WhatsApp vs Telegram – A legjobb üzenetküldő alkalmazás iOS-re és Android-ra?

WhatsApp vs távirat: Melyik a legjobb üzenetküldő alkalmazás? A Whatsapp az egyik legnagyobb sms szolgáltatás a világon, amelynek felhasználói bázisa meghaladja az egymilliárd dollárt! A Telegram azonban gyorsan bejut a piacra. 2016-ban a Telegram bejelentette, hogy napi 350 000 új felhasználót szerez. Ez kiegészíti az akkori 100 millió aktív felhasználót. A Telegram azonban tűz alá került azért, mert nem biztosítja az automatikus titkosítást. Ennek ellenére ők voltak az elsők, akik még csak részleges titkosítást is kínáltak. Ergo-nak a média kapta a moniker „titkosított csevegőalkalmazást”. Míg a WhatsApp 2014 szeptemberében bejelentette a végpontok közötti titkosítás bevezetéséről szóló döntését, a szolgáltatás csak 2016 áprilisáig került alkalmazásra. Azóta a Whatsapp PR képviselői nagy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy azt állítsák, hogy a moniker az egyetlen teljes titkosítás. csevegőalkalmazás.


WhatsApp vs Telegram - A legjobb üzenetküldő alkalmazás iOS-re és Android-ra?

WhatsApp vs Telegram – A legjobb üzenetküldő alkalmazás iOS-hoz & Android?

WhatsApp vs távirat: összehasonlító elemzés

A két közül melyik kínál jobb üzenet-titkosítást?

Az MProto az a szabvány, amelyet a Telegram használ a titkosításhoz. Maguk fejlesztették ki, bár kölcsön vettek biteket az AES és az RSA szabványoktól, valamint az Open Whisper Systemstől. A másodikt a Whatsapp használja, és a Telegram kritikával szembesült saját titkosítási rendszerének kidolgozása érdekében.

Az MProto protokollt nyilvánvalóan még nem sértették meg. Mivel nyílt forrású, bárki megpróbálhatja megtörni. Valójában a Telegram híreket tett arról, hogy nagy összegű összeget (akár 200 000 dollár Bitcoin-ban) kínál bárki számára, aki megsértheti a biztonságot.

Objektív szempontból a Telegram titkosítása jó sebességet és hatékonyságot kínál. Ez azt jelenti, hogy a titkosított üzenetek továbbításra kerülnek akkor is, ha más alkalmazások esnek át. Az alkalmazás automatikusan megváltoztatja a gombokat rendszeres időközönként. Ez biztosítja a tökéletes továbbítási titkot és biztosítja, hogy titkosítási kulcsok feltörése és ellopása esetén az üzenetek továbbra is biztonságban maradjanak.

A fő különbség a titkosítási protokollok alkalmazásában rejlik. A WhatsApp automatikus és kötelező titkosítást kínál az összes csevegéshez. A Telegram titkosítása megköveteli, hogy válassza a „Titkos csevegés” lehetőséget a titkosítási lehetőségek élvezetéhez. Sok ember elmulasztja ezt az extra lépést, és nem biztos.

Ha a titkosítás nem engedélyezett, bárki szippanthat a beszélgetéseknél. Ez a Telegram esetében különösen veszélyes, mivel az üzeneteket manuálisan kell törölni. Ezzel szemben a WhatsApp nem tárolja az üzeneteket, hanem csupán továbbítja azokat az egyes eszközökre.

Kinek a feliratkozási folyamata jobb?

A WhatsApp számos platformon működik, csakúgy, mint a Telegram. És a hitelesítés mindkét telefonszámon keresztül történik. Noha ez kényelmesnek tűnhet, komoly biztonsági szempontokat vet fel.

Ha valaki átirányítja az üzeneteit egy privát számra a mobilszolgáltató felhívásával, akkor könnyen megkerülheti a fiókját. A Whatsapp esetében a hackerek csak úgy tesznek, mintha te lennél, de a Telegram esetében hozzáférnek minden titkosítatlan üzenethez..

A mobil alapú feliratkozáson kívüli választás kínálása aligha ideális, mivel bárki telefonszámot használhat a felhasználó azonosításához és megtalálásához. Ezenkívül számos ország megköveteli, hogy igazolja személyazonosságát a SIM-vásárlás során.

Hogyan lehetne javítani a folyamatot?

Mindkét üzenetküldő szolgáltatásnak fel kell kínálnia a regisztrációs szolgáltatásokat e-mail azonosítókból vagy akár felhasználónevekből. Ezenkívül mindkét alkalmazásnak tartalmaznia kell egy másodlagos jelszó funkciót a fokozott biztonság érdekében.

Melyik üzenetküldő alkalmazás támadja meg a legkevésbé?

A Whatsapp szükségessé teszi az egész címjegyzék feltárását. Máskülönben nem használhatja a Whatsapp alkalmazást. Ennél a szempontnál a Telegram jobb, mert nem igényel telefonszám alapú csevegést. Használhat felhasználónevet, hogy kapcsolatba lépjen valakivel, így könnyebbé válik az anonim maradás.

Melyik kínál a felhasználóknak jobb csoportos csevegési szolgáltatásokat?

A Whatsapp jobb csoportos csevegési funkcióval rendelkezik, mivel 256 embert adhat hozzá, miközben továbbra is élvezi a titkosítást. A Telegram csoportos csevegése azonban nincs titkosítva.

Mely egyéb adatvédelmi és biztonsági kérdések relevánsak?

Mindkét alkalmazás cserélhető „utoljára látott” bélyegzővel rendelkezik. Mindkettő lehetővé teszi a felhasználók blokkolását és a listák összeállítását.

Az is kényelmesebb, hogy több platformon keresztül tudunk bejelentkezni a Telegramba. Az aktív szekciók funkciója azonban nagyfokú ellenőrzést és biztonságot nyújt a felhasználók számára.

A távirat alapértelmezés szerint törölte az összes olyan fiókot, amelyet 6 hónapnál tovább használtak. Ez a szolgáltatás megváltoztatható egy hónapra vagy évre is. Ennélfogva akkor is, ha egy másik személy megkapja a telefonszámát, miután abbahagyta a használatát, akkor nem fog hozzáférni a fiókjához. Ezenkívül a felhasználók számára a spamküldést megnehezítik annak lehetősége, hogy az emberek felvegyék őket csoportokba.

A Távi Titkos Titkos csevegés több funkcióval rendelkezik. Értesítést kap, ha valaki képernyőképeket készít. Emellett létrehozhat egy önpusztítási időt egy másodperctől egy hétig is. Miután ez megtörtént, mindkét eszköz összes üzenetét törli. Ez természetesen nagyobb ellenőrzést biztosít az adattárolás és az online információk felett, amely telefonos lopások vagy feltörések esetén veszélyben van.

A Titkos csevegés azonban nem biztonsági mentés. De a Whatsapp menthető. Az iOS verzió iCloud-alapú biztonsági mentést kínál. Hasonlóképpen, az Android a Google Drive-alapú biztonsági mentést is kínálja. Más platformok esetén a választott fájlformátum letöltés. Ez azt jelenti, hogy ha névjegyei engedélyezik ezt a funkciót, akkor a csevegéseikre a készüléken lévő fájlok biztonsága vonatkozik.

WhatsApp vs távirat ítélet: Ez döntetlen!

A távirat a magasabb pontszámot kapja! Mivel a távirat nyílt forráskódú, elérhetővé teszi a tervezők, fejlesztők és más emberek világának javítására. A probléma azonban akkor merül fel, ha a Telegram nem rendelkezik teljes titkosítással. Ha ezt a funkciót később hozzáadják, akkor ez egy kicsit javítaná a táviratot.

A Whatsapp hitelképessége teljes titkosítást hozott a nagyközönség számára. Alapvetően egy szolgáltatás, amely a munka megfelelő elvégzését teszi lehetővé. A Whatsapp azonban nem olyan interaktív, mint a többi platform. Tehát akár tetszik a biztonság, mint a sokoldalúság, vagy fordítva, ez a választás. Nem kétséges, hogy mindkét alkalmazás valami nagyszerű lehetőséget kínál. Csak tisztában kell lennie azzal, hogy mi a funkciók és hogyan tudják használni őket az ön javára. Vagy használhatja mindkettőt, hogy elérje mindkét világ legjobbját.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me