Miért rossz ötlet az eszköz börtönbe törése?

A Jailbreaking alapvetően megtámadja az eszközét, így ingyenesen futtathat rajta lévő alkalmazásokat. Néhányan jailbreak-e eszközüket, hogy megszabaduljanak az előre telepített alkalmazásoktól. Gyakran hívásnak is nevezik mindenféle eszközt, beleértve a laptopokat, telefonokat, játékkonzolokat és még sokan mások is. Ez úgy történik, hogy megszabadul bizonyos kritikus funkcióktól, amelyek lehetővé teszik a korlátozott alkalmazások vagy szolgáltatások futtatását. Noha ez jó ötletnek tűnik, és nagyobb szabadságot kap a készüléken, ez szintén kockázatos.


Miért rossz ötlet az eszköz börtönbe törése?

Miért rossz ötlet az eszköz börtönbe törése?

A jailbreaking az idő múlásával azonban jelentősen nehezebbé vált, mivel több alkalmazást és beállítást adtak hozzá az eszközkeretek támogatásához. Annak megértéséhez, hogy a jailbreaking növeli az eszköz sebezhetőségét, először fontos megérteni az elsődleges különbséget a gyökérzet és a jailbreaking között..

Gyökeresedés vs börtörés: A különbség

Alapvetően a gyökérzet és a törés ugyanaz. A jailbreaking azonban olyan kifejezés, amelyet leggyakrabban iOS eszközökön használnak. Célja egy gyökérkategória jogosultságainak a superuserre való frissítése. Szuperfelhasználóként teljes hozzáférést biztosít az eszköz összes szolgáltatásához. Az iPhone és az iPad tulajdonosai azonban nem csak azok, akik arra törekednek, hogy minél többet hozhassanak ki eszközükből. Az Android okostelefonok gyakran gyökerezik. Kodi emelkedése tette a FireStick-et az egyik leginkább áttörő eszköz köré.

A jailbreaking iOS vagy más eszközök problémája azonban az, hogy sokkal hajlamosabbak a támadásokra. Ez azt jelenti, hogy a börtönbe törött eszköz könnyebben támadhat meg a számítógépes bűnözők számára. Ez a személyes adatait, beleértve az e-maileket, a közösségi média fiókokat és a hitelkártya-információkat, ki vannak téve. Ennek eredményeként sok online banki alkalmazás nem fut például jailbroken mobil eszközökön.

Ezenkívül bizonyos „jailbroken” eszközöket minden egyes újraindításkor jailbrokerezni kell. Ez miatt meglehetősen unalmas folyamat. Összehasonlításképpen: a gyökerező eszközöket használják leggyakrabban, és a rootálás előtt még mindig nagyon széles felhasználói funkciókkal rendelkeznek.

Hagyja a gyökereket és a börtöréseket, tegye eszközét sebezhetőbbé?

Igen. A gyökerezés és a börtönbontás olyan módszerek, amelyekkel az eszköz szokásos biztonsági protokolljai érvénytelenítettek. Ennek eredményeként sokkal nyitottabb vagy a kizsákmányolásra, mint általában. Tehát, ha van törött vagy gyökerező eszköze, akkor ellenőriznie kell, hogy az alkalmazás engedélyei megfelelőek-e.

Ilyen eszközökön a felhasználói információk gyűjtése könnyebb, mint valaha. Tehát a felhasználónak biztosítania kell, hogy az alkalmazások csak a szükséges eszközadatokhoz férjenek hozzá. Például az ingyenes játékban egyetlen vállalkozás sem fér hozzá a névjegyekhez.

A készülék börtönös törésével kapcsolatos további probléma az, hogy instabilé válhat. A Jailbreaking manipulálja az építészeti kódot, amely fenntartja az eszköz stabilitását. Ez olyan készüléket eredményez, amelynek hibás teljesítménye van. Az instabil eszköznek, amely összeomlik, gyakran nincs haszna. Tehát valakinek el kell végeznie a jailbreaking-t, aki képes fenntartani az alapkódot, de hozzáférést is biztosít Önnek.  

Még egy probléma, amelyet a jailbroken eszközökkel okozhat, a biztonsági frissítések. A gyökérzet vagy a törés folyamatát a sebezhetőség kihasználásával hajtják végre. Ezeket a sebezhetőségeket valószínűleg a következő frissítés fogja kiszűrni, és újra meg kell adnia a készüléket. Ez unalmas lehet, és egyúttal néhány napig tarthatja távol a kezét a kezétől.  

Legjobb alternatívák a börtön töréshez vagy az eszköz gyökerezéséhez

A börtön törés és a gyökérzet hasznos egyéni konfigurációk, de sok nyitott rést hagynak az eszköz biztonságában. Legtöbbünk számára a testreszabás meglehetősen meredek áron járhat. Most, ha nem hajlandó időt szánni és megismerheti az egyedi konfigurációk részleteit, a jailbreaking nem lesz haszna az Ön számára. Ennek már van néhány nagyon jó alternatíva. Ezek biztosítják, hogy megszerezze a kívánt továbbfejlesztett felhasználói funkciókat, miközben megőrzi a készülék biztonságát. Íme néhány módszer, amellyel elkerülhető a törés vagy a gyökérzet.

Válassza ki a megfelelő eszközt az ön számára

A csomagolt vagy csomagolt eszközök minden esetben mellékelik a kötelezettségek listáját az általuk kínált kényelem érdekében. Ugyanez vonatkozik minden eszközre, legyen az telefon, laptop, táblagép vagy bármilyen más. Azok számára, akik elegendő technológiai hozzáértéssel rendelkeznek, a legjobb ötlet a hardver, majd az igényeink alapján kompatibilis szoftver kiválasztása.

A többiek számára, akik nem zavarhatják ezt a sok erőfeszítést, elegendő az eszköz képességeinek egyszerű áttekintése. Az ötlet az alternatívák feltárása és annak biztosítása, hogy a funkcionalitás és a biztonság között finom egyensúlyt lehessen elérni.

Tudja meg, mit keres

Még az előre konfigurált eszközökkel is lehetséges bizonyos mértékű változtatás. Sok ember számára ez elég jó ahhoz, hogy munkáját elvégezzék. Tényleg nem kell az eszközöket börtönbe helyezni, majd az összes biztonsági funkciót újrakonfigurálniuk. Valójában jobb, ha az összes biztonsági funkciót nem akadályozza meg, és csak olyan kiegészítéseket végez, amelyek elősegítik a funkciók növekedését. Mindezek mellett mindig jobb, ha nincs bloatware vagy más előre konfigurált funkció, amely veszélyeztetné az Ön biztonságát és magánéletét..

Legyen aktív a licencelés és javítás területén

A legtöbb nagy eszközgyártó fenntartja a jogot azon eszközök javítására, amelyeket már eladtak neked. Attól függően, hogy hol él, eszközére számos korlátozás vonatkozik. Tehát a vásárlás előtt fontos megérteni a sérülések és a javítás részleteit. Ez befolyásolja a jótállást és a jótállás utáni javításokat is, amelyekre szüksége lehet.

Emellett olyan szervezetek mozognak, mint például az Electronic Frontier Foundation, amelyek megszüntetik ezeket a jogi kötelező érvényű kötelező érvényű előírásokat. Ha Ön azon sok közül van, akik szívesen valósítják meg a kívánt funkciókat a megvásárolt eszközről, érdemes csatlakozni hozzájuk.

Következtetés

A börtön törés jó ötletnek tűnik, és mindenképpen értelme az, ha teljes hozzáférést biztosít saját eszközéhez. Végül is fizetett érte, és megérdemli, hogy a kívánt módon használja. A dolgok azonban nem annyira egyértelmûek a börtönök törésével vagy gyökerezésével. Az alaptechnológia természeténél fogva korlátozó jellegű, és az anyavállalatoknak olyan záradékok vannak az EULA-ban, amelyek visszatartják Önt. Más szavakkal: a készülék börtönbe törése okozhatja érvényteleníti a jótállást.

Most azt gondolhatja, hogy ez jó ok a készülék börtönbe törésére vagy gyökeresedésére. De ez több árt, mint hasznot okoz. Hacsak nem professzionális szakember vagy ehhez hasonló ismeretekkel rendelkezik, a jailbreakingnak több hátránya van, mint előnye. Nem akarja, hogy megakadályozza a hibásan működő eszközt egy forgalmas irodai napon, vagy ami még rosszabb, vészhelyzet esetén. Tehát okosabb egyszerűen olyan eszközt választani, amely biztosítja a szükséges funkciókat anélkül, hogy veszélyeztetné a szokásos eszközbiztonsági protokollokat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map