Mik azok a proxyk, és ezeket kell használnia?

Ma szeretnék beszélni proxy. Lehet, hogy hallottál róluk, mivel több száz van rajtuk – ingyenes és prémium verziók. Valójában még az internetes beállításaiban is biztosan megtalálja egy „Proxy” nevű opciót.


Mik a proxyk? Használnánk őket?

Mik a proxyk? Használnánk őket?

Függetlenül attól, hogy tud valamit róluk, vagy sem, akkor arra készül, hogy megtanulja, mi az, mi az felhasználások, azok előnyök és hátrányok, hanem az is veszélyeket, és több. Most azonban kezdjük az alapokkal. Itt van minden, amit tudnia kell a proxykról, és arról, hogy ezeket használja-e vagy sem.

Mi a proxy??

Proxy logóEgyszerűen fogalmazva, a proxyk olyan eszközök, amelyeket használnak online névtelenség elérése, cenzúra és a földrajzi korlátozások megkerülése. Ez nem bizonyítható névtelenség De soha nem volt idő. Sok ilyen van különböző típusok proxyk és proxy szerverek, és egy pillanat alatt róluk is beszélünk.

Az első dolog, amit tudnia kell, az ők a külső világ ablakaként működnek. Képzelje el, hogy egy ablak nélküli szobában van, amely mindent képvisel, amit csak tud hozzáférés az interneten a saját országában.

Minden, amit a tiéd vagy más országok nem engednek meg, például a cenzúrázott anyagok, földrajzilag korlátozott tartalom, és egyaránt – kívülről van. A meghatalmazott, egy ablakot telepít a szoba falába, amely lehetővé teszi ezen tartalom megtekintését is azáltal, hogy megjelenik félig anonim.

Mindazonáltal mindez egy időben érkezik költség, és nem csak a pénzről beszélek. Ezt is el fogom magyarázni, de először – nézzük meg mit meghatalmazott típusok vannak.

Különböző típusú meghatalmazottak magyarázata

A meghatalmazottak már jó ideje léteznek. Az olyan problémák, mint a cenzúra és online korlátozások évek óta zaklatják az embereket, és felhatalmazókat találtak fel e kérdések megoldására. Használatukkal azonban csak félúton vagy az a elérése felé valódi megoldás.

A történelem alatt, különféle típusú proxykiszolgálók találtak fel, ideértve:

Internetes proxyk

Ezeket leginkább a tartalom szűrésére használják. Ez a típusú proxy gyakran naplókat vezet, megőrzi az információkat annak a webhelynek, amelyhez hozzáfér, és mennyit használt sávszélesség. A forgalom ezen a proxy-n keresztül megy keresztül, ha beállította a böngészőben.

Ne felejtse el, hogy a naplózás nem mindig igaz, és minden attól függ a proxy adatvédelmi irányelve. Azt is vegye figyelembe, hogy a „web proxy” általános kifejezésnek tekinthető. Például mindkettőt ellenséges és névtelenítő meghatalmazottak lehetnek internetes proxyk.Internetes proxyk

Ellenséges meghatalmazottak

Egy ilyen típusú proxy rögzíti az adatokat a meglátogatott weboldalakról és a kitöltött űrlapokról. A forgalmat főleg az ilyen típusú proxy révén kényszerítik, és így van nem biztonságos használja őket, mivel naplózza az Ön adatait. A forgalom gyakran megy keresztül ezen a proxyn, ha eszközét megkapja fertőzött rosszindulatú szoftverekkel.Ellenséges proxy

Proxyszerverek gyorsítótárazása

Ezek olyan szerverek, amelyek képesek gyorsítsa fel a kéréseket. Menti az összes internetes kérését, “Mind a DNS, mind a HTTP lekérdezések felhasználásával” és egyszerűen másolja a gyakran használt erőforrásokat. Ez javítja a sávszélesség és a általános tapasztalat.

Miért? Nos, mivel az ismétlődő tartalmat a gyorsítótárazási proxyról, és nem a webhelyről töltik le, a tartalmat kérik. Az ilyen típusú proxyszervert csak akkor szabad használni, ha a homebrew proxy szerver. Más szavakkal, csak te láthatod a tárolt tartalomt, nem pedig harmadik fél.Harmadik fél meghatalmazása

Proxykiszolgálók névtelenítése

Az ilyen típusú proxy teszi az internetet névtelen böngészés, azon webhelyekre, amelyektől információt kér. Ugyanakkor, mint a többi proxykiszolgáló esetében, a névtelenítő proxyszerver tulajdonosa továbbra is rendelkezik hozzáférés az Ön adataihoz.

A meghatalmazottak tekintetében azonban ez a legközelebb a dologhoz névtelenség amelyhez meg lehet jutni egy proxyval. Ismét az ilyen névtelenség megállapításához a legjobb, ha egy ilyen szervert maga állít be. Igen, tudod bármilyen eszközön konfigurálhatja a DNS-t könnyedén egyedül.

Átlátszó / lehallgatási proxy

Ez egy proxy internetszolgáltató által használt elfogni a forgalmat, amelyet ezután a proxyn keresztül kényszerítenek. Ez számos kérdést felvethet, például internetes fojtás, hallgatás a tetteidre, az online viselkedés rögzítése, és fokozott cenzúra.

Ellenőrizheti az átlátszó proxy-észleléseket ezzel a fejlett proxy-felismerő eszközzel. Csak használja, hogy rendszeresen ellenőrizze, és megtudja, valakit hallgat-e.Átlátszó proxy

SmartDNS Proxy

Az ilyen típusú proxy használatával mindössze annyit kell tennie, hogy megváltoztatja DNS-cím. Ha továbbra is a saját IP-címét használja a legtöbb internetes szörfözéshez. Azonban annak alapján, hogy hány streaming csatorna Intelligens DNS-proxy feloldásakor sok geo-blokkolt tartalmat fog kapni. Például, ha megváltoztatta a DNS-címét, akkor megteheti hozzáférés a BBC Iplayerhez vagy az USA Netflixhez, még akkor is, ha nem vagy a Egyesült Királyság vagy az Egyesült ÁllamokA.

Ennek működési oka a Intelligens DNS-proxy szolgáltatás a DNS-lekérdezések felvétele és a szolgáltatásukon keresztül történő elküldés, ahelyett, hogy közvetlenül a kért webhelyre lépne. Ez viszont lehetővé teszi a forgalmat a földrajzilag jelennek meg mint jön a Smart DNS Proxy szerverről.Intelligens DNS-proxy

Webes proxyk, az az?

Vannak más típusok is, de ezek a legfontosabbak, amelyeket tudnia kell. Nyilvánvalóan, nagyon kevés hibával járnak, amely az adatainak nagy részét tárolja. A proxyk nem olyan eszközök, amelyek segítségével valódi névtelenséget vagy bármilyen biztonságot elérhet online. Azonban tHé, megengedik, hogy megkerülje a korlátozásokat ha nem aggódik az online adatvédelem és egyszerűen el akarja kerülni a korlátozásokat.

Meghatalmazottak, ki és mi?

Mint már kifejtettem, a meghatalmazottak nagyon hasznosak lehetnek idegen vagy cenzúrázott tartalmak eléréséhez. Lényegében ők elrejteni az IP-címét egy szolgáltatásból, amelyre rájuk próbál hozzáférni.

Ha engedélyezi a proxyt, akkor a forgalom áthalad rajta, és a következőként működik pajzs hogy megvédi az expozíciótól. Bármely információs kérést, amelyet elküld, például egy webhely elérésére próbál meg küldeni a weboldalra proxy szerver. Ezután a szerver ugyanazt az információt kéri a webhelyről, és miután megkapta, továbbítja azt Önnek.

Más szavakkal, a proxy egy közvetítő közted és a szolgáltatás között, amelyhez megpróbál hozzáférni. Így a meghatalmazott elrejti az Ön IP-címét – online címe – ezekből a szolgáltatásokból. Ez megakadályozza a böngészési naplók, a tartózkodási hely és az Ön személyazonosságának kitettségét. A jó és megbízható példák egy 7 napos ingyenes próbaverzió Unlocator. Vannak azonban egyéb szolgáltatók amelyek segíthetnek ki, legtöbbjük VPN amelyek intelligens DNS-szolgáltatásokat kínálnak.

A proxykhez, amelyeket el kell kerülni, minden attól függ, hogy milyen az ön preferenciája magánélet vannak. Mindig emlékezzen arra, hogy megnézed adatvédelmi irányelvek, felhasználói megjegyzések és vélemények, és mit kínálnak pontosan. Ennek időben figyelmeztetnie kell, ha a proxy olyan jó, mint állítja, vagy ha megpróbálja naplózni a tevékenységeit.

Proxy használatának előnyei és hátrányai

Nyilvánvaló, hogy mint minden más, a meghatalmazottaknak is megvan a részük előnyök és hátrányok. Íme néhány előnye és hátránya, amelyekre tudatában kell lennie proxy használatakor.

Előnyök:

 • Névtelen marad
 • Védje magánéletét a meglátogatott webhelyek és szolgáltatások ellen
 • Elrejti a földrajzi helyzetét
 • Hozzáférés cenzúrázott vagy földrajzilag korlátozott tartalomhoz
 • Nem lassítják az internet sebességét “Megfelelő gyorsítótár használata esetén
 • Védelem alatt áll a rosszindulatú programok ellen, ha a proxy úgy van beállítva, hogy blokkolja a rosszindulatú programok típusát. Mivel az adatok nem lépnek kölcsönhatásba a rendszerrel.

Hátrányok:

 • A proxy továbbra is látja az Ön IP-címét, és tudja, ki vagy
 • A proxyk ritkán használnak titkosítást. Egyes proxyk titkosítják a forgalmat a rendszerek és a proxyszerverek között. Ez azonban csökkenti a sávszélességet.
 • A legjobb proxyk a prémium megoldások, azaz fizetniük kell azok használatáért
 • Nincs valódi névtelenség vagy adatvédelem, mivel a proxy operátor láthatja az Ön adatait. 
 • Proxyt egy rosszindulatú fél futtathatja, amely ellophatja az Ön adatait és / vagy kártevő programokkal megfertőzheti az eszközét.

Proxikkel kapcsolatos kérdések: Adatvédelem és a legnagyobb veszélyek

Veszély logóA meghatalmazottak minden előnyükhöz nagyon sok tartozik veszélyek és kockázatok. Már rámutattam, hogy az Ön adatai nem biztonságban vannak a proxytól, mivel a szolgálat rögzíti azokat.

A szolgáltatástól függően különféle okokból teszik ezt. Sokan közülük csak rögzíti az adatait hogy képesek legyenek a jobb szolgáltatás, bár ez valószínűleg csak a prémium proxyk esetében történik.

A helyzet bonyolultabb, ha ingyenes szolgáltatásokról beszélünk. Ingyenes szolgáltatások nem kapnak tőled pénzt, ezért más módon kell megszerezniük az összes sávszélességet, a szerver karbantartását és hasonlókat.

Lehet, hogy választják bombázza meg hirdetésekkel, vagy tudnák eladja az információkat tárolnak. Ez nagyban haszontalanná teszi a meghatalmazottakat, ha a célja az adatvédelem és az online biztonság javítása.

Az ilyen szolgáltatások egyetlen előnye, hogy továbbra is használhatják azokat tartalom elérése amit nem látott proxy nélkül. Vannak azonban alternatív megoldások amely jobb és biztonságosabb szolgáltatást nyújthat Önnek.

További veszélyek?

Vannak még rosszindulatú meghatalmazottak amelyeket online bűnözők, hackerek és hasonló szervezetek hoztak létre. Ezek mindig vannak ingyenes hogy csapdájába essenek. Hagyják, hogy használja a proxyt, amíg vannak magánéletének kihasználása, érzékeny adatok ellopása és a számítógép rosszindulatú programokkal való megfertőzése. Lehet, hogy képesek lesznek dekódolja a jelszavait.

Más szavakkal, rendkívül óvatosnak kell lennie a szabad proxykkel, és Soha ne használja őket olyan adatok eléréséhez, mint például az online bankszámlája, PayPal, és hasonlóan. Soha nem tudhatod, ki a proxy tulajdonosa, vagy ki lehet a forgalom elhallgatása.

Szolgáltatások százai vannak, így a rossz kiszolgáltatása rendkívül nehéz, különösen mivel könnyű nekik visszatérni márkanevet.

Proxy észlelése?

Proxy észleléseAmint valószínűleg megérti már, a proxyk nagyon hasznosak lehetnek, de ugyanakkor is nagyon veszélyes rossz kezekbe. A legtöbb ember, aki ezeket használja, csak azt akarja elérni névtelenség és magánélet, de van egy bizonyos százalék, amely kissé becstelen szándékkal rendelkezik.

Csalók és csalók a proxyk használatáról ismertek, mivel ezek nem lassítják le internetüket, de mégis lehetővé teszik, hogy hamis IP-címet használjanak valódi helyük elrejtésére. 

Ezzel nem kell aggódniuk az emberek átverése közben, és könnyedén végrehajthatnak hitelkártya-csalást vagy megkerülhetik a korlátozásokat. Miután a meghatalmazottakkal való visszaélés nyilvánvalóvá vált, a fejlesztők felálltak proxy észlelési szolgáltatások amelyet proxy felhasználók felismerésére használhat.

Érzékelési szolgáltatások – példák!

Sok vállalat, e-kereskedelemmel foglalkozó webhely, hitelkártya-kereskedő és hasonló társaságok használják őket manapság, hogy megvédjék magukat és vállalkozásukat. Proxy-észlelési szolgáltatások, mint például FraudLabs és MaxMind a lehető legnépszerűbbek közé tartoznak észlel egy hamis IP-t. Ezen szolgáltatások némelyikének még webes verziói vannak, amelyek ezt lehetővé teszik azonnali észlelés.

Ezek az észlelési szolgáltatások elég egyszerűen működnek – amikor belép egy weboldalra, rögzíti az Ön IP-jét. Ha proxyt használ, akkor rögzíti a proxy IP-jét. Mivel a világ minden táján sokan használnak meghatalmazottakat – az őik IP-címek sokkal jobban ki vannak téve, könnyen felismerhetők és adatbázisban tárolhatók.

Így, amikor proxyt használ egy webhely belépéséhez, a webhely rögzíti azt, és a proxy észlelési szolgáltatás összehasonlítja a saját adatbázisával. Ha van egyeztetés, akkor a Proxy-felismerő szolgáltatás beszámolja a saját felhasználójának.

Ha azt akarja észlelni, hogy egy proxy mögött áll-e, akkor is, ha soha nem használtál használja ezt az eszközt. 

Néhány további módszer az ön online védelmére?

Tudom, hogy ez a cikk meghatalmazottról szól, de mivel kinyitottuk ezt a féregdobozt, említhetnénk még néhányat biztonsági kérdések

Az első dolog, amit meg kell jegyezni, hogy mindig emlékezni kell rá védje meg magát az interneten való szörfözés közben. Rosszindulatú webhelyek, hirdetések és egyéb csapdák vannak manapság mindenhol, és az utolsó dolog, amit szeretne, az, hogy megszerezze a készüléket fertőzött.

Most, amint talán tudod – víruskereső szoftver egy nagyon jó módja annak, hogy megóvja számítógépét a legismertebbktől vírusok és rosszindulatú programok. Használhat rosszindulatú szoftvereket is, amelyek különféle típusú rosszindulatú veszélyekre szakosodtak.

Amit azonban talán nem tudott, az az víruskereső szoftver már rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek megvédik Önt a rosszindulatú webhelyekkel szemben. Ezek a szolgáltatások eltérhetnek, de bizonyos esetekben egy víruskereső program támaszkodhat proxyra, hogy biztonságban maradjon.

A Chrome fokozott biztonsága

Hasonlóképpen, ha a Google Chrome felhasználó, akkor részesülhetnek a védelmi eszközökből. Az alkalmazott védelem azt jelenti, hogy ha valaha is belép a rosszindulatú webhely – esélye van arra, hogy a Chrome már rendelkezik adatokkal adatbázis.

Ha ez a helyzet, figyelmeztetést tehet Önnek. Így lesz megakadályozzák a folytatódást kivéve, ha valóban meg akarja látogatni egy bizonyos weboldalt: “határozottan azt javaslom, hogy ne tegye ezt meg.”
Malware FigyelemChrome biztonság

A Google folyamatosan dolgozik javítja a Chrome biztonságát, teljesítményt és más hasonló funkciókat, amelyek megóvják Önt mint felhasználót, biztonságos. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy engedjék le az őrödet. Mindig vannak új fenyegetések, és a Google nem mindig tudja időben feldolgozni azokat. Ez azt jelenti, hogy fizet legyen éber és használjon biztonsági megoldásokat, például víruskereső, kártevőirtó, és természetesen – proxy és más hasonló technológiák.

És amikor a megfelelő proxy-t választja, ne felejtse el vizsgálja bármilyen proxy, amely érdekelhet, mielőtt felhasználná. Nézze meg adatvédelmi irányelveit, és vizsgálja meg weboldalát. 

A hackerek által létrehozott hamis proxyszolgáltatások ezt megtehetik ellophatja adatait vagy megfertőzheti a számítógépet rosszindulatú programokkal. Nem mindig ez a helyzet, de amikor a biztonságra van szükség, akkor fizet, ha óvatos és még egy kicsit paranoid is. Ne feledje, hogy az alternatíva sokkal rosszabb is lehet.

Proxy alternatívák

Míg a meghatalmazottak nem a legjobb módszerek között tartják meg névtelenség online, van néhány alternatívák hogy ezzel forduljon, biztonságban lesz. Két bevált módszer garantálja, hogy anonimitása sértetlen maradjon. Ha nem tudod, mire utalok, ők az Tor böngésző vagy VPN.

Tor böngésző

Tor logóAz Tor böngésző egy névtelen böngésző, amely lehetővé teszi a az identitás rejtett és kerülje el őket webhelyek, hackerek, kormányok vagy bárki más.

Ez a böngésző a hálózatát használja, amely csomópontokból (számítógépekből) áll található a világ minden tájáról.

Ezek a számítógépek azonban nem tartoznak valamelyik céghez vagy szolgáltatáshoz. Ehelyett ők más felhasználók tulajdonában van akik hozzájárulnak a hálózathoz.

A Tor használatakor ezt a hálózatot a webhelyek elérésére is használja. A névtelenség része ugyanakkor az a tény, hogy az Ön kérése az információ átirányításra kerül, és ugrik az egyik számítógépről a másikra.

Ezt száz vagy akár több ezer alkalommal csinálja, amíg az általa megtett út annyira összetett, hogy senki sem tudja meghatározni, ki küldte eredeti kérés.

Természetesen mindez néhány másodperc alatt megtörténik, azaz nem fog észrevenni ennél hosszabb késést. De a negatív oldal az, hogy a késés ott van, ami miatt Toronyos megoldás letöltésre vagy streaming-re. Az összes kért információnak ugyanolyan hosszú utat kell vezetnie vissza hozzád, amely szörnyű videókat, filmeket és hasonlókat nézhet meg.

Itt kapja meg a második lehetőség a ragyogását.

VPN

VPN logóVPN vagy Virtuális magánhálózatok, a VPN-szolgáltatások által kiadott alkalmazások. Ezek az alkalmazások lehetővé teszik személyazonosságának és magánéletének teljes védelmét.

A meghatalmazottakhoz hasonlóan meg fogják tenni elrejteni a valódi IP-jét a meglátogatott webhelyekről. Ennek ellenére megteszik azáltal, hogy lehetővé teszik, hogy csatlakozzon a saját szerveréhez, amely a világ minden tájáról található.

Miután csatlakozik ehhez a szerverhez, kap egy-egy A szerverhez kötött IP-cím és annak fizikai elhelyezkedése.

Ez lehetővé teszi, hogy úgy tűnjön, mintha ugyanabban a helyen lakna, ahol a szerver ül. Időközben a saját IP-címét eltakarják a nézetből.

De, a proxykkel ellentétben a VPN-k itt nem állnak meg. Szinte mindig biztonsági protokollokat használnak a biztonságos alagút és hagyja, hogy a forgalma átfolyjon rajta, elrejtve a folyamatot. Ez lehetővé teszi Titkosítás, ami forgalmát teljesen olvashatatlanná teszi. Tehát még akkor is, ha valaki megkapja a kezét, nem tudják megmondani, mi van.

A főbb jellemzők

Itt a dolgok kissé bonyolultabbá válnak, mivel nagyon sok VPN-szolgáltatás is működik, és mindegyik saját kiegészítő szolgáltatásokkal rendelkezik. Néhánynak nincs; néhánynak sok van. Még ezek is három fő jellemző, amely meghatározza a VPN-t – szerverhálózat, biztonsági protokollok és titkosítás – erőssége és minősége változhat.

A VPN egy kicsit lassabb mint a meghatalmazottak, mivel vannak az összes forgalom titkosítása menet közben. Ennek a technológiának a folyamatos fejlesztésével és továbbfejlesztésével azonban sokan gyors kiszolgálókat kínálnak, amelyek továbbra is lehetővé teszik nagy sebességű streaming, torrent és még online játékok.

De ami a legjobb: sok kiváló minőségű VPN-szolgáltató nem naplózza az Ön adatait egyáltalán. Ügyeljen arra, hogy a VPN szolgáltatót használja a szigorú bejelentkezési tilalom. De a VPN kiválasztásakor továbbra is óvatosnak kell lennie, és soha ne használj ingyen, mivel szinte mindig ugyanolyan rosszak, mint a meghatalmazottak.

Ha nem ismeri az útját, azt javaslom, hogy használja a kedvelőit ExpressVPN, BulletVPN, vagy NordVPN. Ez a három szolgáltató prémium szolgáltatásokat és csúcsbiztonságot kínál az iparban. Legyen biztonságos, válasszon egy hiteles VPN szolgáltatást.

Következtetés

Megvilágítottam, hogy mi a proxyk és a különféle típusok is. Az Ön igényeitől függően, a meghatalmazottak jó vagy rossz dolgok lehetnek. Akárhogy is, mindig győződjön meg arról, hogy a jeleit keresi-e naplózott adatok. Ismét, ha gyanítja, hogy egy proxy mögött áll, vagy csak ellenőrizni akarja, használja ezt az eszközt.

Ha keres valódi névtelenség, jobb fordulni Tor vagy VPN. A proxyk egyszerűen nem elég jók az összes ma elérhető nyomkövető technológiával. Mennyire volt hasznos ez az útmutató számodra? Tanultál új dolgokat? Mondjon nekem mindent a megjegyzésekben.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map