Mi a SIM-eltérítés – magyarázva a SIM-csere-támadást?

Egyre növekvő veszély fenyeget minket, és bárki, aki értékes számlákkal rendelkezik, ki lehet támadni. A legrosszabb rész az, hogy adatai rossz kezekbe kerülnek, mivel a legalapvetőbb dolog van a birtokában, azaz a telefonszám. Könnyedén a hackerek áldozatává válhat, akik becsapják a mobilhálózatokat, hogy megadják számukra a telefonszámodat, hogy ellopják az információkat, például a felhasználóneveket, és eladják őket a Bitcoin számára. A bűnözők egy csoportja a SIM-csere vagy a SIM-eltérítés ismert technikát alkalmazta a bitcoin, más kriptovaluta és szociális média fiókok ellopására. Ez a „kiküldött csalás” futótűzként terjedt el, könnyebb végrehajtása és az elkapódás alacsony lehetősége miatt. Kiderült, hogy jövedelmező tevékenység, amelyet a bűnözők gyakorolnak, akik alig várják, hogy nagyot nyerjenek bitcoin és kripto pénznem számlákkal.


Mi a SIM-eltérítés?

Mi a SIM-eltérítés?

Mi a SIM-eltérítés??

Felhasználónév, fiók vagy hitelesítő adatok lopása érdekében SIM-csere segítségével. Ismernie kell a számlákhoz kapcsolt telefonszámot. A hackerek kapcsolatba lépnek az áldozatok mobiltelefon-szolgáltatóival, hogy új SIM-kártyákat kérjenek. Ezután átviszik a célszám telefonszámát az új SIM-kártyára, és visszaállítják a célpont titkosítási, bank-, befektetési, közösségi média-, e-mail fiókjainak jelszavait, valamint az Amazonhoz, Netflixhez és Huluhoz kapcsolt jelszavakat. Ezzel a csalók kizárnák a fiókok tulajdonosát. Ennek eredményeként a tulajdonos elveszíti az adatok feletti ellenőrzést. A mobil hálózatok is ebben a hibában vannak. Nem csak a számok könnyű kiosztása érdekében, hanem azért is, mert nem nagyon együttműködtek, amikor az alaplap adatokat kért a SIM-csere gyakoriságáról. Ezek a fő mobilszolgáltatók tisztában vannak a SIM-cserével. De nem akarják beismerni, vagy információt szolgáltatni róla.

SIM-csere – igazi fenyegetés

A SIM-csere lényege a mobilhálózatok becsapása annak érdekében, hogy a „célpont” telefonszámát a bűnöző által irányított SIM-kártyára továbbítsák. A rendőrség letartóztatta Joel Ortiz-t, a 20 éves főiskolai hallgatót a SIM csere vagy eltérítés vádjával. Öt millió dollárt gyűjtött be a 40 telefonszám feltöréséből. Amint megkapják az áldozatok telefonszámát, a bűnözők visszaállítják jelszavaikat és feltörik számláikat, különösen a kriptovaluta számlákat..

Erin West, a Santa Clara megyei kerületi ügyvéd nyilatkozatát tette közzé: „Ez történik a közösségünkben, és sajnos erre nincs sok panasz a bűnüldözés számára. Üdvözöljük a lehetőséget, hogy megvizsgáljuk az esettel kapcsolatos egyéb panaszokat. Úgy gondoljuk, hogy ez nagyon veszélyes. “

Hogyan lehet megvédeni magát a SIM-csere ellen?

Amikor a bűncselekménytől az emberek számláinak eltérítésével kapcsolatos bűnbánatot kérdezték, azt mondta: „Egyáltalán nem, szomorú mondani. Elveszem a pénzüket, és életem az életem. Az ő hibájuk, hogy nem maradnak biztonságban. Az emberek nem élhetnek azzal a gondolattal, hogy a társadalmi mérnöki eszközökkel és a tech háttérrel rendelkező magasan képzett embereknek el kell távolítaniuk ezt az eltérítést. Minden szükséges biztonsági intézkedést meg kell tenniük annak érdekében, hogy mindenkor megvédjék magukat a lehetséges veszélyekkel szemben. Így kerülhetik el a SIM-csere veszélyeit:

Harden Account

A mobil hálózatoknak új biztonsági funkciókat kell kidolgozniuk, amelyek megnehezítik a hackerek számára a számlák és a telefonszámok átvételét.

Ne kapcsolja össze telefonszámát az online fiókokkal

A telefonszámát el kell távolítania minden olyan fiókról, amely felhívhatja a hackerek figyelmét. Ha a hackerek megfogják az Ön telefonszámát, hozzáférhetnek az összes online fiókhoz.

Módosítsa a biztonsági beállításokat

Az SMS-alapú hitelesítés nem olyan biztonságos, mint gondolnád. Ehelyett használja a token-alapú 2FA-t.

SIM-eltérítés – összefoglaló

A hackerek, akik SIM-cserét végeznek, azt mondják, hogy “telefonszámmal perc alatt beléphetnek minden fiókba, és senki sem tehet semmit.” Ha valaki megtámad téged a SIM-kártya eltérítésével, az azt jelenti, hogy valami hackert keres. És az, hogy mit csinálnak a fiókjaival / felhasználóneveivel, attól függ, hogy mit keresnek. Függetlenül attól, hogy zsarolják az áldozatokat, vagy kriptovalutában értékesítik a Instagram felhasználóneveit a bitcoin számára, a SIM-csereprogramok elérik a jackpotot. Mit tettek eddig a mobil hordozók a válság enyhítésére? Egyáltalán nem elég. Annak ellenére, hogy egyetértünk abban, hogy a mobilszolgáltatók felelőssége, ez nem menti fel minket a saját online felelősségvállalás iránti felelősségünktől.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map