Mi a választási hackelés és hogyan lehet azt megakadályozni?

Ha úgy gondolja, hogy a 2016-os elnökválasztáson a hackelési esemény rossz volt, várjon több darabot. A 2016-os csapadék továbbra is érzékelhető. Az Egyesült Államok politikai forgatókönyve jelenleg nagyon forró, és függetlenül attól, hogy melyik pártot támogatja, sok vita folyik. És míg az emberek megvitatják a két fél áruit és gyengédségeit, megbeszélik a hackelés eseményeit is. Számos állítás van a választási hackelésről. Mi is pontosan a választási hackelés és hogyan történik ez??


A választási hackelés magyarázata

A politikai választások befolyásolására irányuló bármilyen hackelési tevékenységet választási hackelésnek hívják. Általában annak biztosítására törekszenek, hogy a szavazási folyamat egy adott jelölt javára történjen. Más néven választási csalásnak vagy szavazati riggelésnek hívják, súlyos bűncselekmény, és az egész országot érintheti.

Tavaly a The Intercept közzétett egy NSA dokumentum megmutatja, hogy az orosz ügynökségek hogyan manipulálták a választási szoftvert és hardvert. A Microsoft biztonságának hiányosságai révén befolyásolták a választásokat. Amikor a szavazatok összekeverednek, az emberek megragadnak a vezetőkön, amelyeket senki sem választott.

Ebben az évben egy 11 éves gyermek még a floridai állam másolatának weboldalán is manipulálhatja a választási eredményeket.

Hogyan működik a választási hackelés?

Három módon működhet a választási hackelés.

A választások előtt

A választások megkezdése előtt a hackelés befolyásolhatja a szavazókat. Leginkább a közösségi médián keresztül történik. Hamis beszámolók készíthetők, amelyek tweettel vagy bizonyos módon közzéteszik információkat, hogy befolyásolják a szavazókat. Lehet, hogy dicsérik az egyik jelöltet, vagy kiemelik a másik negatív dolgait. Ezek a beszámolók valódinak tűnnek, és befolyásolják a valódi választópolgárokat.

Az ilyen beszámolók minden hírt becsavarnak, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelel-e jelöltjüknek. Olyan módon mutatják be a közönségnek, hogy az utóbbi a jelöltjét tökéletes vezetőnek tartja. Míg egyes szociális média történetek igazak, mások csak hazugságot terjesztnek, hogy segítsenek egy adott jelöltnek.

Számos botfiók aktív a közösségi média platformon. Míg a Facebook és a Twitter ezeknek a botoknak a fő forráspontjai, vannak más platformok is. A Reddit-en számos olyan bot van aktív, amelyek felszólításokat felfelé vagy lefelé szavaznak meg, és elfojtják az egyetértés hangját.

A szavazók befolyásolására alkalmazott másik taktika az ellenkező párt támogatóinak megosztása. Mivel az ugyanazt a pártot támogató embereknek eltérő vélemények lehetnek a politikán kívüli dolgokról, könnyű őket véleményük alapján megosztani.

A választások során

Ha valaki hamisítja a szavazógépeket, akkor nincs értelme szavazni a választott jelöltre, mert nem számít, hogy melyik jelöltet választja, a gép automatikusan kiválasztja azt, aki a gépeket beillesztette..

Egy 2017-es adatok szerint Bloomberg jelentés, Az orosz hackerek 39 államban tudták kihasználni a szavazási rendszereket. Míg lehetetlennek tűnik egy szavazógép megtámadása, a hackerek a DEFCON-egyezménnyel bebizonyították, hogy 2 órán belül megtámadhatják az amerikai szavazógépet. A hackerek 30 különböző gépet tudtak feltörni, amelyek egyike sem volt elég biztonságos.

Noha ez nem bizonyítja a 2016. évi választásokon zajló közvetlen szavazást, ez nyitja a szemünket arra, hogy mennyire nem biztonságos a teljes választási folyamat, és mennyire könnyű a folyamat beépítése. Nyugtalan érzést ad, tudatában annak, hogy az emberek évekig ragaszkodhatnak a rossz vezetőhöz.

Az infrastruktúra befolyásolása

Noha a közönség és a szavazógépek befolyásolása nagyban megtörténik, a rosszindulatú szervezetek is befolyásolhatják az infrastruktúrát. A választások megszervezésének másik módja a tömegzavarok okozása. A zavarok miatt az emberek nem lesznek képesek szavazni. Ha ezt olyan területeken végzik, ahol az egyik párt támogatói laknak, akkor ez előnyt jelent a másik fél számára. Ha az embereket zavarják a választások napja vagy előtti nap, akkor ez megváltoztathatja a számokat.

Noha az ilyen típusú választói csalások ritkák, vannak 1984 eset amikor a bioterror segítségével manipulálták a választásokat. Oregonban több mint 700 embert mérgeztek szalmonellával. Miközben az érintett nem tudott szavazni, sok hajléktalanot regisztráltak választópolgárként, és felajánlották őket szavazásra.

Ez ritka eset volt. A rendellenességekhez valójában nem szükséges mérgezés és hajléktalanok nyilvántartásba vétele. Bármely hacker, aki hozzáfér a szavazók adatbázisához, könnyen megrongálhatja a naplókat. Ilyen módon lehet, hogy akkor sem lesz képes szavazni, ha megvan a joga.

A lakosság zavarásának másik módja a DDoS támadás. A DDoS támadás meglehetősen könnyű megtervezni, és időben megszervezhető.

Az eredmény

A szavazási rigge eredményeként az eredmények nem tisztességesek. Ha az emberek több mint 50% -a szavazik egy adott jelöltre, akkor ennek a személynek kell nyernie. De a hackelési kísérletekkel rossz személyt lehet kiválasztani. Ez káros lehet a terület vagy az ország egészségére.

Nincs mit csinálni??

Sokat lehet tenni a hackelés választásokra gyakorolt ​​hatásainak minimalizálása érdekében.

Cserélje ki a régi gépeket

Mihelyt a biztonsági lyukakat felfedezik a szavazógépekben, javítani kell azokat, vagy fel kell cserélni újakra, frissített technológiával.

Biztonságos választói adatbázis

A választói adatbázist titkosítani kell, és az adatokat csak biztonságos szerverekre kell telepíteni. Az adminisztratív folyamatokat meg kell változtatni annak biztosítása érdekében, hogy nincs jogosulatlan hozzáférés a választói információkhoz. Ezenkívül ki kell értékelni és minimalizálni kell az adatok szivárgásának kockázatát.

Auditálási módszerek fejlesztése

Auditálási módszereknek kell lennie annak megállapítására, hogy hamisítás történt-e a gépeken. Az összes gépet rendszeresen ellenőrizni kell, hogy biztosan működjön-e. Ha nem, akkor ezeket megjavítani vagy cserélni kell.

Telepítse az IT szakembereket a szavazóhelyiségekre

Az informatikai szakemberek képesek lesznek kezelni az ügyeket, ha bármilyen hackelési eseményt észlelnek. Fel kell képezni őket éberségre és felkészülésre váratlan körülményekre.

Következtetés

A szavazási kötélzet nagyon valóságos. És ez még inkább elterjedt a digitális korban. A hackerek már bebizonyították, hogy képesek megtámadni a szavazógépeket. Fontos a gépek és a szavazók adatainak biztonsága, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a vezetõket tisztességesen és méltányosan választják meg.

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me