Mi az ISP fojtása?

Előfordult-e olyan pillanatok a havi internetes számlázási ciklus során, amikor az internet sebessége kaputz-ra megy? Vagy esetleg észrevette, hogy az internet lassabb, amikor bizonyos webhelyeket látogat fel? Ha igen, akkor az ISP fojtása áldozata lehet!


Mi az ISP fojtása?

Mi az ISP fojtása??

Ne aggódjon, az ISP fojtása nem olyan félelmetes, mint amilyennek hangzik. Lényegében akkor, amikor az Internet szolgáltatója szándékosan lecsökkenti a sávszélességet. Néhány oka van annak, hogy a sávszélességet csökkenteni lehessen, de van néhány módszer a probléma kijavítására..

Miért csökkentheti az internetszolgáltató a sávszélességet?

Néhány ismert ok miatt az internetszolgáltató lerövidítheti az internet sebességét. Mielőtt felsorolnám őket, vegye figyelembe, hogy egyes internetszolgáltatók egyenesen azt fogják mondani, hogy egy adott küszöbérték után a sávszélességet csökkentik. A lehetséges sávszélesség vagy adatkorlátozás jele elolvasása érdekében feltétlenül olvassa el a szerződés finom nyomtatványát, hogy megbizonyosodjon arról.

 • Az internetes torlódások csökkentése a nap bizonyos időszakaiban. Az internetszolgáltatók csökkentik az internet sebességét nagy forgalmú órákban, hogy csökkentsék a feldolgozandó adatmennyiséget, és megtakarítsák a drágább berendezések vásárlását.
 • Miután elért egy bizonyos sávszélesség-sapkát. Ez egy olyan marketing technika, amelyet az internetszolgáltatók használnak a nagyobb sebességű előfizetések elérésére.
 • A streaming webhelyeket arra kényszerítik, hogy fizetjenek többet a teljes sebességű kapcsolatokért. Ez akkor fordul elő, amikor az internetszolgáltató csak bizonyos webhelyeken állítja be az internet sebességét.

Hogyan lehet megtudni, hogy a sávszélessége fojtott-e?

Ha a sávszélesség-korlátozás nem része az internetszolgáltatóval kötött szerződésnek, akkor nem tudatában lehet annak, hogy szolgáltatója lelassítja az internet leépülését.

Ha észreveszi, hogy az internetes sebesség lassabb a nap / hónap bizonyos időszakaiban, az internetsebesség-teszt segíthet kideríteni, hogy az internetszolgáltató csökkenti-e a sávszélességet. Vegyen nyilvántartást az eredményekről, hogy összehasonlíthassa a sebességet, és bizonyítékot szerezzen arra, hogy az internetszolgáltató fojtja a készüléket. Az olyan webhelyek, mint az Ookla SpeedTest.net és a Netflix a Fast.com, kiváló eszközök az internet sebességének teszteléséhez.

Annak teszteléséhez, hogy az internetszolgáltató fékezi-e a sebességet, amikor meghatározott webhelyeket használ (típusalapú fojtószelepek), a forgalomformáló teszt segít megbizonyosodni róla. Ezekkel az eszközökkel ellenőrizheti a különböző webhelyek és alkalmazások teljesítményét, hogy meg tudja-e állapítani, hogy az internetszolgáltató formálja-e a bejövő vagy kimenő forgalmat.

Mindenképpen jelentkezzen be az összes eredményhez, és végezzen teszteket különböző időpontokban és a számlázási ciklus teljes időtartama alatt.

Hogyan javítsuk ki az ISP fojtását

Szálljon szemben az internetszolgáltatóval

Ha az internetszolgáltatójával kötött szerződés nem rendelkezik kifejezetten arról, hogy jogosult adatkorlátozásra, akkor teljes jogában áll kapcsolatba lépni az internetszolgáltatójával és panaszt tenni a kapott szolgáltatásért. Bizonyítékként használja a sebességtesztekből és a forgalomformáló tesztekből mentett adatokat.

A legtöbb internetszolgáltató vagy megoldja a problémát az Ön számára, vagy gyorsabb internetes sebességet kínál Önnek extra fizetés nélkül. Fontos, hogy ének legyen, amikor olyan szolgáltatásért fizetünk, amelyet nem igazán kapunk, ezért ne hagyja, hogy elmenjenek vele!

Használjon VPN-t típusalapú ISP-fojtáshoz

Mi van, ha megszabadulnak tőle? Ha az internetszolgáltató nem törekszik a fojtott internet sebességének rögzítésére, a VPN lehet a megtakarítási kegyelme.

Mivel egy VPN átirányítja és átjárja a forgalmat, az internetszolgáltatója nem fogja tudni, hogy melyik webhelyre látogat meg jelenleg, és nem tudja befolyásolni a sebességet bizonyos webhelyeknél.

Javaslom az ExpressVPN használatát, hogy segítsen. Ez messze az egyik legjobb és legátfogóbb VPN 2018-ban, és páratlan ügyfél-támogatási szolgáltatással rendelkezik.

A legjobb VPN az ISP fojtása javításához

Korábban már megvitattuk, mely VPN működik a legjobban az ISP fojtásának megakadályozásakor, de abban az esetben, ha elfelejtette:

 1. ExpressVPN
 2. NordVPN
 3. StrongVPN

Itt olvashatja az ExpressVPN, NordVPN és StrongVPN mélyreható véleményeit.

Az egyik dolog, amelyet szem előtt kell tartania, az a tény, hogy bár a VPN megvédi az Ön adatait és lehetővé teszi anonim módon online működését, ez nem befolyásolja a havonta felhasznált adatok mennyiségét. Ha az internetszolgáltató egy meghatározott adatkorlát alapján állítja be az internet sebességét, akkor a VPN nem tud segíteni.

ISP fojtás – végső gondolatok

Annak ellenére, hogy az ISP fojtása a „virtuális korszakban” a közös életmód lehet, különösen most, amikor a nettó semlegesség már nem létezik, mindig létezik módja annak, hogy megkerüljék egy ilyen problémát. Légy türelmes, mindig vegyen nyilvántartást az elvégzett internetes tesztekről, és legyen tisztában a jövőben az internetszolgáltatóval aláírt szerződéssel. Tudassa velem, ha valaha is foglalkozott-e az internetszolgáltató gázszabályozásával az alábbi megjegyzésekben, és hogyan sikerült megoldani a problémát.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map