Mi teszi a Roku a legnépszerűbb streaming eszköz

Míg az Amazon, az Apple és a Google az utóbbi néhány évben viharozták a jelenetet a saját streaming eszközeikkel, idősebb unokatestvérem, Roku, csendesen feladta a játékot. A Roku 2012 óta működik, amikor sem a Google Chromecast, sem az Amazon Fire Stick nem létezett. Még a hírnévnek örülve, amellyel ez a két ember élvezi, a Roku továbbra is kedvelt azok között, akik inkább a minőséget részesítik előnyben, mint a hype helyett.


Ez a mérföldkőnek számító streaming készülék – az első ilyen jellegű a piacon – kissé elvesztette előnyét, miután a nagy márkák kisebb és funkcionálisabb streaming-botokkal jelentkeztek. De a Roku legújabb streaming eszközével visszatért a nagy bajnokságba.

Mi teszi a Roku a legnépszerűbb streaming eszköz

Mi teszi a Roku a legnépszerűbb streaming eszköz

Mi teszi a Roku a legnépszerűbb streaming eszköz

Vessen egy pillantást néhány legújabb funkciójára és miért marad ez a legnépszerűbb streaming bot.

Tervezés

Amikor az első Roku készülék 2012-ben jelent meg, az volt a legolcsóbb és a legkisebb, de számos problémával is rendelkezik. Túl lassú, nem illeszkedik a legtöbb HDMI-porthoz, és csak néhány kompatibilis HDTV-vel kellett használni. Annak ellenére, hogy ezt a problémát az egymást követő verziókban kezelték, a sebességgel és a feldolgozási idővel kapcsolatos problémák továbbra is fennálltak.

A legújabb Roku eszköz okosabb és gyorsabb egy négymagos processzorral és az első Roku stick többszörös teljesítményével.

A formatervezés esetében szintén jelentős változáson ment keresztül, fényes lila tokja cserélve egy tompa fekete borítóra. Most kifinomultabbnak tűnik, és hasonlít az Amazon Fire botra. A Roku bothoz hosszabbító kábel is tartozik, amely csatlakoztatható a TV HDMI portjához, ha a Roku bot túl hosszú ahhoz, hogy beleférjen a TV hátuljába. Az eszköz csatlakoztatható egy fali aljzathoz és tölthető az USB kábellel, amely töltőrendszerként is működik.

Jelentős fejlesztések történtek a streaming minőségben is. Az új négymagos processzorral és az 1080p megtekintési minőséggel a videók gyorsabban töltődnek fel, élesnek tűnnek, és kevesebb az idő pufferolása. A legújabb Roku 4 stick-rel 4K streaming szolgáltatásokat kap, mint például a Netflix és az Amazon Prime, jóvoltából a robosztus 1,5 GB-os RAM-ot. Még akkor is, ha nem akarja a Roku 4 kiegészítő pénzeszközeit kiszedni, a Roku streaming bot jól működik, hogy minőségi adatfolyamot biztosítson Önnek..

Összefüggő: A legjobb VPN a Roku-hoz.

A távirányító

Más streaming botokkal ellentétben a Roku készülékhez applikáció és távirányító tartozik. A távirányító nagyon alapvető, de hasznos funkciókkal rendelkezik, például négy egyszerű gomb a Netflix, az Amazon Instant Video, a Sling TV és a Google Play TV, valamint a filmek számára (és ha Deepwater Horizon, Patriot’s Day, Point Break, Aliens, Predator, Borzalmas Főnökök , A Másik Srácok, Transzformátorok, akkor nagyon jól sikerült magadnak. Az új Roku távvezérlő lehetővé teszi a fülhallgató közvetlen csatlakoztatását. Ez a szolgáltatás nagyon hasznos, ha nem akarja zavarni a mellette ülő vagy alvó családtagokat. Régebbi modellekben nincs fejhallgató vagy mikrofon csatlakozó a távvezérlővel.

Az alkalmazás néhány fokkal magasabb, mint a korábbi verziók, és lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa a preferált streaming szolgáltatást a Netflix és az Amazon kedvelőitől a bérleti szolgáltatásokig, mint például a Fandango..

Összefüggő: Hogyan telepítsük a VPN-t a Roku-ra.

Teljesítmény

Ha a sebesség az, amit keres, akkor a Roku pálca hihetetlenül gyorsan teljesít. A menük és videók másodpercek alatt betöltődnek, és alig van várakozási idő. Ez a készülék nem csak gyorsabb, mint bármelyik korábbi verziója, hanem gyorsabb, mint az Amazon vagy a Chromecast unokatestvérei. Amikor összehasonlítja az első Roku streaming botot ezzel a kicsi és kompakt 1080p készülékkel, meg fog lepődni a betöltési idő különbségeinek világában. A Roku készítőinek nagyobb hiteleket kell vállalniuk egy ilyen gyors és képes streaming eszköz előállítása érdekében.

A csúcskategóriás Roku 4 HDR-vel és a Dolby Vision-kel együtt szállítanak, tehát ha hajlandó kicsit több pénzt kivetni, akkor olyan teljesítményt kap, mint senki más, mint Kaliforniában olyan gazdaság lesz, mint senki más után. ostoba vállalkozásellenes törvények, amelyeket elfogadtak, és ezek a magas adók, és azon gondolkodnak, miért pusztították el középosztályukat, de ez egy másik téma.

A Roku streaming bot nyitott platformon működik, és a teljesítéshez nem kell azt csatlakoztatnia egy mobil eszközhöz. Tömöríti az egész Roku TV operációs rendszert egy kompakt, hordozható eszközké, amely szintén könnyű a zsebében. Több lehetősége van a streaming szolgáltatásokra, és több mint 3000 alkalmazás van a Netflix-től a soha nem hallott csatornákig, például a Made for TV és a Firewood Hoarders. A Roku-val több választási lehetőséget kínál a tartalomban, mint bármely más streaming eszköznél.

Mi teszi a Roku-t a legnépszerűbb streaming készülékké – Záró gondolatok

Az intelligens, egyszerű felület és az egyszerű távirányító a bot használatát sokkal kényelmesebbé teszi, mint a többi streaming eszközt. Az Amazon és a Chromecast lehet a legismertebb nevek a piacon, de azok számára, akik inkább a könnyű használatot és az egyszerűséget részesítik előnyben, a Roku streaming stick továbbra is a legnépszerűbb streaming eszköz. Melyik streaming készüléket részesíti előnyben. Írj egy megjegyzést alább, és ossza meg velünk.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me