Mi a Seedbox? A kezdő útmutató

Tehát, hallotta a „Seedbox” kifejezést, és még nem kell kitalálnia, hogy mi ez valójában… Lehet, hogy Ön egy szenvedélyes ember, aki meg akarja érteni, hogy ez a szolgáltatás hogyan könnyítheti meg az életét? Ez az útmutató a Seedboxes alapvető áttekintése, amely segít egy átlagos felhasználónak abban, hogy jobban megértse, mi ez a szolgáltatás valójában.


Mi a Seedbox? A kezdő útmutató

Mi a Seedbox? A kezdő útmutató

Mi az a Seedbox??

Tehát, tudod, hogy a Seedbox olyan dolog, amelyet az emberek a torrent használatához használnak. Nagyszerű, de mi az pontosan??

A Seedbox egy dedikált online szerver, amely folyamatosan pihentet és vet fel torrentokat. Más szavakkal: ez egy virtuális számítógép, amelyet az emberek használhatnak torrentek letöltésére és feltöltésére anélkül, hogy összekapcsolnák a személyes IP-vel.

A szolgáltatás teljes gondolata az, hogy hozzáférést biztosít egy felhőalapú kiszolgálóhoz, amely letölti (és magjait tartalmazza) a torrenteket az Ön számára. Ezután könnyedén letöltheti a fájlt a számítógépére anélkül, hogy az internetszolgáltató rájönne, hogy torrentolsz HTTPS, FTP, FTPS vagy SFTP útján..

Mik a Seedbox előnyei?

Ha nem vagy kemény torrenter, akkor valószínűleg nem látja teljes mértékben az ilyen szolgáltatás előfizetésének előnyeit. A Seedbox azonban számos előnyt kínál a felhasználók számára minden felhasználó számára.

Magánélet

Általában, ha VPN nélkül torrent, a nyilvános IP-címet bárki megkísérli, aki a rajához tartozik (ugyanazon a torrent-hálózaton). Ez veszélyezteti az ökölvívást, mivel az IP az igazi identitás egyik legnagyobb metaadat-mutatója. A Seedbox körülveszi a problémát, mert lehetővé teszi a fájlok torrent alkalmazását a számítógép használata nélkül vagy az IP feltárása nélkül. Mivel felhő alapú szervert (vagy virtuális számítógépet) használ, az aktuális számítógépének semmi köze sincs a torrenthez. Ez azt jelenti, hogy mind a nyilvános IP-je biztonságban marad, és hogy az internetszolgáltató nem tudja megfigyelni a torrentokat, és következésképpen fojthatja a kapcsolatot. Az átitatott fájlok letöltése a számítógépre nem változtatja meg ezt az adatvédelmet, mivel azok a protokollok, amelyeket fájlok eltávolítására a Seedboxból használnak, rendszeres internetes forgalomként regisztrálódnak az internetszolgáltatónál..

Sávszélesség

Mivel a Seedbox magok és póréhagyók torrentként is működik, a sávszélességet egyáltalán nem érinti. Valójában a sávszélességet még csak akkor sem kérdőjelezik meg, amíg a fájlokat a dobozból a számítógépre nem továbbítja. A torrent vetése szintén nagyon egyszerű, mivel a szolgáltatás ezt folyamatosan, önmagában is megteszi, anélkül, hogy zavarná a személyes sávszélességet. Ha korlátozott kapcsolat van, ez talán csak a legjobb megoldás a torrentinghez.

Sebesség

A legtöbb Seedbox doboz akár 1 GB / s sebességű letöltési sebességet is lehetővé tesz. Mivel ismét látjuk, hogy ez a folyamat nem vonja maga után a személyi számítógépet vagy a személyes internet-kapcsolatot, ez a szolgáltatás segít hihetetlen sebességgel letölthet nagy fájlokat. Ez nagyszerű lehetőség lehet azok számára, akik eredetileg lassú internetük miatt nem tudnak virtuális magánhálózatot használni.

Kényelem

Mivel ez a szolgáltatás webalapú, a Seedbox-ot torrent fájlokhoz könnyen eljuttathatja, még akkor is, ha kint vagy és kicsi. Ez a szolgáltatás bármilyen webböngészőn keresztül elérhető, így telefonon keresztül hozzáadhat torrenteket, és hazaérkezéskor letöltheti a torrent fájlt..

Három fajta vetőmag

Háromféle Seedbox lehet, amelyekre feliratkozhatsz:

Közös vetőmag

Ez a Seedbox tökéletes típusa az új felhasználók számára. Alapvetően a kiszolgálón, amelyen a Seedbox működik, több fiók van beállítva, és minden felhasználó hozzáfér a kiszolgáló erőforrásaihoz. Ez a típus általában azt észleli, hogy az összes olyan szoftver és alkalmazás, amelyet a Seedbox-hoz használ, már telepítve van és könnyen használható. Ha valaki szereti néha torrentet, ez az opció az Ön számára.

VPS Seedbox

VPS, virtuális magánszerverek, szintén használható Seedboxként. Alapvetően a Seedbox egy VPS-en van beállítva, és ahelyett, hogy megosztaná más felhasználókkal, az erőforrások egy részét magadnak kapja. Hacsak nem szokott dolgozni az SSH-val, nem javasolnám ezt a lehetőséget. Az Ön által használt szolgáltatások nagy része lehetővé teszi a VPS Seedbox felhasználók számára a root hozzáférést a saját tortájukhoz, ami azt jelenti, hogy ez a lehetőség közvetlenebb a haladó felhasználók számára..

Dedikált vetőmag

Alapvetően ez azt jelenti, hogy a Seedbox olyan szerveren van beállítva, amelyet csak Ön használhat. Ez egy tökéletes lehetőség azoknak a felhasználóknak, akik állandóan torrenták, és szeretnék képesek legyenek kezelni és konfigurálni a magvető dobozaikat a saját igényeiknek megfelelően. Ez a legdrágább szolgáltatás, amelyet meg lehet szerezni. Nagyon sok technikai know-how-ra van szüksége a megfelelő működéshez. Ha nem haladó felhasználó, aki tudja, mit csinál ebben a tekintetben, nem javaslom, hogy tegye ezt a lehetőséget.

Fájlok letöltése a mappából

Az útmutató hátralévő részében inkább a Megosztott Seedboxokra koncentrálok. Miért? Mivel azt gondolom, hogy ha elegendő hozzáértés van egy dedikált Seedbox működtetéséhez, akkor nem kell igazán az én tanácsomat. Ami a szokásos felhasználókat illeti, akik érdeklődnek a Megosztott Seedbox kipróbálása iránt, vitassuk meg, hogyan kezdjük ezt.

  1. Feliratkozás a választott szolgáltatásra. Miután létrehozta fiókját, bármilyen böngészővel hozzáférhet a Seedboxhoz.
  2. A bejelentkezés után észreveszi (általában), hogy hozzáféréssel rendelkezik: A felhőalapú torrent kliens, egy fájl kezelő, és a Irányítópult hogy segítsen fiókjának kezelésében.
  3. A letöltés megkezdéséhez szerezze be a mágneskapcsoló a kívánt torrenthez, és illessze be az ügyfélbe.
  4. Várja meg, amíg a Seedbox letölti a torrentet. Gyorsasága miatt ez nem lesz sokáig.
  5. A torrent befejezése után letöltheti a fájlt az eszközére. Ennek néhány módja van, de itt van a legegyszerűbb:
    1. Töltse le közvetlenül a HTTPS (tehát töltse le a fájlt, mint bármely más fájl a böngészőjében). A letöltéskor használhat VPN-t egy további védelmi réteg hozzáadásához, ha úgy érzi, hogy szükséges.
    2. Használjon egy titkosított FTP kapcsolat. Ehhez az opcióhoz be kell építenie az FTP szoftvert, hogy biztonságos kapcsolaton letölthesse a fájljait.

Ha VPN-t használ a magmappával

Összehasonlító áttekintést írtunk a Seedbox és a VPN tetejéről. Most azonban megvitatjuk, hogy érdemes-e befektetni mind a Seedboxba, mind a VPN-be.

Most mindkét szolgáltatás pénzbe kerül, és a jobb szolgáltatások nyilvánvalóan valamivel többet fizetnek, mint a többiek. A VPN és a Seedbox egyaránt nem olcsó vállalkozás. Szóval, honnan tudja, ha mindkét szolgáltatást igénybe kell vennie??

Egyszerű. Kezdje azzal, hogy kitalálja, mit keres.

A vetőmagdobozok biztosítják a torzító tevékenységet, de semmi nem tesznek eleget az általános internetes aktivitásnak. Mindig biztonságban kell lennie? Akkor egy VPN segíthet ebben. Ha csak arra van szüksége, hogy gyorsan torrent, és valójában nem érdekli a VPN biztonsági funkcióit, akkor csak ragaszkodjon a Seedbox-hoz.

Ha azonban gyorsan akar torrentet állni, és mindig biztonságos internetkapcsolatot szeretne fenntartani, akkor mindkét szolgáltatás igénybevétele határozottan a legfontosabb. Ilyen módon képes lesz megkerülni a VPN internetének lassúságát a torrent számára, de továbbra is megőrizheti adatvédelmét és biztonságát online. Azt javaslom, hogy a torrent-ellenes országok felhasználói válasszák ezt a lehetőséget. Míg a Seedbox használata nem fogja megjeleníteni a letöltött torrentokat, az internetszolgáltató továbbra is láthatja, hogy Seedboxot használ. Ha ezt el akar rejteni, akkor a VPN minden bizonnyal meg fogja csinálni a trükköt.

A legjobb VPN egy magvetőgéphez

Ha ez valami érdekli, azt javaslom, hogy csak egy hiteles és megbízható VPN-t használjon. Az ExpressVPN tökéletesen működik együtt egy magtartóval, főleg mivel nulla naplózású politikával rendelkezik, amelyet a valóságban kipróbált és tesztelt. Az ExpressVPN adatvédelmi központú szolgáltatása gondoskodik arról, hogy az online tevékenységek önmaga legyenek. Kipróbálhatja ezt a szolgáltatást a szolgáltató 30 napos pénz-visszatérítési garanciájának felhasználásával, és először saját magának tesztelheti. Ha nem találja azt neked a szolgáltatásnak, ellenőrizze az alábbi táblázatban felsorolt ​​legmagasabb szintű VPN-ket..

Mi a Seedbox – Végső gondolatok

Hölgyeim és uraim, megvan itt egy egyszerűsített útmutató a Seedboxokról az átlagos internetező számára. Ha egy torrent felhasználó vagy, ez feltétlenül egy szolgáltatás, amelyet ki kell próbálnia. A legjobb eredmény elérése érdekében feltétlenül válassza ki a megfelelő típusú Seedbox készüléket. Ne felejtsd el, a VPN használatával további biztonságot nyújthat, de ez nem igazán valami, amit feltétlenül meg kell tennie. Most azt szeretném rámutatni, hogy a Seedbox letöltésének sebessége nagyon sok köze ahhoz, amit úgynevezett „arány” -nak hívnak. Ez alapvetően annak ábrázolása, hogy mennyit pihentek, és hogy mennyit vettek. Minél jobb az arány (azaz minél többet vet be), annál jobb lesz a letöltési sebesség.

Használ Seedbox-ot? Van valami, amiről véleménye szerint egy új felhasználónak tudnia kell? Hagyja az alábbi megjegyzéseket!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me