VPN vs Antivirus: amely a legjobb az online védelemhez 2020-ban

Mindenki, aki rendelkezik számítógéppel és ismeri az online biztonságot, ismeri az antivírus szoftvert és a virtuális magánhálózatokat (VPN). Ha online módban szüksége van saját és adatainak védelmére, akkor ezek a legfontosabb megoldások.


VPN vs Antivirus: amely a legjobb az online védelemhez 2020-ban

VPN vs Antivirus: amely a legjobb az online védelemhez 2020-ban

Az internet veszélyes hely, ahol minden digitális sarkon van valami sötét. Napjainkban egyre nehezebbé teszi adatainak biztonságát a csalóktól és a hackerektől. Tehát mi a legjobb eszköz, amelyet felhasználhat a virtuális világ ismeretlen veszélyeinek leküzdésére? Itt találhatók a VPN-ek és az antivírus szoftverek.

Mind a VPN, mind az antivírus ügyfelek védik a számítógépet a fenyegetésekkel szemben. Tehát a fennálló kétség az, hogy helyettesítheti-e őket egymással.

VPN és antivírus – különbségek

Bár a felszínen úgy tűnik, hogy mindkettőt hasonló célokra használják, mélyebb különbségek vannak.

Mit csinál egy VPN?

A virtuális magánhálózat teljes adatvédelmi lehetőséget biztosít Önnek, amikor online van. Fenntarthat privát kommunikációt a VPN biztonságos titkosított kapcsolatával. Harmadik felek vagy hackerek nem tekinthetik meg az Ön adatait vagy böngészési tevékenységeit, mivel az összes internetes forgalom titkosítva lesz. Rejti az eredeti IP-címet azáltal, hogy egy internetes forgalmat egy titkosított alagúton keresztül irányítja.

Mit csinál egy víruskereső

A víruskereső szoftver ellenőrzi a meglátogatott webhelyeket és a rendszerhez csatlakoztatott egyéb eszközöket. Felismeri a bejövő fenyegetéseket, például vírusokat, trójaiákat és férgeket. Egyéb rejtett fenyegetések közé tartozik a rosszindulatú szoftver, amely belép a rendszerébe, rejtett marad, és megfertőzi a fájlokat. Amikor az antivírus rosszindulatú szoftvert észlel, akkor azt karanténba küldi, ahonnan megteheti a megfelelő lépéseket.

Most mélyebben mutassunk be a víruskereső szoftverek és a VPN-ek működését, és tanuljuk meg, amelyek jobban megvédik az online adatvédelmet. De először is tudnia kell, hogy milyen fenyegetésekkel szembesül online.

Online fenyeget

A digitális világ tele van veszélyekkel, amelyek rombolóak lehetnek az ártatlan felhasználók számára, akik nem gyanúsítanak a meglátogatott webhelyeken. Hatalmas fenyegetések vannak mindenhol, bármilyen méretben és formában.

Ezeket együttesen rosszindulatú szoftvereknek vagy rosszindulatú szoftvereknek nevezzük. Ezek olyan szoftver program formájában vannak, amely a böngészőn keresztül beléphet az eszközbe. Néhány típus a kémprogramok, a trójaiak, a vírusok, az adware és a férgek. Ezek közül néhány helyrehozhatatlan károkat okozhat az adatokban és a hardverben. Ezek megfertőzhetik a készüléket, törölhetnek fájlokat és lelassíthatják a feldolgozást.

 • A rendszerindító vírusok azok, amelyek a CD-ROM-okban és más külső tárolóeszközökben vannak. Ha felhő tárolásáról beszélünk, ezek nagyon ritkák.
 • A trójaiak olyan végrehajtható programok, amelyek felületén hasznos alkalmazásokhoz hasonlítanak. Ezek rejtett vírusokat tartalmaznak bennük.
 • A férgek pusztító programok, amelyek képesek különféle eszközöket megfertőzni önmaguk replikálásával.

A rosszindulatú programok védelme azonban a böngészés során nem az egyetlen gond. Vannak más veszélyek is, amelyekkel adatforgalom vagy az internetről letöltés közben találkozhat. A személyazonosság-lopások, a spam és az adathalász csalások a leggyakoribb fenyegetések, amelyekkel mindenki szembesül. Az internetes cenzúra és a korlátozott tartalomhoz való hozzáférésért kiszabott büntetések a földrajzi elhelyezkedéstől is függenek.

A hackerek a DNS (tartománynév-rendszer), az úgynevezett DNS-támadás, sebezhetőségének kihasználásával érik el a kiszolgálót. Az egyik legnépszerűbb támadás a szolgáltatásmegtagadás (DoS) szolgáltatás, amely ideiglenesen leválasztja Önt az internetről. Mindenekelőtt növekszik a kormányok, az internetszolgáltatók, a vállalatok és a számítógépes bűnözők által végzett felügyelet, akik az Ön adatait különböző célokra bányászják..

A jó hír az, hogy a víruskereső szoftverek és a VPN-k megvédik a számítógépet ezekkel a számítógépes fenyegetésekkel szemben. Nézzük meg ezek kritikus erősségeit és lehetséges gyengeségeit.

Antivírus szoftver

A víruskereső szoftver összehasonlítja az összes futó programot az ismert fenyegetések jelenlegi listájával. A készüléken rosszindulatú programok ellenőrzése és a számítógép tevékenységének felmérése révén megbizonyosodik arról, hogy nincs-e veszély.

Amikor csatlakozik az internethez, bármilyen csatornán keresztül nyitott vagy a rosszindulatú programok ellen. E-mail kliensek, webhelyek, alkalmazások vagy új fájlok használatakor az új kód bemutatja az eszköz processzorát. A víruskereső szoftver megakadályozhatja ezt. Ezt a gyanús kódot észleli a víruskeresés, amelyet folyamatosan futtatnia kell. A kód elkülönül és automatikusan eltávolításra kerül.

Sajnos csak korlátozott listája van az ismert és létező veszélyekről. De újabb fenyegetések jelennek meg minden nap, és a vírusvédelmi megoldásoknak folyamatosan fejleszteniük kell. Ezért kell időről időre frissíteni a szoftvert.

Virtuális magán hálózat

A VPN álcázhatja személyazonosságát, és online védelmet nyújthat magánéletének. Hackerek, bűnözők és egyes hatóságok kémkednek az emberek internetes tevékenységein. De amikor a felhasználók VPN-t választanak, ezek a kém ügynökségek nem árthatnak nekik. A VPN-k alagútfolyamatot használnak, és beágyazzák az Ön adatait, így el vannak rejtve a kíváncsiskodó szemektől. Titkosított kapcsolatot hoz létre, amely adatait és tevékenységeit olvashatatlanná teszi a kormányok, kémügynökségek vagy számítógépes bűnözők számára..

A VPN segítségével anonim maradhat online, ha biztonságos privát szerverükkel kapcsolódnak az internethez. Ily módon valódi IP-címét rejtették. Egyes országokban a kormányok tiltanak egyes weboldalakat vagy korlátozzák a polgárok hozzáférését az internethez. A felhasználók továbbra is elérhetik ezeket a cenzúrázott tartalmakat, blokkolt TV-hálózatokat és más korlátozott szolgáltatásokat VPN-kiszolgálón keresztül.

A minőségi VPN-k biztonsági szelepeket és automatikus megszakítókat is alkalmaznak a további biztonság érdekében. Megszakítják az internettel való kapcsolatot, ha a VPN-kiszolgáló megszakad. Ez különösen fontos, mert ha a VPN szerver nem működik, az ajtó nyitva marad a nyomon követéshez.

De a számítógépet a rosszindulatú szoftverekkel szembeni védelme tekintetében a VPN-k elmaradnak. Vírusokat vagy fertőzött fájlokat tölthet le, ha nem óvatos, és kattint a gyanús linkekre.

Az ítélet

Most, hogy megismerte mindkettő közötti alapvető különbségeket, egyértelművé kell válnia, hogy az Ön által használt eszköz az Ön igényeitől függ. Ha online védelemre és magánéletre van szüksége, kérjen neves VPN-t. Ez megakadályozza a hackereket abban, hogy befigyeljenek a tevékenységeibe, és megóvja az érzékeny adatait a lopásoktól. Nem mondhatjuk azonban, hogy a VPN 100% -os védelmet nyújt Önnek.

Noha a legjobb VPN-k beépített malware védelemmel rendelkeznek, ez nem olyan hatékony, mint amit az antivírus ügyfeleknél kap. Másrészről, az antivírus nem nyújthat névtelenséget és adatvédelmet online. A tény az, hogy a VPN-k és az antivírus szoftverek jól működnek, kiegészítve, nem pedig versengve egymással. Sokkal jobb kombinálni őket, hogy a legtöbbet kihozhassuk mindkét eszközből.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map