Mi a Google Project Fi? Biztonságos a használata?

Manapság az emberek internetkapcsolatot igényelnek, bárhová is megy. Igaz, hogy az internet-kapcsolat alapvető követelmény. Enélkül sok ember nem férhet hozzá sok alapvető szolgáltatáshoz.


Mi a Google Project Fi? Biztonságos a használata?

Mi a Google Project Fi? Biztonságos-ea használat??

A taxi foglalásáig az útvonaltervezésig, a kapcsolattartásig; sok minden, amit az Internet kapcsolat lehetővé tesz még utazás közben is.

De a rossz hálózat gyakran megnehezíti a kapcsolattartás útközben tartását, különösen az egyik országból a másikba utazás esetén.

Ez az oka annak, hogy a Wi-Fi hotspotok olyan népszerűvé váltak az utazók körében. Mivel a mobil adatátvitel nem bízható az országban vagy az országon kívüli utazások során, a Wi-Fi a legmegbízhatóbb módja az internethez való kapcsolódásnak az utazás során. Remélhetőleg nem lesz olyan utazási tapasztalata, mint a nevetséges Wrong Turn filmben vagy a vicces Vacation filmben!

Hozzáférési problémák

Gyakran nehéz sok helyen elérni a Wi-Fi hozzáférést. Ez az embereket szűk helyre helyezi. Az ilyen kérdések megoldása érdekében a Google technológiai óriás olyan megoldást fejlesztett ki, amely hozzáférést biztosít az embereknek különböző szolgáltatókhoz és internetszolgáltatókhoz útközben.

A Google elnevezte a Project Fi szolgáltatást. Úgy viselkedik, mint egy mobilszolgáltató, amely a jelerősség alapján csatlakozik a különböző hordozókhoz. A Project Fi telefonos, üzenetküldő és adatszolgáltatásokat kínál. A Google most bevezetett egy VPN szolgáltatást is, amely a kapcsolatot védi, függetlenül a szolgáltatótól.

Mi az a Project Fi?

A Fi Fi projektet 2015-ben indították el virtuális mobilhálózat-üzemeltetőként. Noha a szolgáltatás elsősorban azoknak szól, akik gyakran utaznak a világ körül, ez bárki számára kiváló, aki mindenkor zavartalan hálózatot és lefedettséget akar..

Általában, ha csak egy szolgáltatóra van feliratkozva, akkor nincs mód arra, hogy egy másik szolgáltató Wi-Fi-jét vagy mobilhálózatát használja, ha a saját kapcsolata lassú vagy zavaró. Még akkor is, ha utazás közben Wi-Fi hotspotot használ, nem garantálja a lefedettséget vagy a hálózat erősségét.

Mindezekkel a problémákkal a Project Fi gondoskodik, amely csak az Android One eszközökhöz elérhető mobil alkalmazás.

Hogyan működik a Project Fi

A Fi Fi projekt egy virtuális mobilszolgáltató, mivel nincs saját torony vagy spektrumlicence. A mobilszolgáltatók, például a T-Mobile, a Sprint, a Three és az USA Cellular mobiltelefon-hálózatát és a mobilhálózatokat használja. Mindezeknek a vállalatoknak jól van az amerikai virágzó gazdaság miatt, de ez egy másik téma.

Amikor csatlakozik a Project Fi-hez, a telefon- és az adatkapcsolat a jelerősségtől és a lefedettségtől függően ugrik ezen hálózatok között.

A telefonhívások a Wi-Fi és a mobilhálózat között is váltanak, akár utazik, akár otthoni szolgáltatást használ. Más országokban a Project Fi a helyben elérhető hálózatokat használja, és világszerte több mint 70 országot szolgál fel.

Mely eszközökön érhető el a Project Fi?

A Project Fi csak a csúcskategóriás Google telefonokhoz érhető el, például a Pixel, a Nexus és más Android One eszközökhöz. Annak ellenére, hogy a szolgáltatás még mindig meglehetősen új a Google más szolgáltatásaihoz képest, népszerű és széles körben használják sok Google-felhasználó között.

A hálózatok közötti váltás során azonban van egy jelentős probléma. Amikor különféle mobilszolgáltatókat használ mobiltelefon- és Wi-Fi-szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez, akkor szintén különféle adatvédelmi irányelvek vonatkoznak rájuk.

A Sprint szerződési feltételei különböznek a T-Mobile-tól. A Google nem rendelkezik e hálózatok egyikével sem, és nem tudja ellenőrizni a feltételeket vagy az adatvédelmi irányelveket.

Azt sem tudja ellenőrizni, hogy ezek a hálózatok hogyan kezelik a felhasználói adatokat. Ezért a Google úgy határozott, hogy megerősíti biztonságát, és beépített VPN-t vezet be a Project Fi-hez hozzáférő felhasználók védelme érdekében. 

Biztonságos a Google Fi VPN-je?

A Fi VPN automatikus, azaz minden alkalommal aktiválódik, amikor hozzáfér a Project Fi-hez. Magától értetődik, hogy amikor egy VPN-t használ, akkor jobban kell bíznia benne, mint az Internet szolgáltatónál, mert meg fogja látni az összes online tevékenységet..

De mivel a Google hírneve áll az adatgyűjtés terén, megbízható-e VPN-jük?

A Google biztosítja, hogy nem tartja nyilván a felhasználói adatok naplóit, de felhasználhatja a metaadatokat szolgáltatásuk javításához. A Google rendelkezik ezzel az automatikus VPN-funkcióval minden Pixel-telefonban, amely elérhető a Google Connectivity Services csomagon keresztül.

Ebben a szolgáltatásban a telefon bármilyen nyitott Wi-Fi hotspothoz csatlakozik, amikor a lefedettség területén van, míg a VPN automatikusan biztonságban tartja az adatokat. A Fi VPN valószínűleg ugyanúgy fog működni.

A legtöbb ember számára azonban a Google VPN olyan, mint egy oximoron. A Google többet tud az emberekről, mint bárki más. Ezért a Google által a VPN használata csak azt jelenti, hogy több információt átad a vállalatnak a védelem érdekében.

Mi a VPN és hogyan működik?

A virtuális magánhálózat az manapság az egyik legnépszerűbb internetes biztonsági megoldás, mivel olyan védelmet nyújt, amelyet egyetlen más alkalmazás sem nyújt.

A VPN egy olyan alkalmazás, amelyet telepíthet az eszközére az eredeti IP-cím elrejtéséhez és az adatok védelméhez. Akadályként működik közted és a meglátogatott weboldal között, anonim módon tartva közted és adatait.

Általában egy weboldalhoz vagy alkalmazáshoz kapcsolódik az internetszolgáltató szerverén keresztül. De amikor VPN-t használ, először csatlakozik a VPN-kiszolgálóhoz, amely utána csatlakozik a hozzáférni kívánt webhelyhez vagy alkalmazáshoz..

Ez történik a titkosításnak nevezett folyamattal, amely magában foglalja az Internet forgalom biztonságos csatornán való továbbítását, amelyhez csak Ön és a VPN szerver férhet hozzá. Ez azt jelenti, hogy a VPN-kiszolgálón és az eszközön kívül senki más nem láthatja az online tevékenységeket.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me