Növelheti a VPN a letöltési sebességet?

Minden internetes felhasználó álma – gyorsabb. Akár egyszerűen böngészi az internetet, akár letölt fájlokat, a lassúság bosszantó mindenki számára. Ez az oka annak, hogy minden Internet-felhasználó keresi a kapcsolat felgyorsításának lehetőségeit. Egyes módszerek működnek, míg mások egyáltalán nem működnek. Az Ön által élvezett sebesség teljes mértékben az Internet szolgáltatótól függ. Ha nem vásárol drágább tervet, nem valószínű, hogy bármi más felgyorsítja a kapcsolatot. Sokat mondtak a virtuális magánhálózatokról mint megoldásról. Egyesek szerint a VPN lerövidítheti a letöltési sebességet, míg mások azt állítják, hogy valójában javíthatja azt. Szóval, mi a valódi igazság?


Növelheti a VPN a letöltési sebességet?

Növelheti a VPN a letöltési sebességet?

Javíthatja a VPN a letöltési sebességet?

Sok felhasználó elkezdte azt hinni, hogy a virtuális magánhálózat használata növeli az internet sebességét. Normál körülmények között ez nem történik meg, mert a sebesség teljes egészében a szolgáltató kezében van. Ha azonban a szolgáltatója csökkenti a sávszélességet, a VPN javíthatja a sebességet.

A sávszélesség csökkentését általában azért végezzük, hogy a felhasználó drágább előfizetési tervet vásároljon. Ebben az esetben a VPN használata feltétlenül növeli online sebességét, akár rendszeres böngészés, akár letöltés esetén.

Egyszerűen fogalmazva: a VPN csak sávszélesség-csökkentés esetén javíthatja internet-sebességét.

Mi az a sávszélesség-szabályozás??

Az internetszolgáltatók nagyon gyakran szándékosan korlátozzák a sávszélességet, hogy a felhasználókat megvásárolja a drágább terveket. Sok felhasználó ezt nem veszi észre, és drága terveket vásárol a jobb sebesség reményében. Természetesen nem minden szolgáltató teszi ezt, de ez elég gyakran előfordul, hogy a felhasználók aggódjanak.

Nehéz pontosan meghatározni a sávszélesség csökkentését. Vannak idők, amikor a sávszélesség önmagában ingadozik a hálózati erősség, az éghajlati viszonyok stb. Miatt. De vannak olyan esetek is, amikor a sebességet a szolgáltató szándékosan korlátozza..

Noha nem könnyű megmondani a sávszélesség-csökkentést, vannak módok annak azonosítására. Például, ha észlel valamilyen erőteljes sebességcsökkenést, ez valószínűleg a sávszélesség csökkentése. Ha a sebességcsökkenés ugyanolyan tartalommal történik, vagy ha ugyanolyan típusú online tevékenységet végez, akkor a szolgáltató valószínűleg visszatartja a sebességet.

Például, ha minden más normál sebességgel működik, de jelentősen lelassul, amikor megpróbál valamit online közvetíteni, ez valószínűleg a sávszélesség csökkentésének példája. Néhány Netflix-felhasználó panaszolja, hogy szolgáltatóik gátat szabnak a sávszélességüknek, és sub-HD minőségű videókat mutatnak.

Hogyan segít a VPN??

Az internetszolgáltatók szelektív fojtást használnak a sávszélesség korlátozására. Ez általában akkor fordul elő, amikor megpróbál valamilyen adatfolyamot kiváló minőségűen átvinni vagy letölteni. A sávszélesség csökkentéséhez a szolgáltatónak látnia kell az online tevékenységet. VPN használatakor a tevékenység privát marad, és nincs sávszélesség-szabályozás.

A VPN biztonságos alagúton keresztül továbbítja az információkat a számítógép és a szerver között. Az alagúton kívül senki sem képes olvasni a titkosított adatokat. Ez megakadályozza, hogy a hackerek, az internetszolgáltatók és más online bűnözők olvassák el az Ön érzékeny információit. Ennek eredményeként az internetszolgáltatója nem látja, mit csinál online, mert a forgalma olvashatatlan szembeszög formájában jelenik meg. Ez azt jelenti, hogy a sávszélesség csökkentése nem lehetséges.

Olyan esetek, amikor a VPN nem segíti a letöltési sebesség javítását

Itt meg kell említeni, hogy ha a sebessége sávszélesség-szabályozás nélkül is lassú, a VPN semmit sem fog tenni a dolgok javítása érdekében. Inkább, ha VPN-t használ egy már lassú kapcsolaton, akkor a sebesség jelentős csökkenését észleli, amikor VPN-hez kapcsolódik..

Három fő tényező lassíthatja le a VPN-t:

 • Túlterhelt szerverek: Ez általában olyan ingyenes VPN-ekkel történik, amelyeknek sok felhasználója van, de nincs elég kiszolgálója vagy sávszélessége.
 • Szerverek távolsága: Ha Indiában tartózkodik és megpróbál csatlakozni egy szerverhez az Egyesült Államokban, a távolság miatt ez befolyásolhatja a sebességet. Ez akkor is történik, ha nincs elég kiszolgáló.
 • Titkosítás felül: Minél jobb a titkosítás, annál lassabb a kapcsolat sebessége. Ennek oka az, hogy a titkosított fájlok több helyet foglalnak el, mint a titkosítatlan fájlok.

A legjobb VPN a letöltési sebesség javításához

Ha olyan VPN-szolgáltatót keres, amelyet használni szeretne az ISP fojtásának elkerülése érdekében, azonnal kerülje az ingyenes VPN-eket. Az ingyenes VPN-kiszolgálók szinte mindig túlterheltek. Ez lassabb sebességet eredményez. A prémium VPN a felhasználók számára hozzáférést biztosít több szerverhez az első szintű adathálózatokban. Minél több VPN-kiszolgálóhoz kapcsolódhat, annál kisebb a esélye annak, hogy túlterheltek. A 30 napos pénz-visszafizetési garancia szintén nélkülözhetetlen. Ez lehetővé teszi, hogy visszatérítse pénzét, arra az esetre, ha nem észlel drasztikus javulást a VPN használatakor. A következő leggyorsabb VPN-k használhatók a letöltési sebesség növeléséhez:

Javíthatja a VPN a letöltési sebességet? – Összefoglaló

Alapvető szempont, amit meg kell jegyezni, hogy a VPN javítja a sebességet, amikor az internetszolgáltatók szándékos sávszélességet állítanak elő. Ha az Internet sebessége általában lassú, sávszélesség-csökkentés nélkül, a VPN semmit sem tud tenni. Ez a kérdés, amelyet fel kell vennie az internetszolgáltatóval.

Ne keresse a sebességet egyedül. A VPN teljes adatvédelmi és biztonsági megoldás, még akkor sem, ha nincs mit rejteni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map