Szüksége van offline Messenger-re a jobb biztonság érdekében?

A végpontok közötti titkosítás addig működik, amíg valaki nem ülteti a hátsó ajtó megbízható szoftverré. Teljes magánéletének van 100% Garantált ez már nem is lehetőség. Bárki megkaphatja fizikai hozzáférés ön ellenére a számítógépére vagy a mobil eszközére minden óvintézkedést megtesz és az összes telepítése kiberbiztonsági szoftver. De mi az? megoldás? Egy Offline Messenger a probléma megoldásának megfelelő módja? Találjuk ki.


Szüksége van offline Messenger-re a jobb biztonság érdekében?

Egy alkalmazás hátsó ajtója? Mi a helyzet?

Hátsó ajtóNem tudhatod, hogy van-e Alkalmazás a használt nem rendelkezik kifejezetten a hátsó ajtóval. Ez viszont lehetővé teszi, hogy bárki, aki hozzáférhet ehhez a funkcióhoz, hozzáférjen az Önhöz fájlok és fiókok is.

Nem probléma, hogy az átlagos felhasználó nem tudja megállapítani, van-e hátsó ajtó.

Amely nem egy alkalmazás nyílt forráskód, és a legtöbb szoftver nem, még a számára is kihívássá válik szakmai kiberbiztonsági szakemberek és szoftverfejlesztők. Nem találnak hátsó ajtót a szoftverben, amelyhez nem férnek hozzá programozási kód.

Számos bejelentő a világon első kézből szerzett tapasztalattal rendelkezik az ügyben. Harmadik felek lehallgatni és nyomon követni kommunikációjukat a kiaknázása hátsó ajtók vagy rosszindulatú programok telepítve az eszközükre.

Csak ekkor merül fel a probléma azzal, hogy a kormányzati ügynökségek képesek akadályozni bizonyos felhasználókhoz való hozzáférést közösségi média platformok vagy online kommunikációs csatornák teljesen.

Friss A hongkongi tüntetők a fenti problémákat tapasztalták és jöjjön egy megoldás, amely működhet.

Az Internet kereskedelme a biztonságos kommunikációért

A tiltakozó Hongkongers rájött, hogy üzenetküldő alkalmazásai vannak szimatolt. Ekkor döntöttek elmenni le a rácsról üzenetek cseréje anélkül, hogy valaki nyomon követné őket.

A megoldáshoz tartozik ponttól-pontig háló hálózati alkalmazások. Olyan kedvekről beszélünk Bridgefy és FireChat. Ezek az alkalmazások nem támaszkodnak az internetre az üzenetek küldésére és fogadására.

Ezek az alkalmazások kommunikációs protokollok, például Bluetooth vagy Wi-Fi telefon rádiók használatával működnek. Más készülékekkel viszont csak közvetlenül kommunikálhat, „60–100 m” távolságon belül..

Ezzel a technológiával viszonylag gyorsan üzeneteket küldhet és fogadhat zsúfolt területeken, például egy modern megapoliszban. Ha mobilhálózatot használ, és hirtelen áramszünet bekövetkezik, akkor ez nem befolyásolja Önt.

Ez a módszer mind nyilvános, mind privát csevegőcsoportokban működik. Nos, kritikus számú eszköznek kell lennie a megfelelő üzenetküldő szoftver futtatásához.

Egy nyilvános csevegőcsoportnál eltarthat egy ideig, amíg az üzenet nagy távolságra kerül kézbesítésre. Elsősorban azért van, mert az eszközöknek fizikai közelségben kell lenniük – de még mindig működik.

Hogyan működik a Wi-Fi Direct

Egyébként az irodai eszközöket kicserélheti okostelefonokra. Az alábbi infografikában képet kaphat arról, hogyan Wi-Fi Direct online üzenetküldéshez működik.Wi-Fi Direct

Valójában nagyon biztonságos módszer üzenetek cseréjére. A közepén lévő felhasználók nem férnek hozzá az üzenethez, és eszközük automatikusan továbbítja azt.

Az a személy, aki közvetítő nem kell a te dolgodban lennie névjegyzék; az üzenetküldő alkalmazás nem peer-to-peer kommunikáció hanem ehelyett létrehoz egy háló háló üzenetek cseréjére.

Nyilvánvaló, hogy ez nem a biztonságos kommunikáció módja nagyon nagy távolságokon valós időben. Ugyanakkor független minden internetes szervertől vagy hálózati szervertől, mivel az üzenet továbbításra kerül rádióhullámok vagy Bluetooth.

Még mindig nincs teljes biztonsága olyan mértékben, hogy bármilyen végfelhasználói eszköz veszélybe kerülhet. De megvan az a képessége, hogy privát üzeneteket cseréljen anélkül, hogy támaszkodna olyan népszerű közösségi hálózati alkalmazásokra, mint a Facebook, WeChat, távirat vagy Skype. Még akkor is, ha nincs teljes internet-hozzáférése, továbbra is használhat ilyen üzenetküldő alkalmazást.

Az offline hírnökök biztonságosak?

Offline logóMielőtt válaszolunk erre a kérdésre, meg kell tudnunk a különbséget egy olyan üzenetküldő alkalmazás között, amely képes anélkül üzeneteket küldeni, hogy van Internet kapcsolat és egy üzenetküldő alkalmazást nem kell Internet kapcsolat az üzenetek küldéséhez.

A WhatsApp például egy üzenetküldő alkalmazás, amely az üzenetet helyben menti az eszközére.

Ezután megpróbálja csatlakozzon a WhatsApp szerverekhez hogy elküldje, ha kapcsolat van a Internet.

Ezután megpróbálja többször elküldeni az üzenetet, amíg a kívánt címzettnek meg nem jön csatlakozik az internethez és megkapja az üzenetet.

Ez egy offline üzenetküldő szolgáltatás abban az értelemben, hogy nem kell lenni online üzenetet küldeni. De ahhoz, hogy üzenetek legyenek, internetkapcsolat szükséges kicserélt, bár.

Másrészt az alkalmazások kedvelik Bridgefy, FireChat, Signal vagy a szerver háló nem kell az internet az üzenetek cseréjéhez Peer-to-peer Wi-Fi Direct vagy Bluetooth.

Csak olyan közeli eszközt kell találnia, amely készen áll a kommunikációra ezek egyikével protokollok és te jó menni.

Azt mondta, valaki esélye szaglászás az offline üzenetküldőn, amelynek internetkapcsolat szükséges az üzenet küldéséhez és fogadásához, egyenlő annak esélye, hogy valaki megszakítja az Ön kommunikációját bármely más internetes kommunikációs csatornán. Ez nem jelent problémát titkosítás vagy biztonság; ez nagyon magának a problémája csatlakozási módszer.

Teljes körű titkosítás megoldja a problémát, ha valaki véletlenül vagy szándékosan elolvassa az üzeneteit. Ugyanakkor nem oldja meg a üzenetek cseréje amikor valaki egy bizonyos helyen belül kikapcsolja az Internet szervereket. Ezért kilépünk a magánélet a következő szintű problémára, ahol van kommunikációs jog.

Rendben! De vannak-e biztonságban??

Térjünk vissza a kérdéshez, hogy az offline üzenetküldők biztonságosak-e. A rövid válasz „nem”. Nem teljesen biztonságosak, még akkor sem, ha technológiát használ közvetlen kommunikáció az eszközök között.

Mesh hálózatok és technológiák a közvetlen eszköz közötti kommunikáció jók az üzenet továbbításában. Olyan biztonságosak, mint az átlagos üzenetküldő, amelyet online barátaival és családjával csevegni használ.

Például elhelyezhet egy szippantó eszköz közel egy célhoz, és megkaphatja üzenetét, ültethet rosszindulatú egy cél eszközön, vagy használhatja a hátsó ajtó bármely más szoftverben, amely átveszi az irányítást a cél eszköz felett. De te nem akadályozhatja meg az üzenet kézbesítését amennyire a célvevőnek fizikai hozzáférése van a hálóhálózathoz.

Záró szavak

Sajnos az emberek nem a háló-hálózatokat használják, amikor az internetes infrastruktúra nem megfelelő, hanem az kerülje a cenzúrát és szabadon cseréljen üzeneteket. Másrészt, ez nem egy technológia, hanem a problémája politikai valóság a világ egyik részén.

Amit az offline üzenetküldőkről és a közvetlen eszközkommunikációs protokollokról tudni kell, az az, hogy kicsit hozzáadják adatvédelem a kommunikáció során de ne biztosítsa a készüléket célzott támadások vagy szippantás.

Azt is kínálják, hogy kommunikálni tudjanak megszakítás nélkül még akkor is, ha nem működik internetkapcsolat, vagy nem akarja használni az internetet. Van még valami hozzá? Talál-e más előnyeket az offline hírvivők használatával? Tudassa velem az alábbi megjegyzésekben.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me