Öt legfontosabb ok, amiért szüksége van VPN-re – Végső útmutató

Melyek a VPN használatának öt legfontosabb oka? Az elmúlt néhány évben sokat készítettek a VPN-ről. Néhány Internet-felhasználó azonban még mindig nem egészen érti a VPN működését és miért kellene VPN-kapcsolatot használni. Ebben a súgóban megpróbálok egyszerű, könnyen érthető módon magyarázni a virtuális magánhálózatokat. Ezenkívül felsorolom azokat a dolgokat, amelyeket a VPN megtehet és nem tud megtenni. Itt van a 5 legjobb ok hogy miért kell virtuális magánhálózatot használni?.


Öt legfontosabb ok, amiért szüksége van VPN-re

Öt legfontosabb ok, amiért szüksége van VPN-re

Mi a VPN??

Először is, a VPN magyarázatomban nem leszek túl technikai. A technikus hozzáértésű olvasók előfordulhat, hogy bizonyos műszaki információkat nem tartalmaznak. Ez azonban VPN kezdő útmutató azoknak szól, akiknek egyszerűen kell értelmezniük, mi a VPN és hogyan működik.

VPN a virtuális magánhálózat. Ez semmiképpen sem helyettesíti az internet-szolgáltató igényét. Más szóval, a VPN használatához először csatlakoznia kell az internethez.

Alapvetõen a VPN szerverhez történõ csatlakozás titkosítja az összes internetes forgalom. Ez azt jelenti, hogy senki sem, még az internetszolgáltató sem hallgathatja le az interneten végzett tevékenységeit. Ugyanakkor a VPN elrejti az Ön IP-címét. Később elmagyarázom e két szolgáltatás előnyeit.

A VPN beállítása kétféle módon is megtehető. Te is manuálisan állítson be egy VPN-kapcsolatot keresztül a PC, Mac, iPhone, iPad, vagy AndroidVagy egyszerű hálózati beállításokat töltsön le egy VPN alkalmazást amely befejezi a VPN konfigurációját az Ön számára.

A teljes telepítési folyamat nem különbözik nagyban attól, hogy otthoni hálózatához csatlakozzon. Szüksége van a VPN szerver, felhasználónév és jelszó. Mindezeket megszerezheti feliratkozás egy VPN szolgáltatóra. A VPN alkalmazás használatával kiküszöbölhető a VPN szerver nevének manuális megadása.

Röviden: a VPN egy extra szintű adatvédelem és biztonság bármikor online.

Miért használja a VPN-t? 5 legfontosabb ok

1. Védje online adatvédelmét

A ti ISP, szerzői trollok, sőt még hackerek könnyen követheti a meglátogatott webhelyeket és az Ön által használt alkalmazásokat. Ez azt jelenti, hogy a böngészési tevékenység az IP-címre vezethető vissza. A VPN-k használata főleg lehetővé teszi maszkolja az IP-címét. Ehelyett a lehetséges lehallgató csak a VPN-kiszolgáló IP-címét fogja látni, amelyhez csatlakozik.

2. A földrajzi korlátozások megkerülése

Hányszor próbálta meg nézni egy streaming csatornát online, csak azért, hogy földrajzi helyzet hiba helyette. Ezt nevezik területi alapú tartalomkorlátozás. Ez egy jelenség kitelepültekkel naponta szembesülni, amikor külföldre utazik. Az online VOD csatornák csak bizonyos régiókban érhetők el. Például csak Hulu-t nézheti az Egyesült Államokban. Ugyanez vonatkozik a brit iPlayerre az Egyesült Királyságban. A virtuális magánhálózatok lehetővé teszik az IP-cím megváltoztatását és végül hozzáférést a földrajzilag korlátozott csatornákhoz a világ minden tájáról. Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb streaming csatornákat, amelyeket fel lehet tiltani.

 • Netflix
 • Hulu
 • HBO GO
 • Amazon azonnali videó
 • Sky GO
 • BBC iPlayer
 • CW TV
 • HotStar

3. Nyissa meg az ISP által tiltott webhelyeket

A legtöbb országban az internetszolgáltatók tiltják az állampolgárokat bizonyos webhelyek elérésére. Kína a nagy tűzfalán keresztül letilt számos olyan népszerű weboldalt, mint például a Facebook, Google, Twitter, Youtube. Másrészről az Egyesült Királyságban nem engedélyezett a torrent webhelyek látogatása, mint például A Kalóz-öböl vagy KickAss Torrents.

Az iskolák és főiskolák ugyanazt a koncepciót alkalmazzák. A hallgatók nem férhetnek hozzá bizonyos közösségi webhelyekhez. Mindkét esetben használhatja a VPN-t megkerülni az internetes cenzúrát és bármikor elérheti a kívánt webhelyeket.

4. A nyilvános Wi-Fi hozzáférési pontokat biztonságosan használja

Függetlenül attól, hogy étteremben, repülőtéren, főiskolán, kórházban vagy internetes kávézóban tartózkodik, a nyilvános WiFi kényelmes módja az online csatlakozásnak. Nem tudod, hogy ezek a WiFi hotspotok rendkívül nagyok veszélyeztetve a hackelést. A számítógépes bűnözők ezeket a hálózatokat célozzák meg, mert nincs megfelelően biztonságban. Ha egy nyilvános WiFi Hotspothoz való csatlakozás előtt beállít egy virtuális magánhálózati kapcsolatot a laptopján vagy az okostelefonján, megakadályozza a hackereket, hogy behatoljanak az eszközébe.

5. Töltse le a torrenteket névtelenül

Azért, hogy fájlok letöltése a P2P-n keresztül szoftver, mint például uTorrent, IP-címét hozzá kell adni egy torrent rajhoz. Azoknak a felhasználóknak, akik megosztják a letöltött fájlt, IP-címük is hozzáadódik ehhez a rajhoz. Ez egyszerűen csak a Peer-to-peer protokoll működése. Ez azonban azt is jelenti, hogy cAz op copyright védőcsoportok nyomon követhetik az összes IP címet amelyek letöltik a torrent fájlokat.

Az IP-cím elrejtésével a virtuális magánhálózat lehetővé teszi letölt torrenteket névtelenül.

A VPN nem csinál

A nap végén a virtuális magánhálózat csak bizonyos feladatokat tud végrehajtani. Olvassa el az alábbi listát, hogy kiküszöbölje a VPN-ekkel kapcsolatos esetleges zavarokat, hogy mit lehet elérni és mit nem lehet elérni.

 • Bizonyos feloldása földrajzilag korlátozott A csatornák nem szüntetik meg az érvényes csatornák előfizetésének szükségességét. Más szavakkal, ha VPN-t használ nézni Hulu az USA-n kívül, továbbra is szükség van Hulu előfizetésre a bejelentkezéshez. Ennek ellenére még mindig van egy csomó ingyenes streaming csatorna, amelyet a VPN használatával feloldhat. A BBC iPlayer, az ITV, a Crackle, a Channel 4, a Demand 5, a CBC, az SBS és a TVPlayer csak néhány példa.
 • A VPN nem helyettesíti az antivírus program szükségességét. A káros vírusok vagy rosszindulatú programok továbbra is potenciálisan megfertőzik a készüléket.
 • Virtuális magánhálózat használata nem biztosítja a hozzáférést más felhasználók helyileg tárolt fájlaihoz.
 • Nincs olyan dolog, mint ingyenes VPN-k. Ha olyan VPN-szolgáltatóval találkozik, amely állítása szerint ingyenes, az oka az, hogy adatait harmadik feleknek adják el, vagy csak azért, mert csak bizonyos ideig tudják használni a szolgáltatásaikat..

A legjobb VPN-szolgáltatók

A virtuális magánhálózati szolgáltatások száma nap mint nap növekszik. Vannak, akik hatalmas igényeket támasztanak a magánélet védelme és a geoblokkok eltávolítása kapcsán. Sajnos ezeknek a szolgáltatóknak nem marad hű a szavuk. Nagyon sokat áttekintettem ezekről. Íme néhány szolgáltatás, amelyet érdemes figyelnie, mielőtt feliratkozna egy VPN-szolgáltatásra.

 • 24/7 élő chat támogatás: Bármely szolgáltatással vagy alkalmazással, amelyet online használ, bizonyos eseményekkel találkozhat, ahol szakértő segítségére van szüksége. Rendkívül fontos, hogy mindig rendelkezésre álljon segítő kéz.
 • VPN alkalmazások: A virtuális magánhálózat manuális beállítása elvégezhető. Ez azonban időbe telik, és szükséges a know-how. Győződjön meg arról, hogy a választott VPN-szolgáltató valóban kínál alkalmazásokat az Ön számára PC, Mac, iPhone, iPad, vagy Android.
 • Számos VPN-kiszolgáló: Ha ez megkerülve a földrajzi korlátozásokat utána Önnek ellenőriznie kell, hogy a VPN szolgáltatója kiszolgálókat kínál-e a világ minden tájáról. Ez lehetővé teszi a legtöbb blokkolt csatorna feloldását.
 • Sebesség: Egyes esetekben a VPN használata drasztikusan csökkentheti az internet sebességét. Ez nagymértékben függ a használt VPN-kiszolgálók minőségétől.
 • Nincs naplózási politika: A magánélet szempontjából ellenőrizze, hogy a VPN-szolgáltatók nem vezetnek-e naplókat az Ön böngészési tevékenységeiről.
 • Visszatérítési politika: Talán a legfontosabb tulajdonsága az összes. ExpressVPN, például 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Ha bármilyen okból úgy érzi, hogy szolgáltatása nem felel meg az Ön igényeinek, visszatéríti a pénzt.

ExpressVPN az összes fenti négyzetet bejelöli. Ezért tartottam a legjobb VPN-szolgáltatásnak, amelyet jelenleg használhat. Az alábbi lista tartalmazza a világ leggyakrabban használt VPN-szolgáltatóit.

5 ok, miért kell a VPN-t használni – Bottom Line

Bár megpróbáltam a fenti VPN-útmutatót a lehető legegyszerűbbnek tartani, vannak bizonyos pontok, amelyekre szükség lehet további magyarázatra. Nyugodtan tegyen fel minden kérdést, amire szüksége van VPN az alábbi megjegyzés mezőben. Összefoglalva: mindig komolyan kell vennie az online adatvédelmet.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map