják maguk jó hírnevét és fenyegethetik politikai álláspontjukat.

Az ilyen kormányok félnek a kritikától és a Facebook által megszerzett hatalomtól. A túlzott Facebook-használat és a külvilágnak való kitettség felkelést, tiltakozásokat és még sok minden mást ösztönözhet. A Facebook általi felhasználásuk a politikai tiltakozások megszervezésére szolgál, amit nem engedhetnek meg maguknak. A Facebook betiltásával a kormányzat ellenőrzést nyer lakosai felett. Csökkenti a megbeszéléseket, a véleményeket és az információátadást.

Országok, amelyek betiltották a Facebook-ot

Számos ország zavarja vagy tiltja a Facebook-hoz való hozzáférést. Az alábbiakban megtalálja ezen országok listáját.

Kína

A blokádok és tilalmak nagyon népszerűek Kínában. Valójában ez az egyik legnehezebb ország az internetes korlátozásokkal kapcsolatban. Kína 2009-ben blokkolta a Facebook-ot, miután a platformon békés információcserét folytattak. Ez halálos zavargásokat eredményezett Xinjiangban. Habár beszámoltak arról, hogy a kínai kormány megszüntette a tilalmat, a webhely másképp mutatja. Használhatja azonban a legjobb kínai VPN feloldásához és a Facebook eléréséhez.

Észak Kórea

Észak-Korea valóban megnyerte a világrekordot azáltal, hogy bármely más országnál hosszabb ideig blokkolja a közösségi hálózatokat. Ebből arra következtethetünk, hogy a Facebook nem érhető el ott. Phenjana országos tilalmat kényszerített a Facebookon és a Twitterön. Tehát azok a diplomaták és humanitárius szervezetek, akik korábban képesek voltak elérni a közösségi média platformját, már nem tudták elérni azt.

India

Az indiai kormány hat hónapos tilalmat vezetett be a Facebook-ra, a Twitterre és más közösségi oldalakra. A kormányt arra a döntésre ösztönözte, hogy a szociális média nemzet- és antiszociális elemekkel való visszaélést kövessen el. Egy másik ok az volt, hogy megtiltsák a terroristákkal folytatott kommunikációt. Válaszd a legjobb VPN Indiában való használata a Facebook szabad eléréséhez.

Banglades

Banglades korábban betiltotta a Facebook-ot, és ezt rövid ideig végrehajtották. Ezenkívül a bangladesi jobboldali politikai pártok és csoportok tiltakoztak a javaslat idején tiszteletlen bloggerek ellen. 2015-ben azonban a bangladesi kormány felfüggesztette a tilalmat, és a Facebook 2017 végétől elérhetővé vált.

Egyiptom

Egyiptom nem idegen a Facebook-tilalmak számára. Még 2011-ben, amikor az egyiptomiak tiltakozásokat szerveztek az oldalakon, a kormány betiltotta a Facebookot. A blokk sok napig tartott.

Pakisztán

Ennek a kormánynak egy pillanatra meg kellett tiltania a Facebook-ot, mert néhány ember Muhammad próféta rajzaival osztották meg és tettek közzé. Bár a kormány néhány héttel később felfüggesztette a tilalmat, Pakisztán megígérte, hogy továbbra is blokkolja az istenkáromlónak tűnő egyes oldalakat.

Vietnam

2009. novemberben a vietnami lakosok arról számoltak be, hogy nem tudnak hozzáférni a Facebook-hoz. Noha a kormány megtagadta a Facebook-tilalom elrendelését, a műszaki szakemberek jelentése másként jelezte.

Irán

A Facebook-ot elsősorban az országban tiltották a 2009. évi választások után, attól tartva, hogy az ellenzéki mozgalmakat a weboldalon szervezik. Négy évvel később a kormány figyelmeztetés nélkül felmondta a tilalmat. A Facebook használatához Iránban keresse meg a legjobb VPN ott.

Szíria

A politikai aktivizmus elleni fellépés részeként a kormány 2007-ben blokkolta a Facebook-ot. Azonban Bashar al-Assad elnök 2011-ben feloldotta az ötéves tilalmat, nyilvánvalóan megkísérelve megakadályozva a saját talaján tapasztalható problémákat..

Kuba

Noha a Facebookot Kubában még nem tiltják hivatalosan, biztosan nehéz hozzáférni. Csak a politikusok, néhány újságíró és orvostanhallgató férhet hozzá legálisan otthonához az internethez. Mindenkinek csatlakoznia kell az online világhoz az internetes kávézókon keresztül.

Facebook tiltva az országokban – záró gondolatok

Akár szereti, akár utálja a Facebookot, ez továbbra is az egyik leginkább használt közösségi média platform. Világszerte több mint 1,23 milliárd felhasználó szereti a Facebookot, de el kell fogadnia azt a tényt, hogy nem minden országban érhető el. Bármennyire is szigorúak az internetes korlátozások az országokban, lakosaik továbbra is hozzáférhetnek a Facebook-hoz egy VPN szolgáltató segítségével. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a legjobb Facebook VPN, és bárhol használhatja a Facebookot.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me