Twitter jelszószivárgás – hogyan lehetne biztonságos és megvédje magát

Miután egy szoftverhiba megragadta a Twitter-et, a közösségi média óriás figyelmeztette 330 és több millió millió felhasználóját jelszavak megváltoztatására. Míg a Twitter kutatása nem támasztotta alá a jelöletlen jelszavak megsértésének vagy visszaélésének támogatását, a közösségi média platform azt ajánlja, hogy a felhasználók ne csak a webhelyen, hanem a harmadik fél által készített alkalmazások, például a TweetDeck és a Twitterrific változtassák meg jelszavaikat..


Twitter jelszószivárgás - hogyan lehetne biztonságos és megvédje magát

Twitter jelszószivárgás – hogyan lehetne biztonságos és megvédje magát

A Twitter bejelenti, hogy a felhasználók jelszavát letették

A Twitter bejelentette, hogy a hiba a kivonási folyamattal kapcsolatos problémák miatt merült fel. A hashizálás magában foglalja a jelszavak maszkítását, véletlenszerű karaktersorozatokkal való helyettesítéssel. A rendszer hibája miatt azonban a jelszavakat egyszerű szövegben tárolták a belső naplókban. A Twitter azt állította, hogy egyedül fedezte fel a hibát, és eltávolította a leplezetlen jelszavakat. A vállalat azon dolgozik, hogy az azonos típusú kérdések ne váljanak újra fel.

Nemrég találtunk egy hibát, amely a belső naplóban leplezetlen jelszavakat tárolt. Kijavítottuk a hibát, és nincs utalása arra, hogy bárki sértette vagy visszaélte volna. Óvintézkedésként fontolja meg jelszavának megváltoztatását minden olyan szolgáltatásnál, ahol már használta ezt a jelszót. https://t.co/RyEDvQOTaZ

– Twitter támogatás (@TwitterSupport), 2018. május 3

A Twitter nem osztotta meg, hogy hány jelszó veszélyeztethető volna. Fontos az, hogy a vállalat minden felhasználót felkérte a jelszavak megváltoztatására. Ez arra enged következtetni, hogy jelentős számú felhasználó érintett.

A Twitter figyelmeztetést adott hozzá mobil alkalmazásaihoz, felszólítva a felhasználókat a jelszavak megváltoztatására:

Tartsa Twitter-fiókját biztonságban

Amikor beállít egy jelszót Twitter-fiókjához, olyan technológiát használunk, amely eltakarja azt, így a cégnél senki sem láthatja. Nemrégiben azonosítottunk egy hibát, amely a belső naplóban leleplezett jelszavakat tárolta. Kijavítottuk a hibát, és a vizsgálataink nem mutatták senki általi jogsértést vagy visszaélést.

A sok óvatosság miatt kérjük, fontolja meg a jelszavának megváltoztatását minden olyan szolgáltatásnál, ahol ezt a jelszót használta.

A Twitter CTO Parag Agrawal a bejelentés közzététele után tweettel bocsánatot kért a szivárgásért. Felfedte, hogy a Twitter megosztotta ezt az információt, „hogy segítsen az embereknek megalapozott döntéshozatalban” fiókja biztonságát illetően. Miközben azt mondta, hogy “nem kellett volna, de úgy vélik, hogy helyes a cselekedet”, ez sok szemöldökét felkelt..

Ezt a Twitter közzétételt ironikusan a Jelszó Világnapján tették meg! Sokkal komolyabb megjegyzés: még akkor is, ha nincs valódi jogsértésre utaló jel, ez a hiba megerősíti az alapvető biztonsági higiénia szükségességét, és jó emlékeztetőként szolgál rá..

Következésképpen érdemes néhány percet eltölteni arra, hogy megfontolja a jelszavak beállítását. Fontolja meg a jelszókezelőhöz való átállást, és mindig használjon különböző jelszavakat a szolgáltatások között. Ily módon, amikor szivárgások történnek, elkerülhető a legnagyobb sérülés.

Az egyedi jelszavak használata minden szolgáltatáshoz egyszerű a jelszókezelővel, mivel az utóbbi segít követni őket.

Legyen biztonságos, és tegye meg ezeket a lépéseket

Noha a jelszószivárgás hosszú távú és teljes következményei nem egyértelmûek, és a felhasználók számát sem közvetlenül érinti, nincs azonnali cselekedet.

A behatolás-tesztelő társaság, a TrustedSec vezérigazgatója úgy véli, hogy ez „rossz dolog, és a Twitternek tüzet kell tartania érte”, ám a közösségi média csatorna minden „helyes lépést” megtesz azáltal, hogy sürgeti az embereket a jelszavak cseréjére és bejelenti a hibát. , nem pedig elrejteni.

A kezdeményezésre a Twitter értesítette az asztali és a mobil felhasználókat a jelszavak cseréjéről. Szóval, itt van, mit kell tennie.

Hogyan változtashatom meg a Twitter jelszavam

Látogasson el a Twitterre, és kattintson a jobb felső sarokban található profilképre. Kattintson a Beállítások és adatvédelem elemre, és lépjen a Jelszó fülre. A Twitter megkérdezi a meglévő jelszót, és lehetőséget ad arra, hogy új jelszóval cserélje ki.

Ügyeljen arra, hogy egyedi és erős jelszót írjon be. Egy másik dolog, hogy különböző jelszavakat használjon az összes online fiókban, alkalmazásban és több szolgáltatásban. Vigyázni kell, ha a régi Twitter jelszavát más fiókokhoz is használták, ott is meg kell változtatni.

Bejelentkezés ellenőrzése & Két tényezős hitelesítés

A biztonság érdekében be kell kapcsolnia a két tényezőjű hitelesítést. Ez a Twitteren és néhány más Twitter alkalmazásban elérhető. Ellenőrizze, hogy mely egyéb alkalmazások férhetnek hozzá fiókjához. Ha ezek az alkalmazások nem biztonságosak, akkor a hackerek számára parancsikont kínálhatnak a fiókodba, anélkül hogy feltörnék a jelszavadat.

A két tényezővel történő hitelesítés egy olyan folyamat, amely megnehezíti a jelszavak feltörését a bűnözők számára. Ha valaki megszerezte felhasználónevét és jelszavát, és megpróbál bejelentkezni a fiókjába, a Twitter SMS kódot küld a telefonjára a megerősítéshez. Mivel valószínűleg nem férnek hozzá a telefonodhoz, nem tudják feltörni a fiókját.

Még egy kódgenerátor alkalmazást is választhat, például Authy vagy Google Authenticator. Ezek az alkalmazások néhány másodpercenként generálnak új kódot, ami nagyon biztonságossá teszi őket.

A bejelentkezés ellenőrzésének beállítása online

 • Kattintson a profilikonra. Ezután kattintson a Beállítások és adatvédelem elemre.
 • Válassza a Fiók elemet, és kövesse ezt a Bejelentkezési ellenőrzés beállítása elem kiválasztásával. Okostelefonokon van egy további lépés – kattintson a Biztonság szakaszra a Beállítások és adatvédelem alatt.
 • Mielőtt rákattint a Start, olvassa el az áttekintési utasításokat.
 • A jelszó megadása után kattintson az Ellenőrzés gombra.
 • Kattintson a Kód küldése elemre az okostelefon számának hozzáadásához.
 • Írja be a mobiltelefonra küldött ellenőrzési kódot, majd kattintson a Küldés gombra a bejelentkezés ellenőrzésének engedélyezéséhez.

Kódok generálása harmadik féltől származó alkalmazásokkal

 • Koppintson vagy kattintson a Profil ikonra, majd válassza a Beállítások és adatvédelem lehetőséget.
 • Válassza a Fiók fület.
 • Kattintson a Bejelentkezési ellenőrzési módszerek áttekintése elemre, amely a Biztonság alatt található, közvetlenül a bejelentkezés ellenőrzése mellett.
 • Írja be a jelszavát, és koppintson a Megerősítés elemre.
 • A Mobil biztonsági alkalmazás mellett található Beállítás.
 • Olvassa el figyelmesen az utasításokat, majd nyomja meg a Start gombot.
 • Ha a rendszer kéri a jelszó ellenőrzését, tegye meg.

Ezután megjelenik egy QR-kód, amelyet az alkalmazás segítségével beolvasni és létrehozni a Twitter bejelentkezési kódot.

A folyamat befejezése után az alkalmazás automatikusan generál egy hatjegyű kódot. Vegye figyelembe, hogy ez a kód 30 másodpercenként egyszer megváltozik.

Írja be az aktív kódot a Biztonsági kód mezőbe. Kattintson a Kész gombra.

Következtetés

Noha a Twitter esetleg gondatlan volt a jelszavainkkal, jó dolog az, hogy a hibát észlelték, mielőtt megsértés történt. Mindenesetre tanácsos megváltoztatni a jelszót, és kétfaktoros hitelesítést alkalmazni a Twitteren és a kapcsolódó fiókokban. Kövesse az itt megadott lépéseket, hogy minden szociális média-fiókban biztonságban maradjon.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me