Miért nem kellene gyökeresen kezelnie Android készülékét

Ne gyökerezze az Android készülékét


Miért nem kellene gyökereznie Android készülékét

Mi a gyökérzet??

Root Android eszközök ugyanaz a koncepció, mint a jailbreak mert iOS. Korlátlan ellenőrzést biztosít a felhasználók számára eszközük felett operációs rendszer, és rendszergazdai szintű hozzáféréssel rendelkezik mindazhoz. Ennek eredményeként képes leszel testreszab a készüléked és megkerülni a korlátozásokat amit a telefongyártók előírnak.

És ha sikeresen gyökérzi az Android-eszközt, rengeteg előnye lesz, többek között:

 • Hosszabb akkumulátor élettartam: Javíthatja a telefon általános teljesítményét, ideértve az akkumulátor élettartamának meghosszabbítását.
 • Bármely alkalmazás telepítése: A gyártói korlátozások elkerülése azt jelenti, hogy bármilyen alkalmazást letölthet eszközére, függetlenül attól, hogy a Play Áruházban található-e vagy sem.
 • Az eszköz testreszabása: Nem kell korlátozódnia a rendszergazda által biztosított témákra. Amikor gyökérzi a készüléket, testreszabhatja a grafikákat és a témákat.
 • Legújabb szoftverfrissítések elavult telefonokhoz: Ha van olyan telefonja, amely már nem támogatja a legújabb Android OS verziót, akkor a gyökérzet az egyetlen választás (ha nem akar új eszközt vásárolni). A legfrissebb szoftverfrissítéseket akkor is megkapja, ha régi telefonja van.
 • Bloatware törlése: A gyártók olyan Android készülékeket árusítanak, amelyek előre telepített bloatware szoftvereket tartalmaznak, amelyeket nem törölhet. Ezt azért teszik, mert a szoftverfejlesztők fizetnek nekik a termékeik demonstrációjának megjelenítésére. Ez a bloatware csökkenti az eszköz sebességét, de ha törölni tudja, ha gyökerezi a telefont.
 • Adat biztonsági mentése: Az Android-felhasználók biztonsági másolatot készíthetnek minden adatról, és más eszközről is feltölthetik azokat.

Mindezen előnyök ellenére a legtöbb technológiai szakértő azt tanácsolja, hogy ne indítsa el az Android készülék gyökérzetét, mert az jön hozzá jelentős kockázat.

Miért kellene elkerülnie az Android készülék gyökérzetét

Az Android készülék gyökerezése azt jelenti, hogy az operációs rendszeréhez és a magához teljes hozzáférési szabadságot kell biztosítani. De ez kockázatos áron jön, ahogy kell távolítsa el a biztonsági beállításokat amelyet a gyártó telepített. Ez a készüléket veszélybe sodorja rosszindulatú programok és cyberatcák.

Sok más hátrány van, beleértve:

Visszavont garancia

A legtöbb vállalatnak ez nem tetszik, amikor megkerüli a gyári beállításokat és a korlátozott hozzáférési területeket. Ennek eredményeként a jótállás megszűnik, ami azt jelenti, hogy ha az eszköz hibásan működik, akkor a gyártó nem fedezi a károkat.

Lehetősége van telefonja megtörésére

Az eszköz téglalapítása valószínűleg a legnagyobb csapás, amelyet akkor kap, ha a gyökérzet rosszul fordul. A kifejezés azt jelenti, hogy a telefonod már nem fog működni, így téglaként használhatatlanná válik. Látja, minden Android készülék egyedi gyökérzet-módszerrel rendelkezik, és a gyártó általában elég gyorsan összefűzi őket, hogy megakadályozzák minden kísérletet. Ezért nagy a veszélye annak, hogy bajba kerül, különösen, ha nem haladó technológiai felhasználó. Végül is te vagy illetéktelen a készülék operációs rendszerével és szoftverével egy rossz lépés, és a telefon soha többé nem fog működni.

Sebezhetőség a rosszindulatú programok és a Hackek ellen

Számos előnye élvezheti az eszköz gyökérzetét, például sokkal több alkalmazáshoz való hozzáférést. De ez a biztonságos Android-beállítások rovására történik, amelyek védik a telefont. Ennek eredményeként több lesz sebezhető a rosszindulatú programok ellen és más számítógépes fenyegetések. Tehát ne lépjen fel olyan alkalmazás telepítésével, amelyre felmerült, mert előfordulhat, hogy ellopja az adatait. Azt is javaslom, hogy töltsön le egy robusztus terméket víruskereső vagy VPN szolgáltatás, amely megvédi az eszközt, ha úgy dönt, hogy gyökérzi.

Rosszindulatú gyökerező alkalmazások

A kevésbé tech-hozzáértésű felhasználók az alkalmazásokhoz fordulnak, hogy eszközöket gyökérzzék, és ezek közül néhány is lehet rosszindulatú. Ha olyan szoftvert tölt le, amely rosszindulatú programokat tartalmaz, a hackerek teljes hozzáférést kapnak a telefonhoz és az adatokhoz. Még bűvölhetnek is a szoftverével, mert nem fogod megtenni Az Android biztonsági beállításai hogy megvédjelek.

Frissítési problémák

Egyes okostelefonokat gyökerező Android-felhasználók arról számoltak be, hogy már nem kapják meg őket Az OTA frissítései a gyártótól. Ezek a frissítések kijavítani a hibákat és javítsa az általános teljesítményt a készülékről, nem is beszélve elsimít, kijavít, összecsap bármilyen lehetséges biztonsági rés. Tehát ha úgy dönt, hogy gyökerezi a telefonját, akkor jobban fel kell készülnie arra a lehetőségre, hogy nem kap hivatalos frissítéseket. Ez azt jelenti, hogy rendszeresen hibákat és teljesítménybeli problémákat tapasztal az eszköz használatakor.

Biztonsági kérdések

Korábban említettem, hogy a hackerek rosszindulatú alkalmazások révén férhetnek hozzá a telefonjához és ellophatják adatait. De ez nem az egyetlen módja annak, hogy használják az eszközét USB csatlakozó. Ezért kell ellenőriznie, hogy csatlakoztatta-e az okostelefonját a megbízható eszköz, vagy pedig függönyök az Ön számára.

Csökkentse a biztonsági kockázatokat – szerezzen VPN-t

Függetlenül attól, hogy úgy dönt, hogy a készüléket gyökérzi, vagy sem, mindig a legjobb, ha felszerel egy magaddal egy VPN. Ez az eszköz titkosítja az összes adatot és online tevékenységet, így a hackerek, az internetszolgáltatók és a kormányzati ügynökségek nem tudják követni téged. Ez egy kell ha az Android biztonsági intézkedései már nem védik meg.

Virtuális magánhálózatok (VPN-k) átirányítja az internetkapcsolatot az egyik privát, biztonságos szerverén keresztül. Azt is adnak neked új IP-cím a szerver helyéről, és használja biztonságosan titkosítási protokollok hogy elrejtse adatait. Ennek eredményeként a rosszindulatú programok és a hackerek nem lesznek képesek befolyásolni a telefonját, és a gyökerező eszköz sértetlen marad.

A VPN lehetővé teszi az online tartózkodási hely és a megkerülni a földrajzi korlátozásokat, ami azt jelenti, hogy feloldhatja egy sor webhely és streaming csatornák blokkolását.

A legjobb VPN az Android gyökerező készülékeire

Azoknak az Android felhasználóknak, akik az eszközüket gyökerezik, ébernek kell lenniük a VPN-szolgáltató kiválasztásakor. A rossz szolgáltatás igénybevétele nem védi meg a fentebb említett kockázatoktól. Ezért ne iratkozz fel ingyenes VPN-k mert használják gyenge, könnyen feltörhető titkosítások. Emellett naplókat vezetnek az Ön forgalmáról, és harmadik feleknek eladják.

Ehelyett lőjjön azon szolgáltatók számára, akik a felhasználók és az ipar szakértői nagyszerű véleményeket szereztek. ajánlom ExpressVPN, egy nagyon megbízható VPN szolgáltatás, amely a legjobb biztonsági funkciókat kínálja. Ez magában foglalja a katonai szintű titkosítást (AES 256 bites), a kill kapcsoló, és védelem az ellen A DNS szivárog. Ezenkívül nem tárolja az internetes forgalmat és nem követi nyomon az online tevékenységeket.

És mindig lemondhatja előfizetését, és teljes visszatérítést kaphat az első 30 napon belül, mivel a cég a 30 napos pénzvisszafizetési garancia irányelv.

Néhány alternatíva szinte ugyanolyan jó, de az első számomra a választásom ExpressVPN.

Miért nem kellene gyökeresen kezelnie az Android-eszközt – elválasztó szavak

Tehát azt hiszem, hogy a millió dolláros kérdés a következő: Gondolod-e, hogy érdemes-e az Android-eszközöket gyökérzni? Nem ajánlanám, mert a a tét túl magas. Egy nagyon ismeretlen alkalmazásban bízik egy nagyon bonyolult eljárással, bármilyen rossz mozdulattal, és elbúcsúzhatja készülékét. Még ha minden tökéletesen megy is a tervbe, továbbra is veszélybe sodorja a telefonját: Nincs megbízható víruskereső, nincs rendszeres frissítés, biztonsági kérdés és nincs garancia. Véleményem szerint nem éri meg.

De ha ragaszkodik ahhoz, hogy az Android-eszközöket gyökerezze, akkor olyan erős VPN-szolgáltatást szerezzen, mint például ExpressVPN kritikus. Ez lesz a tiéd csak védelmi vonal a rosszindulatú programok és a hackerek ellen.

Gyakoroltál már egy Android készüléket? Ossza meg velünk tapasztalatait a megjegyzés szakaszban.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map