Mi a Keylogger és hogyan lehet megelőzni annak fertőzését

A billentyűzetfigyelő lehet olyan szoftver vagy hardver eszköz, amely folyamatosan naplózza a billentyűzeten lenyomott összes gombot. Képes rögzíteni az összes jelszót, személyes üzenetet, hitelkártya-számot, valamint mindent, amit tipikusan beír. Most ez veszélyes a rögzítéshez. A keyloggereket általában rosszindulatú programok telepítik. Ezeket a féltékeny és gyanús házastársak, a védő szülők vagy akár a munkaadók is telepíthetik, akik munkavállalóik tevékenységét kívánják figyelemmel kísérni. A vállalati kémkedésről ismert, hogy a hardveres kulcsloggereket is széles körben használja fel.

Mi a Keylogger és hogyan lehet megelőzni annak fertőzését

Mi a Keylogger és hogyan lehet megelőzni annak fertőzését

Hogyan jutnak a Keyloggers a számítógépbe?

Bármely átlagos számítógépen a legtöbb keylogger rosszindulatú programok formájában érkezik. Ha a számítógép veszélybe kerül, akkor a rosszindulatú programok általában tartalmaznak egy funkciót vagy keyloggert, mondjuk egy trójai, amely letölt a keyloggert, mint más veszélyes és káros szoftvert. A keyloggerek népszerűsége sajnos folyamatosan növekszik, mivel könnyen lehetővé teszik a bűnözők számára, hogy illegálisan letöltsék a hitelkártyákat, a jelszavakat, valamint más érzékeny és bizalmas adatokat is..

A billentyűleütések naplózására szolgáló szoftvert a szervezeten belül valaki telepítheti. A védő szülők általában a keylogger szoftvert telepítik, hogy figyelemmel kísérjék mindazokat, amelyek gyermekeik. Ugyanez vonatkozik egy gyanús házastársra, amikor aggódik élettársa csalásáról. Vannak olyan törvények is, amelyek szabályozzák, hogy ez a cselekedet törvényes-e vagy törvénytelen, a kulcstartás mértékétől és a joghatóságotól függően.

Hardver Keyloggers

Néhány keylogger teljes egészében hardver eszközként valósítható meg. A tipikus asztalhoz tartozik egy billentyűzet, amely USB-kábellel csatlakozik a számítógép hátuljához.

Ha valaki kihúzza a billentyűzet USB-kábelét, és egy speciális USB-eszközt csatlakoztat az asztal USB-portja és a billentyűzet USB-csatlakozója közé, akkor az eszköz kulcsloggerként működik. Közvetítőként elkapja az összes billentyűzetjelet, tárolja azokat az eszközön, majd az összes billentyűleütést átadja a számítógépnek, így minden normálisnak tűnik..

Lehetetlen, hogy a számítógép biztonsági szoftvere észlelje a keyloggert, mivel a hardver teljes egészében fut. Sőt, ha a számítógépet egy asztal alá rejti, a készülék teljesen észrevétlenül maradna. Ha a rögzítő eszközt csendesen eltávolítják, akkor nem lehet nyoma semmilyen gyanús hálózati tevékenységről vagy a billentyűzároló szoftverről.

Ha a hardverbillentyűk jelentik a legnagyobb gondot, ellenõrizze a számítógép hátulját, hogy meggyõzõdjön arról, hogy a számítógép és a billentyûzet kábele között nincsenek-e gyanús kinézetû vagy idegen eszközök. A keylogger inkább adapterként néz ki, és könnyen azonosítható.

Hogyan működik a Keyloggers??

A billentyűleütés-naplózó szoftver olyan, mint egy hátsó fiú, aki nyomon követi az összes beírt billentyűleütést. A szoftver egy fájlt keres bizonyos fájltípusokra. Például kereshet a hitelkártyák számára emlékeztető számsorozatokat, és feltöltheti azokat a rosszindulatú szerverre későbbi visszaélések céljából. A Keylogging szoftvert más számítógépes megfigyelő szoftverrel is kombinálhatjuk, hogy tudomásul vesszük azt, amit gépeltünk fel, amikor meglátogattunk egy bank weboldalát, és ellophatjuk a jelszavát..

Lehetőség van a teljes naplóelőzmények átvizsgálására is, hogy ellenőrizhesse, miért szörfözött és gépelt online. Bizonyos számítógépes megfigyelő szoftverek gyakran kombinálnak egy képernyőképernyő programot, hogy képernyőképeket készítsenek arról, ami a számítógép képernyőjén egy adott időpontban megjelenik.

A fertőzés megelőzése

A billentyűlenyomat-naplózó szoftver alapvetően rosszindulatú program más formában. Így a keylogging szoftverek ugyanúgy elkerülhetők, mint a többi rosszindulatú program. Erősen javasoljuk, hogy vigyázzon a letöltésre és futtatásra, valamint használjon megbízható és szilárd víruskereső programot, amely megakadályozza a kulcsfontosságú blokkolók bejutását a játékba. A számítógépbiztonság alapvető gyakorlatai a keylogger fertőzést tartják.

  • Amikor banki webhelyeket szörföz, a képernyő-billentyűzettel írja be felhasználói azonosítóját és jelszavát, és ne a számítógép billentyűzetét. Ugyanakkor ez ismét nem egy teljesen bolondbiztos módszer, mivel sok keylogger is figyelemmel kíséri a több szövegbeviteli űrlapot. Az extra biztonság érdekében az internetes bankoláshoz mindig használjon VPN-t.
  • Használjon antivírusokat: Telepítsen egy erős vírusvédelmi programot, különösen akkor, ha a Torrent programot használja szoftverek vagy videojátékok letöltésére. Ne töltsön le semmilyen gyanús szoftvert ismeretlen szoftverfejlesztőktől. Telepítse csak azokat a dolgokat, amelyekre szükség van, és használjon olyan webes szoftver alternatívát, amelyet nem kell telepíteni a számítógépre. Itt található a 2017-es legnépszerűbb antivírus-programok listája.
  • Használjon virtuális gépeket: Az olyan programok, mint a vmware és a virtuális box, lehetővé teszik több operációs rendszer futtatását egy számítógépen egyidejűleg. Mindent biztonságosan telepít a számítógép fő operációs rendszerébe, miközben mindent telepít, amelyre a keylogger hozzáférhet a virtuális gépen.
  • Linux: Hivatalosan elismert és elfogadott egyik legjobb védekezési módszer a kémprogramok, a kulcsszó-keresők és a vírusok ellen! Általában a Windows keyloggers vagy Mac többféle lehetőséget kínál, és az Ubuntu erõteljes választás. Hátránya azonban, hogy a Linux gyakran nem kompatibilis a Mac és Windows rendszeren futó szoftverekkel, mint népszerű játékokkal. De mind a virtuális box, mind a Vmware működik az Ubuntun. Ez azt jelenti, hogy Windows virtuális gépet futtathat Ubuntu alatt.

Végső gondolatok

A keyloggerek valóban aggasztó fogalom. Befolyásolják az Ön személyes adatait, és súlyos bajba kerülhetnek, ha személyes adatai rossz kezekbe kerülnek. Tegyen megelőző intézkedéseket annak biztosítása érdekében, hogy senki sem támadjon meg illegálisan számítógépét, és indokolatlanul kihasználja az ilyen ügyekkel kapcsolatos tudatlanságát vagy ártatlanságát..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me