Mi a VPN? Kezdő útmutató

A virtuális magánhálózat, röviden VPN, egy olyan magánhálózati rendszer, amelyet elsősorban a vállalatok használtak és használnak védi a kimenő és a bejövő internetes forgalmat. Lényegében ezek a vállalatok a VPN-t használják eszközként védelmezzék magánéletüket valamint érzékeny adatainak megóvása a lehetséges online veszélyekkel szemben. Az elmúlt években a VPN használata a háztartásokban is növekedett, mivel a VPN képes egy további online biztonságréteg felépítésére. De ez nem az egyetlen oka annak, hogy az alkalmi Internet-felhasználók a VPN-t használják. A VPN lehetővé teszi megkerülni a földrajzi korlátozásokat és hozzáférés földrajzilag korlátozott webhelyek és streaming csatornák ez általában így lenne geoblocked a saját területén. Ezt a részt részletesen tárgyalom ebben a cikkben.


Mi a VPN? Védje az online adatvédelem megkerülésével a regionális korlátozásokat

Mi a VPN? Védje az online adatvédelem megkerülésével a regionális korlátozásokat

Mi a VPN? Hogyan védi az online adatvédelmet??

Valószínűleg látta a VPN kifejezést, amikor az iPhone vagy az Android hálózati beállításait konfigurálja. Amikor te csatlakozzon egy VPN szerverhez, az internetkapcsolatod titkosított. A ti valódi IP-cím jelentése álarcos és megváltozott. Így védelme magánéletét kormányzati ügynökségek, hackerek, vagy más kíváncsi szem, aki hallgatni szeretne az online tevékenységeiről.

Hogy kezdjed?

Az induláshoz előfizetnie kell egy VPN szolgáltatásra. A magánélettel kapcsolatos aggodalmak növekedésével a VPN-szolgáltatók számának növekedése is megnőtt. A kezdőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy nem minden VPN azonos. Néhány olcsó vagy ingyenes VPN szintén hamis és hiányosságokkal teli, amelyek veszélyeztetik az online biztonságot.

Mielőtt kiválasztana egy VPN-t, vegye figyelembe a többi VPN-felhasználó tanácsát, és mindenképpen olvassa el a legnépszerűbb VPN-szolgáltatásokról szóló véleményeket. A legjobb nem olcsó, legkevésbé ingyenes, de a szolgáltatások és a lehetőségek széles skáláját nyújtja. Itt található a kedvenc VPN szolgáltatóink listája:

Mit kell keresni a VPN szolgáltatás kiválasztásakor??

Néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni a VPN-szolgáltatás kiválasztásakor:

 • Ár: Noha nem kell a legdrágább opciót választania a piacon, ne válasszon semmi nevetségesen olcsót. Keressen olyan VPN-t, amely maximális biztonságot, adatvédelmi funkciókat és konfigurációs lehetőségeket kínál elfogadható áron.
 • Sebesség: A VPN használata automatikusan figyelembe veszi a kapcsolat sebességét a titkosítás által megkövetelt feldolgozási idő miatt. Ez azt jelenti, hogy olyan VPN-t kell választania, amely gyors és stabil sebességet kínál, amelyet nem érint a titkosítás.
 • Magánélet: Az összes VPN állítja, hogy adatvédelmet nyújt, de néhány ingyenes vagy olcsó VPN közismert tény, hogy naplózza a felhasználói tevékenységeket. Ebben a tekintetben mindig bölcs dolog választani egy neves VPN-szolgáltatót, amely ismert a felhasználók magánéletének tiszteletben tartása mellett.
 • Egyszerű használat: A VPN-nek könnyen beállíthatónak és felhasználhatónak kell lennie még a legtechnikusabb felhasználók számára is – akkor is, ha a neve Harry Solomon vagy a Napóleon Dynamite!
 • Biztonság: Mennyire képes a VPN-szolgáltató megakadályozni, hogy a hackerek és a számítógépes bűnözők hozzáférjenek az Ön adataihoz? Ez egy fontos kérdés, amelyet meg kell válaszolni a VPN értékének meghatározásához.
 • A szerverek / országok száma: Ha a világ minden tájáról kiszolgálókhoz kell csatlakoznia, minél több országban vannak a VPN-kiszolgálók, annál jobb.
 • Az egyidejű kapcsolatok száma: Noha néhány VPN lehetővé teszi, hogy egyszerre csak egy eszközt csatlakoztasson a szolgáltatáshoz, a drágább szolgáltatások lehetővé teszik több egyidejű kapcsolatot. Minél több, annál jobb.

A VPN előnyei

A VPN használatának számos előnye van. Néhány ezek közül:

 • Automatikus titkosítás: A VPN segítségével az online módon továbbított összes információt titkosítva és titkosítva tartják. Ha VPN-en keresztül csatlakozik, az adatok biztonságos alagúton haladnak keresztül. Még ha valaki meg is próbálja elfogni az Ön adatait, az nem jelent semmit, mert az adatok titkosítva vannak és nem olvashatók mások számára.
 • Biztonságos nyilvános WiFi: Számos ember nyílt vagy nyilvános WiFi-t használ az internet eléréséhez. Az ingyenes WiFi ugyanakkor érzékeny a hackerekre és a rosszindulatú szoftverekre is, mivel a kapcsolat nyitott és titkosítatlan. Bárki olvashatja el személyes adatait, vagy használhatja azokat etikátlan célokra. A VPN biztonságban tartja a nyilvános Wifi szolgáltatásainkat, mivel titkosítja a kapcsolatokat és elrejti személyes adatait.
 • Az internetes cenzúra megkerülése: Az elnyomó rendszerben élő emberek nem férnek hozzá szabadon az internethez. Az internetes cenzúra lehetetlenné teszi a fontos információkhoz való hozzáférést. Ezekben az esetekben a VPN rendkívül hasznos az internet cenzúrájának megkerülésében. A VPN titkosítja a kapcsolatokat, elrejti az Ön aktuális IP-címét, és lehetővé teszi a biztonságos és névtelen böngészést az interneten a korábbi cenzúra elérésével..
 • Biztonságos online beszélgetések: Nagyon sok ember használja a VoIP szolgáltatásokat, mint például a Skype és a Google Voice, hogy másokkal kommunikáljon. Ezek a szolgáltatások nem kerülnek titkosításra, azaz minden üzenetét és beszélgetését a kívülállók elfoghatják. A VPN előnyös az összes hívás és üzenet titkosításában, valamint privát állapotban tartásában, sőt anonimként tartva segít megkerülni a nyomon követést és a cenzúrát..
 • A Google követésének leállítása: Mindenki tudja, hogyan gyűjti a Google a személyes adatokat a felhasználói tevékenységek nyomon követésével. A VPN használata ragyogó megoldás erre a bosszantó adatvédelmi megsértésre. A VPN biztonságos és névtelen online, így a Google vagy más keresőmotor nem tudja követni az interneten végzett tevékenységeit.
 • A geospecifikus blokkok megkerülése: Valaha szerettél volna hozzáférni a Netflix USA műsoraiba Indiában ülve? A VPN a válasz. Mivel a VPN-nek szerverei vannak a világ minden tájáról, ez lehetővé teszi a geospecifikus blokkok megkerülését és a Netflix elérését bármely régióból, az ország szerverein keresztül történő csatlakozással.
 • Biztonságos letöltések: Annak ellenére, hogy a dalok és filmek szabadon elérhetők a letöltési oldalakon, ezeknek a webhelyeknek a többsége illegális és a szerzői jogokat sérti. A kormány nyomon követi az ilyen helyszíneket, gyakran kicsit kockáztatva őket. A VPN titkosítja a kapcsolatot, névtelenné teszi és a letöltések biztonságosvé teszik a nyomon követés veszélye nélkül.

Mennyire biztonságos a VPN?

Egy jó VPN szolgáltatás maximális online adatvédelmet és biztonságot nyújt Önnek. Védelmet kap a számítógépes bűnözők, rosszindulatú programok, kémprogramok és kormányzati felügyelet ellen. A VPN emellett megakadályozza a nyomon követést, és névtelenné teszi az internetszolgáltatójától.

A VPN minden eszközön működik – számítógépen, laptopon, okostelefonon, táblagépen és még olyan eszközökön, mint például az intelligens TV-k. Vannak olyan VPN-k, amelyek lehetővé teszik, hogy több eszközt használjon ugyanabban az előfizetésben, és más VPN-k különálló szolgáltatást igényelnek minden eszközhöz. Tekintettel a VPN-k széles választékára, nem szabad nehéznek lennie az igényeinek megfelelő választásban, akár haladó felhasználó, akár csak néhány alapvető böngészést végez.

Ne feledje azonban, hogy a VPN nem tudja megvédeni téged, ha jogellenes tevékenységeket folytat. Minden más ártalmatlan célra a VPN egy bölcs választás abban az időben, amikor az internetes adatvédelem és biztonság komoly veszélyben van.

Mi a VPN? Magyarázva a VPN protokollok

A VPN különféle protokollokat használ a kapcsolat titkosításához. Ezen protokollok mindegyikének különféle szintje van a biztonságban. A VPN által használt fő protokollok: PPTP, OpenVPN, IPsec, és L2TP. Hátránya, hogy minél magasabb a VPN-protokollok biztonsági szintje, annál nagyobb az Internet sebessége. OpenVPN, más néven SSL, az egyik leggyakrabban használt VPN protokoll, különösen a vállalati cégek körében. Vessen egy pillantást a legjobban biztonságos VPN-protokollok, a legmagasabbtól a legalacsonyabbig.

 1. OpenVPN
 2. IPsec (Internet Protokoll Biztonság)
 3. L2TP (2. réteg alagút protokoll)
 4. PPTP (Pont-pont alagút protokoll)

A regionális korlátozások megkerülése

A VPN használatának másik előnye, hogy lehetővé teszi a feloldott csatornák feloldását és megtekintését nem érhető el az Ön régiójában. Netflix, Hulu, Amazon Prime, HBO Go, ABC, BBC iPlayer, Sky Go és Showtime mind példák a nem elérhető streaming szolgáltatásokra külföldön. Ezek a csatornák az Ön IP-címét vizsgálják meg, hogy meghatározzák a tartózkodási helyét, és így döntenek arról, hogy jogosultak-e rájuk nézni. VPN segítségével megteheti változtassa meg IP-címét. Például, ha egy Amerikai külföldön dolgozó tengerentúli, tudsz kap egy amerikai IP-címet csatlakoztatva egy amerikai VPN szerverhez. Ez hatékonyan feloldja az összes amerikai csatornát az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában, Németországban és Franciaországban, vagy bárhol másutt tengerentúlon.

A VPN szintén nagyon hasznos, ha olyan torrent webhelyekre van szükség, mint például A Kalóz-öböl, a KickAssTorrent vagy a TorrentHound. A VPN lehetővé teszi biztonságosan töltse le a torrenteket anélkül, hogy aggódnia kellene, mert az internetszolgáltató figyelte a letöltéseket.

Egy másik hely, ahol a VPN hasznos lehet, az iskolában, főiskolán vagy az irodában. Ilyen helyeken a közösségi hálózati webhelyek kedvelik Facebook, Twitter, Youtube vagy Instagram gyakran vannak megközelíthetetlen. A VPN használatával unblock és hozzáférhet a blokkolt webhelyekhez az iskolában, főiskolán vagy munkahelyén.

Legjobb VPN-szolgáltatók

Számos elem különbözteti meg a jó VPN-szolgáltatót a rosszitól. Először ellenőriznie kell, hogy a használt VPN-szolgáltatás működik-e nem vezet naplót az online tevékenységeiről.

A második a a VPN-kiszolgálók sebessége használatban. Ez a rész nagyon fontos, mivel meghatározza, hogy online lehet-e streamálni videókat pufferelési problémák nélkül. A SpeedTest.net webhelyen megmérheti az Internet sebességét, miközben csatlakozik egy VPN szerverhez.

A harmadik szempont, amelyet figyelembe kell vennie, a VPN-kiszolgálók száma a VPN szolgáltatást nyújtja és az országokat, ahol van VPN szerverei. Ezen felül a megfelelő VPN szolgáltatók kínálják a felhasználóikat VPN alkalmazások / ügyfelek amelyre telepíthetők PC, Mac, Android, iPhone vagy iPad. Ezek az alkalmazások megkönnyítik a VPN beállítását és csatlakoztatását a VPN-hez.

Végül, de nem utolsósorban a VPN szolgáltatóé Vevőszolgálat. A VPN használata közben előfordulhat, hogy néhány kérdéssel felmerül a kérdés, különösen, ha nem vagy ilyen technikus-hozzáértő. Nagyon fontos, hogy egy 24 órás ügyfélszolgálatot felvehessenek a VPN-hez kapcsolódó problémák felmerülésekor.

Számos VPN-szolgáltatót teszteltem és kipróbáltam, kiértékelve őket VPN szerver sebessége és Vevőszolgálat a folyamat. Nyugodtan nézze meg a legjobb VPN-szolgáltatások áttekintését.

Mik a VPN-ek? Végső gondolatok

Ha megbízható VPN-szolgáltatónál regisztrál, havonta néhány dollárt fog visszafizetni. Az előnyök azonban mind a következők szempontjából: az online adatvédelem védelme vagy a geoblokkolt csatornák feloldása, több, mint smink a fizetett pénzért.

Mentés

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map