VPN vs Remote Desktop Protocol: Mi a különbség?

Ugyanúgy, mint a tűzfalak, amelyek megóvják a számítógép adatait, a VPN (virtuális magánhálózat) és az RDP (Remote Desktop Protocol) egyaránt védi a számítógép identitását online. Feltételezheti, hogy egy teljesen más számítógép azonosítója egy másik régióban, államban vagy országban található.


Mind a VPN, mind az RDP segíthet megváltoztatni IP-címét. Mindkettőt különböző célokra használják, és a felhasználók számára speciális funkciókat biztosítanak. Ha nem tudja a megfelelő választási lehetőséget, akkor itt van minden, amit tudnia kell a VPN-ről és az RDP-ről.

VPN vs RDP

VPN vs Remote Desktop Protocol

VPN és RDP

A VPN és az RDP meglehetősen hasonlóak, és ugyanakkor teljesen különbözőek. A VPN és az RDP egyaránt titkosítja az internetes forgalmat. Mindkettő magánjellegű hozzáférést biztosít egy szerverhez vagy eszközhöz, amely esetleg több ezer mérföldnyire helyezkedik el.

Ha valaha is használta a Teamviewer alkalmazást vagy hasonló alkalmazásokat, akkor tudja, mi az RDP, és hogyan lehet bárhonnan hozzáférni a számítógéphez vagy a szerverhez.

Másrészt nagy különbségek is vannak. A VPN úgy néz ki, mintha egy másik szerver lenne valószínűleg egy másik országban. Az RDP viszont lehetővé teszi, hogy úgy viselkedjen, mint a kiszolgáló, és olyan erőforrásait használja, mint amit közvetlenül a helyben használt.

Mi a VPN??

A VPN a virtuális magánhálózat. A VPN titkosítja az internetes forgalmat, és közvetítő kiszolgálón továbbítja. Míg a titkosítás biztonságossá teszi az adatait, a közvetítő szerver elrejti a valódi IP-jét az interneten, és a meglátogatott webhelyek láthatják annak a kiszolgálónak az IP-jét, amelyhez csatlakozik. Egyszerűen fogalmazva elrejti az IP-címet, hozzáférést biztosít a régiójában korlátozott tartalomhoz, és biztonságot nyújt a hálózatán.

A biztonság és a magánélet a VPN legnagyobb előnyei az RDP-vel szemben. A VPN-nek robusztus titkosításra van szüksége a felhasználói identitás hatékony működtetéséhez és elrejtéséhez. Az RDP-knek azonban nem kell a legmodernebb biztonság és adatvédelem a működéshez.

Alsó sorban a VPN segítségével hozzáférhet a földrajzilag korlátozott tartalmakhoz (például a Netflixhez vagy az országában tiltott webhelyekhez), de továbbra is a saját számítógépét és bármilyen korlátozott erőforrását használja.

Mi az a vidékfejlesztési program??

Az RDP a Remote Desktop Protocol-t jelenti, amely egy olyan program, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról hozzáférjenek a személyi számítógép asztali környezetéhez vagy szerveréhez, miközben egy másik felhasználói eszközön megjelennek. Létrehoz egy virtuális kapcsolatot a két eszköz között, és lehetővé teszi az egyiknek a másik irányítását.

Az RDP lehetővé teszi a számítógép számára a képernyő továbbítását a másik számítógépre. Felhasználóként Ön teljes mértékben uralja a gazdagépet. Használhatja a gazdaszámítógép helyi fájljait, telepített szoftvereit, programjait és a számítógépes teljesítményt is.

Míg az „RDP” egy Microsoft által kifejlesztett Távoli asztali protokoll program neve, számos más távoli asztali szoftver is elérhető. A különböző RDP fejlesztők különböző és egyedi funkciókat kínálnak a felhasználók vonzására.

Egyesek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy csatlakozzanak egy meglévő felhasználói munkamenethez, és távolról vezéreljék az eszközt, miközben a vezérelt munkamenetet a másik képernyőn megmutatják. Mások még olyan funkciókat is kínálnak, amelyek a fekete képernyő megjelenítésére szolgálnak a vezérlőegység munkamenetében.

Noha mindkettőnek megvannak a maga előnyei, az a tény, hogy valaki az RDP-t a VPN-hez képest használja, az az, hogy az RDP lehetőséget kínál egy másik eszköz irányítására, esetleg ezer mérföld távolságban. A szuperszámítógépet, teljes számítási teljesítményével, speciális szoftverével és földrajzi hozzáférésével, normál laptopról vagy számítógépről vezérelheti.

RDP korlátozások

Az RDP-nek vannak bizonyos korlátozásai. Hacsak nem használ lokalizált RDP-t, nagy sebességű internetre és tisztességes számítógépre van szüksége a másik eszköz megfelelő irányításához. Nagy mennyiségű információt küld és fogad, beleértve az egérmozgásokat, az alkalmazásparancsokat, a képernyőképet és a háttérfeladatokat, és ezeknek a műveleteknek a kezeléséhez sok erőforrás szükséges. Noha ezeket a műveleteket helyben egyszerűen kezelni lehet, az interneten keresztüli kezelése lassúvá és későbbé teheti a kapcsolatot.

Nem is említve, hogy a gazdagép az ülés során online is nyitott lehet a potenciális veszélyekkel szemben. Akkor csak akkor, ha az eszköz adminisztrátora alkalmaz bizonyos korlátozásokat, amelyek veszélyeztetik az ülést. A potenciális fenyegetések közé tartozik a kapcsolat-eltérítés, amely beszivárogtatott és sérült eszközhöz vezethet.

Hasonlítsa össze ezt a biztonságos és nagy sebességű VPN-sel (legalábbis a legfőbb VPN-szolgáltatók ezt teszik).

Mire van szükséged?

Végül mindez megfelel az Ön igényeinek. Tehát, osszuk meg a felhasználók igényeit, hogy megtudjuk, mi a legmegfelelőbb az ilyen típusú felhasználók számára. A felhasználók szétválasztásának legjobb módja a felhasználás szándéka, függetlenül attól, hogy a szolgáltatást üzleti vagy személyes célokra használja-e.

Üzleti

Ha biztonságos és privát internet-hozzáférést keres alkalmazottainak, ha nyilvános helyiségekben vagy külföldön dolgoznak, akkor a VPN a legjobb választás.

 • Annak érdekében, hogy az alkalmazottainak biztonságos központi szervert biztosítson, amely fontos fájlokat is tartalmaz, a VPN-t kell választania
 • Ha Önnek vagy alkalmazottjának központi rendszerre van szüksége egy távoli helyről (földrajzi korlátozások miatt), akkor egy RDP-vel kell járnia.
 • Ha Önnek vagy alkalmazottainak távolról kell hozzáférni a számítógépekhez technikai támogatás, karbantartás vagy hibaelhárítás céljából, használjon egy RDP-t

Egyedi

 • Ha biztonságos és magánhálózathoz kell hozzáférnie, lépjen be VPN-sel
 • Ha a kedvenc tartalmát streamálni szeretné, amely a régióban nem érhető el, vagy külföldre utazás közben, használjon személyes VPN-t
 • Az internet biztonságosabbá tétele érdekében elrejti IP-jét vagy személyazonosságát, használjon VPN-t
 • Az online megfigyelés vagy cenzúra elkerüléséhez válassza a VPN lehetőséget

Ritkán fordul elő, hogy az egyénnek RDP-re van szüksége a távoli számítógéphez való hozzáféréshez, ha nem az a rúgáshoz. Ezek a helyzetek vészhelyzeteket tartalmaznak, amikor a felhasználónak távolról kell elérnie otthoni számítógépét, egy barátjának számítógépét, vagy hagynia, hogy megbízható barátja hozzáférhessen saját.

Ha Ön egyedi felhasználó, általános napi igényeivel, akkor a VPN elvégzi a munkát az Ön számára. Ez elrejti számítógépének identitását, lehetővé teszi a helymegváltoztatást, a megfigyelés elkerülését, a földrajzilag zárolt tartalmak streamingjét, az internet biztonságát és számos egyéb előnyt kínál.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map