VPN: A teljes Internet biztonsági megoldás

Az internetes szabadságot a világ minden táján támadják. Volt idő, amikor a sajtószabadságot mindig is a kormány támadta. De manapság az Internet a népszavazás és szólásszabadság népszerûbb eszköze, és szerte a világon a kormányok elégedetlenségét váltják ki. Bizonyos országokban, például Oroszországban és Kínában az internet egyáltalán nem ingyenes. Az emberek nem férhetnek hozzá bármi, amit akarnak.


VPN: A teljes Internet biztonsági megoldás

VPN: A teljes Internet biztonsági megoldás

Például Kínában minden népszerű szolgáltatás blokkolva van, a Facebook-tól a Gmail-ig. Még az egyetlen elérhető szolgáltatás, a WeChat, mindig szigorú kormányzati ellenőrzés alatt áll. Ha a kormány úgy gondolja, hogy valami olyat cselekszik, amit nem kellene tennie az interneten, akkor az Ön IP-címe blokkolódik. Még büntetést vagy börtönbe kerülhet.

Szállj le rólam, kormány!

Mivel az internet nem olyan biztonságos vagy olyan ingyenes, mint 20 évvel ezelőtt, az emberek mindig arra törekednek, hogy az interneten biztonságban maradjanak. A technológia fejlett, és az okostelefonok könnyű elérhetősége mindenki számára kényelmessé teszi a kapcsolattartást.

A közösségi média, a digitális adattárolás és -megosztás, valamint az online tranzakciók használata ugrásszerűen növekedett, ugyanakkor az online fenyegetések is növekedtek.

Az érzékeny adatok és pénzügyi információk könnyen ellophatók, ha nem vagy óvatos. Úgy tűnik, hogy senki sem lehet biztonságban az interneten további eszközök vagy alkalmazások igénybevétele nélkül.

Jelenleg néhány más alkalmazás hatékonyabb, mint a virtuális magánhálózat. Nem számít a világ bármely pontján, a virtuális magánhálózat az, amely mindig biztonságban tudja tartani az internetes tevékenységeket. Senki sem akarja, hogy John Brennan rájuk kémkedjen!

Annyira, hogy a VPN-k használata évente 30 százalékkal növekszik. Az Internet fenyegetéseivel és a VPN hasznosságával kapcsolatos fokozódó tudatosság miatt egyre többen fordulnak ehhez az alkalmazáshoz online tevékenységeik biztosítása érdekében.

Mi a VPN??

A virtuális magánhálózat könnyen használható alkalmazás az összes online tevékenység biztosításához. Általában az összes internetes forgalmat az internetszolgáltatón keresztül irányítják. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató láthatja és nyomon követheti az összes internetes tevékenységet, még tudta nélkül is.

Miután az Egyesült Államokban visszavonták a hálózatsemlegességet, az internetszolgáltatóknak joguk van teljes mértékben nyomon követni online tevékenységeidet, adatait az Ön hozzájárulása nélkül tárolni, és akár az adatokat megosztani harmadik felekkel, beleértve a kormányt is. Ezért először meg kell biztosítania magát az internetszolgáltatóval szemben.

VPN használatakor az internetes forgalom már nem halad át az ISP-kiszolgálón. A titkosított forgalom átirányításra kerül a biztonságos VPN-kiszolgálón keresztül.

Ezt a folyamatot alagútépítésnek hívják, mivel a forgalom az eszköz és a VPN-kiszolgáló közötti privát alagúton halad keresztül. Mivel a forgalom nem az ISP-kiszolgálón keresztül irányul, az internetszolgáltató – vagy Önön kívül bárki más – nem tudja megfejteni a tartalmat.

Az internetszolgáltatója sem tudja kitalálni, mit csinál online, sem a forgalom irányába. Az IP-cím elrejtésével név nélkül tartják online.

Miért használjon VPN-t??

A VPN az az alkalmazás, amelyre szükséged van, ha anonimnak szeretne maradni az interneten, és megakadályozni, hogy a kívülállók szippantjanak tevékenységeit.

A rosszindulatú programok elleni megoldások mellett a VPN az egyetlen alkalmazás, amelyre szüksége van a teljes online biztonsághoz. Ne feledje, hogy a VPN nem akadályozza meg a rosszindulatú programok letöltését az eszközére, ezért a VPN mellett fontos egy víruskereső is..

Számos módja van annak, ahogyan a VPN az interneten biztonságban tartja Önt és adatait. Első és legfontosabb, hogy elrejti az eredeti IP-címet, így senki sem tudja, hol található, hol van online, vagy ki vagy.

Gyakorlatilag visszafordulsz!

A VPN cseréje az eredeti IP-címet egy véletlenszerű IP-vel a világ bármelyik VPN-szerveréről. Tehát akkor is, ha valójában az Egyesült Államokban tartózkodsz, az IP-címed lehet egy ausztrál régió IP-címe.

Az eredeti IP elrejtésének számos előnye van, amellett, hogy névtelenné teszed. Könnyen megkerülheti a földrajzi blokkokat, és elérheti kedvenc tartalmát a Netflix-en.

Megkerülheti az internetes cenzúrát is, ha olyan országban él vagy utazik, mint Kína vagy Oroszország. Megakadályozhatja, hogy a sávszélességet ellopták a szomszédai. Torrent a szíve tartalmához anélkül, hogy IP-jét blokkolná.

Bár a VPN mindezeket a funkciókat végzi, technikai bonyodalmakkal nem jár. Mint minden más alkalmazást, telepíteni kell, majd aktiválni kell. Amikor nem használja, deaktiválható. Választhat a rendelkezésre álló szerverek közül a világ bármely pontján, a tervétől függően. A legtöbb terv havi 3 dollártól kezdődik. 

Olyan sok funkcióval, amelyek egybeolvadnak, a VPN valóban egészséges megoldás az internetes biztonság szempontjából.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map