VPN-szolgáltatói alkalmazások és nyílt forrású VPN-ügyfelek

VPN-szolgáltatói alkalmazások vs nyílt forráskódú VPN-ügyfelek – Melyek a biztonságosabb, könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb használni? A nyílt forráskódú szoftverek rugalmasságuk és átláthatóságuk miatt nagy kedvenc az energiafelhasználók körében. Most felmerül a kérdés: Összehasonlíthatók-e a nyílt forráskódú VPN-ügyfelek a népszerű VPN-alkalmazásokkal, amelyek olyan prémium szolgáltatóktól származnak, mint például ExpressVPN, NordVPN és IPVanish?


VPN-szolgáltatói alkalmazások és nyílt forrású VPN-ügyfelek

VPN-szolgáltatói alkalmazások és nyílt forrású VPN-ügyfelek

A helyes válasz nem pontos. Látnia kell azt is, hogy milyen lesz a jövőben a műszaki know-how szintje és türelme, valamint hogy hosszú távon mennyire bízol benne..

Nyílt forráskódú VPN-ügyfelek: Bevezetés

A nyílt forráskódú VPN-ügyfelek az OpenVPN protokollokon alapulnak, amelyek önmagukban is nyílt forráskódúak, és többször is ellenőrzés alá estek. Ezeket általában rendkívül biztonságos VPN-protokolloknak tekintik. A zárt forrású VPN-ügyfelek többsége az OpenVPN-t használja alapértelmezett protokollként a VPN-hez.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy ezek az alkalmazások kizárólag a VPN-kliensek számára biztosított szoftverekhez készülnek. Ha nem nyomja meg a gombot a kézi beállításhoz, akkor VPN-szolgáltató szolgáltatásaire van szüksége a kapcsolat létrejöttéhez.

Nyílt forráskódú VPN-ügyfelek – előnye és hátránya

A nyílt forráskódú VPN-ügyfeleknek állandó forráskódjaik vannak a kijelzőn, így ellenőrizhetők és ellenőrizhetők. Mindeddig nem jelentettek jelentős biztonsági hátsó ajtókat vagy sebezhetőségeket.

Ez az átláthatóság nagy előnyt jelent a védett VPN alkalmazásokkal szemben. A valóság az, hogy ha nem tudja megnézni a VPN alkalmazás forráskódját, akkor nincs garancia arra, hogy miként védjük magánéletét. Bizonyára képesnek kell lennie a megfelelő és releváns kód értelmezésére, és a szándékosan elültetett kiskapukat elkerülheti az ellenőrzése.

Így elméletileg nem lehet teljesen biztos benne, hogy a magánélet védelmében bármilyen védett alkalmazással rendelkezik. A gyakorlati oldalon azonban, ha nem bízza a VPN-szolgáltatót, amikor a magánéletének alkalmazásában védi, akkor bölcs dolog lenne, ha a forgalmat nem küldi el a szervereire..

Ezért elengedhetetlen, hogy mielőtt feliratkoznának rá, ellenőrizd a VPN-szolgáltató jóindulatát és jó hírnevét a piacon. Ha nem bízik valamelyik VPN-szolgáltatónál, akkor akár egy felhőalapú szolgáltatás megbízható szolgáltatóján keresztül beállíthatja saját személyes VPS-jét vagy virtuális magánszerverét is..

Ez a folyamat azonban sokkal unalmasabb és sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mint néhány IP-cím beírása a VPN kliensbeállításaiba. Sőt, ha nem igazán tudja, hogyan kell helyesen használni a parancssort, akkor ez nem biztos, hogy életképes. Ezenkívül hibákat is elkövethet, ezzel tönkreteheti a névtelen online próbálkozásokat.

A legjobb nyílt forráskódú VPN-ügyfelek

Itt található a legnépszerűbb nyílt forráskódú VPN-ügyfelek listája, amelyeket használhat:

  • OpenConnect
  • OpenVPN
  • LibreSwan
  • TCPcrypt
  • strongSwan

VPN Szolgáltató Alkalmazások

A VPN-szolgáltatók alkalmazásának legnagyobb előnye, hogy könnyen használható. Bármelyik VPN-szolgáltató, amelyre Ön feliratkozott, rendelkezik know-how-val szoftverének korszerűsítéséhez, és nagyszerű felhasználói élményt nyújt Önnek. Azt is tervezi, hogy alkalmazásai abszolút zökkenőmentesen működjenek a tipikus VPN-szolgáltatással. Ez nagy időt takarít meg manuális konfigurációk elvégzéséhez vagy a szerver IP címeinek megadásához.

A közismert szolgáltatóktól származó VPN-alkalmazások szintén nagyobb funkciókkal rendelkeznek a magánélet fokozása érdekében, mint a nyílt forráskódú VPN-ügyfelek, és ezek a következők: szivárgásvédelem, megszakítják az internetkapcsolatot megszakító kapcsolókat, ha a VPN megszakad, és a kiszolgáló helyének megváltoztatása, valamint VPN protokoll.

Továbbá, ha a VPN alkalmazást az a fél fejlesztette ki, amely kezeli a szerverhálózatot, amelybe bekapcsol, akkor biztosítani kell, hogy a kritikus hálózati változások azonnal tükröződjenek az alkalmazásban.

Például, és ha a New York államának gazdaságilag nehéz helyzetben lévő kiszolgálóhelye működésképtelenné válik, akkor az alkalmazás törlődik. Ha szerverfürt hozzáadódik bármely más városhoz, az alkalmazás friss opcióként jeleníti meg. Nyílt forráskódú ügyfelek esetén manuálisan kell betöltenie a szolgáltató újonnan konfigurált fájljait, ami természetesen sokkal tovább tart. Vessen egy pillantást az alábbi legjobb prémium VPN-szolgáltatókra.

  • ExpressVPN
  • BulletVPN
  • NordVPN
  • IPVanish
  • VyprVPN

VPN-szolgáltatói alkalmazások és nyílt forráskódú VPN-ügyfelek – a végső ítélet

A nyílt forráskódú VPN-ügyfeleknek hosszabb telepítési folyamatuk van, és nagyobb esélyük van arra, hogy később több időt töltsenek el, ha manuális frissítéseket hajtanak végre. Ezért tanácsos ragaszkodni a VPN-szolgáltató által biztosított alkalmazáshoz. Ha azonban a VPN-szolgáltató nem tudja kifejleszteni egy alkalmazást a saját eszközéhez, vagy ha személyes felhőalapú VPN-kiszolgálót szeretne, akkor a nyílt forrású VPN-kliens megbízható biztonsági másolatot fog készíteni.

Mindkét irányban az egyenleg egyenletesen megdöntött. A körülményektől függően választhatja meg.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me