Mi az I2P? Láthatatlan internetes projekt magyarázata

Bárki, aki aktívan keresi az anonim internethasználatot, valószínűleg hallott már a darknet I2P-ről. Ez a különleges hálózat megragadta a világ érdeklődését, amikor kiderült, hogy a sötét weboldal, a Selyemút, új otthont talált a decentralizált hálózaton. Olvassa tovább, hogy megértse, mi az I2P, és hogyan telepítheti azt a rendszerére.


Mi az I2P??

Az Invisible Internet Project rövidítése, az I2P egy decentralizált névtelenítő hálózat. A hálózat megértésének a legjobb módja az, ha úgy gondolja, mint internetet az interneten belül.

Hadd magyarázzam.

Bizonyos értelemben az I2P a P2P hálózatépítésére támaszkodik, hogy fenntartsa hálózati funkcionalitását, amely csak a saját szoftverén keresztül érhető el. A P2P hálózatoktól eltérően azonban a felhasználók számára lehetőséget kínál arra, hogy megválaszthassák a hálózat által használt alagutak hosszát. Más szavakkal: megkaphatja a P2P hálózat csatlakoztathatóságát egy anonim alagútrendszer bónuszával. Lásd: ha megváltoztatja az alagutak hosszát, amelyen az információ áthalad, akkor hihetetlenül nehéz bárkinek kitalálni, hogy mit küld, hol megy, és honnan származik..

Miben különbözik az I2P a Tor-tól??

Azt szeretném mondani, hogy az I2P és a Tor közötti egyetlen hasonlóság az az ötlet, hogy mindkettő anonimizálja az Ön kommunikációját. A két szolgáltatás összehasonlítása ugyanakkor nagyon hasonlít az alma és a narancs összehasonlítására. Noha a Tor és az I2P mind a felhasználók számára hozzáférést biztosítanak a sötét webhez, van néhány kulcsfontosságú pont, amely két különféle szolgáltatásként különbözteti meg őket:

 • A Tor egy könyvtáralapú névtelenítő hálózat, ami azt jelenti, hogy van egy központi pontja, amely az egész hálózatot kezeli. Az I2P azonban decentralizált, és arra támaszkodik, hogy a felhasználók tárolják tartalmukat rendszerükön. Az I2P eepsite-hez (a weboldal hálózati verziójához) csak akkor férhet hozzá, ha a tartalom készítője online.
 • Az I2P-t eredetileg nem a clearnet (normál internet) szem előtt tartásával készítették. Mint ilyen, néhány lehetőséget kínál a felhasználók számára a Clearnet hálózathoz való csatlakozáshoz a hálózat segítségével. A Tor ugyanakkor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy név nélkül böngészhessék a Clearnet-et böngészőjével.
 • A Tor már évek óta létrehozott anonimizáló hálózat, és nagy felhasználói bázist hozott létre. Az I2P viszont továbbra is béta formájában van, és még nem érte el a felhasználói bázist, amely Tor és más sötétség tekintélyét adná neki..
 • Béta szintje miatt az I2P hajlamosabb hibákat találni a programjában, mint a Toré.
 • Tor hagyma útválasztást használ az információ névtelen továbbítására a hálózatán keresztül. Az I2P a fokhagyma útválasztását ismeri.

Mi a fokhagyma útválasztása??

Ha már ismeri a Tor-ot (a hagyma útválasztót), akkor valószínűleg hallott már a hagyma útjának gondolatáról. A hagyma útválasztása akkor történik, amikor az információkat rétegekben, a hagymához hasonlóan rejtjelezik, hogy a hálózaton végigmenjen a rendeltetési helyére anélkül, hogy harmadik fél számára hozzáférést biztosítanának a hordozott információkhoz..

A fokhagyma útja viszont egy kicsit más. Az adatok rétegekben történő titkosítása helyett a fokhagyma-útválasztás több üzenet együttes titkosításával működik, hogy a továbbadott információkhoz való hozzáférés még nehezebbé váljon a harmadik felek számára. A valódi fokhagyma-szegfűszeghez hasonlóan a fokhagyma-továbbítás megnehezíti a hackerek számára a forgalom elemzését az Ön kommunikációjánál.

Az I2P hálózat beállítása

Ha online szeretne telepítési útmutatót keresni, akkor általában ugyanazon a következtetésen fog következni, mint amit régen tettem: a fejlesztők nem azt írják, hogy a nem fejlesztők megértsék. Mivel az I2P nyílt forrású, a legtöbb telepítési útmutatót a fejlesztők írták, és mint ilyenek, kissé zavaróak.

Hogy segítsen a srácoknak, itt található egy részletes telepítési útmutató, amely elősegítheti az első lépéseket. Felhívjuk figyelmét, hogy nem részleteztem annyit, hogy mit tehet az I2P Routerrel, csak azért, mert ez egy kezdő útmutató. Nem javaslom az I2P sok funkciójának megsértését, ha még nem tudja, mit csinál. Ha Ön műszaki hozzáértésű és köztes ismeretekkel rendelkezik a proxykről, akkor a hálózatFireFsdsfssssssssss webhelyén sok hasznos információ található, amelyekkel beállíthatja a láthatatlan internetes projektet a saját igényei szerint..

A megfelelő fájlok letöltése

Mielőtt elkezdené az I2P-hez kapcsolódó valamit, ellenőrizze, hogy telepítve van-e a Java és fut-e a rendszerén. Ha nem rendelkezik Java-val az eszközén, akkor le kell töltenie a programot a hivatalos webhelyről. Töltse le a Java verziót, amely az adott rendszeren működik, és telepítse.

A Java telepítése után elindíthatja az I2P-t. Nyissa meg a hivatalos webhelyet, és töltse le azokat a fájlokat, amelyek a saját eszközén működnek. Letölthető verziókat talál:

 • ablakok
 • Mac OS X
 • GNU / Linus / BSD / Solaris
 • Debian / Ubuntu
 • Android

Sajnos az iOS még mindig nem rendelkezik az I2P működő verziójával.

A fájl letöltése után telepítse azt a rendszerére. Annak érdekében, hogy később megkönnyítse a dolgát, feltétlenül engedje meg, hogy az I2P hozzon létre egy parancsikont a Start menüben.

Az I2P hálózat konfigurálása

Most, hogy a program valóban elérhető a rendszerén, itt az ideje, hogy megvitassák, hogyan állítsd be az egészet. Szeretném megjegyezni, hogy ez a folyamat technikai jellegű. A technikai jelleg ellenére nem kell sokáig tartania, hogy megszokja az I2P használatát. A következőképpen konfigurálhatja a hálózatot a rendszerén:

 1. Nyissa meg az I2P routerét. Ezt megteheti a kattintással I2P indítása (újraindítható) benned Start menü.
 2. Az alapértelmezett böngésző automatikusan megnyílik a Router Console-ban. Észre fogja venni, hogy megnyílik mind a konzol, mind az útválasztót tartalmazó böngészőablak, nem X a konzol ablakából.
 3. Nyissa meg a Firefoxot. Bár bármilyen böngészőt használhat az I2P számára (beleértve a Tor-ot is), javaslom a Firefox használatát a Chrome vagy az Internet Explorer felett.
 4. Kattintson a Menü sáv a böngésző jobb felső sarkában. Válaszd ki a Általános opciók fülre, és görgessen le Hálózati beállítások.
 5. Kattintson Beállítások.
 6. Váltás Proxy kézi konfigurálása.
 7. Ban,-ben HTTP proxy mezőbe írja be 127.0.0.1
 8. Begépel 4444 a Kikötő terület.
 9. A mezőben Nincs proxy, begépel localhost, 127.0.0.1
 10. Nyomja meg az OK gombot.

Megjegyzés: Ha gyakran használja ezt a hálózatot, azt javaslom, hogy töltse le a Firefox FoxyProxy kiterjesztését a proxybeállítások gyors megváltoztatásához. A FoxyProxy egy kiterjesztés, amely megtalálható a Chrome-ban és a Firefox-ban, és egyetlen kattintással segít az I2P-re jellemző hálózati beállítások közötti váltásban. Ha a FoxyProxy letöltésére törekszik, használja az alábbi képernyőképeken található konfigurációs beállításokat.

Mit tehet az I2P-vel mint kezdővel?

Néhány dolgot megtehetsz az I2P-vel kezdõként, anélkül, hogy túl technikai lenne.

 1. özön. Az I2P a szólásszabadság mottója részeként aktívan ösztönzi a Torrentit. Ennek ellenére magának a hálózatnak a kínozása csak arra korlátozódik, amely a hálózaton elérhető. Bár nem fogja megtalálni ugyanolyan mennyiségű torzítható tartalmat, mint a clearnet-en, a letölthető fájlok megválasztása továbbra is megfelelő. Ha a korlátozott tartalom elképzelése szörnyűnek tűnik számodra, használhatja a Vuze-t (torrent program), és engedélyezheti annak I2P-kiegészítését a torrent számára névtelenül.
 2. Posta. A felhasználók hozzáférhetnek az I2P-Bote néven, egy teljesen decentralizált és elosztott névtelen e-mail rendszerhez, amely elsősorban a biztonságra koncentrál. A felhasználók hozzáférhetnek a Susimail-hez is, egy álnévtelen web-alapú e-mail klienshez, amely a biztonságra és a magánéletre összpontosít.
 3. Eepsite. Minden felhasználó hozzáférhet saját eepsite-hez, amelyet I2P webhelyek jelölésére használnak. Az epipitek .i2p utótagot használnak, és kizárólag a hálózaton találhatók. Csak akkor férhet hozzá az internetes oldalhoz, ha az felhasználó online állapotban van, ami sajnos a decentralizált hálózat egyik hátránya..

Haladóbb felhasználók használhatják IRC az I2P beszélgetőszobáinak eléréséhez. Mivel ehhez IRC klienst kell telepíteni a rendszerére, ezért nem fogok belemenni ebbe a speciális funkcióba. Ennek a szolgáltatásnak a részleteit a hálózat online dokumentációjában találhatja meg.

I2P magyarázat – Végső gondolatok

Ez mindössze annyit kell tudnia, hogy elinduljon. Természetesen van egy csomó remek funkció és funkció, amelyekre a hálózatot használhatja, ám ezeknek a szolgáltatásoknak a konfigurálásához és aktiválásához valamilyen technikai jártasság szükséges. Ezért elég egyszerűnek tartottam ezt az útmutatót a kezdők számára, akik meg akarják kezdeni a darknet útjukat. Az I2P fejlettebb funkcióival kapcsolatos további útmutatók és utasítások javasoljuk, hogy keresse fel hivatalos webhelyüket, és olvassa el a dokumentációs részt.

>

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me