Mi az internetes megfigyelés és hogyan lehet ezt elkerülni

Manapság egyre nehezebb az internet-felhasználók számára az online szabadságuk gyakorlása. Néhányan több, mint mások. A cenzúra, a megfigyelés és a megfigyelési tevékenységek növekedése korlátozza az online felhasználókat abban, hogy biztonságosan és szabadon felfedezzék a világhálót. A kormányok és az internetszolgáltatók felelõsek a felügyeleti rendszereket támogató törvények és rendeletek elfogadásáért. Következésképpen az internetfelhasználók hajlamosak az internetre lépni. Ez a kellemetlenség azonban a VPN szolgáltatóval enyhíthető. Ebben a cikkben többet megtudhat az internetes megfigyelésről és arról, hogyan lehet elkerülni ezt a VPN használatával.


Mi az internetes megfigyelés és hogyan lehet ezt elkerülni

Mi az internetes megfigyelés és hogyan lehet ezt elkerülni

Mi az internetes megfigyelés??

Röviden: az internetes megfigyelés a felhasználók számítógépes tevékenységeinek és a merevlemezen tárolt adatok, illetve az interneten továbbított adatok figyelését jelenti. A felügyeletet gyakran kormányok, vállalatok, bűnszervezetek vagy akár magánszemélyek lopakodóan végzik. Alapvetően a megfigyelés azt jelenti, hogy online adatait és internetes forgalmát harmadik felek figyelik és naplózják. A megfigyelés mögött meghúzódó okok változnak. A kormányok a nagyobb technológiai vállalatokat igénybe veszik a magán információk gyűjtésének megkönnyítése érdekében. Még ha a vállalatok nem is akarják átadni az ügyfeleikkel kapcsolatos információkat, sok esetben, például az NSA-nál, nincs más választásuk, mint eleget tenni igényeiknek. Ez azt jelenti, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy a Google, a Facebook vagy a Yahoo társaságok együttműködjenek a hatóságokkal. A kormányok állítólagos nemzetbiztonsági okokból felügyeletet folytatnak, megakadályozzák a terrorcselekményeket, kémkednek állampolgáraira, adatokat gyűjtenek stb.

Hogyan kerüljük el az internetes megfigyelést a VPN segítségével

Legyen szó keresőmotorokról, kormányokról vagy hackerekről, van egy módja annak, hogy adatait szinte lehetetlen ellenőrizni. A VPN szolgáltató egy biztonságos módszer, amellyel megpróbálhatja elkerülni a megfigyelési és megfigyelési tevékenységeket. Más szavakkal: ez az egyetlen esélye, hogy online adatvédelmet szerezzen. A VPN egy szolgáltatás, amelyet használhat online biztonságának fenntartására és magánéletének védelmére, amikor az interneten van. Ez a szoftver nagymértékben támaszkodik az erős titkosítási protokollokra is, amelyek lehetővé teszik az online adatvédelmet. A VPN védi az összes online forgalmat és adatot, és biztosítja, hogy harmadik fél ne tudja, mit csinál online. Ezenkívül a VPN elrejti az Ön jelenlegi IP-címét, és helyettesíti azt egy, amelyet a csatlakoztatott országban található szerver biztosít. Tehát a következőképpen lehet elkerülni az internetes megfigyelést a VPN használatával:

 1. Iratkozzon fel VPN-szolgáltatónál (lehetőleg ExpressVPN).
 2. Töltse le és telepítse a VPN alkalmazást a használt eszközökre.
 3. Indítsa el az alkalmazást.
 4. Csatlakozzon egy ország szerveréhez, ahol a megfigyelés nem létezik.
 5. Szabadon használhatja az internetet, és elkerülheti a kormányzati felügyeletet.

ExpressVPNnagyon biztonságos VPN és nagyszerű választás a megfigyelés elkerülése érdekében. Sőt, AES-t (Advanced Encryption Standard) használ, 256 bites kulcsokkal – más néven AES-256. Valójában az Egyesült Államok kormánya és biztonsági szakértői világszerte ugyanazt a titkosítást használják a minősített információk védelmére. Plusz, még ha egy dedikált harmadik fél is veszélyeztetheti a számítógépet vagy a VPN-kiszolgálót egy munkamenet során, a támadó nem fogja megfejteni a korábbi munkamenetek forgalmát. További szolgáltatókkal kapcsolatos további információkért tekintse meg az alábbi táblázatot.

Az internetes megfigyeléssel rendelkező 10 legnépszerűbb ország jegyzéke

A legtöbb országban vannak kormányzati ügynökségek, amelyek figyelemmel kísérik a netizenek online tevékenységeit. Például az USA Nemzetbiztonsági Ügynöksége (NSA) felelős a külföldi hírszerzési célokra szolgáló globális megfigyelésért, információk gyűjtéséért és feldolgozásáért. Egy másik példa a kormányzati kommunikációs központ (GCHQ), amely egy olyan hírszerző és biztonsági szervezet, amely felelős a jelölési hírszerzés (SIGINT) és információk nyújtásáért az Egyesült Királyság kormánya számára. Itt található a megfigyeléssel rendelkező legfontosabb országok listája.

 • USA
 • UK
 • Oroszország
 • India
 • Kína
 • Szaud-Arábia
 • UAE
 • Észak Kórea
 • pulyka
 • Ausztrália

Védje magánéletét

Meggyőződésünk, hogy a magánélet szent. Semmilyen harmadik félnek nem szabad felhatalmazást adni arra, hogy bármilyen módon megsértse azt. A biztonságos böngészés az interneten, anélkül, hogy aggódnia kellene, hogy harmadik felek kémkedjenek az ön demokratikus joga. Még akkor is, ha egy olyan országban található, ahol a megfigyelés és a cenzúra érvényes, a VPN szolgáltatóval továbbra is elkerülheti őket. Végül védje meg magánéletét, tartsa biztonságban adatait, és maradjon biztonságban a VPN-sel.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me